Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Mitä yhteistä on Trumpilla, Sipilällä ja Orpolla?


He kaikki haluavat, että rahoitusmarkkinat saavat toimia aivan vapaasti etsien kaikki mahdolliset porsaanreiät ja aina loppupelissä veronmaksajat yhteisvastuullisesti maksavat lystin verellä ja hiellä, kun kupla puhkeaa.

 

"Nyt Trump haluaa purkaa Dodd-­Frank-lainsäädännön, jolla estetään verovarojen käyttö pankkikriiseissä sekä Volcker-säännön, joka käytännössä kieltää lyömästä vetoa johdannaisilla."

 

Pankkiunioini

"

Valtiovarainministerit ovat Kaupin mukaan oivaltaneet oikein, että EU:ssa on keskityttävä aloitteisiin, joilla on kansalaisten tuki.

–Kansalaiset ymmärtävät varmasti ministereiden fiksun ja maltillisen kannan EU:n yhteiseen talletussuojaan, koska yhteisvastuun nopea laajentaminen lisäisi moraalikato-ongelmia ja voisi johtaa epäoikeudenmukaiseen taakanjakoon. Hyvin asiansa hoitaneet tahot, kuten suomalaiset pankit ja niiden asiakkaat, joutuisivat helposti maksumiehiksi.

Kauppi patistaa kaikkia pankkiunionimaiden pankkijärjestelmiä ja pankkeja terveelle pohjalle, ennen kuin pankkiunionin yhteisvastuuta kasvatetaan."

 

 

Ihan kun ei tapahtuisi samankaltaista tilastokikkailua, jota Lehman veljekset ja Kreikka harrasti?

 

Ja toisekseen, mihin tuota yhteisvastuuta enää tarvitaan sen jälkeen, jos kerran on mahdollista kaikki pankit laittaa niin hyvään, kuntoon, että riskiä ei enää ole?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat