Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

”Eurooppa on kuilun partaalla”

Saksan ulkoministerinä 1998–2005 toiminut Joschka Fischer pitää Euroopan tilaa hälyttävänä. Maanosa on hänen mukaansa ikään kuin kuilun partaalla ja ottanut ensi harppauksen kohti pudotusta tyhjyyteen.

– Transatlanttisia suhteita sellaisina, kuin tunsimme ne vuosikymmenten ajan, ei enää ole olemassa, Fischer toteaa ranskalaisen Le Point -viikkolehden tuoreessa haastattelussa.

– Tätä maailmanjärjestystä ei enää ole eikä se enää koskaan palaa, hän sanoo.

 

– Passiivinen odottelu ei ole siihen sisältyviin riskeihin nähden vakavasti otettava vaihtoehto. Jos Euroopasta ei tule vahvaa ja itsenäistä voimatekijää, on uhassa, ettei sille jää minkäänlaista roolia kansainvälisellä näyttämöllä.

– Aikaa ei ole hukattavana. Ne, jotka haluavat kulkea edellä, tehkööt niin. Ovi on toki pidettävä avoinna kaikille, eikä ketään ole syytä sulkea ulos. On kuitenkin illuusio kuvitella, että kaikki 27 maata voisivat kulkea eteenpäin yhtä jalkaa. Ei tule kysymykseenkään jäädä odottelemaan, että [Unkarin pääministeri Viktor] Orbán ja [Puolan hallitsevan PiS-puolueen johtaja Jaroslaw] Kaczyński ovat valmiita, Fischer sanoo.

 

Eli jotta Eurooppa voi pelastua, on EU:n hajottava ja järjestäydyttävä uudelleen.

 

Tämä tosiasia pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa tunnustaa!

 

 

LINKKI UUTISEEN 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen samaa mieltä, Unkarit Puolat ja muut änkyrät sivuun ja muut jatkavat.

Voi olla että olisi melkoinen itku noissa maissa, kun katoaisi budjetilta pohja, noiden maisden kansalaiset halauavat olla EU:ssa, joten voisi olla vauhdikasta meininki sielläkin hetken.

Nuo maat saavat jumalattomasti EU-tukia, joten mielenkiintoista olisi katsoa miten sitten kävisi.

EU:n pitäisikin valita selkeästi uusi linja, ja sitten ne maat jatkaisivat, jotka linjan hyväksyisivät, sillä nykyisellään EU on rampa ankka.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tämä vaan vaatinee EU:n hajoamisen ensin?
Mikäli nyt aletaan sakottamaan erimielisiä, tulee pitkä ja kivulias tie, joka johtaa vain yhä enemmissä määrin erimielisien kansannousuun yhä useammissa jäsenmaissa.

Yhteistyö onnistuu vain "samanmielisten" kanssa.

EU ei ole Eurooppa!

Jäsenmaiden pitää kyetä toimimaan eri tahtiin, eli pitää sallia jäsenvaltioiden omat ratkaisut. EU estää tämän.

Mun mielestä on parempi edetä eritahdissa samaan suuntaan, kun ei edetä ollenkaan, kuten nyt ei nykyisessä EU:ssa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomi ja muut pohjoismaat voisivat seurata Visegrad- maiden linjaa ja alkaa muodostamaan omaa blokkia.
Kova ydin menköön eteenpäin ja perustakoot liittovaltion.
Nykymuodossa 27 jäsenmaan liitto ei vain toimi. Jospa Suomenkin hallitus ja co. sen tajuaisivat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten mahtanee ensinnäkin käydä Macronin ja Merkelin keskenään värkkäämän sopimuksen eu euroalueen talousarvion kanssa?

"“We are, broadly speaking, opening a new chapter,” Merkel said at a joint news conference with Macron after their meeting at Meseberg castle outside Berlin. “Our goal is to keep Europe from becoming more divided.”

Overall, the most tangible outcome of the meeting is an agreement to push forward with a eurozone budget, something Germany has long resisted.

“The work in this area was certainly the most complicated but I think we have a good solution,” Merkel said."
https://www.politico.eu/article/angela-merkel-emma...

