Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Hallituksen tuolileikki alkaa kohta?

Nykyisellä hallituksellamme alkaa olla kohta kuumat paikat.

 

Nykyisellä hallituksella ei ole oikein mikään mennyt nappiin. Kauhiasti on hosuttu ja perään ammuttu alas päättömiä ja laittomia uudistuksia. Sotesta on tullut tälle nykyiselle hallitukselle se ainoa oljenkorsi. Pitäisi edes yksi uudistus saada läpi hallituskauden aikana. Ihan sama kuinka huono se on kansalle, mutta yksi asia pitäisi saada tehtyä.

2014 Euroopan keskuspankki alkoi elvyttää painamalla euroja tyhjästä muutaman biljoonan rikkaiden sijoitusleikkeihin.

ALIJÄÄMÄ lähti tuolloin 2014 taittumaan ja viime vuonna tilaston mukaan näin:

"Julkisyhteisöjen alijäämä eli kansantalouden tilinpidon mukainen nettoluotonotto oli 1,3 miljardia euroa vuonna 2017. Julkisyhteisöjen rahoitusasema parani 2,6 miljardia euroa edellisvuodesta. Eniten koheni valtionhallinnon rahoitusasema, 2,0 miljardia euroa vuoteen 2016 verrattuna, ja siihen vaikutti varsinkin verotulojen merkittävä kasvu"

2014 niin ikään EKP:N elvytysten seurauksena BRUTTOKANSANTUOTE lähti nousuun.

Mutta mitä hallitus on tehnyt tällä lahjalla, minkä EKP vihdoin antoi? Lahjan todellinen hinta tiedetään muutaman vuoden sisällä, mutta se on oma tarina ja keskitytään nyt miten hallituksemme on tässä noususuhdanteessa toiminut.

No hallitus on esimerkiksi leikannut ammatillisesta KOULUTUKSESTA 190miljoonaa vuonna 2017.

Siis hetkellä, kun rahoituspohja laajenee, niin otetaan pois tulevaisuudesta. Juuri nyt ammattikouluissa pitäisi kyetä mukautumaan uusien alojen uudistuneisiin tarpeisiin, niin leikataan resursseja.

Yt neuvotteluja huolestuttavampaa on vielä se, että opettajat ottavat lopputilejä, kun eivät saa enää opettaa ja VÄLITTÄÄ  nuorista. Heistä (oppilaat) on tehty pelinappuloita, joita potkitaan pois jaloista ilmaistyövoimaksi pajoihin, missä ei ole opettajia. Onko pedakoginen tutkinto yhtäkkiä aivan turha?

No mitä hallitus on tehnyt eläkeläisten hyväksi?

No on heikentänyt heidän OSTOVOIMAANSA eli kurjistanut edelleen jo muutenkin heikossa jamassa olevien eläkeläistemme elämää.

No mitäs hallitus teki työntekijöille? No nehän päätti laskea työntekijöiden palkkoja.

Se oli tää juttu, että kun sairaanhoitaja tekee vielä pienemmällä palkalla töitä, niin vienti lähtee vetämään.

Tai kun Suomessa tuotantolaitoksessa palkkakulut on 6-7% kokonaiskuluista, niin tuosta osuudesta leikkaamalla 5% vientituotteemme hinta romahtaa niin, että alkaa mennä maailmalla kaupaksi :D

Eli kun tuotteen hinnasta putoaa 0,3% niin nousukiito on valmis. Vertailun vuoksi euro halpeni ekp:n toimista 30% vuonna 2014.

 

Eli kurjistuksia on saatu ihan kiitettävään malliin aikaiseksi, mutta tämä pääjuttu, eli THE sotemaku on vielä naulaamatta.

Kepu haluaa historian suurimman kuntaliitoksen siirtämällä vallan yli kolmelta sadalta kunnalta alle kahdelle kymmenelle kasvukeskukseslle.

Sivukysymyksen voisi heittää Sipilälle, että miten tuo mahtaa vaikuttaa siihen viennin kilpailukykyyn, kun ohjataan porukkaa muuttamaan isoihin kasvukeskuksiin ja kasvukeskuksissa asuminen kallistuu, niin miten se vaikuttaa siihen sun kikyys?

Kokoomus haluaa taas tietenkin arvopohjansa mukaan lisätä kansainvälisten jättifirmojen valtaa ja voittoa yksityistämällä meidän verovaroilla tuotettava terveydenhuolto.

On jännä juttu, kun ensin sotea perusteltiin säästöillä ja nyt kun niitä ei ole tiedossa, vaan jopa kustannusten nousua, niin sitä perustellaan hoitoonpääsyn parantamisella.

Samaan aikaan yksityisten kelakorvausta on määrätietoisesti LASKETTU

Luulisi, että jos ongelma on hoitoonpääsy, niin ratkaisu olisi lisätä hoitoa?

