Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Marxismi

Muistiinpanoja identiteettipolitiikasta pikkusievässä

Kirjoittelen nyt huvikseni pienessä kalsarikänässä muutamia hajanaisia rivejä ylös siitä, mistä tässä blogissa on nähtävästi tullut useamman kerran avauduttua. Pontimena hommaan on juttelu työpaikkana jättävän kolleegan kanssa juttelu. En ole varma hänen poliittisista suuntautumisistaan, mutta epäilen hänen olevan jopa vahvemmin oikealla siinä missä itse asemoin itseni (ääri)vasemmistoon.

No tässä vain tehtiin positiot selviksi. 

Miksi kommunismi on Suomessa salonkikelpoinen aate?

En jaksa ymmärtää, miksi Suomessa edelleen romantisoidaan kommunismia, tuota maailman murhaavimpiin kuuluvaa ideologiaa? Neuvostoliittoa, Karl Marxia, Che Guevaraa ja muita reaalisosialismin airueita täällä ihaillaan kritiikittä, vaikka niihin liittyy hirvittävä määrä samoja piirteitä, ja vielä enemmän väkivaltaa, kuin vaikkapa kansallissosialismiin, tuohon täysin aiheellisesti halveksittuun aatesuuntaukseen.

V*tun veronmaksajat!

YLE tuo artikkelissaan esiin kuinka Tytti Tuppurainen kisaa SDP:n puheenjohtajuudesta. Hänen mukaansa "SDP:n pitää olla hiljaisen enemmistön ääni". YLE kertoo: " Tavallisiksi ihmisiksi eli uudeksi hiljaiseksi enemmistöksi Tuppurainen kutsui "miehiä ja naisia, jotka lähtevät päivittäin töihin". "

Fasismi on rikkaiden valtaa

Edellisessä tekstissäni otin kantaa oikeistolaiseen julkisen sektorin koon virheelliseen laskentatapaan, josta tilantoviranomainenkin kannanotossaan huomautti.

ISIS ja bolsevikit

ISIS:illä ja Venäjällä sata vuotta sitten vallan kaapanneilla bolsevikeilla on yllättävän monia yhtäläisyyksiä.

 

Päästövähennystalkoot

[In the Sixties, having become very rich himself from Canada’s oil industry, Strong came to see that the key to his vision was “environmentalism”, the one cause the UN could harness to make itself a truly powerful world government.] http://www.telegraph.co.uk/news/earth/paris-climate-change-conference/12035401/Farewell-to-the-man-who-invented-climate-change.html

 

Pirkkalan sosialistinen kokeiluperuskoulu 1970-luvulla

Kuten uutisia tänään lukeneet ovat huomanneet, niin on ilmestynyt Jari Leskisen kirja nimeltään Kohti sosialismia.

Jari Leskinen on kirjailija ja tällä hetkellä keskusrikospoliisissa työskentelevä tutkija, joten hänen kompetenssi on kunnossa. On varsin todennäköistä kun ajattelee Jari Leskisen taustaa, että kirja Kohti sosialismia perustunee vain näyttöön pohjaavaan tutkimustyöhön.

Käykää lukemassa Aamulehden uutisartikkeli tästä aiheesta:

Johtopäätöksiä Pariisin kommuunista

Tänään tulee kuluneeksi 145 vuotta Pariisin kommuunin alkamispäivästä, jonka kunniaksi julkaisen tämän viimevuotisen kirjoitukseni aiheesta verkossa. Julkaistu alunperin Kapinatyöläisen numerossa 46 (2/2015). Viime vuonna pidin luennon aiheesta, sen videotallenne löytyy täältä.

Suomalainen kommunismiviha

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Tiedän, että tämä kirjoitukseni saattaa ärsyttää joitakin. Teen sen kuitenkin silti. Suomessa on joillakin ihmisillä tapana vihata päättömästi kommunisteja. En väitä, että olisin itse kommunisti. Jonkin sortin punavihreä sosialisti olen. Se on selviö. Kannatan myös vallankumouksellista toimintaa. Suhtaudun tähän nykyiseen kilpailuyhteiskuntaan aika kyynisen negatiivisesti, mutta sen verran positiivisesti vallankumoukseen, että sitä kannattaa ainakin yrittää.

Ole positiivari älä marxilainen historioitsija!

Elä hetkessä!
Älä murehdi!
Ole vapaa!
Älä anna holhota itseäsi!
Älä välitä muista!
Luota Tuuriisi!


Älä vatvo menneitä, se on tieteellistä!  Älä väittele muiden kanssa, sinusta voi tulla tohtori! Muista hymyillä ja mielistellä niin kauppa käy paremmin ja saat myytyä yhä enemmän ja tienaat yhä enemmän! Älä tuhlaa aikaasi opiskeluun! Pysy aina vauhdissa ja touhussa! Tee töitä, harrasta kuin kuolisit huomenna! Rakasta kuin kuolisit huomenna! Elä tunteella!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä