Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Uusi normaali

Keskustelu on ollut haastavaa tämän Ylen jutun tuoman esimerkin vuoksi. https://yle.fi/uutiset/3-10065988 Yksi suuri syy siihen on juuri tämäkin kyseinen media (yle) itse. Joko media alkaisi julkaista näitä juttuja näin puolueettomasti asia edellä ja lopettaisi suosimasta toista ääripäätä pinnallisista räksyttäjistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Maahanmuuttoa edes etäisesti sivuavat keskustelut menevät äkkiä jankkaamiseksi asioista, jotka olisi helposti tarkistettavissa, mutta jostain syystä ei viitsitä tai kyetä ottamaan perusasioista selvää. Tämä johtunee siitä. että ääripään ihmiset ovat keskusteluissa yliedustettuina. Jo määritelmällisesti se tekee viestin perillemenosta epätodennäköistä, jos se poikkeaa kuulijan ennakkokäsityksestä. Eihän hän muuten olisikaan ääripään ihminen. Tämä tekee keskusteluista usein turhauttavia ja sitäkin useammin kai turhia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Mielestäni media on hätiköidysti ottanut enemmän näitä punavihreitä ääripäitä esiin uutisissaan ja sulkenut joitain tosiasioita vallan pois, joka on ymmärrettävästi nostanut toisesta ääripäästä raivoisan vastaiskun ja lumipalloefekti on valmis ja kaikki kärsii.
Asiat pitäisi avata tasapuolisesti, jotta järkevää keskustelua voi syntyä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Tuosta hyvänä esimerkkinä käy Ruotsin tilanteesta uutisointi. Vasta nyt, kun johtavat ruotsalaiset poliitikot ovat nostaneet kissan pöydälle, raportoidaan ongelmista myös Suomessa. Kyllä toimittajat ovat tienneet mitä siellä tapahtuu jo aiemmin, mutta asioista ei ole uutisoitu.

Sirpa Abdallah

Kopioin vain yhden lauseen tuosta kirjoituksen linkistä. Se on oiva esimerkki kansalaisten kokemaa vastakaikua ja taitaa olla yleisempääkin eu:n alueella. Tämän saattaa havaita myös eilen esitetystä dokumentista (yle) Saksasta.
"Yltiöidealistiset monikulttuurisuuden puolustajat eivät salli keskustelua maahanmuuttoon ja integraatioon liittyvistä ongelmista. Jos joku nostaa näitä kysymyksiä esille, tämän täytyy olla rasisti."

Tuo sama ilmiö näkyy erittäin hyvin myös tällä keskustelupalstalla.

Tässä linkki eiliseen dokumenttiohjelmaan, jos haluaa sen antiin tutustua. https://areena.yle.fi/1-4293156

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suvakit on nyt "punavihreä mädättäjä"

Pitäkää varanne suvakit.
Teidän mielipiteidenne seurauksena löydätte itsenne keskitysleiristä.
Kunhan "hc rasse" saa kaiken vallan käsiinsä.

Sirpa Abdallah

Arto hyvä, kommenttisi osoittaa juuri tuota mistä ylen kirjoitus puhuu. Tuon kirjoituksen kirjoittaja on kohdannut juuri tuonlaista sabasäilää mitäitse käytät kommentissasi. Surullista keskustelun sävyä. Muuta en voi sanoa.

Jos tämäkään keskustelualusta ei parempaan pysty, niin ihan hyvin voitaisiin lakkauttaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Arto hyvä, kommenttisi osoittaa juuri tuota mistä ylen kirjoitus puhuu. Tuon kirjoituksen kirjoittaja on kohdannut juuri tuonlaista sabasäilää mitäitse käytät kommentissasi. Surullista keskustelun sävyä. Muuta en voi sanoa."

Tämän kommenttisi tarkoituksena oli ilmeisesti sanoa että olen "punavihreä mädättäjä".

Minusta se on kunnianimitys.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Ei ollut. En sanonut sinun olevan vaan kohdistit vastauksesi minulle, joten pidin sitä minulle osoitettuna ja antamanasi kunnianimittelynä. Sanon suoraan asiasta silloin, kun siihen on aihetta. Ei tarvitse lukea rivien välistä mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Uusi normaali näyttää olevan se että pohjoismaat ja Suomi ovat nyt "hc rasse", ainakin ranskalaisten "punavihreä mädättäjä"- tuomareiden mielestä.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

"Ranskassa kyseenalaistettiin Suomen linjaus palauttaa turvapaikanhakijoita: Ristiriidassa ihmisoikeussopimusten kanssa?"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vihavaisen kommentti toi aivan uskomattoman paljon uutta ulottuvuutta keskusteluun. Ranskalaiset tuomarit tietenkin päättävät Suomen viranomaisten puolesta mihin voi palauttaa Suomessa laittomasti olijoita. Vihavaiselle uskottavuus muodostuu siitä, että päättäjä on jossain muualla kuin Suomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eihän ranskalaisista tuomareista tarvitse välittää, koska ne on "punavihreitä mädättäjä"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Ei, vaan sen vuoksi, että meillä on ihan ikioma oikeusjärjestelmä, jota suomalaiset viranomaiset soveltavat. Et sinä noilla heitoillasi hirveän pitkälle pääse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

Suomalaiset lähettävät tänne turvapaikkaa hakemaan tulleita surman suuhun, antaakseen sinne paikanpäälle poliittisen viestin ettei tänne kannata tulla turvapaikkaa ruikuttamaan .... ei tipu.