Ainakin ennakkoon on moni euromaa ilmoittanut jo ettei tule hyväksymään euroon liittyvää talousarviota komission käsiin. Tuohan tietäisi niitä alkuperäisen Macronin suunnitelmia yhteisöverosta jäsenmaista osan siirtämistä eu erillistalousarvioon. Miten mahtanee Sipilän hallitus tähän nyt suhtautua, sillä ainakin aiempien kannanottojen mukaan ovat olleet vastaan.

Merkelin ja Macronin mallin mukaan kansallisista varoista, rahoitustransaktioveroista ja eurooppalaisista varoista saatavia tuloja voitaisiin käyttää budjetin rakentamiseen. Merkelin mukaan talousarvion päätavoite voisi tulla voimaan vuonna 2021, josta rahoitettaisiin "investointeja ja muita vastaavia instrumentteja". Macronin mukaan malli sisältää myös jonkinlaisen "hallinnon" - eli mahdollisuuden valtiovarainministeriölle, tuohan on ajatus, jota hän on edistänyt.

Kaikkein ensimmäiseksi on kuitenkin Merkelin saatava yhdessä eteläisiä ja pohjoisia jäsenmaita yhdessä tyydyttävä ratkaisu siirtolaispolitiikkaan ja myös sitä myöten pakolaispolitiikkaan. Jos ratkaisua ei synny, niin mahdollisesti Saksa joutuu kriisin partaalle eu:n johtajamaana?

Juha Hämäläinen

Hyvä yhteenveto. Nykyinen EUn malli on väärä. Se on päivitettävä vastaamaan todellista yhteistyön tarvetta.

EU, jonka ulkorajat eivät vuoda, voi pitää Schengen-alueen voimassa. Lisäksi tarvitaan tulliliitto ja itsenäinen puolustus ilman USAn pysyvää läsnäoloa EUssa. EU tarvitsee oman aseteollisuuden laajentamista eikä USAn aseteollisuuden tukemista.

Lisäksi EUlla oltava oma tiedustelunsa ja USAn urkinta lopetettava täällä tehokkaasti. On törkeää sallia vieraan vallan laajamittainen urkinta EUssa.

EU on riittävän iso ja varakas hoitamaan asiansa itse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Se urkinta ei ole muuten vähäistä: melkein kaikilla USA:n kolmikirjaimisilla organisaatioilla on Euroopan -toimistot, CIA:sta DEA:hin, jonka lähin toimisto on Kööpenhaminassa. Mikä tai kuka näille on antanut toimivallan Euroopassa? DEA on yrittänyt värvätä ilmiantajia ainakin Ruotsissa, lainvastaisesti tietenkin.

Juha Hämäläinen

#6. On täydellisen käsittämätöntä tuo urkinnan röyhkeys. Ihan sama kuin Espalla olisi Kämpin vieressä Al-Qaidan toimisto.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

Joo, jenkkien kaikkialle ulottuva urkinta on tietenkin ystävällismielistä, samoin kuin venäläisten.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Luin juuri Hannu Rautkallion kirjan Mannerheim vai Stalin / Yhdysvallat ja Suomen selviytyminen 1939-1944 ( Otava 2014).

USA:n tiedustelutoiminta Pohjolassa oli laaja-alaista ja syvällistä mutta ei voinut välttyä N-L:n soluttautumiselta organisaatioihin.

Maailma on tuskin tältä osin mitenkään muuttunut ja lisäksi perinteisen vakoilun lisäksi mukaan on tullut tietoliikenneverkoston vakoilu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin tuossa kirjoituksessa mainitun verkkouutisten linkin kirjoituksen ja siinä päähenkilö kirjoituksen sisällön suhteen on Joschka Fischer. Saksalainen vihreiden politiikko. Taitaa olla enemmän kallellaan punaisten suuntaan. Tuolta kannalta katsottuna kirjoituksen anti on ymmärrettävissä, mutta ei ainakaan vastaa meidän nykyisen hallituksen suuntaa. Ainakaan mitä tulee euromaiden yhteiseen talousarvioon komission hallintaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer

En myöskään usko, että jäsenmaiden jakautuminen eritahtisuuteen kehittymisessä jne kantaisi hedelmää. Tällöin tulee monille jäsenmaille suureksi vaikeudeksi valuutan vaihtaminen euroksi. Näin myös mm. Ruotsin ja Tanskan kohdalla, sillä en usko hetkeäkään että nuo maat jäisivät samalle viivalle keskisen ei-euromaiden kanssa ja suureksi maksumieheksi. Eripuraisuus vain lisääntyy ja eu tulee hajoamaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eun on joko hajottava tai muututtava yksimieliseksi. Kumpi on todennäköisempää?

