Tero Ahtola Suomi takaisin!

Kaikki blogit puheenaiheesta Euron devalvointi

"Talouden suunta ei monelle riitä onnistuneen politiikan mittapuuksi"

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/264331/c94d7bafb0

Ajatuspajan johtaja keskustan kannatuksesta: "Talouden suunta ei monelle riitä onnistuneen politiikan mittapuuksi"

 

Miten niin?

Hallituksen kannatus on juuri sillä tasolla, missä pitäisikin olla, eli pohjamudissa, kuten aikaansaannoksetkin.

Deflaatio hyökkää, - oletko valmis?

Deflaatiopeikko nostaa nokkaansa Euroopassa. Inflaatio on nollan tuntumassa ja kohta on pakko laittaa setelikoneet pyörimään, koska rahavarantoja on hintsusti liikenteessä.

Raha on velkakirja, eli kun ei tehdä uutta velkaa ei ole uutta rahaa. 

Turha enää syytellä suurta pankkikriisiä, se oli silloin vuonna 2008 ja nyt elämme jo 2014, joten Lehman Brothers on aikaa sitten kuopattu.

Suomessa ei ole vielä hinnat alkaneeet "virallisesti" laskea, mutta kyllä Keskon ajatus toisesta halpamerkistä Pirkan lisäksi tuo siitä viitteitä.

Euro devalvoitava?

Urheilun ystäville D-sana eli doping on vaiettujen keskustelunaiheiden joukossa. Asian olemassaolo tiedetään, mutta siitä ei haluta puhua. Talouspolitiikankin puolella on oma dopinginsa: devalvaatio.  


Devalvaatio vs devalvoituminen

En ole varmaan ainoa jota usein hämmentää ja ärsyttääkin eri yhteyksissä termien huolimaton käyttö kirjoitettaessa tai puhuttaessa erityisesti rahasta ja taloudesta. Näin maallikolle asian ymmärtäminen saattaa vaikeutua ja joskus huomaa tulleensa harhaanjohdetuksi. Otsikossa mainittujen sanojen käyttö siten, että ne tarkoittaisivat samaa asiaa, on yleinen ilmiö. Lopputulos on sama: valuutan ulkoisen arvon lasku suhteessa muihin valuuttoihin. Mutta lopputulokseen päädytään eri teitä.

 

Milloin euron arvo katoaa?

Euroa on pidetty vakaana valuuttana. Ihan tahallaan ja välittämättä siitä, että viennin määrä Euroopasta maailmalle laski, kuin lehmän häntä.  Saksa tarvitsi jokunen vuosi sitten alhaisia korkoja, selvitäkseen taloutensa alamäestä ja toteuttaakseen talousreformin, jota sisäiseksi devalvaatioksikin on kutsuttu. EKP piti johtavan euromaan puolia silloinkin ja muu Eurooppa sai kärsiä.

Euron kurssi on siis Saksan sanelema, eikä se muutu, koska vienti siellä taas vetää. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä