Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Anttilan muurahaispesä?

 

Anttila on kohahduttanut tiedotteellaan kansaa.

 

Ihmettelen, että kohistaan vaikka ei ole edes luettu koko tiedotetta.

 

Tiedotteesta on löytänyt kokoomusmedian versio ja demareiden versio.

 

Vasemmiston edustajia on sydämistynyt asiasta ainakin facekommentoinnista päätellen.

 

Noissa molempien mielipidevaikuttimien leikkaamissa versioissa on lainauksia Anttilan kirjoituksesta ja vaikuttaa omasta mielestä varsin mielenkiintoiselta ja tarpeelliseltakin puheenaiheelta.

 

Uusisuomi kirjoittaa "uutisessaan" näin "Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa Anttilan arvion mukaan punavihreän vasemmiston piiristä ja on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa."

Uutisessa ei kuitenkaan tule ilmi, että mihin tuo väite perustuu. Kun on tuollainen kannanotto niin olisi mielestäni tarpeellista laittaa siihen myös se teksti, mistä toimittaja on tuon näkemyksen ammentanut.

 

Olisiko jollain laittaa linkkiä tuohon alkuperäiseen tiedotteeseen? Demokraatilta sitä kysyin, mutta he eivät katsoneet tarpeelliseksi sitä antaa luetavaksi ja sanoivat vielä, että on ihan normaalia, että tiedotteita leikataan ja niihin lisätään omia näkemyksiä.

Mun mielestä olis normaalia ja varsinkin reilua Anttilaa kohtaan liittää näihin näkemyksiin linkki alkuperäiseen tekstiin, jotta ihmiset voisivat muodostaa siitä oman mielipiteen, eikä ostaa muiden valmiiksi tekemää mielipidettä. Toki lopputulos voi olla sama, mutta tässä kohtaa se matka on mielestäni yhtä tärkeä kun se päämäärä :D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eix Anttila mennyt jo useampi vuosi sitten konkurssiin? :o

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Anttila puhuu asiaa. Tässä olisi peiliin katsomisen paikka ihan kaikilla.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Siltä vaikuttaa mutta onko tuo koko tiedote jossain luettavissa?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

@3

Google Translatella saattaa jotain olla ymmärrettävissä alkuperäisestä tekstistä:

https://translate.google.fi/translate?sl=sv&tl=fi&...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa Anttilan arvion mukaan punavihreän vasemmiston piiristä ja on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa. "

Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa asiaa. Asioita ei ratkota punavihreän vasemmiston ja yliopistojen kampuksilla, siellä näyttää tiivistyvän ( joukossa ) se jokin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Epäilemättä puhuu asiaa. Siksi olisikin mukava lukea se koko asia, eikä vain kokoomusmedian ja demarimedian leikkaamia versioita,

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #7

Saattas olla, mutta ei taitu Ruotsi..

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Identiteettipolitiikka ja muut vastaavat, kuten postmodernismi, social justice warriors yms., ovat aika vahvoilla Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Kannattaa etsiä sieltä. Esimerkiksi youtubessa on materiaalia näistä asioista tuntitolkulla. Myös vasemmistolainen liikehdintä kuten antifa ja BAMN kuuluvat jossain määrin pakettiin.

Suomessa homma on paljon lievempää, muta kyllä tietyt median ja somen ilmiöt voi linkittää tuohon Amerikan touhuun.

Alkuperäistä tiedotetta en ole löytänyt.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Tässä alkuperäinen tiedote.

- - - - - - - - - -

Kannanotto

15.9.2018

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila:

Suomessa tarvitaan aitoa suvaitsevaisuutta

Amerikan kahtiajako on varoittava esimerkki myös Suomelle siitä, miten käy, kun hajottava ”identiteettipolitiikka” saa vallan.

Sen tunnusmerkkejä on, että lähes jokainen kokee olevansa jotain sorrettua vähemmistöä.

Mistään ei voida enää keskustella ilman, että joku loukkaantuu.

Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa - taidetta myöten.

Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa punavihreän vasemmiston piiristä. Myös Euroopassa ja Suomessa se on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa.

Sohaisen luultavasti muurahaispesään tällä kirjoituksella, mutta sen kyllä kestän. On nimittäin aika tuoda myös politiikan puolelta meneillään olevaan keskusteluun järjen ääni.

Jokainen sydämensivistynyt ja hyvän kotikasvatuksen saanut ymmärtää, että kaikkia ihmisiä on kunnioitettava ja kohdeltava tasaveroisesti.

Sydämensivistykseen ja hyvään kotikasvatukseen kuuluu myös erilaisten näkemysten aito suvaitseminen.

Järjettömimmillään hajottava identiteettipolitiikka näkyy tätä nykyä kaikkialle tunkevan sukupuolineutraaliuden vaatimuksessa. Se ulottuu jopa päiväkoteihin ja peruskoulun opetussuunnitelmiin.

Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi.

Ollaan kestämättömällä tiellä, jos aikuisten ahdaskatseisten ideologioiden vuoksi, ylhäältä annettuna aletaan häivyttää tyttönä tai poikana olemista.

Yksistään biologiasta johtuen sukupuolilla on eroja. Kestävällä tiellä ollaan, kun vanhempien ja muiden läheisten välittämisisen tukemana tyttöjen ja poikien annetaan itse rakentaa omaa minäänsä.

Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on tehtävä jatkuvasti työtä. Mutta ei tasa-arvo lisäänny sillä, että eduskunnan puhemiehestä tehdään puheenjohtaja, palomiehestä palohenkilö tai että puhumme ”miesoletetuista”, niin kuin nyt jo osin valitettavasti tehdään.

Aitoa tasa-arvoa on se, että naisten ja miesten väliset palkkaerot saadaan vihdoin kurottua kokonaan umpeen ja kummallakin sukupuolella on yhtäläiset mahdollisuudet päästä kaikista vastuullisimpiinkin tehtäviin politiikassa, yrityselämässä ja laajemmin yhteiskunnassa.

Aitoa tasa-arvoa on se, että annamme pienten lasten vanhemmille aidon mahdollisuuden valita, miten he lapsensa hoitavat. Ei siihen tarvita ohjeita saati pakottamista ulkopuolelta, varsinkaan jonkun ideologian nimissä.

Kaiken tämän sanon yli 40 vuoden kokemuksella yhteiskunnallisesta toiminnasta. Keskeistä siinä on ollut ja on edelleen sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen. Rohkenen luonnehtia itseäni eräänlaiseksi ”kantafeministiksi”.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että loukkaannun sydänjuuriani myöten siitä, jos joku ei ajattele samalla tavalla kuin minä. Ymmärrän hyvin todella monen suomalaisen turhautumisen siihen, että vähän asiassa kuin asiassa alkaa myös meillä olla ”oikeita” ja ”vääriä mielipiteitä.

Minusta Suomi tarvitsee moniarvoista keskustelua, jossa edes yritetään ymmärtää muitakin kuin omassa sosiaalisen median kuplassa eläviä samanmielisiä. Tärkeintä on antaa ihmisten ajatella itse. Kyllä he siihen pystyvät.

Se ei tee kenestäkään mennyttä aikaa haikailevaa konservatiivia, jos ei ole samaa mieltä punavihreän vasemmiston kanssa. Se ei tee kenestäkään rasistia, jos on huolissaan maahanmuuttoon liittyvistä kiistattomista ongelmista ja yhteiskuntamme turvallisuudesta.

Toivomukseni on, että leimakirveiden heittely jäisi vähemmälle ja oppisimme aidosti kuuntelemaan toisiamme. Uskon, että maamme ihmisten hiljainen, asia- ja arvojärkevä enemmistö jakaa tämän toiveen. Onko se mahdollista?

On nimittäin niin, että jos annamme hajottavan identiteettipolitiikan ottaa lopullisen yliotteen, kaikkia ihmisiä koskevat ongelmat jäävät ratkaisematta. Ja nämä ongelmat, kuten ilmastonmuutos, koskettavat ihan kirjaimellisesti jokaista ihonväriin, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Lisätietoja: kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila, puhelin 050 511 3044

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No niin.
Tekstihän on vielä irvokkaampaa kuin lehdissä kirjoitettu.
Vilisee vääristynyttä tietoa.
Kuin suoraan eräästä Suomen Perustan propagandakirjasesta.

Millä ihmeen eväillä Anttila katsoo kykenevänsä harjoittamaan uudistuneen tasa-arvolain edellyttämää tasa-arvotyötä Forssan kaupungissa?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Mitä irvokasta havaitsit tuossa kirjoituksessa? Nyt kun näen kirjoituksen kokonaisuudessaan, minunkin on helpompi sanoa, missä muutamissa kohdissa olisin ehkä muotoillut sanomaa hieman toisin. Mutta nämä ovat lähinnä makuasiaoita. Mitään irvokasta tai mitään sellaista, minkä olettaisin olevan liian rankkaa jonkun aatesuunnan kannattajien näkökulmasta, en havainnut. Mikä ihme tuossa tekstissä oli niin ongelmallista?

Parasta oli mielstäni systemaattinen hyvän keskusteluyhteyden korostaminen. Tätä maa juuri tarvitseekin tällä hetkellä.