Euro ei tule koskaan toimimaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Edesmennyt isäni, joka makasi noruutensa pikakivärin kanssa Karjalan korpeessa pelkäen henkensä edestä, tai nyt 92-vuotias anoppini joka paljain jaloin toi karjaa pois Johanneksesta sodan julmuuden alta ja menetti sodan seuruksena veljensä lisäksi myös kotitalonsa. isäni oli EU:n. kannalla. 86-vuotiaana edsmennyt isäni oli viisa mies, sodan käyneenä miehenä hän tiesi, historiaa lukeneena mihin natoialismi johtaa ja toivon, että Ahtola ja kummppnit ymmärtäisivät mikä on EU:n keskeisin sanoma, se on se etteme enää joutuisi kokemaan sodan jumuutta Euroopassa-

Juha Hämäläinen

#8. Suomen, Puolan tai Unkarin nationalismin rippeet ei johda yhtään mihinkään pelättävään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Edesmennyt isäni, joka makasi noruutensa pikakivärin kanssa Karjalan korpeessa pelkäen henkensä edestä, tai nyt 92-vuotias anoppini joka paljain jaloin toi karjaa pois Johanneksesta sodan julmuuden alta ja menetti sodan seuruksena veljensä lisäksi myös kotitalonsa. isäni oli EU:n. kannalla. 86-vuotiaana edsmennyt isäni oli viisa mies, sodan käyneenä miehenä hän tiesi, historiaa lukeneena mihin natoialismi johtaa ja toivon, että Ahtola ja kummppnit ymmärtäisivät mikä on EU:n keskeisin sanoma, se on se etteme enää joutuisi kokemaan sodan jumuutta Euroopassa-

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eun perusidea on että kauppaa keskenään tekevät ei sodi. Eu ei ole mikään edellytys kaupankäynnille ja jos venäjää pelkää niin eikö heidän kanssaan sitten kannattaisi käydä kauppaa eikä estää sitä kuten eu nyt usan tahdosta tekee?

Ja mitä sitten.. oli niin tai näin, niin tässä ei ole nyt Ahtolan ja kumppanien mielipiteistä tai tahdoista kyse vaan tosiasioiden tunnustamisesta, mitä on vuosia yritetty tuoda ilmi, mutta eu-uskovaiset on vähätellyt.

Kun ette uskonut ongelmien vakavuuteen vaan sivuutitte ne populistisena sanahelinänä niin olette itse syypäitä siihen että haaveenne rajattomasta globaalista maailmasta ja eu liittovaltiosta ottaa nyt vähän takapakkia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Isäsi tiesi että nationalismi johtaisi Suomen itsenäisyyteen, toinen vaihtoehto olisi ollut päästä Neuvostoliiton alaiseksi Viron ja monen muun maan tapaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ämmät eli Macron ja Merkel ajavat liittovaltiota. Siihenkö Suomi on sitoutunut? Kokoomus edelleen kieltää tämän kehityksen, eihän me nyt sellaista haluta, mitä nyt kieli pitkällä... Halpatyövoimaa, se on bisnesmiesten märkä päiväuni myös. Silleenhän se bisnes kukoistaa ja voitot maksimoidaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kokoomuksen pääjehut varmasti kannattavat liittovaltiota, mutta tietävät, että sillä ei ole kannatusta, niin ei puhu ääneen ja kiertelee asiasta, kuten Sipiläkin.

Sitten näiden isojen puolueiden kannattajat vain toistelevat papukaijan lailla noita slouganeita EU:n ja euron ihanuuksista, mitkä yleensä ei ole totta, tai niiden ansiota.

Kansa äänestää kokoajan tietämättään kohti liittovaltiota, kun nielevät näiden Orpojen kusetukset pureskelematta.

Toimituksen poiminnat