Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

EU:n asettamat tuontitullit vs Trumpin tullit

 

EU iski kovat tuontitullit kiinalaisille ja venäläisille terästuotteille TÄSTÄ KLIKKAAMALLA UUTISEEN

"Nyt vahvistetut tullit ovat 19,7 – 22,1 prosenttia kiinalaisille teräksentuottajille ja 18,7 – 36,1 prosenttia venäläisille teräksentuottajille"

 

EU perustelee näitä tukia sillä, että teräsyritykset Kiinassa ja Venäjällä saa epäreiluja tukia.

Mietin vaan, että myös EU tukee yrityksiä ja niiden investointeja, jäsenmaat kuten Suomi tukee yrityksiä suoraan kansallisilla tuilla ja epäsuorasti asumistuilla, palkkatuilla, työmatkavähennyksillä, jne.

 

Trumppi nyt vaan sanoo suoraan mitä tekee estääkseen loppujenkin tuontatojen valumisen pois usasta. EU sen sijaan kiertelee ja kaartelee sitä tosiasiaa, että vapaassa globaalissa kaupassa on väistämätön sellainen ilmiö, että tuotannot keskittyvät lopulta erittäin suppeilla alueille aiheuttaen väistämättä omat ongelmansa kasvukeskuksiin ja sitä kautta hintapainetta ylöspäin ja toisaalla työvoimapulaa ja toisaalle työttömyyttä ja hintojen laskupainetta.

 

Isot määrää kuitenkin markkinat ja niiden mukaan mennään. Kyllähän siitä talouden kasvua syntyy, kun kaikki maksaa yhä enemmän ja enemmän edellämainituista syistä, mutta onko tuo kasvu kestävää saati järkevää.

 

Laitan vielä toisen EU:n protektionismin malliksi ja varsin tuoreen TÄSTÄ KLIKKAAMALLA UUTISEEN

 

 

"Euroopan parlamentti on hyväksynyt lakiuudistuksen, jolla pyritään torjumaan EU:n ulkopuolisista maista tulevia polkuhintaisia tuotteita.

Tavoitteena on suojata unionin jäsenmaiden työpaikkoja ja teollisuutta. Uudet säännöt sallivat myös tuontitullien asettamisen tuetuille tuontituotteille."

 

Tässä jälkimmäisessä on pointti esillä eikä mitään kiertelyä epäreiluista tuista, joita itsekin teemme eli pitäisi tasoittaa kilpailua juuri näiden maiden välillä, eli niiden, jossa piitataan säännöistä, kuten ympäristö ja ihmisoikeudet ja niiden jossa ei piitata.

 

Millä muulla, kun protektionismillä näin voi tehdä?  Kumma juttu, että nuo tullit, jotka ovat täysin välttämättömiä meille ja eu:lle, ovat kuitenkin maailmanloppu jos joku muu, kun eu näin toimii.

 

Globaalin vapaakaupan lopputulos on se, että lopulta on yksi teräsvalimo, yksi pankki, yksi kauppa, yksi rakennusliike ja yksi maatila maailmassa ja nämä hallitsevat kaikkea ja miljardit ihmiset ovat näiden orjia.

Näennäisesti noita voi olla kaikkia kaksi, jotta on olevinaan sitten kilpailua, kuten Suomessakin on olevinaan kun on S ja K.

Jos joskus, niin nyt on se aika, milloin Suomen viimeistään pitäisi alkaa huolehtia omavaraisuudestaan.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

http://tulli.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tulli-...

Aurinkokennoista voi joutua maksamaan jopa 60% tuontitullia samaan aikaan, kun me rahoitamme EU:n myöntämiä energiatukia.

Pitäisikö jonkun toimittajan joskus avata ja tutkia hieman näitä asioita tuon yksipuolisen globalistien ja lobbareiden kirjoittaman teksin plagioimisen lisäksi?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Sanakirjan antia:

markkinatalous
1. (taloustiede) talousjärjestelmä, jossa hinnat ja tuotanto- ja kulutusmäärät määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan markkinoilla; markkinavoimien eli niin sanotun näkymättömän käden ohjaama talous
kapitalismi
1. talousjärjestelmä, joka perustuu ylijäämään eli tuottoon eli voittoon, joka investoidaan uudelleen entistä suurempien tuottojen saamiseksi; loputtoman pääoman kasautumisen järjestelmä, jossa etusija on pääoman ikuisella kasvulla; käytettyjen panosten ylittävien tuottojen logiikka, joka on vuosituhansien kuluessa kehittynyt viljasadoista ja kotieläinten lisäämisestä, ja muodostaa sivilisaation voitollisen tuotantologiikan, jossa saadaan enemmän jostakin kuin mitä siihen uhrataan panoksia

Ilmeisesti markkinatalouden ja kapitalismin kädet eivät kohtaa? Vapaata markkinataloutta halutaan, kunhan se voidaan ohjata hyödyttämään vain harvojen valittujen kapitalistien omaa kukkaroa? Jotkut ovat siis vapaampia toimimaan vapailla markkinoilla kuin toiset. Tämä on sitä oikeaa vapautta ja tasa-arvoa?

EU:ssa valtiotkin on asetettu yritysten kanssa samalle viivalle, mutta onko viiva sittenkään jokaiselle samalla kohdalla?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ja lopussa lukee, että emme halua vääristää markkinoita :)

https://yle.fi/uutiset/3-9843651

Toimituksen poiminnat