Enkä nyt ihan suorilta ymmärrä, että miten tuon kelakorvauksen alasajo on parantanut hoitoon pääsyä? Eikö se ohjaa yhä suuremman porukan kunnallisille?

 

No mutta sitten meillä on vielä hallituksella siniset enkelit, jotka pelastivat Suomen?

Olisi mukava tietää, että mikä oli se taho, joka sai nämä onnettomat uskomaan, että perussuomalaisten äänestäjät seuraisivat tätä loikkariryhmää, jotka toimivat nyt täysin äänestäjiänsä vastaan.

On ollut melkoinen satusetä, tai sitten näillä (sinisillä) vaan on harkintakyky jostain syystä ollut tuolloin hieman laimealla tasolla.

Mutta siihen tuolileikkiin. Sotea kannataa alle 20% kansasta ja jopa kokoomuslaiset eivät sitä halua.

Hallitus on jo myöntänyt, että ei kerkii ja ei oikeen mitään argumentteja tahdo enää löyty miksi koko homma nyt runnottaisiin läpi.

Kolmesta hallituspuolueesta yksi tulee kohta olemaan voittaja, sillä kolmesta tuolista otetaan kohta kaksi kerralla pois.

Se puolue, joka nyt sanoo, että soten valmistelu on nyt vaan keskeytettävä tältä erää ja jatkettava seuraavan hallituksen voimin tästä mihin jäätiin, on voittaja seuraavissa vaaleissa.

Siniset olisi tuon voinut tehdä, mutta ei ne kyllä taida tehdä enään mitään ja uskottavuus on täysin nollissa, niin edes tällä tempulla ei ole asiaa seuraavaan hallitukseen. Katsellaan vaan, ketkä lopettaa kokonaan ja mihin loput loikkaa.

Jännää on se, että onko se kokoomus vai kepu, joka lyö soten jäihin? Luulisi, että se on kokoomus, mutta jos keskusta aavistaa tuon, niin se voi tehdä taktisen tempun ja kokeilla viimeisenä oljenkortena ehtiä ensin.

Voin olla väärässä, mutta uskon, että äänestäjien silmissä olisi pienempi paha rehdisti myöntää, että ei saatu hommaa näin pian kasaan ja on kaikkien kannalta parasta nyt jättää suosiolla valmistelu seuraavalle ja keskittyä loppuaika korjaamaan muita epäkohtia Suomessa, kuten eläkeläisten olojen parantaminen.

Eikö se toimisi paremmin, kun loppuun asti väkisin yrittää vääntää kamalaa uudistusta, mille ei löydy enää mitään perusteluita ja jota kukaan muu ei enää halua kun keskusta ja toki siniset siinä sivussa, kun niillä nyt ei ole mitään mielipidettä ja haluavat ihan mitä käsketään kunhan saavat hetken vielä olla hillotolpallaan.

 

Kovaa peliä pelaavat hallituspuolueet oman itsensä takia, mutta ymmärtäkää nyt, että panoksena on kansalaistenne elämä ja tulevaisuus.

Vaalit lähenee ja veikkaan, että ennen kun lehdet tippuu tiedämme kumpi sen soten löi jäihin. Kepu vai Kokoomus, vai sopivatko tulla asian kanssa ulos kuitenkin yhdessä ja ottaa näin tasapelin tuleviin vaaleihin?

En tiedä, aika näyttää. Pääasia, että tuota järjetöntä sotea ei ammuta maaliin!

 

Tuleeko joskus vielä aika, että joku hallitus tekee jotain meidän pienten ihmisten hyväksi sen sijaan, että pelaa lehmänkauppojaan viimeiseen saakka ja pitää hallituspaikastaan kiinni viimeiseen saakka, vaikka joutuisi oman puolueensa jättämään?

Ei ainakaan näiden nykyisten sankareiden toimesta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Nykyinen hallitus olisi pitänyt kaataa vaikka yleislakon voimin silloin kun tekivät tuon tempun jossa persuista loikkivat ministerit ja laittoivat uuden puolueen pystyyn että hyväveli toiminta voi jatkua ennallaan.

Ainoa signaali minkä kansa nyt antoi oli hiljainen hyväksyntä tapahtuneelle, joten tämä vain antaa poliitikoille vettä myllyyn toimia juurikin niin omavaltaisesti kuin kantti kestää jatkossakin. Ja niinhän nuo on tehneetkin.

Mutta ketä äänestää että tämä ei toistuisi on se suurin kysymys? Ei taida olla ihmistä joka vallankahvaan päästyään ei pelaisi omaan ja kavereiden pussiin peliä. Houkutuksia varmasti on tarjolla eri tahoilta jotka haluavat hyödyttäviä päätöksiä.

Pitäisi pystyä luoman rajat politiikkaan tarkemmin mikä on hyväksyttävää ilman linnareissua, ehkä saataisiin vähemmän häikäilemättömiä ehdokkaita vaaleihin.

Toimituksen poiminnat