Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Pääministerimme on tyytyväinen epäonnistumiseensa?

EU sai aikaiseksi jonkinlaisen "suunnitelman" pakolaisongelmaan, joka on ajanut EU:n kriisiin.

 

Trumpin twiiteistä saa lukea sitä sun tätä, mutta Angela Merkel käytännössä ajoi Euroopan ja EU:n tuhon partaalle Twiittaamalla 2015, että Saksa heittää romukoppaan yhteiset säännöt ja niiden noudattamisen ja kutsui sääntöjen vastaisesti kenen tahansa hankkiutumaan keinolla millä hyvällä turvallisten maiden läpi aina Saksaan asti.

Kakku ei ollut Juha SIpilän mielestä vielä tarpeeksi korea ja Sipilä oli huolissaan, että jos me ei saada katastrofista vähintään yhtä suurta palaa, kun Saksa, niin Hän päätti vetää varmuuden vuoksi ässän hihasta ja yhtäläillä olla täysin välittämättä yhteisistä sovituista säännöistä ja kehotti kansainvaellusta jatkamaan aina Suomeen asti ja nokitti Merkelin ilmoitusta vielä tarjoamalla kotinsa (muka) käyttöön.

 

Juha Sipilä ja Angela Merkel ovat omilla somepäivityksillään aikaansaanut omien sääntöjensä vastaisen kaaoksen Eurooppaan, Suomeen, Saksaan jne.

 

Nyt He ovat olleet sopimassa yhteisiä pelisääntöjä, millä Heidän aiheuttamansa katastrofi korjattaisiin.

 

Nyt Pääministeri Juha Sipilä hehkuttaa sopimusta, jonka saivat aikaan.

 

Eli itse ongelmalle ei päätetty tehdä yhtään mitään. Se oli näiden huippumiesten ja naisten huippuratkaisu huippu EU:n huippukokouksessa. HURRAAA!!!

 

"

Sipilä arveli, että keskukset lopettavat ihmiset salakuljetusbisneksen Välimerellä ja parantavat sikäli merkittävästi tilannetta.

Keskusten perimmäinen tarkoitus on, etteivät ihmiset lähtisi vaarallisille merimatkoille, jos määränpääksi tulee EU:n sijasta rannikolla sijaitseva keskus. Sipilän mukaan suurin osa tällä hetkellä Eurooppaan pyrkivistä ihmisistä ei täytä turvapaikan saamisen kriteerejä."

 

Miten ihmeessä tuo hätää kärsiville tarkoitettu pääsylippuautomaatti estäisi turvapaikkataksien huippubisnesten jatkumisen ja turvapaikkaturistien laittoman maahantulon ja kansainvaelluksen jatkumisen vapaasti ristiin rastiin pitkin eu maita tekemään lukuisia hakemuksia ja jäädäkseen lopulta sitten laittomana tai laillisena nauttimaan vaikkapa Suomen riittoisista palveluista, jossa saavat  eristäytyä omille alueilleen harrastaamaan omia juttujaan välittämättä Suomen pelisäännöistä?

Sipilä sanoi ennen kokousta, että vuoden 2015 kaltainen kansainvaellus on saatava loppumaan.

Tämä oli tavoite siis ennen kokousta ja tämän tavoitteen täyttymiseen ei tullut minkäänlaista valoa.

 

Eli kokouksessa päädyttiin antamaan ongelman jatkua entisellään, mutta sovittiin veronmaksajien joutuvan maksamaan tämän lisäksi vielä yksi laillinenkin vaihtoehto hakea turvapaikkaa.

Eli lisää rahaa veronmaksajilta "lailliseen turvapaikkaturismiin", mutta ei mitään ongelma ratkaisuun.

 

Jos puhutaan jonkinlaisesta ratkaisusta, niin silloin olisi kerrottu keino, millä laiton maahantulo loppuu.

Tänään huippukokouksessa on asialistalla EURON yhteisvastuun kasvattaminen ja takausautomaatin rakentaminen, jolla esim. me Suomen veronmaksajat joudumme maksamaan euromaissa konkurssiin itsensä ajamat pankit.

Suomi vastustaa kai näenäisesti jollain lailla tätä, mutta ketä se kiinnostaa?

Kun ottaa huomioon, miten huonoon turvapaikkaratkaisuun pääministerimme on tyytyväinen, niin luultavasti Hän tulee olemaan myös yhteisvastuun lisäämisessä syntyvään ratkaisuun yhtä tyytyväinen riippumatta siitä onko se Suomen etujen mukainen.

 

Sipillä riittää siis aina mikä tahansa ratkaisu mihin tahansa asiaan, vaikka se olisi kuinka huono Suomelle, kunhan se on EU tason yhteinen..

Ovat siellä EU:n huippupiireissä tämän varmasti tiedostanut jo ja nauravat katketakseen keskenään näiden kokousten jälkeen, kuinka se Suomipoika lähti taas taskut tyhjänä kotiinsa kehumaan ratkaisua, joka tyhjentää kaikkien suomalaisten taskut..

Huomenna lauantaina 30.6 on Heinämessut tapahtuma Forssassa ja mikäli haluat keskustella näistä asioista kasvotusten, niin tervetuloa. Paikalla myös Jussi Halla-Aho ;)

Kommenttiosioon en ehdi valitettavasti vastailla tällä kertaa, mikäli joku asiaa jotenkin haluaa kommentoida.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sipilän tonttihan ei ole olla pakolaisten tai EU:n pääministeri, vaan suomalaisten pääministeri. Tässä hän on sikäli epäonnistunut, että hän on pakolaisten väitetyn tai oletetun uhan varjolla ollut aiheuttamassa tai edistämässä lukuisten suomalaisten tappamista. Jos minä saan päättää, niin Sipilä ei pääse jatkoon. Täydellisen oikeudenmukaiseessa maailmassa Sipilä ilmeisestikin tuomittaisiin henkirikosten kanssarikollisena tai avunantaja vankeuteen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tuota noin , tärkeintä olisi, että tutkitaanpa tulijan tausta missä hyvänsä, saataisiin avun piiriin ne joilla hätä muustakin kuin taloudestaan

"Sipilä kertoi Italian pääministeri Conten todenneen Italian nykytilanteesta, maahan saapuvista henkilöistä vain seitsemän prosenttia on henkilökohtaisen suojelun tarpeessa ja saa turvapaikan, kun taas 93 prosenttia henkilöistä on taloudellisin perustein liikkeellä."

Nuo 93 % täytyisi saada käännytettyä nopeasti, oli se tutkimus sitten tulevissa keskuksissa tai eri maiden rajoilla, kuten esim. Ruotsin, Tanskan,Saksan, tai Suomen rajalla

7 % joilla on suojelutarve tulisi saada jaettua tasaisesti .

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eivät Merkell, eikä Sipilä kansainvaellusta pohjoiseen synnyttäneet. Syyt ovat lähtömaissa. Täällä kysymys on siitä, ettei tilanteeseen oltu varauduttu. Suomeen saapui muutamassa kuukaudessa yli 30 000 pakolaista. Tuli niin nopeasti tuollainen määrä mihin tahansa pieneen Euroopan maahan, onglmia siitä syntyy. Kyaymys onkin siitä, miten hyvin tai huonosti tilanteesta selvittiin. Sen jälkeen ei toistaiseksi ole smanlaista ihmisvyöryä tänne ollut.

Selvittiin sekä hyvin, että huonosti. Pakolaisten sijoitus onnistui hyvin. Kukan ei jäänyt pitkäksi aika taivasalle ilman ruokaa. Sen sijaan erittäin huonosti osattiin enakoida ääriainesten vastarektiota. Ulkomalaisvastaisuudesta syntyi suoranainen kansanliike samaan aikaan, kun heitä sijoiteltiin vastaanottokeskuksiin eri puolille mata.

Siinä samalla syntyi yhä jatkuva vihapuhe- ja viharikosaalto. Suurin syy on ulkomalaispelko, eivät heidän tekonsa, joista suurin rikos oli laiton maahan tulo. Miten muuten he oliisvat voineet tullakaan, kun useimilta puuttivat kaikki mahdollisesti paperit. Vastaanotto oli siis hyvin kaksiakoista. Toist yrittivät auttaa ja autoivatkin, toiset tekivät kaikkensa avustyön haittaamiseksi ja levittivät pakolaisvastaista sanomaansa hyvinkin tehokkaasti shköisillä tiedotus- ja uutiskanavilla.