Ranskalainen "punavihreä mädättäjä"tuomarikin sen on havainnut ja todennut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Suomessa noudatetaan Suomen lakia ja suomalaisten viranomaisten päätöksiä. Törkeää ranskalaisilta tuomareilta arvostella Suomen päätöksiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Ja Vihavainen, ihan vain tiedoksi: minuun tuo "punavihreä mädättäjä" ei tee mitään erityistä vaikutusta. En käytä tuota ilmaisua sen paremmin puheessani kuin kommenteissanikaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

Sellaisesta asiasta mikä ei tee mitään vaikutusta tarvitse eikä kannata mitään mainitakkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Tulin maininneeksi, koska sinulle populistina tuo ilmaus näyttää maistuvan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Sinullekin nimittely näyttää maistuvan. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Ranskalaisia tuomareista ei tässä asiassa tarvitse välittää, koska he ovat ranskalaisia tuomareita. Ei siinä tarvita mitään muuta syytä, kuten kaima jo totesi.

Noiden tuomareiden väristä en osaa sanoa mitään, mutta jonkin sortin mädättäjiähän he ovat. EU:ssa on sovittu, että turvapaikkahakemukset käsitellään yhdessä maassa. Tässä tapauksessa Suomi on ottanut hakemuksen käsiteltäväkseen hakijan nimenomaisesta toivomuksesta. Ei siinä pitäisi ranskalaisten lähteä sabotoimaan yhteistä järjestelmää. Toki heillä on täysi oikeus Dublin-asetuksen 17 artiklan perusteella ottaa hakemus käsiteltäväkseen, mutta järjestelmän toimivuuden kannalta tuo on onneton asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Ei siinä pitäisi ranskalaisten lähteä sabotoimaan yhteistä järjestelmää."

Tuomarien pitää toimia lakien ja tuomarinvalansa mukaan.
Jos Suomesta palautetaan turvapaikanhakijoita surman suuhun, se rikkoo lakia, eivätkä lain mukaan toimivat tuomarit voi palauttaa turvapaikanhakijoita maahan joka rikkoo lakia ja turvapaikanhakija joutuu sen takia hengenvaaraan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Tuomioistuin ei tee turvallisuusarviota, se soveltaa lakeja ja asetuksia. Turvallisuusarvion tekevät muut viranomaiset, joiden arvioihin tuomioistuimet perustavat päätöksensä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

OK.
Vapautan suomalaiset tuomarit syytteestä.
Syytetään sitten niitä muita viranomaisia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Miksi uskot enemmän ranskalaisiin, kuin suomalaisiin viranomaisiin? Oletko tutustunut heidän tekemiin arvioihin ja niiden perusteisiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

Minä olen itse tehnyt saman arvion kuin ranskalainen "punavihreä mädättäjä" tuomari. En ole tutustunut "punavihreä mädättäjä" tuomarin arvoihin, arvioihin, enkä perusteisiin, mutta "punavihreä mädättäjä" tuomarin näkemys silti tukee minun omaa näkemystäni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Kommenttisi on niin raskasta luettavaa, että päätän osaltani tähän. Jos pyrit tuolla keskustelun tappamiseen, se toimi kohdallani.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Elämä ei aina ole helppoa, eikä kevyttä, ei varsinkaan turvapaikanhakojoiden elämä.

Nämä meidän suomalaisten blogistien keskinäiset ongelmatilanteet ovat turvapaikanhakijoiden kohtaloon nähden höyhenkevyttä tavaraa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #37

JOS nämä keskustelut voitaisiin käydä jollain lailla asiallisella tasolla, niin saataisiin aikaan yhteisymmärrystä, joka vähentäisi vastakkainasettelua ja näin parantaisi myös näiden turvapaikanhakijoiden oloja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"JOS nämä keskustelut voitaisiin käydä jollain lailla asiallisella tasolla, niin saataisiin aikaan yhteisymmärrystä, joka vähentäisi vastakkainasettelua ja näin parantaisi myös näiden turvapaikanhakijoiden oloja."

Olet oikeassa tässä ja olet lisäksi asiallinen keskustelija, etkä mikään vihapuhuja.
Vihapuhujia kuitenkin riittää.

Tärkeää on myös varmistaa se ettei vihapuheesta tule mikään uusi normaali.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Keskustelu ei voi edetä asiallisella tasolla, jos käsitykset perustetaan mielikuviin. Vihavaisen vastaus tässäkin lähtee täydellisestä vastakkainasettelusta vihapuhe-viittauksineen. Ei ole syytä jatkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

Jussilan mielestä vihapuhe on pelkkä mielikuva.
Kannanotto sekin.

Minun kannanottoni tähän on se että blogisti on asiallinen keskustelija. Puoluekanta ei siis ole mikään leima, vaikka puolueen piirissä vihakirjoittelu on suosittua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Älä nyt viitsi, yritä ymmärtää lukemasi. Sinun käsityksesi ranskalaisen tuomarin jollain tavalla oikeassa olemisesta on puhdas mielikuva.

Asiattomuuksiin sinä menet silloin, kun joka paikassa vaahtoat vihapuheesta.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Antaisit edes joskus lähteen noihin mainitsemiisi vihapuheisiin ko. taholta, mutta ei, on vain omaa mielikuvitustasi. Miten olisi, jos kommenttisi olisivat vastavuoroisesti katsottavissa vihapuheeksi mainittua puolueen edustajia kohtaan? Vai onko niin, että kirjoituksesi eivät missään olosuhteissa voi olla vihapuhetta vaikka kirjoitat mitä tahansa ilman perusteluja ja lähteitä?

