Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Voiko MTV alemmaksi vajota? Halla-Ahon ja Lindströmin kolumnit!

Tässä LINKKI Halla-Ahon kolumniin ja TÄSSÄ Lindströmin vastaavaan. Ja vielä Rinteen juttukin TÄSSÄ Tota Rinteen juttua en lukenut, eikä se ole pointti tässä.

 

Toi Lindströmin kirjoitus nyt on tota turhanpäivästä lätinää mitä kuulee telkkarista aamusta iltaan, kun yritetään laastareilla paikkailla niitä haavoja mitä globalismi repii.

Halla-Aho tulkitsee isoa kuvaa erittäin selväsanaisesti ja tuo esiin juuri sen oikean ongelman, mistä kaikki nämä meidän pienemmät ja suuremmat ongelmat on peräisin.

 

Se mikä kuvastaa hyvin tätä tilannetta, jonka media on luonut, lukee tuolla Jussin kolumnin perässä.

"Kirjoittaja on perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko. Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kirjoittavat säännöllisesti MTV.fi:hin."

 

Meillä on siis tilanne, että maikkarin pitää erikseen perustella, miksi julkaisee Halla-Ahon kirjoituksen.

 

Valtamediasta saa hakemalla hakea Perussuomalaisten kantoja ja ulostuloja asioihin, mutta muiden puolueiden kansanedustajat saavat palstatilaa aina, kun on asiaa.

 

Media osaltaan synnyttää pommia, kun luulee, että pyrkimälllä piilottamaan suurelta osalta kansaa mielipiteet, ne ikään kuin poistuisivat.

 

Median pitäisi tuoda asiat asioina tasapuolisesti julki ihmisten itse pohdittavaksi, eikä  piilottaen kaiken, joka ei tue globalismia.

 

Jos me persut ollaan kerran niin väärässä joka asiassa, niin eikö se olisi helpoin tapa päästä meistä eroon tuomalla mahdollisimman paljon näitä meidän vääriä mielipiteitä esiin, niin eihän meitä sitten enää kukaan äänestäisi ja pääsisitte meistä lopullisesti eroon?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No on sentään ministeri Lindströmin kuvan alla selittävää tekstiä, jossa lukee "...kirjoittaa työministeri Jari Lindström MTV Uutisten Nettivieras-kolumnissaan."

Ei kuitenkaan loppukaneettina kirjoituksen lopussa kuten H-ahon kirjoituksessa.

Antti Rinne näyttäisi itse kirjoittaneen kirjoituksensa loppuun "Antti Rinne, SDP:n puheenjohtaja"

Johtuisikohan eroavuus H-ahon kohdalla siitä, ettei hän ole eduskunnassa vaan meppinä ja siten olettaa mtv hänen olevan vähemmän tunnetun. Hyvää mainostahan tuo kaiketi lienee PS:lle. Noin oletan. ;)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Saattaa olla. Jäin tuon Halla-Ahon kolumnin perässä olleen maikkarin lisäämän tekstin tarkoitusta miettimään ja en keksinyt tuolle muuta syytä kun sen, että maikkari saa vihervasureilta satikutia jos julkaisee halla-ahon tekstiä ja joutuu siksi perustelemaan tuota kolumnia noin.

En tiedä onko näin ja siksi siitä kirjoitin ja ajattelin, että jos joku tietää paremmin, Hän saattaa siitä mulle täällä kommenteissa avautua. Mulle on ihan sama osuiko mietteeni oikeaan vai tulkitsinko väärin, mutta uteliasuuteni janoaa vastausta :D

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Maikkari on kaupallinen yritys jonka ei tarvitse kuunnella yhtään satikutia mistään poliittiselta suunnalta. Mainosajan ostajilta ja katsojilta tulevaa satikutia sen sijaan on kuunneltava tarkkaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Johan sitä jouduttiin perustelemaan somekansalle.

