Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Ilmastohype on populismia parhaimmillaan

Aamun Huomentasuomessa (mtv) pohdittiin ilmastoasioita.

 

Siinä esitettiin, että suomalainen tuottaa 10 000kg co päästöjä ja esim. Intialainen tuottaa vain noin 1 300kg.

 

Ratkaisu kuulemma on, että me täällä pudotettaisiin tuo vuosittainen luku kolmannekseen.

 

Kuullostaahan se hienolta ja varmasti mahdollistakin olisi, mutta jos katsoo ihan kokonaisuutta, niin en ole vakuuttunut, että tuo tätä maapalloa pelastaisi.

Pitäisi kuulemma nostaa veroja täällä Suomessa jne.

Verojen nosto täällä Suomessa ja Lännessä on juuri se syy tähän ilmaston huonoon tilanteeseen. Verojen ja hyvinvoinnin nosto länsimaissa samalla, kun globaalia kaupankäyntiä on avattu on aiheuttanut tämän kaaoksen.

Voisi puhua myös siitä, mitä nuo on tehnyt työllisyydelle, mutta koitan pysyä otsikon aiheessa.

 

Mtv:n populistisessa  show:ssa oli otettu Intia vs Suomi, joten mietitään vähän Intiaa.

Intiassa on noin 250 kertaa enemmän väkeä, kun täällä Suomessa, eli noin 1,3 miljardia.

Intia kasvaa joka vuosi 4 x koko Suomen väestön verran.

Eli Intiassa on aika paljon enemmän saastuttajia.

Väestönkasvu on johtunut 1990 luvun alun kaupan avaamisen seurauksena.

 

Globaalit sijoittajat alkoivat siirtää tehtaitaan sinne, koska siellä on tuotto parempi, koska siellä ei piitata päästöistä, yhteiskunnasta, eikä hyvinvoinnista jne.

 

Sijoittajat sijoittaa rahaa sinne missä se tuottaa eniten. Mitä vapaampaa on globaali sijoittaminen ja mitä vapaampaa on tavaran ja rahan vapaa liikkuminen, sen varmempaa on kaiken tuotannon siirtyminen sinne missä päästöjä syntyy eniten ja samalla nuo rahtilaivat pääsee eniten tupruttelemaan.

 

Jos haluan vaikuttaa maapallon ilmastoon Suomesta käsin, niin voin joko keksiä ikiliikkujan, tai äänestää poliitikkoa, joka esittää suurempaa tuontiveroa päästöistä piittaamattomista maista, jolloin samalla kun hillitsen saastuttamisen lisäämistä kaukomaissa, vähennän myös rahtaamisen tarvetta.

Ja nautin nautapihvistä niin kun ennenkin.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

https://yle.fi/uutiset/3-8524619

Ilmasto meinataan korjata antamalla kehitysmaille 100miljardia rahaa, vaikka kehitysmaiden saastuttaminen on kasvanut juuri sinne sijoitetun rahan vuoksi.

Intian jättimäinen kasvu vaatii paljon lisää sähköä ja kehittyneet maat Suomi mukaan lukien investoi aurinkopaneeleita sinne kymmenillä miljardeilla.

Onko tuo aurinkopaneeli sinne ympäristöteko? Jos siitä aurinkovoimalasta menee sähkö vaatetehtaaseen, joka ei enää ympäristöstä välitäkään ja siellä tuotetut vaatteet rahdataan rajusti savuttavalla paatilla tuhansien kilometrien päähän?

Käyttäjän leppikorpij kuva
Juhani Leppikorpi

Tietenkin korjataan, kyseessähän on ideologia jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa: "IPCC official Ottmar Edenhofer, speaking in November 2010, advised that: “…one has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. Instead, climate change policy is about how we redistribute de facto the world’s wealth...”"(Forbes)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Nyt on jo huomattu, että IPCC:n shokkiraportti aiheuttaa sen, että jokainen taho alkaa ilmastotalkoiden varjolla politikoida omia intohimojaan vain entistä vahvemmin läpi. Perussuomalaiset käyttävät ilmastokorttia hyväkseen perustelemalla väestönsiirtojen vahingollisuuden ilmastolle, koska pohjoisessa kuluu ennemmän luonnonvaroja per asukas. Tämä on ihan järkevä argumentti, mikä on politiikassa harvinaisuus. Keskusta ehdottaa metsien lisähakkuita, koska Suomessa metsiä hoidetaan "vastuullisesti" siten, että metsä- ja suoluonnon lajikato kiihtyy mahdollisimman nopeasti ja Suomi kantaa tuntuvan osan maapalloa kohtaavasta sukupuuttoaallosta. Vasemmistoliitto vaatii puolestaan hakkuiden vähentämistä ja valtion lisävelkaannuttamista maailman pankkiireille. Vihreät ehdottavat lisää verotusta ja sääntelyä kaikkialle niin, että kaikki taloudellinen toimeliaisuus loppuu ja sitä myötä saastutus. Kokoomus on jo ehdottanut uuden auton hankinnan verotuksesta luopumista - rikkaita suosien, kuinkas muutenkaan. Sosiaalidemokraatit eivät halua muuttaa mitään, koska se on niiden tapa parantaa maailmaa.

Ilmastonmuutoksessa on runsaasti poliittista momentumia, mutta suunta on jokaisella porukalla eri. Siksi on vaikea uskoa mihinkään positiiviseen muutokseen. Perussuomalaisetkaan tuskin saavat järkevää näkökulmaansa läpi.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Väestönkasvu on johtunut 1990 luvun alun kaupan avaamisen seurauksena."

Missä kohtaa tuo kaupan avauksen seuraus mielestäsi näkyy väestönkasvussa? Taisit vain keksiä koko väitteen hatusta niin kuin kunnon populisti ainakin. Näyttäisi pikemminkin siltä että 90-luvun jälkeen väestönkasvu on lähtenyt laskuun. Todellisuudessahan taloudellinen hyvinvointi ja naisten oikeudet ovat syy länsimaiden alhaiseen lapsilukuun ja samat mekanismit näyttäisivät pienentävän lapsilukua myös kehittyvissä maissa.

http://www.worldometers.info/world-population/indi...

"Verojen nosto täällä Suomessa ja Lännessä on juuri se syy tähän ilmaston huonoon tilanteeseen. Verojen ja hyvinvoinnin nosto länsimaissa samalla, kun globaalia kaupankäyntiä on avattu on aiheuttanut tämän kaaoksen."

Eli kaikki olisi paremmin kun oltaisi jätetty hyvinvointi nostamatta? Harmi kun ei voida mennä takaisin ajassa ja perua nuo teot, nyt kun ne on jo saavutettuja etuja niin ei siitä pihvistä kukaan enää luovu. Meidän hyvinvointimme on nostettu fossiilisia polttamalla ja nyt pitäisi näyttää esimerkkiä muille että pallomme ei enää kestä jos saavutatte hyvinvointimme samalla tavalla kuin me.

"Globaalit sijoittajat alkoivat siirtää tehtaitaan sinne, koska siellä on tuotto parempi, koska siellä ei piitata päästöistä, yhteiskunnasta, eikä hyvinvoinnista jne."

Kyllä tässä on kuluttaja ihan yhtä syyllinen, jos ei ole valmis ostamaan Suomessa valmistettuja vaatteita niin ei sitä pidä ihmetellä jos tuotanto ei kannata. Jos kuluttajaa ei kiinnosta valmistusmaan päästöt, yhteiskunta tai hyvinvointi niin ei se kiinnosta valmistajaakaan. Blogistia varmaan ainakin kiinnostaa eikä ole ostanut yhtään kiinassa tai intiassa valmistettua vaatetta vaan tarkistaa huolella tuotteen alkuperätiedot ennen ostopäätöstä.