On suorastaan raivostuttavaa vastatailla epämääräisesti esitettyihin syytöksiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Vai onko niin, että kirjoituksesi eivät missään olosuhteissa voi olla vihapuhetta vaikka kirjoitat mitä tahansa ilman perusteluja ja lähteitä?"

Minun omasta mielestäni minun kirjoitukseni eivät ole vihapuheita, mutta jos ne persujen mielestä ovat vihapuheita, niin pitäisi niiden sillä perusteella olla teidän mielestänne hyväksyttäviä, sillä teidän puolueennehan kannattaa vihapuheita ja vihapuhujia. Kuten presidenttiehdokkaannekin on sanonut, persujen mielestä vihapuheita ei pitäisi paheksua, eikä missään tapauksessa kieltää.

"On suorastaan raivostuttavaa vastatailla epämääräisesti esitettyihin syytöksiin."

Minusta se ei ole suinkaan epämääräistä miten persut vihapuheisiin suhtautuvat.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Et nytkään antanut yhtään lähdettä, jolla osoitat vihapuheen. Tuollainen syyttely sinänsä on jo eräänlaista vihapuhetta, kun ei voi esittää lähdettä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Tuollainen syyttely sinänsä on jo eräänlaista vihapuhetta, kun ei voi esittää lähdettä."

Jos minun kirjoitukseni on vihapuhetta, niin kyllä sitä sitten tälläkin palstalla riittää, niin että sinäkin olet siihen varmasti törmännyt ja tiedät mistä puhun. Ymmärrän utelusi tarkoituksen juoksuttamiseksi.

Juuri äsken törmäsin täällä sellaiseen ihan normaaliin vihapuheenvuoroon, mutta en viitsi sitä nyt sinulle etsiä, kun olen varma siitä että tiedät muutenkin mistä on kyse.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #54

Suoraan sanottuna en ole havainnut persujen vihapuhetta tällä palstalla. Kylläkin muiden taholta. Tämän vuoksi pyysin lähdettä eli näyttöä esille nostamistasi vihapuheista. Pyydän tuota edelleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

Sinähän jo nimesit minun puheeni vihapuheeksi ja minut vihapuhujaksi. Teet siis omat määritelmäsi ihan itsenäisesti, joten et tarvitse siihen minun apuani.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Oletko siis persu?"

Kiitos kysymästä

Aivan kuten Presidentti Kennedy kerran sanoi että hän on Berniililäinen "Ich bin ein Berliner,

niin minäkin sanon että olen "punavihreä mädättäjä" ja vapaa sielu.

Ajattelen niinkuin itse haluan
ja puhun mitä haluan,
toki pientä itsesensuuria,
keskustelusääntöjä
ja hyviä tapojakin noudattaen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

Eikö tuo Kennedyn lause tarkoita ”Minä olen berliininmunkki”?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Eikö tuo Kennedyn lause tarkoita ”Minä olen berliininmunkki”?"

Voi olla, olen kyllä hiki päässä saksaa joskus opiskellut, mutta voi olla että on tuo kielitaito sittemmin vähän päässyt ruostumaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän ei voi olla mahdollista, koska meillähän on euroopan löysin maahanmuuttopolitiikka ja täällä vaan hyysätään turhia turvapaikanhakijoita.

Tällaistahan saa tälläkin palstalla lukea lähes joka päivä.

Olen ennustanut, että seuraava hallitus tulee tekemään paljon löysempää ja avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin tämä nykyinen hallitus, veikkaanpa, että monella tämän hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa haukkuvilla tulee vielä ikävä tätä hallitusta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mitenkä tämän nyt sanoisi nooiden linkattujen juttujen lukemisen jälkeen. Jos vaikka näin: "Herra varjelkoon. Ylessähän on journalisti". Ilmeisesti on sitten niin harvinainen tapaus, että palautetta on sitten tullut puolelta jos toiseltakin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Yleensä median pitäisi julkaista puolueetonta materiaalia kuten tämä teksti. Se aiheuttaa molemmissa ääripäissä ns. Vihaa ja palaute sen mukaista!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Puolueeton?Ei kai sentään,vaan toimittajan subjektiivinen näkemys miten hän katsoo tulleen kohdatuksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun molemmat ääripäät haukkuvat, on todennäköisesti esittänyt jotkuinkin tolkullisen näkemyksen...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kun molemmat ääripäät haukkuvat, on todennäköisesti esittänyt jotkuinkin tolkullisen näkemyksen..."

:)

Joo

Mutta entäs jos kaikki ääripäät kehuvat .... tai jos kukaan ei puhu mitään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harvinaisen hyvä kirjoitus Ylessä. Ihme kun sai julkaista sivulla! Näinhän se on joka maassa miten Ruotsissa on. Uutismediat miettivät miten voivat estää puoluetta pärjäämästä. Ja vaaliväittelyissä/keskusteluissa sen hyvin näkee.. kuten keskeyttämällä puheenvuoron, ei anneta puheenvuoroa. Otetaan A-studioon vieraaksi ja sielä on 3 suvakkia ja Halla-Aho vieraana.. tälläisiäkin tapauksia on..

EI kerrota positiivisia asioita ikinä. Jne.

