Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

EuroSuomi = soutuvene avomerellä ilman airoja

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001862057.html

 

3 vuotta sitten kerrottiin, miten Suomi hyötyy kun euro halpenee.

 

Trump lisäsi uudessa budjetissa USA:n alijäämän jo lähes biljoonaan dollariin. Tuon luulisi heikentävän dollarin arvoa, eli tekee eurosta vähemmän kilpailukykyisen (ehkä ei). Toki meillä on pieni toivo siittä, että jos tuo Trumpin budejetti ohjautuu infrakstuuriin kuten on luvattu, niin se saattaa piristää Usan taloutta ja pitää kurssin aisoissa ja meidän seuraavan taantuman vielä hetken poissa.

Tuossa alla Nordean pääanalyytikön täysin pieleen mennyt ennuste euron kurssista ekalla vuosineljänneksellä ja asiaa kurssin vaikutuksista, joista meidän polittikot ei ikinä puhu halaistua sanaa.

Miksikö ei? No siksi ei, koska siitä olisi vähän noloa puhua, koska se on yksi tärkeimpiä seikkoja viennissämme ja sitä kautta hyvinvoinnissamme, mutta siihen ei meidän oma hallitus voi LAINKAAN vaikuttaa, koska olemme yhteiskriisivaluutta eurossa ja nuo päätökset tekee EKP.

https://www.is.fi/talo…/porssiuutiset/art-2000005513113.html

Ja laitetaan vielä kauppalehden uutinen, jossa kuukausi sitten sanottiin, että 1,20 euron taso suhteessa dollariin ei ole vielä katastrofi, mutta selitetään, että korkeampi alkaa sitten jo haitata.

"OP Ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen laskee, että parin prosentin vahvistuminen kesästä niistää parin vuoden kuluessa noin prosentin viennistä."

Voimme todeta, että euro on vahvistunut tuosta nyt reilussa kuukaudessa vielä 5% lisää, eli reilun kuukauden sisällä tapahtunut muutos valuuttaan (joka ei siis ole millään tavalla Suomen hallittavissa) uhkaa heikentää vientiämme tulevina parina vuonna 2% mikäli OP:n pääekonomistiin on uskominen.

Suomi yhteisvaluutassa on sama asia, kun soutuvene avomerellä ilman airoja.

Odotan kuumeisesti kokoomuslaista näkemystä tähän, että miksi se on Suomelle hyvä asia.

Ai niin kun ei tarvii vaihtaa rahaa, kun käy jossain näistä 19 euromaasta, joihin ei kuulu esim. Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska.

Mitäs sen väliä, että meidän veroja korotetaan ja palveluja leikataan ja palkkaa pienennetään ja velkaa luodaan valtiolle lisää siitä korkoa maksaen veroina ja silti emme saa talouttamme kuntoon, kunhan vaan Espanjassa käydessä kun maksaa kortilla, niin siellä vaihtuu eurot eikä pesot, vai mikä se Espanjan valuutta nyt olikaan.

Naurettavaa touhua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Poliitikoille pääasia että ollaan ytimessä, viennillä ja Suomen taloudella ei niin väliä.

Toimituksen poiminnat