Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Juurisyiden hoito vai "vihapuheen" kytkentä

Kokoomus lähtee kitkemään vihapuhetta.

 

Samaan aikaan ja pitkin hallituskautta on puhuttu paljon juurisyihin puuttumisesta.

 

Mietinkin, että mitä mahtaa olla vihapuheen juurisyyt?

 

Mitähän on ne juurisyyt case Hyvinkää, tai Ruotsi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Miten edes määritellään vihapuhe?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vihapuhe on huonojen ihmisten suusta lähtevää puhetta, joka ärsyttää nykypäivän fariseuksia. Se on jotain, mitä ei pitäisi olla, koska kyvykkäät ja dynaamiset päättäjät ovat hoitaneet kaikki asiat mallilleen tai ainakin ovat luvanneet vuorenvarmasti tehdä niin. Se on tyytymättömien alamaisten urputusta ja marinaa, jonka korkealla moraalijalustalla seisova tuomari voi arvella toisia alamaisia loukkaavaksi, häiritseväksi tai yllyttäväksi ja siten kieltää sen kokonaan välittämättä siitä, että 99,99999% tapauksista se ei oikeasti loukkaa, häiritse tai yllytä ketään. Se on vain puhetta eikä haukku haavaa tee, kuten joskus sanottiin. Usein vihapuhetta eivät vihapuheeksi noteeraa juuri ketkään muut paitsi aiheeseen erityisesti paneutuneet ammattipaheksujat.

Erinomaista ihmistä vihapuhe ärsyttää erityisesti, koska se ikävästi muistuttaa maailman epätäydellisyydestä tai vanhanaikaisuudesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomen lain mukaan rajoitukset sananvapaudessa on kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus (jossa vähän poikkeuksia) ja uskonrauhan rikkominen.

En näe ongelmia nykyisessä lainsäädännössä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No eivät ne nyt ihan noin vähissä ole. Vilkaisepa uudestaan vaikkapa 24 lukua. 25 lukukin on mielenkiintoinen viharikoksen määrittelyssä.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Tätä asiaa voisi pohtia myös toisesta näkökulmasta. Jos vihapuheelle määriteltäisiin oikeudellisesti tasavertaiset säännöt ( mitä Kokoomus hakee ) myös niihin tahoihin jotka ovat ahkerasti tehnyt haasteita tietyistä henkilöistä tai poliittisista vastustajista ja jopa onnistuneet saamaan kyseenalaisia tuomioita heille poliittiseen mielipiteeseen sisältyen. Kyllä on myös olemassa sellainen taho joka voi puhua oikeutetusti vihapuhetta ja tämän työryhmän säännöt koskisi myös heitä. Ottamatta puolueellista kantaa kuitenkaan mutta yksi esimerkki voisi olla median päivittäinen vihapuhe erästä presidenttiä kohtaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #9

Eikös ne säännöt ole tasavertaiset?

Vikahan ei ole säännöissä jos jotkut perussuomalaiset lainsäätäjät eivät tunne lakia ja kiihottelevat kansanryhmää vastaan.

Ja kyse ei tosiaankaan ole ollut mistään poliittisesta mielipiteestä. Se on juurikin perussuomalaista rikollisuutta demonisoida ihmisiä uskonnon perusteella ja leimata uskonnon harjoittajia.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #12

Vihapuhesäännöt eivät ole tasavertaisia. Esimerkiksi Helsingin Sanomat voi tehdä kunnialoukkauksen vertaamalla Trumpia sikaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

Saahan sitä verrata vaikka Sauli Niinistöä tai Putinia sikaan jos niin haluaa koska ovat poliitikkoja mutta ehkä nyt pitäisi kuitenkin jotenkin ilmetä tässä se asiayhteys mihin poliittiseen menettelyyn tässä viitataan. Se on vähän harmaata aluetta.

Eli miten ei ole tasavertaista?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tiedä sitten juurisyistä mutta yksi esimerkki vihaiseen puheeseen on maahamme pesiytynyt populistinen tapa jolla hallitus ja oppositio "keskustelevat". Jos seuraa TVssä liian tarkkaan esimerkiksi eduskunnan kyselytunteja saattaa aivan huomaamatta omaan puheeseen pesiytyyä kielenkäyttöä jooka on sangen lähellä vihapuhetta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kokoomuksessa ei ole nähtävästi vieläkään ymmärretty sitä, että nykyisenkaltainen vihervasemmiston peesailu on jatkuessaan erittäin huono asia bisnekselle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus nimenomaan tekee bisnestä vihervasemmiston ideologialla, VOKit ja koulutus tuovat miljardeja kokoomuslaisille. Veronmaksajille tämä tietenkin käy kalliiksi, mutta kokoomuksen toinen kuningasidea on agressiivinen verosuunnittelu jolla omat voi kiertää ikävän verotuken.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Kokoomuksen Mykkänen ja Häkkänen on ottanut aika kovin sanoin kantaa tällä viikolla mm Touko Aallon ja Vihreiden tekemisiin ja Aalto on ollut hyvin tohkeissaan Kokoomukselle joten voidaan sanoa että Kokoomus ei peesaile vihervasemmistoa vaan tekee omaa työtänsä tai pelitermin pelaa omaa joukkuepeliä menemättä pelaamaan muiden peliä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kokoomus ei peesaile vihervasemmistoa vaan tekee omaa työtänsä"

Kokoomus pelaa vihervasemiston peliä noukkimalla rusinat veronmaksajien laskuun, maahanmuutossa VOKit ja yksityinen koulutus, energiassa tuulimyllyt eli verotuet kavereille, asumisessa asumistuet, liikenneinfrassa yritetään samaa eli valtion omistuksista hyöty kavereille.ienemmässä määrin myös keskusta tekee samaa ja sdp osaltaan. Nämä puolueet yrittävät ottaa maksimaalisen hyödyn verovaroista.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

No vihapuheilta halutaan ehkäistä kokoomuslaista menoa eihän heitä saa moittia tekemisistään? Nöyrää väkeä halutaan lisää, mutta miten heitä hallitaan - Ruotsi mallimaa?

Toimituksen poiminnat