P.S. "Tasa-arvolain edellyttämä tasa-arvotyö" kuulostaa toisaalta erittäin positiiviselta ajatukselta, mutta jos asiaa tarkastelee identiteettipolitiikan kritisoinnin näkökulmasta, se voisi olla myös uutta poliittisen korrektiuden tuputtamista pakolla kaikille. Suhtaudun myötämielisyydellä ensimmäisee tulkintaan (tasa-arvon parantamiseen), mutta jos havaitsen toisen tulkinnan mukaista toimintaa, se saa minussa aikaan kyllä jonkninmoisen allergisen reaktion. :-) Pakollinen poliittinen korrektius (tai esimerkiksi valitun tasa-arvokielen pakollinen käyttö) olisi siis sellaista yhteiskunnallista kehitystä, jota en haluaisi nähdä. Sirkka-Liisa Anttilan korostama hyvätapaisuus ja terve keskustelu on ehdottomasti parempi näkökulma asiaan. En halua olettaa, että sinäkään olit tässä poliittista korrektiutta kenellekään pakottamassa, mutta sellaisiakin mielleyhtymiä tuosta kuviosta voi syntyä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Heh, tämä huvitti: "On nimittäin aika tuoda myös politiikan puolelta meneillään olevaan keskusteluun järjen ääni."

No, toki kukas sen kissan hännän nostaa ellei kissa itse. Egoa löytyy kepun mahtinaiselta.

Mielenkiintoista olisi tietää myös millainen kosketuspinta Anttilalla on Suomen yliopistomaailmaan antaakseen siitä näin vahvoja kommentteja. Onko vaikkapa Aalto yliopistossa nähtävissä tällaista liikehdintää?

Tällaiset kommentit valitettavasti osoittavat ettei Anttila ole oikein perehtynyt koko asiaan vaan on populiststen hokemien varassa:
"Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi."

Joten se siitä "järjen äänestä".

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Maailmalla (erityisesti Pohjois-Amerikassa) nämä kehityskulut ovat vahvasti tulleet nimenomaan yliopistoihin. Suomen tilannetta en tunne, mutta oletan sen olevan selvästi lievempi kuin Pohjois-Amerikassa. Olen kuullut joitain huhuja asenneilmapiirin muutoksista, mutta en sen enempää. Selvin yksittäinen tapaus, joka tulee mieleen, on Tapio Puolimatkan tapaus Jyväskylässä. Vaikea sanoa, paljonko kyse oli siellä yliopiston asennemaailman muutoksesta, ja paljonko vain yksittäisestä tapauksesta ilman sen laajempia taustoja, mutta tuo tapaus sopii kyllä siihenkin muottiin, että yliopistot olisivat aktivoituneet ottamaan poliittista kantaa tutkimusasioissa.

Suomeen nämä virtaukset tulevat yliopostojen lisäksi, ja ehkä suhteellisesti vahvemmin median ja poliitikkojen kautta, ja myös blogistanin kautta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Egoa löytyy kepun mahtinaiselta."

Ennen Anttila oli 'Forssan kaksi suurinta nähtävyyttä', mutta on hän näköjään muutakin :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Piti oikein soittaa eräälle tutulle opettajalle, että vieläkö teidän koulussa saa kutsua poikia pojiksi ja tyttöjä tytöiksi. Kyllä kuulemma saa ja pitää. Muut nimitykset ovat kuulemma yleensä rumia ja epätoivottavia. Joten ainakaan vielä ei peruskouluumme ole Anttilan väittämä identiteettihäivytys tullut. No, Forssassa saattaa asiat olla toisin.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #21

En ole kuullut, että olisi levinnyt pahasti kouluissa arkielämään. Mutta sen havainnon tein jo vähän aikaa sitten, että opetushallituksessa näitä asioita lämmiteltiin jo vahvasti. Voi olla, ja toivottavasti on niin, että opetushallitus on ottanut askeleen tai kaksi taaksepäin, ja miettii kantojaan uudelleen, selväjärkisemmin tai tasapuolisemmin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Asiallista tekstiä. Hatunnosto Anttilalle tästä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Anttila on ollut yksi pahimmista keskusten vanhakantisten ja jossain määrin perussuomalaismielisten poliitikkojen joukossa, joten ei tuo mitenkään yllättänyt. Toki perussuomalaisnäkemys harhaisine "faktoineenkin" varmasti vetoaa samanmielisiin. Lähinnä yllätti se kuinka tiukasti agraariänkyräoikeiston äärilaitaan hän itseään on asemoimassa. Koittaneeko kilpailla perussuomalaisten kanssa äänistä?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Ymmärrän että omasta näkökulmastasi katsoen Sirkka-Liisa Anttila saattaa näyttää "änkyräoikeistolaiselta". Eri näkökulmia siis voi olla.

Koska sinulla on yleensä rationaaliset selitykset kannoillesi, kiinnostasisi tietää, mitä katsot noiden Anttilan "harhaisten faktojen" olevan tuossa kirjoituksessa. Olen kysynyt muutamilta muiltakin, mutta aika huonolla menesyksellä. Ehkä sinulla on tarjota jotain analyyttisempaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tässäpä uusi termi käyttöönne:

toksinen identiteettipolitiikka

vrt: pedagoginen journalismi

Toimituksen poiminnat