Vähän sama kun nyt kohdistuu kristinuskoon ja kirkkoon.. muulla ei ole väliä kuin "vihitkö homoja" kysymyksellä.. ei ole väliä sillä miten kirkko auttaa köyhiä ja nuoria jne..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten ihmeessä köyhien tai nuorten auttaminen voisi olla millään tavalla relevantti asia, kun keskustellaan vihkimisestä? Pitäisikö jonkun poliittista mielipidettä kritisoidessa aina muistaa mainita, että 'hän kuitenkin tekee vapaaehtoistyötä ja korjaa koirankakat talteen'?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei mutta jos haet töihin jossa on kymmeniä eriasioita hoidettavana, ja kymmeniä asioita joihin voit ottaa kantaa, muuttaa asioita jne.. Niin ei ole mitään järkeä vain valita noista yksi asia, ja pommittaa sillä kokoajan. Unohtaen muut asiat!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Kuka on hakemassa töihin? Mihin? Miten se liittyy julkiseen keskusteluun kirkon vihkimissäännöistä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Ihmetyttää, että yleinen media kirjoittaa arkkipiispan valintaprosessista mitään. Ymmärrän toki että valitusta arkkipiispasta uutisoidaan yhteiskunnallisena vaikuttajana, mutta valintahan on vain ja ainoastaan kirkon sisäinen asia. Jos valintaprosessia kuitenkin uutisoidaan, on toki ymmärrettävää että se tehdään ajankohtaisen ja ehdokkaita erottelevan kysymyksen kautta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #68

Olen samaa mieltä, ettei tuosta kuuluisi uutisoida yhtikäs mitään.. Ehkä sitten kun valittu, niiin julkaistaan vain valituksi tullut..

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Joka päivä voi oppia jotain uutta ja varsinkin keskusteluissa erilaisia näkemyksiä omaavien ihmisten kanssa.

Usein kuitenkin huomaa, että keskustelukumppani miettii jo seuraavaa omaa lausettaan, ennen kun olet ehtinyt omaasi kertoa loppuun.

Näin ei kuunnella saati ymmärretä toisen osapuolen näkemystä, jolloin ei myöskään voi oppia mitään.

Kun ei opita mitään, ei myöskään synny yhteisymmärrystä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Näimpä!

Tuon syyn takia tykkäänkin katsoa kun mattimeikäläiset pyytävät vaikka Youtubessa viraaksi jotain henkilöä, ja he sielä juttelevat sujuvasti asioista.. Harmillista vain ettei vasemmisto/Ylen henkilökunta ikinä lähde kenenkään vieraaksi :/ Toisesta ääripäästä en tiedä lähtiskö ne vieraaksi, jos vasemmisto pyytäisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hetkinen, Ylen toimittajien työtä on tuottaa materiaalia Yle:lle. Miksi ihmeessä heidän pitäisi lähteä keskustelemaan jonkun mattimeikäläisen, tai kenenkään muunkaan Youtube-kanavalle? Minä en ainakaan halua sellaista. Lasketaan mielummin Yle-veroa ja vähennetään henkilökuntaa, jos siellä on tuollaiseen kapasiteettia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #47

Eikö olisi suotavaa jos Ylenkin henkilökunta Jalkautuisi kansan pariin, ja keskustelisi asioista mattimeikäläisten kanssa jne?

Ehkä tuon Ylen voisi sinänsä jättää pois, ja tarkentaa niihin henkilöihin jotka kirjoittavat asenteellisesti vasemmisto, "suvakki" ideologia edellä.

Voi se olla joku muukin työntekijä kuin toimittaja joka tekee asenteellisia ja vääriä väitteitä jonnekin.. Vaikka suvakkeja jotka tekevät Youtube pätkiä. Muttta harmi kun eivät ikinä kohtaa vas/Oik. ja juttele näistä asioista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Erilaiset Facebookin rasisminvastaiset ja monikulttuurisuuden puolesta puhuvat ryhmät olivat jo ottaneet pyyntöni hampaisiinsa."

Jaa, oon varmaan sokea kun en ole löytänyt rasisminvastaista ryhmää missä kyseinen toimittaja on otettu hampaisiin, vaikka monia niistä seuraan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tarkoitatko, että toimittaja valehtelee tässä jutussaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En tarkoita, vaan kiinnostaisi tietää mitä rasisminvastaisia sivuja hän tarkoittaa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #61

Ilmeisesti toimittaja ei halunnut laittaa lähdetietoja, jottei enempää vettä myllyyn laittaisi.

Ps. Allekirjoittaneen persun mielipide aktiivimallista on, että se on täysin väärä tapa aktivoida työttömiä, varsinkin tilanteessa, kun niitä töitä ei ole ja varsinkaan sellaisessa palkka/paikkakunta suhteessa, että tulisi edes toimeen.

Töitä pitäisi etsiä sieltä missä pääoma on, eikä työttömien joukosta.

Yksi keino edistää olisi laittaa vaikka se 300e suojaosuus sellaiseksi, että se oikeasti toimisi muita etuuksia vähentämättä ja ilman paperisotaa ja viivästyneitä maksuja.
Työttömien aktivointi ja sosiaalisen toiminnan mahdollistaminen olisi sinäänsä hyvä asia, mutta tämä nyt ehdotettu malli ei mielestäni ole järkevä. Olen ennemmin porkkana, kuin keppimiehiä.

Jossain vaiheessa väestönkasvun ja työpaikkojen vähentyessä tultaneen kohtaamaan tarve jonkinlaiselle perustulolle, jonka rahoitus jouduttaneen toteuttamaan jonkinlaisella robotti/tekoälyverolla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

Olen pitkälle samaa mieltä blogistin kanssa tästäkin asiasta. Aktiivimalli olisi pitänyt jättää työmarkkinajärjestöjen ratkaistavaksi.

Työllisyyskysymys eui ratkea ennenkuin sallitaan työnteko myös sellaista korvausta vastaan jolla ei tule toimeen ja siitä ihmisen lopusta toimeentulosta voitaisiin sitten huolehtia vaikkapa negstiivisella tuloverolla.