Tavallaan olenne edelleen samassa lähtöruudussa. Eurooppan tulijoita riittää, mutta tehostuneen estämien ansiosta, tänne on yhä vaikeampi tulla. Tulijat ovat kasaantuneet Afrikan ja Euroopan välimaastoon. Heille suunnitellaan leirejä. Saahan sitä suunnitella, mutta ennakoin, että kaikki pakolaissuunnitelmat ovat kovin alimitoiettuja. Esimerkiksi Suomen pakolaiskiintiötä on ehdoitettu nostettavaksi kymmenkertaisesi. Se on näpertelytasoa se.

Nyt pitäisi suunnitella todella toimivia ja riittävän suuria pakolaiskeskuksia EU: rajoille ja nostaa kiintiöt sille tasolle, että sillä on todellista merkitystä ja kolmanneksi, pitää todella lähteä turvaamaan rauhaa nykyisissä sotapesäkkeisä, jotta ihmisten ei tarvitsisi paeta joukoittain. Tämä kolmas keino lienee kaikkei tehokkain, mutta sitä käytetään nurin päin, Esimerkiksi Syyriassa sotatoimet sen kuin kiihtyvät. Kohta alueeella ei muita olekaan kuin keskenään tasistelevia sotilaita.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...ettei tilanteeseen oltu varauduttu. "
Olen nähnyt luotettavalta vaikuttavaa materiaalia, jonka mukaan voidaan sanoa, että tilanteeseen oltiin varauduttu. Se, että toimittiin kuitenkin typerästi ja haitallisesti, on toinen juttu.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jääskeläinen, onko luotettavalta vaikuttava materiaali kenties Halla-ahon näyttämää vai Huhtasaaren? Jos oli, niin en ihmettele ettei sitä voinut kertoa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #7

Kommentoija Tammela, kyse oli siitä, etten edes yrittänyt hakea linkkiä, vaan kirjoitin muistinvaraisesti. Nyt kun aloin hakea linkkiä, huomaan, että niitä ei enää kovin helposti löydä. Tässä yksi:
http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195802-s...
Blogisti Esa Niemi kirjoitti toukokuussa 2015 jo tehdystä varautumisesta. Tuossakaan eivät kaikki linkit enää toimi, mutta riittääkö tämän Tammelalle?

Punaisen Ristin opas, jolle Google antaa päivämäärän 20.4.2015:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos kerran on varauduttu pakolaisaaltoon, niin miksi toimittiin niin typerästi, että asiaa sivusta seuranneelle, kuten minulle, jäi vaikutelma, että pakolaiset sellaisena äkkiaaltona tulivat yllätyksenä. No, keskuksia sitten improvisoitiin niin, että kaikille löytyi kuin löytyikin jokin sijoituspaikka. Se oli ongelman ensihoitoa. Seuvavassa vaiheessa piti selvittää, ketkä ovat "oikeita" pakolaisia ja ketkä vain parempien elämismahdollisuuksen hakijoita.

Käytännössä kaikki hakivat parempia elämisen edellytyksiä. Eroa oli vain siinä ketkä olivat lähtömaassaan kuoleman vaarassa ja ketkä eivät.

Minusta alunperin olisi pitänyt panostaa kotoutukseen, siis kielen ja suomalaisen yhteiskunnan toimintojen opettamiseen. Siten olisi tulijoista nopeimmin saatu työssä käyviä ihmisiä, jotka maksavat veronsa ja ovat yhteiskunnalle hyödyksi. Näin ei toimittu, vaan pyrittiin pääsemään mahdollismman nopeasti eroon ns. elintasopakolaisista, vaikka ehkä juuri heissä olisi ollut oppimis- ja työhaluisia eniten.

