Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Euroalueella 12% suurempi työttömyys kun ei euromaissa

Linkki

"EU-alueen keskiarvo työttömien osuudessa on tilaston mukaan 7,3 prosenttia ja euroalueen 8,6 prosenttia."

Jännä juttu, että euromaiden työttömyys on melkein 12% suurempi, kun EI euromaissa.

Kokoomuksen elinehto on Euro ja se on niin tärkeä juttu, että vaikka itse Presidentti siitä olisi halunnut avata keskustelua, niin Orpo toetaa, että siitä ei keskustella.

Se on kyl sikäli ymmärretävää, että Orpo ei siitä halua keskustella, sillä eurovaluutasta meille on vain ja ainoastaan haittaa, katsoi sitä millä tahansa mittarilla.

Kokoomuksen suurin haave, eli EU liittovaltio olisi huomattavasti vaikeampi toteuttaa, jos euron ongelmista puhuttaisiin julkisesti, joten hys hys, ei puhuta. Maton alle vaan lakastaan, niin siistiä on...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Suunta on ollut hyvä. Erityisesti murheenkryyni - nuorisotyöttömyys on alentunut merkittävästi koko EU-alueella. Toki lähtötilanne 2013..2014 oli huono. Maissa Espanja, Portugali, Irlanti ja tietenkin Kreikka todella heikko.

Suhteessa koko EU-alueeseen on työttömyys laskenut samassa suhteessa. Ehkä jopa nopeammin euro-maissa.

Siinä kun jenkkien FED osti painatuskoneita pyörittämällä bondeja vuodesta 2008 lähtien noin 4500 miljardilla vuoteen 2017, on EKP joutunut (ehkä pakostakin) samaan kierteeseen myöhemmin. Ei nyt noin isoilla summilla mutta kuitenkin. Samin niitä koenita on pyörittänyt Iso-Britannia, Venäjä jne jne.

Euro-alueen (toki koko EU:n) iskukyky alkaa olla parempi suhteessa muihin alueisiin (Kiina, USA, Venäjä, Etelä-Amerikan suuret toimijat kuten Brasilia) parempi kuin koskaan.

Ja kertoohan siitä Trumpin panikointikin signaalina jotain.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"EU-alueen keskiarvo työttömien osuudessa on tilaston mukaan 7,3 prosenttia ja euroalueen 8,6 prosenttia."

7,3% on keskiarvo sisältäen euromaat, mutta mistään ei käy ilmi ei-euromaiden työttömyysprosentteja.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Löytyy eurostatistiikasta maittain. Myös nuorisotyöttömyys erikseen ja trendit. Ja kunhan UK lähtee EU:sta ero kapenee euro- ja muitten eu-maitten välillä merkittävästi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tuskin kukaan muukaan lukija, kuten en minäkään, ala kokoamaan itse tilastoa tuolta pohjalta miten euromaiden ja ei-euromaiden työttömyys eroaa toisistaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Jos asia kiinnostaa niin alle 5 minuuttia. Ja kun vertaa väkimäärään niin vielä nopeammin. Pääasia että ollaan oikeassa suunnassa ja saadaan rakennettua vahvempaa perustaa EU:lle tulevia shokkeja varten.

Toimituksen poiminnat