Mikä on Perussuomalaisten EU kanta nykyään?

Kymmenen vuotta sitten kuulimme toistuvasti slougania ”missä eu siellä ongelma”. EU:n ja euron hyvistä ja huonoista puolista käytiin keskustelua julkisesti.

Siitä seurasi vuonna 2011 jytky ja Persut sai 23% äänistä. Suomessa EU kriittisiä ihmisiä on 30-40% ja kun äänestämässä kävi 65% niin tuo 23% kannatus on selkeästi linjassa.

Hallitusvastuuta ei kuitenkaan tullut ja kannatus tippui 2015 vaaleissa 17,7 prosenttiin. Ilmeisesti ihmiset pettyivät kun ei 2011 ei menty hallitukseen ja 2015 pettyi entisestään kun hallitukseen mentyä se EU kriittisyys suli yhä edelleen.

Kahden jytkyn kausilla on menty takaamaan EU pankkien lainoja ja yhteisvastuu kasvanut. Tällä kaudella pankkiunioni saanut vihreää valoa, eli yhä edelleen yhteisvastuu kasvamassa kohti liittovaltiota.

Miten tässä nyt näin on käynyt?

Liittovaltiokehitys on ottanut loppukirin vuosikymmenien maratoonissa.

Muualla EU:ssa tätä ollaan herätty vastustamaan ja valtaan on noussut yhä useampia EU kriittisiä puolueita.

Jostain syystä Suomessa on hiljaista. Laura Huhtasaari  presidenttivaalikampanjoinnissa tätä koitti nostaa esiin, mutta eipä siitä muut keskusteluun ryhtynyt.

Nyt tuo Perussuomalaisten % on alle kymmenen gallupeissa.

Edelleen Suomessa olisi ne 30-40% jonkin verran eu-kriittisiä, joista 65 äänestysprosentilla olisi yli 20% kannatus saatavissa.

Ajankohta olisi mitä parhain tuoda esiin tuota liittovaltion etenemistä ja sen haitoista meille, sekä tietenkin euron meille tuomista ongelmista, sekä meneillään olevasta kriisistä, jossa korot on edelleen nollissa ja biljoonaelvytys päällä ja samaan aikaan valtiot sen kun velkaantuu lisää, vaikka palveluita karsitaan ja keskitetään.

EU on hidas ja kankea ja se tekee haittaa meidän ja koko EU alueen kilpailukyvylle maailmalla.

Tästä erinomainen esimerkki maahanmuuttopolitiikka. Sipilä on kohta 3 vuotta odottanut EU tason ratkaisua asiaan ja sinä aikana ja tästä eteenpäin maahamme lompsii ihmisiä nauttimaan rehevistä palveluistamme vastikkeettomasti papereilla tai ilman. Oli tarvetta tai ei.

Eli kolme vuotta hukattu, koska ne EU tason ratkaisut kestää ja tässä maahanmuuttoasiassa sitä ei tule koskaan. EU:ssa on maita, jotka eivät suostu ottamaan pakolaisia siinä määrin kun esim Saksa ja siksi sitä ratkaisua ei tule. EI KOSKAAN! EU tason ratkaisut vaatii jäsenmaiden yksimielisen päätöksen ja tässä asiassa sitä ei tule.

Tästä syystä liittovaltiota aletaan nyt ajaa oikein urakalla, koska kaikki ymmärtävät, että koko EU kärsii, kun asioihin ei saada ratkaisuja. Olisi helpompi liittovaltiossa, koska silloin ei jäsenmailta enää mitään kyseltäisi näissä asioissa.

Kaikki ymmärtävät, että liittovaltiota ei voi näillä nykyisillä jäsenmailla tulla ja pitäisi ymmärtää, että nykymallilla ei ole järkevä jatkaa edellä mainituista syistä.

EU:n on pakko jakautua jollain tasolla ja samoin euron, joka ei voi mitenkään toimia kun jäsenmaiden taloudet on niin erilaisia. Jossain tarvittaisiin elvytystä ja toisaalla koronnostoa, niin miten toimitaan, kun eurossa voi tarjota vain samaa lääkettä kaikille kerralla? Mahdoton yhtälö ja erittäin helppo tuoda ymmärrettävästi esiin. Vai onko jollain ratkaisu tuohon euron ongelmaan?

Näistä euron ja eu:n ongelmista ei kuulla mitään mediassa? Ei kerrassaan mitään, muutamaan vuoteen enää. Henkilökohtaisesti uskon, että Persujen kannatus on pudonnut 23 tasolta alle kymppiin tästä syystä.

Maahanmuutto on yksi tärkeä asia Persuille ja siitä ollaan oltu äänessä, mutta ihmettelen, että miksi sitä ei ole tuotu esiin, että maahanmuttoon ei tule ratkaisua, koska hallitus odottaa mitä eu tekee.

Olisi helppo vetää aasinsilta EU:n tuomaan ongelmaan. Miksi näin ei tehdä?

Kannatus palaa vain palauttamalla EU ja euro kritiikki julkisuuteen.

Jos EU:n mukana tuomista ongelmista halutaan niskanpäälle, niin se tie on ensin suurimmaksi oppositiopuolueeksi avaamaan keskustelua EU:n ongelmista ja EURON toimimattomuudesta, sekä liittovaltiokehityksestä.

Tietoisuuden levitessä näistä asioista julkisella keskustelulla EU kriittisyys kasvaa ja hyvän oppositiokauden jälkeen ei isot puolueet voi Persuja enää sulkea pois hallituksesta.

Korjatkaa jos olen väärässä

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu