Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Rasistinen media ei estä opposition nousua Euroopassa

Euroopassa on suuri murrosvaihe. Ruotsissa, Italiassa, Unkarissa ja monissa muissa maissa valtaa saa yhä enemmän uudet puolueet. Media leimaa nämä vihamielisiksi ihmisvihaajiksi, populisteiksi (mikä se edes on) ja maahanmuuttovastaisiksi. Melko rasistista yleistämistä, mutta sehän on sallittua jos se kohdistuu ns. populisteihin. Mediaa ei kiinnosta syyt tai seuraukset tapahtumiin. Syy lienee nykyisten hallitusten huono politiikka ja seuraus haastavan ja korjaavan politiikan nousu. Valinnan tekevät äänestäjät. Persuja on kritisoitu kun joutuivat oppositioon ja ei voi vaikuttaa. Potaskaa. Joillekin on asia tärkeämpi kuin oma titteli käyntikortissa. Toisin kun esim. Sinisille. Oppositiosta voi vaikuttaa. Tällä hetkellä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan esim vaikuttaa jopa ihan muiden maiden kun Suomen oppositioiden politiikka. Sipilä on antanut monissa asioissa kuten maahanmuutto, päätösvallan täysin Eu:lle välittämättä mitä Suomessa halutaan. Eu:n politiikan tähän asiaan määrää yhä enemmän suomen perussuomalaisten kaltaiset käytännön puolueet. Hei siinä se tuli mitä olen hakenut. Populismi on sana joka kaipaa päivitystä. Ehdotan tilalle sanaa käytännön. Esim. Käytännön puolueet nousevat jne. Eli puolueet jotka vain haluavat korjata asiat käytännöllisesti toisin kuin lobbareiden vetämät eliittipuolueet, jotka lähinnä keksivät uusia hienoja sanoja joilla harhauttaa kansalle leikkauksia läpi. Näitä sanoja on esim. Rakenneuudistus, joka on palveluiden leikkaus tai kilpailukykysopimus joka on palkkojen leikkaus näin käytännön puolueen kertomana. Nykyiset puoluee ovat pakotettuja muuttamaan politiikkaa haastavien puolueiden suuntaan sitä mukaan kun haastajien suosio gallupeissa nousee. Se jos jokin on vaikuttamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihailetko Unkarin politiikkaa: media valtion kontrolliin, koulujen oppikirjoihin kansallismielistä tulkintaa, lukiolainen voidaan erottaa hallituksen kritisoinnista, yliopistoja suljetaan, univormupukuinen porukka marssii kaduilla ja hyökkäilee romanikyliin jne jne?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

En. Eikä liity mitenkään tähän aiheeseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ai miten niin ei liity aiheeseen? Juurihan sinä innostuneesti käytit mm. Unkaria esimerkkinä populistien noususta. Et ilmeisesti ymmärrä itsekään, mitä kirjoittelet?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #11

Pahoittelen jos en osaa kirjoittaa ajatuksia ja pointtia riittävän taitavasti esille.

Voisitko kertoa, että missä kohtaa tekstiä otin kantaa yhdenkään maan yksilöllisiin kantoihin.

Esitin tapahtuneen ja siitä seuranneen tilanteen ja hieman median vaikutusta näihin.
Jos haluat tuoda esiin joidenkin yksittäisten maiden nousevien puolueiden yksittäisiä näkemyksiä niin kannattaa siirtyä keskustelemaan sellaisiin aloituksiin missä niistä keskustellaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa tämä vaihe on jo ohi, ja persujen kannatus laskee. Muut maat sitten seuraavat perässä, kun huomaavat kuinka tyhjää noiden politiikka on.

Suomi on hyvä esikuva, hörhöt hallitukseen ja kannatus alas.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Todella rakentava kommentti Ritala.

T:Hörhö Populistinen

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Olet Petteri täysin väärässä. Asia on juuri päinvastoin. Muualla Euroopassa tämä vaihe on voimakkaassa kasvussa ja tulee rantautumaan, väistämättä, myös Suomeen muutaman vuoden kuluessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Petteri ei ymmärrä että maahanmuuttovastaisuus on valtavirtaa Euroopassa. Kriitikot yritetään pelotella rasismi ja fasismisyytöksillä, mutta vastustus vain kasvaa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Näin on, populismi on pian valtavirtaa, sillä se toimii muutoksen airuena

https://www.tapionajatukset.com/28066

Euroopan muuttajat

Oikeistopopulistiset puolueet ovat päässeet valtaan useassa Euroopan maassa

Esimerkiksi Italiassa hallituksen muodostavat kaksi puoluetta, joita on luonnehdittu populistisiksi: Viiden tähden liike ja Lega Nord.Uusi pääministeri Giuseppe Conte, jolla ei ole aiempaa poliittista kokemusta, lupaa tuoda "radikaalin muutoksen" Italiaan: hallitus haluaa luoda perustulon ja pysäyttää paperittomat maahantulijat.