En siis ole mikään perustulon kannattaja, koska epäilen että aika moni keksii keinot tulla toimeen pelkän perustulon avulla ja tynteon pitäisi olla houkuttelevaa ja siihen pitäisi kannustaa, mutta keneltäkään ei pidä edellyttää sen enempää työntekoa kuin mihin ihminen pystyy ja mihin hän on valmis, riippuen siitä millaisen toimeentulon hän itselleen haluaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

YLE on todellakin ollut oman ohjelmapoliittisen linjansa vanki, ja tuo linja on ollut pohjimmiltaan "humanismilla" perusteltu. "Suvaitsevuuteen" ja "monikulttuurisuuteen" on suhtauduttu kuin ne olisivat moraaliarvoja, eikä se merkillinen ohjelmaa koskeva käsitekikkailu-uudistus, joka tehtiin sen jälkeen kun perussuomalaiset tulivat hallitukseen, ole käytännössä toistaiseksi tarkoittanut mitään muutosta omaksuttuun todella "yksisilmäiseen" linjaan.

Vähä vähältä sitten todellisuus tunkeutuu toimittajienkin tajuntaan. Ehkä se ensin ilmoittaa itsestään pienenä epäilyksenpoikasena jossain journalistisen mielen peräkammarissa. Mutta jossain vaiheessa tulee aika jolloin ensimmäiset pioneerit uskaltavat epäillä myös ääneen etteivät, noh, ainakaan kaikkein hurmahenkisimmät maahanmuuttoidealistit välttämättä esitä ihan kaikkein todellisuudentajuisimpia näkemyksiä.

Jokin kynnys on ylitetty silloin kun yhä useampi tiedonvälittäjä päätyy välittämään tietoa -- mutta kuten kokemuksesta tiedetään, uudella tiedolla on aina kymmenien vuosien kulttuurivitka voitettavanaan ennen kuin pioneerien työ alkaa kantaa laajemman asennemuutoksen hedelmää.

Eivät ne "uudet normaalit" synny noin vain. Olen kirjoittanut siitä miten tämä nyt vallalla oleva "punavihreä" ajattelu aikanaan syntyi noin viitisenkymmentä vuotta sitten. Se on nyt valtavirtaa, ja nyt se on edistykselle ihan samanlainen tulppa jonka kaltainen yhtenäiskulttuurinen yksiarvoisuus oli sille itselleen puoli vuosisataa sitten.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Joten ei ehkä ole ihan aihetta vielä panna juhlia pystyyn. Afrikan väkiluku räjähtää muutaman vuosikymmenen jälkeen, ja Eurooppaan suuntautuvat kansainvaeltajien virrat kasvavat hallitsemattomiin, satojen miljoonien suuruusluokkiin. Tällä mielipiteiden muutoksen vauhdilla mitään ratkaisevaa tietämisen määrän kasvua ei ehdi missään mussuhumanistisessa Suuressa Yhteisessä Valheessa ehdi tapahtua kun jo totaalinen kriisi ja eurooppalaisten vanhojen kansallisvaltioiden sisäiset romahdukset ovat käsillä.

Toistaiseksi tilanne on siis aika toivoton. Osaamme ajatella ja puhua kansainvaelluksista vain ihmisoikeus- ja -arvokäsitteillä, jotka ovat totaalisesti harhaisia kuvaamaan tai selittämään sitä mitä todellisuudessa tapahtuu. Emme ymmärrä edes omaa eurooppalaista ajattelulaatuamme ja kulttuurikognitiotamme -- emmekä siis edes oman erityislaatuisuutemme pohjalta pysty ymmärtämään miten täydellisesti erisuuntaista dynamiikkaa ja erilaatuista moraalia tänne vaeltavat ihmismassat edustavat.

On vielä pitkä tie sen yksinkertaistakin yksinkertaisemman tosiasian ymmärtämiseen, ettei siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään. Että toistensa ominaislaadulle vastakkaiset kulttuurit voivat vain repiä toistensa kognitiiviset ominaisuudet riekaleiksi, aiheuttaa molemminpuolisen moraalianomian
ja romauttaa yhteiskunnallisen luottamuksen ja eheyden.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Että toistensa ominaislaadulle vastakkaiset kulttuurit voivat vain repiä toistensa kognitiiviset ominaisuudet riekaleiksi, aiheuttaa molemminpuolisen moraalianomian
ja romauttaa yhteiskunnallisen luottamuksen ja eheyden."

Suvakkien ja nuivien kulttuurit ovat niin erilaiset että ne repivät toisensa riekaleiksi ennenkuin nämä turvapaikanhakijat ennättävät sitä tehdä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tottakai. Tämä polarisoituminenhan on osa hajoamisprosessia. Ja polarisaatio -- ääriryhmien synty -- ymmärretään täysin väärin jos ja kun kuvitellaan niiden jotenkin muodostavan varsinaisen ongelman. Ne ovat vain yhteiskunnan hajoamisen indikaattoreita, tavallaan viestituojia, joita tutkimalla sosiologien on mahdollista päästä varsinaisten ongelmien jäljille. Eikä näitä varsinaisia ongelmia selvitetä millään ihmisarvo- tai -oikeuskäsitteistöillä, koska kyseessä ovat sosiologiset, eivät moraaliset ongelmat. -- Monille on laillasi liian vaikeaa ymmärtää jo tuo yksinkertaistakin yksinkertaisempi lähtökohta: ettei siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Monille on laillasi liian vaikeaa ymmärtää jo tuo yksinkertaistakin yksinkertaisempi lähtökohta: ettei siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään."