Mtv: Toimituspäällikön kommentti: Tästä syystä Jussi Halla-aho on yksi MTV Uutisten nettikolumnisteista 15.9.2017
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/toimi...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No sieltähän se vastaus tulikin jo. Jotain tämän tyyppistä arvelinkin olevan tuon asian taustalla.. kiitos linkistä

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Eli se, että puolustamme ulkomaisen työvoiman tarveherkintaa on ”tyhjänpäiväistä lätinää”? Ja haukut asiaa ennen kuin otat selkoa siitä että noita kolumneja kirjoittavat Maikkarin pyynnöstä monet tahot, myös teidän Halla-ahonne?

Vastasit siis itse kysymykseesi. Voi vajota alemmas.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Se on tyhjänpäiväistä lätinää niin pitkään, kun myötäilette hallituksen päätöksiä. Ei pelkkä kirjoittelu riitä.

"Minä ja siniset puolueena emme ole olleet kovin innostuneita tästä hallitusohjelmankin kirjauksesta joustamaan ja saatavuusharkintaa purkamaan."

Onko teillä sinisillä oikeasti mitään sananvaltaa hallituksessa. Otatte hallitusvastuun sitten, kun kokoomus ja keskusta ovat poistaneet tarveharkinnan avustuksellanne?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Myötäilette? Kyse on HALLITUKSEN päätöksistä ja me olemme siinä yksi osapuoli niitä päätöksiä tekemässä. Totta kai meillä on sananvaltaa, yhtä paljon kaikilla. Tämä on KOLMEN puolueen hallitus.
Vai mitä luulet tarveharkinnalle käyvän jos meillä ei olisi sananvaltaa?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #7

Tuota hallitusta ei olisi tätä vääryyttä edistämässä jota vastaan nyt tappelet, jos yksi nimeltä mainitsematon loikkariryhmä ei olisi sitä "pelastanut"

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #7

No kerro äänestättekö tarveharkinnan poistamisen puolesta vai vastaan?

Lainaamassani kohdassa "ette ole innostuneita" äänestämään sen puolesta, mikä ei ole ehdoton ei.

Kolmen puolueen hallituksessa voitte jäädä 1-2 alakynteen jolloin äänestätte sen puolesta?

Johan siniset ja keskusta ovat myötäilleet kokoomusta "alakohtaisilla joustoilla" tarveharkinnassa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #15

#15 Missä äänestyksessä? Ei sellaista tule koska asia on sovittu HO:ssa eli hallitusohjelmassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

Naurettavaa nyt vedota hallitusohjelmaan joka ei teille ole merkinnyt mitään koko hallituskaudella. Missä on selvitys humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista? Mitä HO sanoi Kreikan lisätukemisesta?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #40

#40 Jos siniset haluavat olla pakonomaisesti hallitusvastuussa, niin esimerkiksi vaikka seuraavan hallituskauden aikana?

Tiedä vaikka saisitte äänestää vielä tälläkin vaalikaudella.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hyvä Kolumnihan tuo oli. Sinä tuolla kolumnisi lopussa kerroit "nykyistä kilpailukykyisempiä palkkoja ja matalampaa palkkaverotusta." Tartteis vaan alkaa tekemään asialle jotain.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Juu en ottanut lainkaan kantaa siihen hyvyyteen. Rinnastin asian karkealla kielellä mittasuhteisiin.
Jussi kirjoittaa syistä ja Jari seurauksista.

Ongelmat pitäisi mun mielestä ratkaista siellä juurisyiden tasolla ja niitä on mahdoton ratkaista seurauksia laastaroimalla kuten Linsdtröm ansiokkaasti ja kunnioitettavasti yrittää tehdä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Haukuin asiaa, eli mediaa ja osuin täysin oikeaan.

Kyllä minua hieman huolestuttaa, että maikkari joutuu erikseen perustelemaan, miksi julkaisee Jussin kolumnia, mutta ei joudu perustelemaan sitä Sinun tai Antin kolumnien kohdalla.
Siitä kyse.
Pahoittelen että samalla sivusin kirjoitustasi ja käytin siitä karkeaa kieltä.
Tarvehankinnasta joudutaan täällä vääntämään, koska globalismi ja eu nuo ongelmat meille on tuonut, kuten Jussi kirjoittaa, siksi pidin sitä turhanpäiväisenä lätinänä Jussin kolumnin rinnalla.
Jos ajatellaan asiaa ihan täällä Suomen tasolla, jossa emme oikein mitenkään muuten voi vaikuttaa, kun taistelemalla näistä pikkuasioista kuten itsekin teet, niin taistelet kolumnissasi juurikin oikeastä ja hyvästä asiasta ja kiitos siitä.
Tarvehankinnasta olemme varmasti samaa mieltä, näitä globalisteja vastaan.
Mutta kun se ongelma on se globalismi, niin mieluummin näkisin Sinultakin kolumnin itse ongelmaan pureutuen, kuten Jussilta.

En oikein näe sitä ideologiaa, että miten voi samaan aikaan edustaa hallitusta, joka on äärimmäisen eu myönteinen ja globalismia rakastava ja joka vie meitä kohti liittovaltiota ja sitten samaan aikaan vastustaa edellämainittujen tuomaa kehitystä? Kerroppa minulle se. Mottoni on joka päivä voi oppia jotain uutta ja nyt olen valmis oppimaan Sinulta Jari! Ja vielä kerran. Pahoittelen jos loukkasin. Arvostan toki työtäsi tarveharkinnan säilyttämisen puolesta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tässä tekstissä pahoittelet sitä, että mahdollisesti plogissasi loukkasit Lindströmmiä. Sitten suosittelet Laitisen kirjoitusta, jossa hän kutsuu sinisiä ml. Linströmmiä politiikan syöväksi. En oikein pysty seuraamaan logiikkaasi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #31

Pahoittelin koska en halua ketään loukata henkilökohtaisesti. Harmikseni näin ajattelemattomuuttani tein. On kuitenkin eri asia loukata politiikka ja puoluetta. Laitinen kritisoi näitä aiheesta ja perustellen näkemyksensä johon minun oli suurelta osin helpoo yhtyä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Tero selvennyksestä. Kirjoitettu teksti ja eritoten painotukset on kovin helppoa ymmärtää väärin. Tahattomasti tai tahallaan. Et loukannut lainkaan enkä minä näistä herneitä vedä sieraimeeni.

Kun sovitaan että mennään hallitukseen, niin siellä joutuu väistämättä tekemään myös perin ikäviäkin päätöksiä. Jos siihen ei ole valmiutta, kannattaa pysyä sieltä poissa. Olen monen monta kertaa puolustanut sellaisiakin esityksiä, joista en pidä. Mutta en olekaan yksin päättämäässä eikä päätöksiä tehdä koskaan jonkun yhden tahon mielihalun perusteella.
Hallitusyhteistyö on kompromissien tekemistä, jatkuvasti.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #42

Vaikka on mielipiteissä eroja, niin arvostan suuresti Teitä poliitikkoja, jotka viitsivät vaivautua keskustelemaan asioista täällä ruohonjuuritasolla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Vastasit siis itse kysymykseesi. Voi vajota alemmas."

No en tiedä, voiko enää alemmaksi vajota, mitä siniset ovat vajonneet? Tokihan ministeri Lindströmkin ymmärtää, että hän on saanut ministerinpaikkansa huijaamalla omia äänestäjiään. Jos äänestäjät olisivat tienneet ennen vaaleja, mitä demokratia näille sinisille merkitsee, ei heistä yksikään olisi siinä asemassa jossa tänäpäivänä ovat.

Eli ministeri Lindström, parhaiten toimitte maamme hyväksi, kun lähdette politiikasta välittömästi ja saman voisivat tehdä kaikki siniset. Demokratian vastaiset siniset ovat politiikan syöpä tällä hetkellä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#16 Kiitos erittäin nassakasta mielipiteestäsi, arvon Markku.

