Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Merkelin huippumetkut ei tainnu mennä Seehoferille läpi

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/saksan-hallitus-hajoamisen-partaalla-m... Eu huipoukokous missä ei sovittu mitään ja josta uutisoitiin valheellisesti ja jota Juha Sipilä ylisti onnistuneeksi, taisi olla floppi kuten edellisessä jo kirjoittelin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

EU ja Suomen hallitus on vain tekevinään jotain asialle, mutta mikään ei ole muuttumassa, kun mitään ei ole sovittu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sopimushan edellyttäisi kaikkien jäsenmaiden hyväksyntää. Sellaista hyväksyntää ei nyt taida olla näköpiirissä ?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ei varmasti ole. Joidenkin kanssa vapaaehtoinenkin palauttelu taitaa jäädä aika ohueksi eli tuskin riittää Seehoferille ja Saksassa kriisi jatkuu.

Uutisointi ollut ihan mitä sattuu aiheesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mitään ei varsinaisesti päätetty Eurooppa-neuvoston kokouksessa vaan mitä ilmeisemmin yritettiin sovitella yhteisiä näkemyksiä, mutta ei saatu niitäkään aikaan. Koko neuvoteltu paketti jäi jatkojalostukseen komission hommaksi. Keskustelun on tarkoitus jatkua lokakuun kokouksessa, mutta koska näyttää siltä että Saksa joutuu sisäpoliittiseen kriisiin tehdyn "sopimuksen" tiimoilta, niin Merkel joutunee väistymään.

Oli tai ainakin piti olla päivän selvää myös Sipilälle, ettei EU:n ulkopulisia keskuksia tule, koska ei niistä oltu edes keskusteltu maiden kanssa, joihin oli soviteltu. Nythän kaikki nuo maat ovat ilmaisseet kielteisen kantansa. Täyttä huuhaata koko eu-maahanmuuttopolitiikka. Kuten myös Suomen päättäjien ajamaa.

On täysin käsittämätöntä, että on suunniteltu EU:n ulkorajamaihin vastaanottokeskuksi (ihan sama millä nimellä kutsutaan, sillä tuohon tarkoitukseen ne tulisivat) kun ne tulisivat olemaan vain ja ainoastaan kutsu Eurooppaan kaikille halukkaille, jotka vain meren yli pääsevät. Kyse ei ole hädänalaisten tulemisesta vaan puhtaista siirtolaisita paremman elämän perään lähteneitä. Kun ei tähänkään mennessä ole saatu kielteisen päätöksen saaneita poistettu jäsenmaista, niin samaa menoa vain sitten nämä pöljäkkeet olisivat jatkamassa.

Saksan uusi sisäministeri Seehofer on viisas mies, kun on ymmärtänyt Merkelin johdolla ajatellun dealin olevan kutsuhuuto Eurooppaan, eikä mikään parannus. Hajoaako Saksan hallitus, jolloin myös Merkelin valtakausi tulee päätökseen. Ketäs sitten Sipilä ja kumpp. seuraavat? Siinäpä pulma.

On irvokasta kuinka Sipilä kertoili täyttä satua tehdyistä päätksistä. Mitään päätöksiä ei saatu aikaan vaan Suomi kyllä on ilmeisesti luvannut ettei Saksaan palauteta sinne hakemuksen jättäneitä vaan Saksa kyllä tänne. Selvää kantaa ei ole tähänkään Sipilä eikä Mykkänen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#4

Sipilän satuilu ei sinänsä ole enää uutinen. Siksi valheellisia uutisjuttuja kirjoittelee vain osaamaton valemedia, jonka kyvyttömät toimittajat eivät tarkasta saamiensa lähdetietojen oikeellisuutta.

Luokatonta touhua.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Yle: Saksan sisäministeri eroamassa? Siirtolaiskiistaan ei ole löytynyt sopua, 2.7.2018
https://yle.fi/uutiset/3-10283802

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Noin tunti sitten seurasin DW:n uutislähetystä ja silloin oli vielä avoinna mitä tuleman pitää Saksan hallitusrintamalla. Se kuitenkin oli selvää ettei sisäministeri Seehofer ole hyväksynyt Merkelin "sisäsiistiä" sovittelua. Uutisissa vihjailtiin Seehoferin mahdollisella eroamisella, mutta tuo taisi oli haastateltujen poliittisten toimittajien "märkäuni". Ehkäpä huomenna olemme viisaampia tässäkin suhteessa. Se taitaa olla jokseenkin varmaa, ettei Merkel ihan sovinnolla liittokanslerin pestistä luovu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Päivä päivältä, kuukausi kuukaudelta ja vuosi vuodelta Euroopassa on vaikeaa rakentaa hallituksia. EU on rakennettu savijaloille, ei kallion päälle. Oletteko yllättyneitä?, minä en.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tässä muuten jotain suunnitelmia siirtolaisten Eurooppaan tuloreitit ja merialuerajat.
https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-politic...

Kovin lyhyt on komisson sivulla Junckerin tiedonanto Eurooppa-neuvoston kokouksesta.
https://ec.europa.eu/commission/news/president-jun...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jos kiinnostaa, niin tässä on live blogi luettavissa CSU:n kriisikokouksesta.
https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-06/un...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Purkalla, paukkulangalla ja syljellä kasassa pysyvä himmeli uhkaa sortua.

Eripuraisuus rehottaa, vaikka johtajien pitäsi ajaa koko EU n etua. Jäsenmaiden kansalaiset odottavan omilta johtajiltaan maahantuloa rajoittavia konkreettisia toimia, mutta nämä johtajat eivät pääse sopimukseen edes siitä, kuinka itse tehtyä Schengen sopimusta noudatetaan ja ulkopuolelta tulevat siirtolaiset saataisiin tehokkaasti torjutuksi ja ohjatuksi takaisin lähtömaihinsa.

Rahastahan ei toki voi olla kysymys. Sitä kaadetaan jo säkkitolkulla Erdoganille ja jaetaan näille tuljoille toimeentulotukena miljardeja.

Onko kysymys sitten EU n jäsenmaiden eriarvoisuudesta ja erilaisista arvomaailmoista, siltä se mielestäni näyttää. Erilaisilla jäsenmailla kun on jokaisella omat ongelmansa. Lisäkuormaa t. ongelmia ja kuluja ei haluta omalle tontille, koska ensin oma suu, sitten kontin suu.

Poliitikkojen oma perse ja hillotolpat on pian tulessa, ellei torjuntatoimista päästä nopeasti sopuun, näin veikkaan.

Toimituksen poiminnat