Kaikkein sorretuimmat Suomeen päässeet olivat usein sekä henkisesti että fyysisesti siinä kunnossa, ettei heistä ollut opiskeleman eikä varsinkaan työhön vielä pitkään aikaan. Sitä tässä ihmettelen, että huonokuntoisten hoivaamiseen löytyi varoja, mutta ei hyväkuntoisten koulutukseen, vaan palautuksiin, joka ei todellakaan ollut halpaa puuhaa. Kyllä ne, jotka eivät Suomeen halunneet jäädä, olisivat täältä lähteneen kohtuullisen nopeasti vapaaehtoisesti viimeistään siinä vaiheessa, kun olisivat joutuneet työllä itsensä ja perheensä elättämään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Viljo, olen monissa kohdin eri mieltä kanssasi kommentissasi esittämästä.
Ensinkin tuosta pakolaisaallon tulosta oltiin päättäjiemme taholla tiedostettu paljon vuotta 2015 aiemmin mitä tuleman pitää. Wikin mukaan suurempi ryntäys Eurooppaan alkoi jo 2014 ja on jatkunut siitä lähtien jokseenkin tasaisena vuoden 2015 alltoa lukuunottamatta, joka on tähän mennessä kaikkein suurin. "Arvioiden mukaan Euroopan unionin jäsenmaihin saapui vuonna 2014 noin 560 000 ja vuonna 2015 noin 1 260 000 turvapaikanhakijaa"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_pakolaiskriisi

Sitä tuskin on vielä paljastettu, mikä sai aikaan alkaneen ryntäyksen aikoinaan. Tuskinpa mikään taho totuutta kertookaan, vaikka olisi tiedossa. Jokseenkin varmaa lienee, ettei se kuitenkaan ilman jonkinlaista suunnitelmaa ole aikaansaatu. Oliko yhtenä syynä Suomeen tuloon Sipilän "kutsuhuuto" omakotilanonsa luovuttamiseen turvapaikanhakijoiden käyttöön? Näin osittain on käynyt.

Mitä sitten tulee kielen oppimiseen, niin kyllä sen on lähdettävä tulijan oma-aloitteisuuden pohjalta ja kiinnostuksesta. Ketään ei voida pakottamalla saada kieltä oppimaan. Ei myöskään hakemaan työtä, jos ei sitä halua. Ei suomalaistakaan.

Sitten kirjoitat jotain mitä en tältä istumalta voi ymmärtää, kun kirjoitat "Kaikkein sorretuimmat Suomeen päässeet olivat usein sekä henkisesti että fyysisesti siinä kunnossa, ...."

Miten ihmeessä henkiseltä ja fyysiseltä kunnoltaan huonossa kunnossa olevat ovat voineet kulkea aivan mahdottoman matkan tänne Suomeen asti? Ei taida onnistua ainakaan fyysisen huonon kunnon omaavilta. Eihän? Yksi syy tänne Suomeen asti saapumiseen taitaa kuitenkin olla EU:n kokouksissa päättäjiemme antama lupaus ottaa vastaan tänne Ruotsin kautta saapuvat? Sopimus myös Ruotsin päättäjien kanssa tästä mitä ilmeinen? Näihin sopimuskuvioihin sopinee hyvin hallitusten ministereien kannanotot niin Katainen-Stubbin kuin nyt Sipilän hallitusten aikana.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Viljo Heinonen: Olet "Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.". Etpä taida olla tietoinen median voimasta. Hyvä ollakin eläkkeellä.
Petteri Orpo vielä lisäsi, että Merkel'in ja Sipilän isojen mokausten päälle, että "kaikki syyrialaiset saavat Suomesta turvapaikan". Onneksi se jäi niin vähälle huomiolle, sillä Irakista tuli ihan liikaakin nuoria miehiä maahamme turistiksi. Maasta, jossa oli paljon turvallistakin tilaa, vaikka Syyriassa sentään oli sota kohtuullisen suuressa osassa maata.
Surkuhupaista on mm. "kiintiöpakolaiset", joista Suomi maksaa 130 kertaisesti sen, mihin pakolaisleireillä olevat joutuvat tyytymään. Ei niillä pakolaisongelmaa pystytä ratkaisemaan. Ja miten paljon saataisiin enemmän aikaan, jos apu kohdistettaisiin halvemmissa maissa oleviin. Olisi moraalisestikin oikein. JA varsinkin syntyvyyden säännöstelyyn kehitysmaissa, joista näitä elintasopakolaisia tulee.
Näin loogisesti ja mortaalisesti ajatellen ja tosiasiat tunnustaen. Eikä tarvitse edes "kriittisesti tarkastella syy ja seuraussuhteita".

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa", ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?utm_source=newsl...

Pominta em. linkistä: - -"Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo."- -

---
Schengen-alueen toimintaperiaatteet tulee päivittää tähän päivään välittömästi. Ks. Schengen-sopimuksien ja -alueen historiasta alla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/schengen-...

Toimituksen poiminnat