Ei kulttuurien tarvitse sopeutua, ihmisten pitää sopeutua keskenään, se sopeutuminen on tosin vaikeaa, yhtä vaikeaa samassa kulttuurissa eläville ihmisille kuin täysin eri kulttuureissa eläville.

Kulttuureista ei tarvitse murehtia, niiden ei tarvitse sopeutua keskenään, ne sulautuvat yhdeksi kulttuuriksi varsin nopeasti, kuten Austraaliassa, Ameriikassa ja Ruotsissa on tapahtunut.

Muutaman vuosikymmenen Ruotsissa tai Ameriikassa eläneet suomalaiset on enemmän ruotsalaisia ja amerikkalaisia kuin suomalaisia. Austraaliassa tilanne on sama. Austraalia muuttaa vieraasta kulttuurista tulijan austraalialaiseksi hyvin nopeasti.

Suomessa tulijan sopeutuminen tapahtuu yhtä sujuvasti kuin muuallakin, ero lienee siinä ettei täällä Suomessa ole totuttu ulkomaalaisiin, ei varsinkaan syrjäseuduilla, ja se aiheuttaa kanta-asukkaille sopeutumisongelmia.

Sopeutumisongelmia lienee myös pääkaupunkiseudulle hiljattain muuttaneilla maalaisilla, joita on yllättävän paljon.

Isojen kaupunkien kanta-asukkaat ovat tottuneet monikulttuurisuuteen, niissä paikoissa on aina asunut paitsi savolaisia ja hämäläisiä, myös muualta maailmasta tulleita, venäläisiä, ruotsalaisia, saksalaisia, juutalaisia, tataareita. Monikulttuurisuus on niille ihmisille normaali asia, eikä mikään "uusi normaali".

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #52

Suo anteeksi, etten viitsi vastata, mutta sinä et todellakaan ymmärrä sanaakaan siitä mitä puhun. Olen pahoillani.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Hyvä että olet pahoillasi, niin minäkin olen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #52

Ruotsissa ministeri ehdottavaa armeijan käyttämistä levottomien maahanmuuttajalähiöiden rauhoittamiseksi. Ranskassa ministeri sanoo maan olevan sisällissodassa. Brittien, Saksan ja Ranskan päämiehet ovat sanoneet monikulttuurisuuden epäonnistuneen. Yhdysvallat on täysin jakautunut. Australia valikoi hyvin tarkasti maahan tulijat, kuten Kanada ja Yhdysvallatkin. Jne, jne.

Missä pullossa sinä oikein elät? Nimeä yksi länsimaa, joka on onnistunut kotouttamaan suuren joukon islamilaisesta kulttuuripiiristä tulevia maahanmuuttajia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"Missä pullossa sinä oikein elät?"

Katsele vähän tarkemmin ympärillesi, niin kentis huomaat että itse elät pullossa.

Kaikissa maissa on suuri joukko sopeutuneita maahanmuuttajia jotka ovat peräisin islamilaisista maista.

Siitä en mene mitään sanomaan mikä osuus sopeuttamistoimilla on tässä prosessissa.

Suurin osa sopeutuu itsestään, joidenkin osalta sopeuttamistoimista voi olla apua. Kaikki eivät sopeudu.

Tilanne on sama kaikkien ihmisten osalta, kaikkien maahanmuuttajien ja kaikkien suomalaistenkin osalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #73

Tottakai osa sopeutuu ei kukaan muuta ole väittänytkään. Kuitenkin kaikissa länsimaissa islamilaisesta kulttuuripiiristä tulevien osalta työllisyys-, seksuaali- ja väkivaltarikos-, syrjäytyneisyys- ja muutenkin yhteiskuntaan sopeutumisesta kertovat tilastot ovat kammottavaa luettavaa. Ongelmat vielä korostuvat toisessa ja kolmannessa polvessa.

Voit Arto ihan rauhassa lässyttää propagandaasi, mutta minä uskon ennemmin tilastoja ja niiden valtioiden päämiehiä, jotka ongelmien kanssa joutuvat painimaan.

Väite siitä, että tilanne olisi sama kaikkien maahanmuuttajien osalta on täysi vale, kun tarkastellaan heitä ryhmänä.

Ihan oikeasti Ruotsissa pääministeri puhui armeijan lähettämisestä maahanmuuttajalähiöihin tilannetta rauhoittamaan. Ajaako silmäsi vain täydellinen sisällissota?

Minä muuten varmasti toivon enemmän, kuin sinä, että tuo sinun unelmahöttösi olisi totta. Minulla on neljä lasta ja toivoisin todella, että he saisivat elää yhtä turvallisessa maassa, kuin minä olen saanut. Valitettavasti kaikki faktat meiltä ja muualta puhuvat päinvastaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #74

"Minä muuten varmasti toivon enemmän, kuin sinä, että tuo sinun unelmahöttösi olisi totta. Minulla on neljä lasta ja toivoisin todella, että he saisivat elää yhtä turvallisessa maassa, kuin minä olen saanut. Valitettavasti kaikki faktat meiltä ja muualta puhuvat päinvastaista."

Minä olen elänyt sellaisessa maassa monta vuotta jossa elää pääasiassa niitä ihmisiä joita sinä pidät sopeutumattomina ja tilastojen perusteella yhteiskuntakelvottomina ja tunsin oloni yhtä turvalliseksi kun täällä Suomessa.

Minä en vain pitänyt siitä että siellä oli kesällä kovin kuuma ulkona ja talvella kylmä sisällä. Kesällä pärjäsi siätiloissa hyvien jäähdytyslaitteiden takia, mutta talvella paleli sisällä huonon eristyksen ja puutteellisten lämmityslaitteiden takia. Muuten ei ollut mitenkään vaarallista, paitsi silloin kun USA kävi välillä pommittamassa, Sekin tosin tapahtui kaukana, satojen kilometrien päässä olinpaikastani.

Minä en koskaan muuta minnekään etelään, syynä on huono ilmasto, eikä turvattomuus. Aika moni suomalainen sinne kuitenkin eläkkeellä halajaa, vaikka siellä onkin niitä ählyjä. Eivät ne ole mikään turvallisuusriski.

TV:ssä erilaisissa paneleissa ja muussa keskusteluissa keskustelijat näköjään pitävät niitä tavallisia ihmisiä uhkana. Se on lööperiä. Näköjään on tarttunut tämä persujen vouhotus ja fobia jo toimittajiinkin ja ennenkaikkea politikkoihin. Näköjään se fobia on kovin tarttuvaa sorttia. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #76

Vai persuilta Blair, Merkele ja muut ovat oppineet, että monikulttuurisuus ei toimi. Jeesus sentään mitä juttuja.

Minäkin olen asunut lämpimässä maassa. Työnäni oli estää eri kulttuuripiirien edustajia tappamasta toisiaan. Monikulttuurisuuden kakka oli näet lentänyt siellä tuulettimeen.

En ole koskaan väittänyt, että ihmiset eivät sopeutuisi omaan kulttuuriympäristöönsä. Keksit näytä höpöjuttuja, kun et muuten pysty perustelemaan lapsellisia heittojasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"En ole koskaan väittänyt, että ihmiset eivät sopeutuisi omaan kulttuuriympäristöönsä."

Miksi pitäisi sopeutua. Minä en ole koskaan sopeutunut.
Vaikka myönnän että olisi kiva sopeutua, se voisi olla mukavaa, niin ei se niin kamalaa ole kuin sanotaan. Ei silti tarvitse mennä kioskia ryöstämään, eikä tarvitse puukottaa morsiantaan, kuten matti nykänen, eikä tarvitse ryöstää ehtoollisviinejä, kuten kuulemma Hakkarainen on tehnyt.

Kulttuuriin sopeutumaton voi viettää ihan normaalia elämää ja elää kiltisiti ja häiritsemättä kulttuuriin sopeutuneita yksilöitä, tai ylipäätänsä ketään ihmisiä.

No, tiedänhän minä että häiritsen mielipiteilläni monia blogisteja täällä, mutta sehän on tavallaan tämän palstan tarkoitus. Tarkoituksena on tutustua kaikenlaisiin ilmiöihin, vaikka se ei ilmiö ei olisikaan oman kulttuurin piiriin kuuluva ilmiö.

Minulle itselleni kaikki kulttuuri on vierasta kulttuuria, koska minulla ei ole mitään kulttuuria.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #81

Ongelma varmaan onkin siinä, että sinä puhut yksilöstä (itsestäsi) ja tulisi keskustella ryhmien käytöksestä. No sitä pikkuruisessa pullossa eläminen teettää. Et näe omaa napaa pidemmälle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

No, pidän sinuakin silti yksilönä, vaikka nojaatkin vahvaan ja yhtenäiseen joukkoon, perussuomalaisiin, ja luotat sen joukon tuomaan turvaan.

Minulla ei todellakaan ole takanani mitään hurjaa joukkoa raivostuneita vihervasureita tai punavihreitä mädättäjiä puolustamassa minun kannanottojani.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #83

Eivät kaikki pullosi ulkopuolella ole persuja. Suurin osa suomalaisista vastustaa löysää humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, koska se on aiheuttanut suuria ongelmia kaikkialla. Ei suurin osa suomalaisista silti persuja ole. Vai onko niin, että jos on kanssasi eri mieltä, niin on automaattisesti persu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #84

"Eivät kaikki pullosi ulkopuolella ole persuja. Suurin osa suomalaisista vastustaa löysää humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, koska se on aiheuttanut suuria ongelmia kaikkialla."

Käsittääkseni kukaan ei ole tyytyväinen sellaiseen maahanmuuttoon joka tapahtuu kiintiöpakolaisjärjestelmän ohi. Sellaiseen ryntäykseen ei myöskään oltu varauduttu mitä tapahtui kolme vuotta sitten. Se ei ollut kenenkään politiikkaa, se vain tapahtui, vähän kuin luonnonilmiö johon ei oltu varauduttu. Silloin toimittiin silloisten lakien mukaan ja osoittain improvisoiden, kun lakeja ei ollut olemassa.

Nyt mietitään sekä Suomessa että koko euroopanlaajuisesti miten asiat pitäisi hoitaa. Asioiden hoitoa ei edistä se että ollaan erimielisiä siitä miten pitäisi menetellä.

"Ei suurin osa suomalaisista silti persuja ole. Vai onko niin, että jos on kanssasi eri mieltä, niin on automaattisesti persu."

Olen huomannut että aika monet puhuvat kuten persut, monet jotka ilmoittavat itsensä demariksi, kokkariksi, tai kepulaiseksi, tai sitoutumattomaksi, puhuvat kuin persut.

Persujen puheenparsi on tarttuvaa plaatua, sitä esiintyy jopa mediassa, ihan siellä valtamediassa, eikä vain somessa.

Tämä persuretoriikka on etupäässä ulkomailta tuotua ja suomeksi käännettyä retoriikkaa ja sitä ovat Suomeen olleet istuttamassa EU- kritiikin osalta Timo Soini ja maahanmuuttokritiikin osalta erityisesti teidän nykyinen puheenjohtajanne.