Lähden heti pois politiikasta kun äänestäjät niin päättävät. Harmiksesi voin kertoa, että olen Kouvolan valtuutettuna vielä ainakin tämän kauden. Kun menivät minut sinne äänestämään kolmannen kerran.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Ole hyvä vain, arvoisa ministeri Lindström. Ei minulla mitään henkilökohtaista teitä sinisiä vastaan ole, mutta vastustan jyrkästi tapaanne toimia politiikassa ja ehkäpä äänestäjienne muisti ulottuu seuraaviin vaaleihin asti, silloin näemme onko kannatuksenne vielä voimassa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #47

Juuri näin. Kaikki muu on arvailua. Jota toki saa jokainen harrastaa sen minkä jaksaa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Katsoin nuo Tero Ahtolan linkkaamat linkit, ja sieltä päädyin tällaiseen uutiseen:

Halla-aho kritisoi SDP:n vaalilupauksia: "En pidä epärehellisyydestä"

Hauskaa oli tuon uutisen lopussa oleva tasapainotusklausuuli: "Myös puolueen omassa pesässä on rapa roiskunut. Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarta.. ..Teuvo Hakkaraista.."

En tältä istumalta muista, että kovin usein media uutisoidessaan jonkun puolueen kannanotosta nostaisi samassa artikkelissa lisämainintana esiin asiaan täysin liittymättömiä muita asioita ko. puolueesta.

Lähinnä toisen puolueen vastineesta esitettyyn kritiikkiin saatetaan kirjoittaa, mutta sehän liittyy asiaan.

Ehkä MTV:n toimittaja vain ajatteli, että Huhtasaaren ja Hakkaraisen kohuista ei ole vielä tarpeeksi kirjoitettu :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hyvä kirjoitus Halla-aholta globalisaation ongelmista, voisi kirjoittaa asioista myös US:n.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Niin. Ongelmia on lueteltu vastauksia ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aho mainitsi Trumpim keinot vastata globalisaation haasteisiin eli hankkia työpaikat takaisin yhdysvaltalaisille ja sitähän Trump kovasti yrittää kuten oli vaalipuheissaan luvannut. Vastauksia on nähtävänä Halla-ahon kirjoituksessa jos niitä haluaa nähdä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Halla-ahohan tuossa nimenomaan esittää oman tilannekuvansa, tilanneanalyysin.

Sinun mielestäsi siis tilannekuvakirjoituksessa oman tilannekuvan esittäminen vaihtoehtona vallitsevalle sellaiselle ei ole vastaus?

En tosin usko, että olisit juuri edes ajatellut koko asiaa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

On kuitenkin ne oikeat ongelmat lueteltu, joiden seurauksiin ministeri Lindström käyttää tarmonsa.

Tuo on sen verran iso kokonaisuus, että olisi vähän hassua sanoa, että lopetetaan globalismi.
Olisiko tämä fiksu ratkaisuehdotus ongelmaan?

Löytyi sieltä yksi vastaus joka jo paljon ongelmia poistaisi "Protektionismi ja kotimainen tuotanto on ympäristöystävällistä"

Tuon toteutumin vaatisi päätöksiä, jotka on annettu EU:lle pois meidän päätäntävallasta.

Eikö sen luulisi olevan kaikkien etu, että keskusteltaisiin ongelmista, jotka meillä on? Kuka muu näitä ongelmia tuo esiin? Vastauksia tulee sitten, kun nostetaan kissa pöydälle. Sitähän Jussi tässä tekee.

Ne jotka ei paneudu näihin todellisiin ongelmiin, joiden seurausta on lähes kaikki ongelmat, eivät niitä koskaan voi korjata.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksi Halla-Aho ei puhu mitään siitä että Unkari hukkuu korruptioon?

Korruptio on uhka jota ei päästä torjumaan, koska populistit ovat päässeet Unkarissa ottamaan käsiinsä kaiken vallan ohjakset ja ottanut myös median kontrolliinsa.

Tämä on todella suuri uhka ja sen uhan juuri populismi on aiheuttanut.
Nyt on jo myöhäistä torjua sitä uhkaa kun Unkarin oppositio on hajallaan ja EU on voimaton sen suhteen miten osavaltioissa toimitaan.

EU:n tukirahat valuvat pääministeri Orbán:in lähipiirille ja se valjastetaan nyt pönkkäämään tämän herran yksinvaltaisia ja totalitäristisiä pyrkimyksiä.

Unkarissa demokratia on epäonnistunut ja EU on epäonnistunut.

Visegrad- maat, Itävalta ja Tanska ovat jo liukumassa kohti totalitarismia ja Putinin määräysvaltaa.

--------------

Tämä on todellinen huolenaihe Euroopassa, eivät suinkaan turvapaikanhakijat.

Ihmiset ovat toki huolestuneita siitä mistä heitä huolestutetaan ja ihmiset on paljon helpompi saada huolestumaan tutvapaikanhakijoista kuin populismista ja populismin seurauksena olevasta demokratian kriisistä, joka on nyt alkanut ja leviää sellaisten persoonien kuten Halla-aho toimesta kaikkialla Euroopassa ja muualla.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Visegrad- maat, Itävalta ja Tanska ovat jo liukumassa kohti totalitarismia ja P u t i n i n m ä ä r ä y s v a l t a a.

:)

Onko Vaihtoehtoinen todellisuus™ näin nopeasti saanut uudet asukkinsa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko Vaihtoehtoinen todellisuus™ näin nopeasti saanut uudet asukkinsa?"

Tuossa ei ollut kysymyksessä todellisuus, vaan tulevaisuus.

Nyt näyttää vahvasti siltä että tuohon suuntaan ollaan menossa.

Ensin populistit hankkivat kannatusta.
Sitten kun populistit saavat kannatusta, he saavat myös valtaa.
Mutta kun valta ei demokratiassa ole pysyvää, se pitää kaapata
ja demokratia pitää tuhota.

Näin on käymässä Visegrad-maissa ja Itävallassa.
Itallia saattaa kulkea vähän toista tietä, mutta onhan sielläkin vahva totalitarismin perinne, kun muistamme Mussoliinia.

PS. Täältä voi tutustua Unkarin syvenevään korruptio- ongelmaan.
Jos huvittaa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unkari-hukkuu-k...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Se, että kansallismieliset puolueet silloin tällöin romahtavat, tai eivät aina menesty, ei tarkoita, että tilaus sille, mitä ne edustavat olisi katoamassa. Yleensä kyse on näiden puolueiden omista virheistä, puutteista ja epätäydellisyyksistä."

Myös populisteilla on omat epätäydellisyytensä, kuten on muillakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Unkari ei ole EU, EU ei ole koko Eurooppa, Eurooppa ei ole koko maailma.

Vihavaisen harjoittamalle populismille vetää vertoja ainoastaan valtaapitävien sokeus globalisaation haitoillle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vihavaisen harjoittamalle populismille vetää vertoja ainoastaan valtaapitävien sokeus globalisaation haitoillle."

Kaikissa asioissa voi olla jotain hyviä puolia, kansallisessa eristäytymisessäkin on varmasti hyviä puolia, jos niitä oikein kaivelee. Eristäytymisen haitat vain on paljon suurammat kuin hyvät puoleta ja siksi ei sellaista eristäytymistä juurikaan harjoiteta muuten paitsi jos ideologia ja idealismi vie voiton järjestä.

Valtaa pitävien pitää tietenkin nähdä globalisaation haitat, mutta ei niiden pidä sulkea silmiään sen hyviltä puolilta, kuten populistit tekevät.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Halla-ahon kolumni vasta turhaa "lätinää" onkin. Halla-aho kertoo kolumnissaan näkemyksiään maailman, Euroopan ja myös Suomen tämänhetkisestä tilanteesta, mutta nuo näkemykset ovat vain hänen näkemyksiään. Halla-ahon kolumnista puuttuu kokonaan hänen näkemyksensä siitä mihin suuntaan maailman pitäisi kehittyä ja mitä siitä kehityksen suunnasta saattaisi seurata.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Halla-aho kertoo kolumnissaan näkemyksiään maailman, Euroopan ja myös Suomen tämänhetkisestä tilanteesta, mutta nuo näkemykset ovat vain hänen näkemyksiään"

Mun mielestä Halla-Aho on lähinnä koonnut kolumniinsa tosiasioita jotka selkeästi on esillä. Vai onko tuossa jotain mikä ei mielestäsi pidä paikkaansa?

