”Eurooppa on kuilun partaalla”

Saksan ulkoministerinä 1998–2005 toiminut Joschka Fischer pitää Euroopan tilaa hälyttävänä. Maanosa on hänen mukaansa ikään kuin kuilun partaalla ja ottanut ensi harppauksen kohti pudotusta tyhjyyteen.

– Transatlanttisia suhteita sellaisina, kuin tunsimme ne vuosikymmenten ajan, ei enää ole olemassa, Fischer toteaa ranskalaisen Le Point -viikkolehden tuoreessa haastattelussa.

– Tätä maailmanjärjestystä ei enää ole eikä se enää koskaan palaa, hän sanoo.

 

– Passiivinen odottelu ei ole siihen sisältyviin riskeihin nähden vakavasti otettava vaihtoehto. Jos Euroopasta ei tule vahvaa ja itsenäistä voimatekijää, on uhassa, ettei sille jää minkäänlaista roolia kansainvälisellä näyttämöllä.

– Aikaa ei ole hukattavana. Ne, jotka haluavat kulkea edellä, tehkööt niin. Ovi on toki pidettävä avoinna kaikille, eikä ketään ole syytä sulkea ulos. On kuitenkin illuusio kuvitella, että kaikki 27 maata voisivat kulkea eteenpäin yhtä jalkaa. Ei tule kysymykseenkään jäädä odottelemaan, että [Unkarin pääministeri Viktor] Orbán ja [Puolan hallitsevan PiS-puolueen johtaja Jaroslaw] Kaczyński ovat valmiita, Fischer sanoo.

 

Eli jotta Eurooppa voi pelastua, on EU:n hajottava ja järjestäydyttävä uudelleen.

 

Tämä tosiasia pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa tunnustaa!

 

 

LINKKI UUTISEEN 

 

 

 

 

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu