Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Suomessa on yksi puolue

Mikäli katsotaan Suomen poliittista kenttää, niin Suomessa on kansanedustajia vain yhdessä puolueessa.

Se on EU  johon jokainen Suomen puolue kuuluu.

Kansan enemmistön tuki EU:lle on olemassa kyselyiden mukaan ja sitä on turha kiistää.

 

Se näkyy myös puoluekannatuskyselyissä ja äänestystuloksissa.

EU on tuonut meille vakautta ja vaurautta ja kaikki on hyvin. Talous on nousukiidossa ja työttömiä ei kohta enää löydä mistään ja suurin ongelma on työvoimapula.

 

Näinhän se on, enkä lähde asiaa kiistäämään, kun se on lukenut lehdessäkin ja tullut telkkarissa uutisista, niin se on sillon jämpti, koska meillä on kuitenkin luetettava valtamedia, joka ajattelee asiat valmiiksi meidän puolesta, niin meidän ei itse niitä tarvitse enää miettiä.

 

Asiaan on kuitenkin tulossa muutos. 

 

Moni asia on valunut tänne suuresta ja mahtavasta Ameriikan yhdyvallasta. Nyt sieltä on valumassa tänne kahden puolueen järjestelmä tämän yhden puolueen järjestelmän tilalle.

Yhden puolueen järjestelmä jakaantuu, kun se ei ole kuunnellut kansaa. Suomessa ja muualla Eu:ssa.

Suomi oli tässä edelläkävijä ja Suomessa nousi valtaan ensimmäisten EU maiden joukossa  haastaja puolue koko muuta Suomea vastaan, mutta tämä puolue ryssi homman 2 kertaa putkeen ja lopulta jakaantui sekin kahtia. Tai oikeammin lienee sanoa, että ryhmästä lähti jokunen pois.

Äärimmäisen valitettava takinkääntö äänestäjille, jotka nostivat hallitukseen puolueen, joka kritisoi EU:ta ja euroa. "Missä EU siellä ongelma" slouganeilla jytkähti kansan ääni, mutta Soini siirsi nuo äänet kuitenkin EU puolueelle. Äärimmäisen ikävästi tehty.

Suomessa  siis EU voitti ja alisti haastajat. 

Älkää kuitenkaan uskoko, että nuo äänestäjät olisivat muuttuneet yhtäkkiä EU myönteisiksi. Olisi hassua luulla näin tilanteessa, jossa EU on juuri osoittanut toimimattomuutensa täysin.

Kaikki tiedämme, että EU on kohdannut ylitsepääsemättömän ongelman, joka tulee EU:n ulkopuoluelta.

Yhtäkkiä koko EU:n kansa onkin jakaantunut kahtia. EU:n joka voi tehdä päätöksiä vain kaikkien 28 EU maiden yksimielisellä päätöksellä.

Vai olenko väärässä? 3 vuotta ulkopuolinen uhka on hajoittanut EU:ta ja yhtään ratkaisua ei ole saatu aikaiseksi.

EI mitään. Asia on yhä enemmän harvinaisen selvä, että mitään yksimielistä päätöstä ei tule maahanmuuttoasiaan. 

Yhä useammalle alkaa myös selviään,  että Euro ei voi toimia itsenäisten valtioiden yhteisenä valuuttana, vaan vaatii toimiakseen liittovaltion.

Yhtälö on täysin mahdoton. Liittovaltio aikana, jolloin EU on juuri hajoamassa.

En oikein jaksa uskoa, että tuo 20-30% ryhmä, joka Suomessa ei tällä hetkellä ole tyytyväinen EU:hun ja se 40% ryhmä joka ei kannata EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa, tulisi enää uskomaan Perussuomalaisiin.

 

Näin valtavalla ihmisryhmällä kuitenkin täytyy olla puolue, tai tulee kaaos.

Nouseeko sitten joku uusi puolue hallitukseen haastamaan EU puoluetta, vai jakaantuuko jokin tai jotkin nykyisistä puolueista ja luo uuden haastajaryhmän. Se jää nähtäväksi.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

> Nouseeko sitten joku uusi puolue hallitukseen haastamaan EU puoluetta, vai jakaantuuko jokin tai jotkin nykyisistä puolueista ja luo uuden haastajaryhmän. Se jää nähtäväksi.

Nykyisistä puolueista yksikään ei oikein kelpaa minulle. Mutta voisin liittyä puolueeseen, joka puolustaa paikallisdemokratiaa (= ei nykyistä vallan keskittämisetä liittovaltiolle) ja luonnonsuojelullisia arvoja.

Toimituksen poiminnat