"Halla-ahon kolumnista puuttuu kokonaan hänen näkemyksensä siitä mihin suuntaan maailman pitäisi kehittyä ja mitä siitä kehityksen suunnasta saattaisi seurata."
Ei nyt luulisi ihan hirmuisen vaikeaa ymmärtää, että ei ainakaan nykyiseen suuntaan haluta kehittyä, kuten kaikki Suomen muut eduskuntapuolueet ovat viemässä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Sisälukutaidon puutetta?

Tilannekuvakirjoitusten tuntemattomuutta?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niin, tuo "lätinä" vain kertoi syy seuraus suhdetta, missä olemme maailmamme kanssa juuri nyt. Kerro toki oma näkemyksesi, miten tästä enteenpäin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kieltämättä ihan piristävää lukea ’Mestarin’ aivoituksia oikein valtamediasta. Pitkästä kirjoituksesta löytyi asioita, joista voi olla samaa mieltä, mutta se ylistetty loogisuus ei kantanut loppuun asti. Ehkä eniten huomio kiinnittyi siihen, että H-A vastustaa ihmisten vapaan liikkuvuuden ohella myös tavaroiden liikkuvuutta ja kannattaa protektionismia. Tämä olisi Suomen kaltaiselle pienelle avotaloudelle perin turmiollista.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kauppa hyödyttää kaikkia osapuolia, koska silloin jokainen yhteiskunta voi keskittyä tuottamaan niitä hyödykkeitä, joissa sen tuottavuus on suurin. Tämä kuuluu ihan kansantaloustieteen perusteisiin. Se, mitä H-A ehdottaa tarkottaisi, että Suomi viljelisi omat banaaninsa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #36

Lisätään vielä että H-A perustelee näkemystään tavaroiden kuljetuksen aiheuttamilla ympäristöhaitoilla. Todellisuudessa kuljetuksen osuus melkein minkä hyvänsä hyödykkeen ilmastopäästöistä on vähäinen. Paljon suurempi vahinko saadaan aikaan tuottamalla nuo hyödykkeet siellä, missä olosuhteet niiden tuottamiseksi ovat heikot.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

"Kauppa hyödyttää kaikkia osapuolia, koska silloin jokainen yhteiskunta voi keskittyä tuottamaan niitä hyödykkeitä"

Suomi on keskittynyt tuottamaan lähinnä työttömiä ja sosiaaliturvaa. Täytyy olla sokea jos ei todellisuutta tunnista.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #36

Eli Eu:n pitäis poistaa tuontitullit myös? Tuottaminen on eri hintaista hyvin ja pahoinvointivaltioissa. Kauppa kannattaa vapaasti vain saman elintason maiden välillä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #41

” Kauppa kannattaa vapaasti vain saman elintason maiden välillä.”

Eiköhän kuitenkin ole parasta, että vaikkapa Equador myy banaaneja Suomeen, jolla on varaa maksaa niistä korkea hinta verrattuna saman elintason naapurivaltioihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

Tuo on todennäköisesti hyödyllistä suomalaisille, mutta ei equadorilaisille halpatyöntekijöille. Globaali kauppa on tuonut työtä halpamaihin mutta ei hyvinvointia näihin banaanivaltioihin. Intialaiset ryömivät myrkyissä tehdessään länsimaalaisille kuluneen näköisiä farkkuja.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #51

Huomattakoon nyt kuitenkin että äärimmäinen köyhyys on merkittävästi laskenut, ja tämä tuskin olisi ollut mahdollista ilman että köyhät maat myyvät tuotteita rikkaille maille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #54

"Huomattakoon nyt kuitenkin että äärimmäinen köyhyys on merkittävästi laskenut"

Eipä tuo ole mihinkään muuttunut kuin median jakamissa mielikuvissa, yhtä alkeellista kuin ennenkin on kehitysmaissa elävien elämä. Rahat on mennyt länsimaisille sijoittajille jotka ovat perustaneet tehtaita kehitysmaihin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #57

Kyllä se on ihan tilastojen mukaan laskenut. Ja yksi tekijä juurikin on nämä mainitsemasi investoinnit länsimaista..