"Jos haluan vaikuttaa maapallon ilmastoon Suomesta käsin, niin voin joko keksiä ikiliikkujan, tai äänestää poliitikkoa, joka esittää suurempaa tuontiveroa päästöistä piittaamattomista maista, jolloin samalla kun hillitsen saastuttamisen lisäämistä kaukomaissa, vähennän myös rahtaamisen tarvetta."

Niin tai jätät vaan ne kiinalaiset halpavaatteet ostamatta ja kulutat muutenkin järkevästi ja vastuullisesti, ehdottaisit että tuotteita verotetaan päästöjen mukaan yms, kyllähän näitä keksii, veikkaan kuitenkin että sinä et ole sellainen poliitikko joka tuollaista tuontiveroa ehdottaisi varsinkaan kun väitteesi oli että verotus on johtanut tähän kaaokseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näyttäisi pikemminkin siltä että 90-luvun jälkeen väestönkasvu on lähtenyt laskuun"

Tuolta se saattaa näyttää jos tynnyristä katselee. Todellisuudesssa väki Afrikassa ja Aasiassa kasvaa kovaa vauhtia eikä enää viihdy keskenään vaan pyrkii pakenemaan Eurooppaan ja Australiaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Eli vuosittaisen suhteellisen väestönkasvun pienentyminen vuodesta 1982 (2.35%) vuoteen 2018 (1,11%) ei ole merkki siitä että väestönkasvu on lähtenyt laskuun Intiassa? Mielenkiintoinen näkökulma mutta Makkonen sitä tuskin osaa perustella muulla kuin omalla mutullaan :)

Käyttäjän JaakkoSeppala kuva
Jaakko Seppala

Eräässä keskusteluryhmässä olemme ihmetelleet miten IPCC on onnistunut selittämään ilmastomuutoksen puhtaasti antropogeeniseksi kun Grönlannissa viljeltiin vehnää 1000 vuotta sitten!
Vesipähkinä, jonka pohjoisin kasvualue on nykyisin Latviassa, menestyi n. 2500 vuotta sitten hyvin Oulun seudulla.
Nykyisen Suomen alueella, Savukoskella oli vauraita taloja ja kaskiviljelyä vielä 1400 - luvulla. Sittenilmasto alkoi nopeasti kylmetä. Tästä on palautuminen alkanut joskus 1800 - luvulla, jatkuen edelleen, mutta loppuakseen seuraavan 50 vuoden aikana auringonpilkkujen minimiin, lähes samoihin frekvensseihin kuin ns. Maunderin minimi. Pohjois - Euroopan ilmastoa on kartoitettu dendrokronologisin menetelmin vuoden tarkkuudella n. 7500 vuotta taaksepäin. Tämän jakson aikana on ollut useita selvästi lämpimämpiä jaksoja kuin nykyinen. Tutkimusprojekti on tehty pääosin suomalaisin voimin, prof. Timosen johdolla. Kannattaa tutustua projektin esittelyyn esim. seuraavista linkeistä:

http://lustiag.pp.fi/

http://lustiag.pp.fi/data/pdf/LC_Uitto12.pdf

Käyttäjän leppikorpij kuva
Juhani Leppikorpi

Vastaus kysymykseesi löytynee täältä: https://www.lavoisier.com.au/articles/greenhouse-s...
Linkissä kaikki s-postit aikajärjestyksessä, nimien kera kuka lähetti ja kenelle.
Myös yksi nimi esiintyy joka voi olla tuttu suomalaisille eräässä virastossa....
Datamanipulaatio on ilmeisesti hieno taito, jos sitä tekee tarpeeksi monta ihmistä ja joilla on samat ideologiset tarpeet sekä tietenkin valtava sähköpostirinki...

IPCC:n AR5 kerrottiin lämpenemisen pysähtyneen 1998. UAH satelliitti data tukee väitettä: https://iowaclimate.org/2018/10/02/uah-global-temp...
Mitään lämpenemistä ei ole esiintynyt sitten 1998.

Toimituksen poiminnat