Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Miksi irakilaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa?

 

 

 

 

MTV kysyy, miksi irakilaiset yliedustettuina?

Ja Haavisto vastaa:

"Vuoden 2015 piikki, suuri turvapaikanhakijoiden määrä, näkyy nyt kaikkialla Euroopassa ja näkyy Suomessa. Ehkä se mikä huolestuttaa, on, että sopeutuminen on jäänyt niin heikoksi senkin jälkeen, kun ihmiset ovat olleet täällä useammankin vuoden, Haavisto totesi.

Haavisto ei osaa sanoa, miksi irakilaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa.

– Erilaisia alakulttuureja voi syntyä tällaisten henkilöiden keskuuteen, mutta en osaa juuri sanoa, olisiko irakilaisessa kulttuurissa jotain aivan erityistä, joka tätä asiaa veisi eteenpäin, Haavisto sanoi."

 

Mistä ihmeestä Haavisto on saanut päähänsä, että näillä miehillä olisi ylipäätään halu sopeutua tapoihin, joissa jokainen ihminen on samanarvoinen?

Aivan varmasti suurella osalla onkin, mutta lienee täysin selvää, että turvapaikanhakijoiden tarkoitusperien ja tavoitteiden seulominen ei ole asia, joka varmistuu muutamassa haastattelussa. 

 

Kuitenkin kaikkien kannalta olisi turvallisempaa ja parempaa muutenkin, että turvapaikan ja vapaan liikkuvuuden maassamme saa vasta, kun asia on perin juurin varmistettu.

Tämä tietenkin parantaisi turvallisuutta ja myös vähentäisi rasismia ja syrjintää, jota nyt maassa asuvat kunnialliset ulkomaalaistaustaiset ihmiset joutuvat kokemaan.

Hallitsematon ja täysin vailla minkäänlaista seulaa suoritettu rajapolitiikka on rasismin suurin syy ja aiheuttaja niiltäosin, mihin Suomesta käsin olisi voitu vaikuttaa.

 

Arvostan Pekka Haavistoa poliitikkona, vaikka on paljon eriäviä mielipiteitä, mutta Hän on kuitenkin kykyneväinen pohtimaan asioita monelta kantilta ja myös ymmärtämään eriäviä mielipiteitä.

Se on harvinaista poliitikoissa (ikävä kyllä) ja siksi tätä kunnioitan.

 

Uskoisin myös, että ottaen huomioon asemansa, Hän on lukenut tämän viimevuonna julkaistun raportin naisten asemasta Irakissa.

Haaviston kommentti MTV aamuohjelmassa on kuitenkin on ristiriidassa sen kanssa, että Haavisto olisi esimerkiksi tuota raporttia tai mitään muutakaan naisten asemasta Irakissa lukenut.

 

Usein puhutaan juurisyistä ja hyvä niin. Juurisyihin liittyy syyt, jotka on johtanut naisten aseman heikentymiseen Irakissa ja Pekka Haavisto on varmasti näistä tietoinen, kun oli itse  kansanedustajana jo alla olevan lainauksen aikana.

Ote raportista: 

 "Human Rights Watchin (HRW) (2003) mukaan Irakin naiset ovat aikanaan nauttineet useammista oikeuksista kuin naiset muualla Lähi-idässä, mutta vuoden 1991 Persianlahden sodasta lähtien naisten asema on heikentynyt nopeasti."

Ja Saddammin syrjäyttäminenkään ei parantanut naisten asemaa, vaan heikensi sitä edelleen tuntuvasti:

"Niqashin artikkeliin haastatellun Al-Amal kansalaisjärjestön perustajan Hanaa Edwarin mukaan naisten rooli Irakin politiikassa on heikentynyt. Viimeisen noin 10 vuoden aikana naisten määrä hallituksen eri viroissa on vähentynyt dramaattisesti. Ensimmäisessä Saddam Husseinin kauden jälkeisessä hallinnossa naispuolisia ministereitä oli kuusi, tällä hetkellä vain kaksi – asuntoministeri ja terveysministeri. Myös naispuolisten varaministerien määrä on vähentynyt. Vaalitarkkailukomissiossa ei ole naisia. Naispuolisten viranomaisten määrä valtiovarain-, koulutus- ja terveysministeriöissä on vähentynyt paljon. Edwarin mukaan miehet valloittavat kaikki korkea-arvoiset virat ja he hylkäävät lait, jotka voisivat tukea naisia"

 

Mun on vaikeaa keksiä Suomesta henkilöä, joka on näistä asioista paremmin perillä, kun Pekka Haavisto ja tämän olettamukseni valossa mun on yhä vaikeampi ymmärtää Haaviston kommenttia tuohon Irakilaisten miesten yliedustamiseen naisiin kohdistuvissa rikoksissa.

 

Näkisin, että Pekka Haaviston terve järki, kokemus ja tieto kamppailee niiden asioiden kanssa, joita Vihreiden kannattajat Häneltä odottavat kuulevan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomeen tuli Irakista toimeliaimmat pakolaiset tänne asti, saamattomat jäivät Irakiin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisten-ryh...

Onkohan näistä nyt epäillyistä lapsenraiskaajista jokainen, vai vain jokunen tullut tänne Juha Sipilän kutsusta?

Petri Lavonen

Vihreillä kävi kyllä onnenkantamoinen kun puoluejohtaja vaihtui Haavistoon. Aistin mielessäni kylmä hikikarpalo otsassa aamu tv haastattelussa mitä Touko Aalto olisi puhunut, vertailtaessa hänen aikaisempiin ulostuloihin mm lentokone palautus jutusta yms.

Toimituksen poiminnat