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Äärimmäinen_köyhyys

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #59

"Lukumäärällisesti suurimmat äärimmäisten köyhien ihmisten väestöryhmät ovat Maailmanpankin vuoden 2014 yhteenvedon mukaan Intiassa (33 % osuus maailman ääriköyhyydestä), Kiinassa (13 %), Nigeriassa (7 %), Bangladeshissa (6 %) ja Kongon demokraattisessa tasavallassa (5 %). Suhteellisesti eniten, yli 80 prosenttia väestöstä, eli vuonna äärimmäisessä köyhyydessä Kongon demokraattisessa tasavallassa, Liberiassa, Burundissa ja Madagaskarilla.[6]"

Äärimmäisessä köyhyydessä on edelleen maita, jotka ovat saaneet "nauttia" länsimaisten sijoittajien tehtaista?

Ei tuo kovin mairittelevaa ole muutenkaan tuo linkkaamasi teksti. Tulee mieleen sanonta, tasan ei käy onnen lahjat.
Ja miten nuo tilastot on tehty?

Suomessa ainakin mitataan palkansaajien ostovoimaa jakamalla palkkasumma palkansaajien lukumäärällä.
Tämä ei anna minkäänlaista kuvaa ostovoimasta, koska se summa on kokoajan noussut rajusti siellä hyvätuloisten päässä.
Ostovoimaa mitattaessa pitäisi mitata, että kuinka monella sitä ostovoimaa ylipäätään on, eikä sitä, että kuinka paljon sitä on muutamilla.

Niin miten se oli, että pitäisikö EU:n poistaa esim. Kiinalle ja Venäjälle asettamat kymmenien prosenttien tuontitullit teräkselle tai noin 50% tuontitullit aurinkopaneeleille?
Varsinkin kun ottaa huomioon, että EU vie meiltä yli 2 miljardia vuodessa jäsenmaksuina ja satoja miljoonia tullimaksuina veroeuroja käyttääkseen niitä mm. ympäristön suojeluun, joka sisältää esim energiatukia?

Jussi H-A hyvin selvästi kirjoitti, että tuonnin pitäisi täydentää, ei korvata.
Laura Huhtasaari pressakampanjoinnissa esitti, että protektionismi olisi hyvä keino esim. ympäristön ja ihmisoikeuksien suhteen, eli verottaa rajalla niitä maita, jotka eivät ole näitä asioita hoitanut kuntoon. Näin tulee käymään vielä.

Mielipiteissä näkee usein telkkarissa opittuja kykypuolueiden heittämiä slouganeita, kuten euro tuo meille vakautta, tai että korot on halpoja, tai että protektionismi tappaa talouden.
Mihinkään näistä ei kuitenkaan kuule koskaan perusteluita. Onko se vaurautta, että velkaannutaan enemmän kun koskaan ja valuutta kriisi krooninen ja koko euroalue on hajoamaisillaan ja valuutan arvo heittelee kymmeniä prosentteja. Tai onko korko halpaa, kun hinnannousu suhteissa palkkojen nousuun on ylittänyt koron "pienuuden" tuoman hyödyn.
Tai tappaako se protektionismi talouden, kun EU esim itse sitä harrastaa edelleen.
Nämä on näitä maailman hallitsijoiden myyntipuheita, joita papukaijan lailla toistellaan. Ne on niitä puheita, joilla saadaan entistä enemmän se varallisuus siirtymään sinne pyramidin huipulle, välittämättä lainkaan siitä miten maailman ihmiset missäkin voi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #49

Entäs jos ne myy sellaista mitä voisi tehdä Suomessa? Mutta kukaan ei osta Suomessa tehtyä koska Kiinasta voi myydä Suomalaisille polkihintaa koska tekeminen on halpaa kun palkat on niin paskat! Otetaan vaikka sivun wish tuotteet.. polkuhintaan saa tuotteita joita vaikka euroopassa joiden rakentamisesta maksetaa hyvää palkkaa..