Unkarissa puolestaan Fidesz-puolue ja pääministeri Viktor Orbán saivat jo kolmannen kauden vallassa huhtikuun vaaleissa. Oikeistokonservatiivinen Fidesz kriminalisoisi nyt turvapaikanhakijoiden auttamisen, mikä tietäisi heille apua antaville kansalaisjärjestöille vaikeuksia.

Naapurimaassa Sloveniassa Orbánin liittolainen Janez Jansa sai tällä viikolla tehtävän lähteä muodostamaan hallitusta. Hänen johtamansa SDS-puolue kampanjoi maahanmuutonvastaisella teemalla.

Lisäksi tällä viikolla uutisoitiin, että Ruotsissa ruotsidemokraatit saisivat nyt jopa 18,5 kannatuksen. Vaalit pidetään syksyllä.

Ei ole ihme, että eliitinvastaiset puolueet saavat kannatusta Euroopassa. Näin sanoo politiikan tutkija ja yliopistonlehtori Emilia Palonen Helsingin yliopistosta.

Turvapaikanhakijoiden suuri määrä ja toisaalta valtion palveluista leikkaaminen jättävät äänestäjille tunteen siitä, että heidän hyvinvointivaltionsa on uhattuna.

Euroopassa valtaapitävä eliitti ei ole pystynyt kohtaamaan tilannetta kunnolla, eikä asiasta ole puhuttu riittävästi, Palonen sanoo.

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/uutiset/35284...

Ylen puoluekannatusmittaus: Kokoomuksen alamäki jatkuu, SDP suosituin puolue

https://yle.fi/uutiset/3-10240365#start=252

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pieni muistutus ihmisille Euroopan sotaisesta historiasta, saa kyllä ihmiset ajattelemaan mennyttä ja nyt nyt esim. Unkarissa ja Puolassa nähty kehitys muuttaa suuntansa. Eivät mitkään vastuuiset tahot, pientä vähemmistöä lukuunottamatta halua epävakautta Eurooppaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Pieni muistutus että kyseessä on kansan tahto. Luot kuvaa että vika on näissä nousevissa puolueissa vaikka vika on siinä, että yhä suurempi ei ole tyytyväinen viimevuosina tehtyyn politiikkaan.

Epävakauden on luonut nykyiset isot puolueet ja sitä korjaamaan nousee kansan tahdosta uudet käytännön puolueet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No tietyllä tavalla noin voi ajatella. Kansan tahto ei tietenkään aina tuo valtaan parhaita mahdollisia puolueita Joskus se tuo valtaan myös aivan kamalia puolueita. Eivät kaikki suhteellisen uudet puolueet todellakaan ole sellaisia mitä itse voisin kannattaa.

Mutta EU saa syyttää pääosin itseään. Surkea talouspolitiikka, kammottava maahanmuuttopolitiikka, byrokraattinen hallinto jne. Ei ihme että ihmiset haluavat muutosta. Eri asia meneekö muutos sitten aina hyvään vai huonoon suuntaan. Pääosin, ainakin vielä, suurin osa EU:ssa olevista eri valtioiden kansalaisista haluaa pysyä EU:ssa. Mutta selvästikin yhä suurempi osa haluaa muuttaa sitä miten EU toimii ja mihin se pyrkii. Esim. avoimille rajoille, liialle säätelylle (etenkin jos se tulee pakolla), saati liittovaltiolle ei kannatusta niin erityisesti ole. Ja tuon kaiken tietenkin joutuvat vanhemmat puolueet ottamaan huomioon tai eivät ole vallassa enää pitkään.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Maahanmuuttovastaisuus on yksi median luoma termi joka niputtaa suuren määrän erilaisia kantoja kasaan.

Tällä annetaan kuva että maahamuuttovastainen vihaa jokaista ulkomaalaista ja eriväristä vaikka yleisimmin kyse on nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisesta.

Nykyinen politiikka houkuttelee tulemaan tänne nauttimaan vastikkeetta rehevistä palveluistamme kun samaan aikaan joudumme karsimaan nykyisten kansalaistemme hyvinvoinnista.
Se että vastustaa tätä politiikkaa, ei tarkoita että vastustaisi yksittäisiä ulkomaalaisia ihmisiä.
Tuli vaan mieleen tuosta Jarmon kommentista kun nyt muutenkin oli juttua median käyttämistä termeistä tässä aihepiirissä.
Nuo termit on tärkeitä sillä niillä luodaan mielikuvaa. Usein mielikuva jonka media luo käytännön puolueiden tekemisistä, on harhaanjohtava ja yleistävä. Ja itse asia piilotetaan näiden termien taakse piiloon. Miksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katsokaas Suomen galluppeja, siellä se suunta näkyy, vaikka noin vuoden ajalta.

Suomessa äänestetään ihan omien mieltymysten mukaan, niinkuin kaikissa muissakin maissa, monet muut maat eivät ole vielä kokeilleet samaa kuin Suomi, kyllä se totuus sielläkin paljastuu muutaman vuoden sisällä.

Vaikka Suomeen tuli valtava määrä turvapaikanhakijoita, on ollut turvapaikanhakijan terrori-isku, niin siltikin persujen kannatus vain alenee.

Noiden tapahtumien olisi pitänyt nostaa kannatus huippulukemiin, mutta täysin päinvastoin kävi.

Tämä on osoitus siitä, että persujen kannatus on vakiintunut sinne 8% tai alle tuntumaan, ja sieltä se ei mihinkään nouse, vaikka kuinka pelottelisi turvapaikanhakijoilla tai vaikka kuinka vertaisi joihinkin Euroopan maihin.

Ymmärrän, että nykyään monet persut hehkuttavat juuri Unkaria, Itävaltaa ym. mutta se ei tuo Suomessa yhtään lisää ääniä, kaipa se sitten jotenkin lohduttaa, kun oma kannatus on koko ajan laskussa.

Taas seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, persut istuvat oppositiossa, ja ainoa, mitä sieltä kuuluu on itku blogeissa, ja pelottelu turvapaikanhakijoista, se vaan, että ketään ei jaksa kuunnella.

Nykyäänhän persut pyytävät jo EU:ta apuun, niinkuin nyt sote-asiassa, eli EU kelpaa, eli taktiikkana on enää siis yksi asia, eli maahanmuutto, ja se ei mihinkään kanna.

Nämä muiden maiden ihailublogit ovat persuille jo arkipäivää, niitä on hauska lukea, sitten vielä riittää jollain uskoa persujen nousuun, vaikka suunta osoittaa koko ajan alemmas.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Katsotaan niitä tuloksia sitten vaalien jälkeen.

Fakta on kuitenkin se että vaikka meitä persuja ei olisi lainkaan niin noiden muiden maiden "persujen" nousu vaikuttaa jo nyt meidän tulevasn maahamuuttopolitiikkaan. Ja suuntaan joka on kokoajan ollut persujen kanta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannatan, persuja ei tarvita enää :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vaikka Suomeen tuli valtava määrä turvapaikanhakijoita, on ollut turvapaikanhakijan terrori-isku, niin siltikin persujen kannatus vain alenee."

Perussuomalaisten kannatus laski Soinin ollessa hallituksessa koska hän ministerikavereineen ei noudattanut perussuomalaisten kirjaamia hallitusohjelman tavoitteita. Nythän nämä takinkääntäjät ovat sinisiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No miksi silti koko ajan kannatus alenee? Soinihan lähti kavereineen jo vuosi sitten.

Seli, seli, seli

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

petteri näyttää täällä jälleen laukovan täyttä potaskaa siitä, että PS:n kannatus olisi laskenut sen jälkeen, kun puolue jakautui. Näinhän ei tosiaankaan näytä olevan, kun lukee noita aiempien mielipidemittausten tuloksia. PS:n tulos VII/2017 oli 8,1 ja VIII 8,8. http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/YLE_puolueka...

Tämän vuoden kyselyjen tulokset ovat sanaa luokkaa. Miten on laskenut?
https://www.taloustutkimus.fi/tuotteet-ja-palvelut...

Nuo höpötyksesi ja sumutukseen tähtäävät ulostulosi ovat suorastaan naurettavia, kun et viitsi koskaan hakea näyttöä puheillesi vaan lauot suustasi mitä sattuu. Suorastaan toisinaan näytät valehtelevan, joka tällä alustalla mielestäni on kielletty toimi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kuuntelin töihin ajaessani Yle yksi kanavaa, jossa pohdittiin Ruotsi demokraatteja. Nykyään siihen suhtaudutaan normi puolueena ja kannatus on siinä 18% haminoilla. Eri kysely tulokset viittaavat siihen että kannatus tulisi olemaan 20% haminoilla.

Mielenkiintoista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sehän on ihan hyvä ruottalaisille, ottaisivat vaan hallitukseen, niin pikkuhiljaa se totuus sitten sielläkin paljastuu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 16

Siis mikä ’totuus’ ?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sitä totuutta petteri ei tiedä itekkään ja tosiaan ei montaa postausta ole jossa ei valehtele. Ainoa paikka missä kannatukset mitataan on vaalit ei mitkään tilatut kallupit.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ruotsissa pääministeripuolue demarien kannatus laskee jatkuvasti, aivan viimeisin kannatusmittaus kertoo että Ruotsi demokraatit ovat jo toiseksi suurin puolue, ihan demarien kannoilla. Kun luen Ruotsin puolen juttuja, niin näyttää demarien leirissä alkaa oleen paniikki tunnelmat.

Mutta ruotsissakin on kansa viimein herännyt ja tajunnut, että vasemmistolainen maahanmuuttopolitiikka on ollut täysi katastrofi.

Toimituksen poiminnat