Tämä retoriikka ja ajatusmalli ovat siis tosi laajalle levinnyttä, mutta toistaiseksi kansalaiset luottavat enemmän vakiintuneisiin puolueisiin ja muihin johtajiin kuin Soiniin ja Halla-ahoon.

Suurin osa kansasta on sitäpaitsi ihan terveesti asennoituvia kaikesta persuretoriikasta huolimatta. Suurin osa suomalaisista oikeasti kannattaa EU:ta ja ovat myös euron kannalla. Suurin osa suomalaisista ajattelle myönteisesti pakolaisista, vaikka kukaan ei tietenkään halua hallitsematonta maahanmuuttoa, vaan hallittua kiintiöihin perustuvaa turvapaikanhakujärjestelmää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #85

Ei siirtolaisvyöry minään yllätyksenä tullut ja voimassa olevien lakien mukaan kaikki Ruotsista tulleet oltaisiin voitu myös käännyttää rajalla. Hallitus päätti kuitenkin toisin.

Etkö ole muka huomannut, että niitä ihmisiä on aika paljon, jotka haluavat ottaa maahan, vaikka kuinka paljon ihmisiä kiintiöpakolaisjärjestelmän ulkopuolelta. Nytkin joidenkin puolueiden, kirkon ja kansalaisjärjestöjen edustajat vastustavat jopa niiden ihmisten, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa, palauttamista kotimaihinsa.

Mutta, jos sinä siis kannatat humanitääristä maahanmuuttoa, vain kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta, niin olemme asiasta samaa mieltä, joten turha tätä on jatkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

"Nytkin joidenkin puolueiden, kirkon ja kansalaisjärjestöjen edustajat vastustavat jopa niiden ihmisten, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa, palauttamista kotimaihinsa."

Kyse on ihmisyydestä. Meidän Suomen hallituksemme palauttaa turvapaikanhakijoita poliittisista syistä vaarallisiin olosuhteisiin. Halutaan antaa viesti ettei tänne kannata tulla vaikka henki olisikin vaarassa, täältä laitetaan takaisin.

Ymmärrän tietenkin tämän hallituksen politiikan, mutta ymmärrän myös niitä jotka haluavat suojella niitä jotka ovat jo täällä.

"Mutta, jos sinä siis kannatat humanitääristä maahanmuuttoa, vain kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta, niin olemme asiasta samaa mieltä, joten turha tätä on jatkaa."

OK, tämä selvä, jos katsot keskustelun aiheettomaksi.
Minä voin kyllä jatkaa, jos katsot sen aiheelliseksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #87

Ei Suomi palauta turvapaikanhakijoita, vaan niitä, joiden hakemukset on jo käsitelty ja on todettu, että he eivät ole turvapaikan tarpeessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #74

"Tottakai osa sopeutuu ei kukaan muuta ole väittänytkään."

Ei se kulttuuriin sopeutuminen sitäpaitsi niin tärkeää ole kuin väitetään.

Minä en ole koskaan sopeutunut mihinkään kulttuuriin, mutta ei siitä minun sopeutumattomuudestani ole koskaan kenellekään muulle mitään haittaa ollut kuin minulle itselleni. Töissä olen kuitenkin ollut ja riittävän hyvin olen pärjännyt, kun ei ole ollut niin suuria tavoitteita eikä vaatimuksia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #78

Mitä se Oikkonen sanoi, lapsien ja ymmärtämättömien kanssa ei kannata väitellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #79

"Mitä se Oikkonen sanoi, lapsien ja ymmärtämättömien kanssa ei kannata väitellä."

Oletko yrittänyt väitellä Oikkosen kanssa?

Ei se väittele. Se vain esittää teesinsä ja siihen se jää.
Jos minä sanon jotain Oikkoselle,
se kuittaa sen vain sanomalla etten minä ymmärrä mistään mitään. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #79

"Mitä se Oikkonen sanoi, lapsien ja ymmärtämättömien kanssa ei kannata väitellä."

Oletko yrittänyt väitellä Oikkosen kanssa?

Ei se väittele. Se vain esittää teesinsä ja siihen se jää.
Jos minä sanon jotain Oikkoselle,
se kuittaa sen vain sanomalla etten minä ymmärrä mistään mitään. :)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kulttuuriantropologian mukaan, ihminen on kulttuurinen artefakti. Siis
k u l t t u u r i, on ihmisen ja luonnon välissä.

Antropologeilla on ollut konsensusta myös siitä, että vuosituhansia toisistaan erillään eläneet kansat, eivät välttämättä enää sopeudu toistensa kulttuureihin suurten migraatioiden seurauksena.

On aika ällistyttävää, miten vähillä tiedoilla länsimaiden hallitukset toimivat. Tai onko hallitsemattomaan migraatioon jokin toinen syy?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomeen tarvittaisiin työteliäitä ja rikkaita liiketoimissaan menestyviä ulkomaalaisia läjäpäin, mutta lottovoittajien maa ei ole tässä kilvassa juurikaan menestynyt.

Menestyjät maahanmuuton saralla ovat USA, Britannia, Kanada, Sveitsi ja Australia. Myös Singapore ja Hon Kong ovat hyvin esillä näissä asioissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomeen tarvittaisiin työteliäitä ja rikkaita liiketoimissaan menestyviä ulkomaalaisia läjäpäin, mutta lottovoittajien maa ei ole tässä kilvassa juurikaan menestynyt."

Eikös Neste saanut juuri uuden Saksalais-Hollantilaisen toimitusjohtajan, vai oliko se nyt joku muu johtaja. Siitä puhuttiin uutisissa.

Nokian toimitusjohtajana on jo pitkään ollut intialainen insinööri.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset