Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Vapaakauppa on mahtava ja ihana juttu!!!

Arla tilittää rahaa tuottajlle

"Meijeriosuuskunta Arla Foods maksaa koko tämän vuoden nettovoittonsa eli noin 310 miljoonaa euroa jäsenilleen, uutisoi uutistoimisto Reuters."

 

"Pohjoismaiden suurimman maitotuotteiden valmistajan omistaa noin 11­000 tuottajaa Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa, Britanniassa, Luxemburgista, Alankomaissa ja Belgiassa."

 

Arlan liikevaihto on noin 10 miljardia ja 2017 nettosi hieman alle 3%

keskimääräinen tuottajamaidonhinta oli 38,1 senttiä kilolta

 

 

"Luonnonvarakeskuksen mukaan maidon tuottajahinta oli helmikuussa keskimäärin 40 senttiä. EU-komission seurannan mukaan Suomen hinta oli maaliskuussa keskimäärin 39,1 senttiä maitolitralta."

 

En ole asiantuntija, mutta lapsuuteni sain elää maitotilalla, niin kiinnostaa aihe.

 

Mitä jos nämä mafiat maksais heti oikean hinnan tuottajille, eikä jälkikäteen?

10 miljardin bisnes ja voitto 300 milliä. Onko tää vähän niinkun S-mafia, joka imee kaiken asiakkalilta minkä pystyy ottamaan ja maksaa minimin tuottajlleen. Ja jottei vaan verotettavaa voittoa pääse mihinkään syntymään, niin koko ajan avataan uutta Salee ja aakkosbaaria johonkin hevon vitun kuuseen syrjäyttämään se 40 vuotias perheyritys, joka on pitäny sitä huoltsikkaa tai pientä kauppaa elämäntyönänsä.

Mihin noi salet ja prismat, jotka on sinun kunnassasi maksaa veronsa? Pieni vihje, ei ainakaan kotikuntaasi, jos mihinkään.

Kun haen maitopurkin Salesta tai K-marketista, niin joudun maksamaan uuden salen tai kmarketin rakentamista tuhannen kilometrin päähän kotoa ja kyseinen kauppa josta maidon haen, ei maksa veroa kotikuntaani, koska sen menee voitot uuden salen rakentamiseen sinne tuhanne kilometrin päähän.

Iso mafiakeskittymä, joka toimii koko maan alueella ja ulkomailla, ostaa tietenkin sieltä mistä halvimmalla saa ja myy niin kalliilla hinnalla, minkä saa. Siihen tietenkin kauppa perustuu.

Harmi vaan, kun jos et satu olemaan yksi suurimmista tuottajista, niin sulta loppu markkinat, koska se yksi jättitila Suomessa, tai Tanskassa myy halvemmalla.

Taas ikävä kotikunnalle, kun se jättitila ei sattunut olemaan sinun kunnassasi, eli siihen loppu verotulot myös tuottajilta kotikuntaasi. Sen lisäksi meillä on vielä joku maaseuduntuohoaja keskusta pääministeripuolueena, joka tekee selvää lopuistakin kunnista, jotka vielä kituuttaa ja joka yrittää viedä väkisin läpi kaikkien aikojen kuntaliitoksen liittämällä yli 300 kuntaa 18 maakunnaksi.

Yleensä jos kritisoi isoja kauppaketjuja, niin niitä puollustetaan kun ne tuo työpaikkoja. Voihan ne tuoda joo, mutta Suomen 5 miljoonaa ihmistä kun syö juuri sen saman määrän perunaa, oli niitä kauppoja sitten 5miljoonaa tai yksi iso.

Eli uusi ruokakauppa voi tuoda siihen uuteen ruokakauppaan uuden työpaikan, mutta samalla se vie sen työpaikan siltä vanhalta kauppiaalta, joka maksoi veroja kotikuntaasi, jottei tarvinnu kunnan sulkea sitä pientä lähikoulua jossa kävit koulua sopivan kokoisessa ryhmässä, jossa opettaja tunsi oppilaansa tarpeet.

 

Lähti tää kirjotus taas ihan käsistä...

 

Sotketaan nyt tähän sotkuiseen avautumiseen vielä polkumyyntitullit.