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Erehdyt kaima loogisuuden suhteen. Kaikki tavara mikä liikkuu ei ole välttämätöntä ja tosiasiassa tavaran kiertoa pitäisi nyt ajetun kiihdyttämisen sijaan hiljentää globaalisti kestävälle tasolle. Ikuisen kasvun ideologia lepää savijaloilla. Se pitäisi jokaisen ajattelemaan kykenevän itsekin ymmärtää, mutta kun kuvassa ovat myös yksityinen, yritysten ja valtioiden ahneus, niin tilanteen hallitseminen on vaikeaa. Suomelle turmiollisinta on kiihdyttää kulutusta tilanteessa, jossa sen hillitseminen olisi välttämätöntä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

”Suomelle turmiollisinta on kiihdyttää kulutusta tilanteessa, jossa sen hillitseminen olisi välttämätöntä.”

Jos ympäristön tilasta aidosti ollaan huolissaan, parempia ohjauskeinoja olisivat päästökauppa ja haittaverot kuin protektionismi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"Jos ympäristön tilasta aidosti ollaan huolissaan, parempia ohjauskeinoja olisivat päästökauppa ja haittaverot kuin protektionismi."

Täysin järjenvastainen väite, anekaupalla päästöistä eroon?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Protektionismi taitaa olla kovinkin suosittu suuntaus mm. EU suojelee teollisuuttaan ja työpaikkojaan asettamalla lisätullimaksuja ja nk. polkumyyntitulleja Kiinan tuotteille.
EU:ssa ei ole pitkään aikaan Politiikan tasolla puhuttu Globaalista markkina alueesta, vaan EU rajojen sisäpuolisesta markkina alueesta ja Protektionismia se on puhtaimmillaan.

EU varmaan luuli, etteivät muut seuraa esimerkkiä, mutta toisin kävi. Usa alkoi tekemään samoin. Nyt sitten syytetään Usaa siitä mitä EU itse tekee. Uhkaillaan puolin ja toisin, milloin vedetään asiat oikeuteen ja WTO:n tutkittavaksi jne.

Protektionismissa on hyvät puolensakin, vaikka ei uskoisi näin äkkiseltään. Kyllä rautaa on maailman merillä ja vähentäisikö se tätä?:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi ristus, tää persujen mielensäpahoittaminen saa joka päivä koomisempia piirteitä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Halla-ahon asenteet on väännettävissä lokalismin kannattamiseksi. Vastauksia ei voine antaa. Kyseessä on kokonaan uudenlainen (mahdollinen) kulttuuri ja uusi tilanne

Tero Ahtola: Media osaltaan synnyttää pommia, kun luulee, että pyrkimälllä piilottamaan suurelta osalta kansaa mielipiteet, ne ikään kuin poistuisivat.

Median toiminta osaksi tehoaa. Eräänlaisia ajatustyhjiöitä syntyy, on mahdollista vedättää ja kaikkein innokkaimmat yltyvät ylityönteihin. Tilanne johtaa uuspuheeseen ja väittämiin kuten: emme olleet itsenäisiä viime vuosisadalla, meistä on tulossa itsenäisiä nyt (tarvitaan vain muutama vieraan vallan sotilastukikohta tänne). Myös: kansa ei ole pätevä päättämään (kun olemme koulutetumpia kuin koskaan).

Uusi tilanne synnyttää erikoiset mielipidetysmarkkinat, joita ajatushautomot (mielibideet) tyydyttävät. Voimme kohdata aika hurjia narratiiveja vielä. Jos tästä aikakaudesta jää dokumentteja ja tarinoita, niin jälkipolvien voi olla vaikea uskoa meidän uskoneen kaiken sen, mitä meille tullaan uskottelemaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Se mikä kuvastaa hyvin tätä tilannetta, jonka media on luonut, lukee tuolla Jussin kolumnin perässä."

Ymmärtääkö kunnioitettu blogistimme, että lukijan pitäisi lukea Halla-ahon ohjelmajulistus kokonaan nähdäkseen tuon sinun mielesi pahoittaneen tekstin. Sen taitaa saada silmiinsä vain vannoutunut perussuomalainen.

Toimituksen poiminnat