Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Rusinat europullasta

  • Euroopan uutisia muualla Euroopassa
    Euroopan uutisia muualla Euroopassa
  • Euroopan uutisia Suomessa hakusanalla "ranska"
    Euroopan uutisia Suomessa hakusanalla "ranska"

Olen huolissani suunnasta,  mihin maailma on menossa.

 

Eurooppaa on repinyt rikki jo pitkään EU:n liittovaltion edistämispolitiikka. Sen seurausta on jo brexit ja äärioikeiston nousu monissa EU maissa.

Kansaa ottaa pattiin, jos kansan ääntä ei kuulla ja yritetään altistaa yhä lisää markkinavoimien alistamaksi kauas demokratiasta.

 

Kansaa ottaa myös pattiin, jos kansan ääntä piilotetaan, kuten Suomessa nyt.   Mitään ikäviä uutisia EU:sta ei näy missään. Vain niitä joitain hyviä. Mihin se johtaa?

Se johtaa Suomessa siihen, että mennään lähemmäksi tuota Ranskan varsin karmeaa tilannetta.

 

Suomen ulkopuolella uutiset tulvii Ranskan mellakoista, kun taas Suomessa ei meinaa uutisia sieltä löytää, vaikka käyttää sanaa ranska hakuehtona.

 

Mikäli Ranskassa ei olisi mellakat ja kapinat päällänsä ja autot tulessa vaan siellä olisi Sipilä ja Orpo kehumassa Macronelle, kuinka totteliata Suomipojat on, niin Ranska olisi kaikissa otsikoissa Suomessa, eikä yhdessäkään Suomen ulkopuolella.

En minäkään halua ja tuskin kukaan haluaa nähdä ikäviä uutisia, mutta tosiasia on, että ikävyydet ei poistu piilottelemalla ja niistä ei osata täällä välttyä, jos niitä on piiloteltu.

 

Orpo puhui kokoomiuksen 100v bileissä, että ei revittäs vaalien alla ihan ranttaliks vaalikeskusteluita ja perusteluina, että osataanhan me näistä asioista puhua sivistyneestikin.

 

Olen Petteri Orpon kanssa tästä samaa mieltä ja toivonkin, että myös näistä ikävisti asioista keskustellaan, jotta niistä voidaan oppia ja tulevaisuudessa välttyä.

Brexitissä suuri ja mahtava EUrostoliitto on uhonnut, että ei Britit voi noukkia rusinoita pullasta. Uhkailua Brittejä kohtaan ja pelottelua muita eu maita kohtaan mitä tulee, jos alkaa isännällensä pottuilemaan.

 

Suomi on erikoinen maa, sillä täällä voidaan tuoda vain ne rusinat EU pullasta uutisiin ja piilottaa ne homeiset kohdat.

Totuus kuitenkin on, että ei niiltä homekohdilta voi sen enempää välttyä, kun rusinoiltakaan. Se on koko pulla syötävä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kerran pari vuoteen oon käyny jossainpäin eurooppaa. Keväällä ensi kertaa Turkkiin.

Pitäs vaan lukee enempi uutisia suomen ulkopuolelta, ku tietäs vaan mistä lukis

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

EU:ssa on pieniä jännitteitä.
Pohjoinen vs. etelä, jossa pohjoinen ei halua tulla etelän velkojen ja budjettivajeiden maksumieheksi.
Itä vs. länsi, jossa itä ei halua antaa Brysselille sitä roolia, joka Moskovalla oli ennen.
Saksa vs. muut maat, jossa muu Eurooppa pelkää joutuvansa Saksan taloudelliseksi siirtomaaksi
Bryssel vs. kansalaiset, jossa Brysselin byrokratia on vieraantunut kansalaisista ja pyrkii sanelemaan kun pitäisi kuunnella.

EU:lla on oikeastaan kolme mahdollisuutta.
Se pyrkii ajamaan liittovaltiota ja tiukempaa keskitystä kuin käärmettä pyssyyn ja lopulta tämä johtaa unionin murenemiseen tai hajoamiseen.
Se pyrkii ajamaan littovaltiota ja tiukempaa keskitystä ja toteuttaa tämän tavoitteen kansdalaisvapauksia rajoittamalla ja väkivaltaa käyttäen. Tämän tuloksena on Neuvostolitton kaltainen jähmettyvä ja muusta mailmasta jälkeen jäävä imperiumi
Se pyrkii palaamaan juurilleen, ottaa taas käyttöön vanhan hyvän subsidiariteettiperiaatteen, väljentää otettaan ja lisää joustavuutta siellä missä sille on tarve. Tällä tavoin se voi vielä menestyäkin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Samoilla linjoilla. Nykyinen meno johtaa umpikujaan, jossa oikeastaan ollaan jo nyt. Miettikää miten sitten kun talous taannahtaa ensivuodesta alkaen ja työttömyys lisääntyy, verotulot putoaa ja velat kasvaa ja leikkauksia ehdotetaan lisää.

Joustoa vaadittaisiin, mutta onko muuta vaihtoehtoa, kun eu jakautuminen eritahtisiin osiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tätä pohjoinen-etelä ja itä-länsi asetelmaa silmälläpitäen brexit vaikuttaa kovin luonnolliselta seuraamukselta EU: n joutsenlaululle.

Brexit ei ole oire, vaan sairauden seuraamus - kuten eivät ole Ranskankaan viime aikaiset tapahtumat.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eikö toi Macrone juuri väläytelly 3 tasoista eu:ta?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/euroopan-maat...

Monitahtinen Eurooppa

Macronin ajattelu lähtee siitä, että yksitahtisen Euroopan aika on ohi. Jatkossa maat jakautuvat leireihin omien valmiuksiensa – ja euroskeptisyytensä – mukaisesti.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tästä asiasta olen Macronen kanssa samaa mieltä, mutta toteutuakseen tuo merkitsee EU:n hajoamista, joka on jo alkanut.

Suomessa vaan jatketaan silmät ummessa ajatuksella, että Eu se mennä porskuttaa vaan...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Mitään ikäviä uutisia EU:sta ei näy missään...".
Kyllä näkyy tai näkyi joskus 4-5 vuotta sitten. Silloin mediassa kerrottiin EU:n korruptiosta ja miten joku EU:n tilintarkastaja oli siihen puuttunut. Lopputulos oli, että tilintarkastaja sai potkut.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ei tämä nyt siltä tunnu, että EU:sta tulisi sen enempää yhden kuin kolmenkaan tason liittovaltiota. Se vaatisi johtajia. Niitä ei ole.

Merkel on rampa ankka, jolla on oppositio omassa puolueessa. Sama vaiva AKK:lla. Heidän pitäisi johtaa Saksaa ja olla johtohahmoja, mutta omat koirat purevat laajemminkin. Macron on ajanut itsensä ulos ennenkuin ehti edes aloittaa. Hänet on merkitty. Ei auta vaikka kautta on pitkälti jäljellä.

Kun tähän lisätään tunnetut ristipaineet ja tulevat talouden haasteet, joihin vastaamisen keinot ovat valmiiksi vähissä, ei voi odottaa kuin jatkuvasti pahenevaa sekasortoa.

Toimituksen poiminnat