Eli Kiina kun tukee tuottajiaan, niin EU asettaa tuontitulleja Kiinassa tuotetuille tuotteille, koska ne muuten sotkee markkinat ja EU:n omat tuottajat kuolee. Eli protektionismiä, joka on siis sallittua aina kun sen tekee EU. Muuten se on mörkö.

Kuka suojelee Suomen tuottajia polkumyynniltä Tanskalaista tai Saksalaista maidontuottajaa vastaan?

Sinä käyt töissä ja maksat veroa, josta Petteri orpo sitten tilittää 2 miljardia EU:lle, jotta EU voi antaa Saksalaiselle jättitilalle tukea, jotta se saa kaadettua pienen kilpailijan Suomesta siitä sun mökkitien varrelta.

Meillä on kokoomus hallituksessa, eli kun tiedämme, että kokoomuksen haave on juuri se, että on maailmassa 1 maatila ja 1 kauppa ja sitten vielä kaikilla mahdollisuus si´joittaa niihin 5 euroo maksamatta veroa, niin maailma on valmis, eli ei ainakaan kokoomus suojele kotimaista pientuottajaa EU:n tukemalta polkumyynniltä.

Entäs Kepu? Sipilä on sanonut olevansa 100% EU mies, eli taas vesiperä. Sinisistä nyt ei viitti sanoa mitään, kun eivät ole mitään.

Jos ihmettelet, että miksi noita s-mafian kieskeja syntyy kun sieniä sateella niiden pienten paikallisten yrittäjien naapuriin, niin se johtuu siitä, että kokoomuslaiset istuu myös s-mafian hallituksessa ja voitelee kunnat kaavoittamaan tontit mafiabisneksellensä.

Yleensä siihen vanhan lähikauppasi viereen tulee uusi Sale, joka myy pari vuotta niin halvalla, että siitä kuolee se pieni paikallinen kotikuntaansa verot maksanut kauppias pois ja kun se on kuollut ja kuopattu, niin kas kummaa, kun uudessa lähikaupassasi hinnat nousee 30% ja asiakkaiden toiveita ei enää tarvii kuunnella, kun ei ole kilpailijaa enää.

Näin kävi ainakin meillä.

Samalla kun ne uudet tuohoajakaupat tekevät tätä kokoomuksen tukemaa levittäytymistään, niin ne uudet tekevät tappiota, kun myyvät alihintaan tappaessaan vanhoja kauppiaita, niin ryhmän ei tarvii maksaa veroa, kun kaikki rahat menee tappioihin ja uusien rakentamiseen.

 

Onhan ne hienoja noi isot ja valoisat kaupat ja kun menee saleen kylässä kun kylässä, niin ne on samanlaisia, niin löytää pullat hyllystä, mutta moni kakku päältä kaunis sanotaan ja mun sairaassa mielikuvituksessani se sanonta sopii hyvin näihin mafiaketjuihin.

Mutta turha jauhaa ja valittaa jos ei ole tarjota ratkaisua. Kyllä on. Kaupan tulee maksaa verot jokaisesta kaupasta siihen kuntaan missä se sijaitsee ja kyseisen kaupan voittoja ei voi käyttää konsernin muuhun toimintaan ennen veroja. Ongelma ratkaistu.

 

Maatilojen ratkaisu nyt on ihan eka lopettaa toi järjetön rahan jakaminen EU:hun. Me siis ihan oikeasti lähetämme keskieurooppalaisille tiloille rahaa, jotta ne voi ylituottaa maitoa ja lihaa, joka sotkee markkinat ja tappaa omat tuottajamme, kun eivät ole samanlaisessa kilapailuasemassa ihanan EU vapaakau´pan takia.

Kaupankäynti yli rajojen on hyvä juttu ja kannatettava ja kauapankäynnin tulisi olla mahdollisimman helppoa. MUTTA se ei voi olla vapaata.  Me ollaan aina häviäjiä, jos lähdemme hintakilpaan halvempia maita vastaan ja mikä hulluinta vielä tuemme itse sitä maksamalla 2miljardia eu tukea.

Olis edes toi EU tuki laskettu ylijäämästä, eikä bruttokansantuotteesta..

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat