Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

6 Balkanin maata mukaan EU:hun vuoteen 2025 mennessä

Juuri, kun edes jollain tasolla aletaan ymmärtää, että EU:n suuri ongelma on  liian monta eri talouden ja kehityksen tasoissa kulkevaa jäsenmaata, joilla kaikilla on omat tarpeet, niin nyt halutaan 6  maata lisää.

Toki pieni varaus nyt vielä siitä, että kyseessä on humpuukilehden klikkiuutinen.

 

Jäsenmaksut uhkaa nousta jo Brexitin myötä, mutta tuskin nuo 6 Balkanin maata hirveästi on tuomassa rahaa, eli todennäköisesti me nettomaksajat saamme siis vielä lisää maksettavaa.

Miksi otettais lisää itsenäisiä eritasoisia maita EU:hun vaikka tiedetään, että juuri se on ongelma?

Siksi, että ongelma ratkeaa liittovaltiolla, jolloin EU:n isot maat tekevät kaikki päätökset ja saavat ne nopeasti läpi, kun meillä pienillä reunamailla ei ole mitään sananvaltaa yhtään mihinkään.

 

Jännää, että Martin haluaa liittovaltion myös juuri 2025.

 

Martin Schulz kannattaa voimakkaasti EU:n tiivistämistä. Tämän linjan hän haluaa pitää myös mahdollisesti alkavissa hallitusneuvotteluissa

 

Jos nyt Saksassa saatiin hallitus pystyyn, niin tarkoittaako se siis sitä, että Saksassa ollaan yhtämieltä liittovaltioaikautaulusta? No miksi ei, kun Merkel sitä on jo myös toivonut ja naapurimaa Ranskassa Emmanuel Macron odottaa jo vesi kielellä liittovaltiovauhtiin pääsyä.

Saavathan nuo kaikki toki täyden tuen suomalaisilta äänestäjiltä, jotka äänestävät Kokoomusta, Vihreitä, Demareita, Sinisiä, Keskustaa tai vaikka RKP:tä

 

Taloudessa on kriisi päällä. On biljoonaelvytykset kesken ja nolla korot ja kukaan ei tiedä miten käy kun elvytyksiä yritetään lopettaa, tai kun korot nousee, mikäli elvytys jatkaa tehoamistaan. Talousnerot veikkaavat, että ei hyvin..

Turvapaikkapolitiikka on vaiheessa ja repii jäsenmaita. Turvapaikkapolitiikka on hidas ja pitkä tie juuri tuon takia, kun on monta eri tasoista jäsenmaata, jotka ajavat omia etujaan, niin nyt lääkkeeksi tarjotaan vielä 6 omaan pesään vetäjää lisää.. Tuon on pakko olla tuon lisämaiden haluamisen kytköksissä liittovaltioon.

Ei noin epäjohdonmukaisia toimia voi muuten esittää!

 

On kaksi vaihtoehtoa. Joko EU jakautuu takaisin Itsenäisiksi valtioksi ja näin selkeästi vahvistuu, tai siitä tulee liittovaltio.

Minä otan mienluummin Itsenäisen Suomen vaihtoehdon ja Kokoomuksen ja Keskustan jne. äänestäjät ilmeisesti jatkavat tukeaan tuolle liittovaltiolle...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Shulz on nyt vain yksi ihminen EUssa yli 500 miljoonan joukossa. Hän voi olla mitä mieltä lystää, muttei meidän Suomessa tarvitse hänen halujensa mukaan elää. Emme ole häntä edes virkaansa valinneet meitä ohjeistamaan.

Tässä näkyy miten liittovaltion nykyinen sikiö jo toimii pienten maiden osalta. Meillä ei mitään vaikutusmahdollisuutta edes asioihin, jotka kaatuvat päälle velvollisuudella toimia niiden mukaan. Tämä tilanne ei vastaa itsenäisen valtion määritelmää.

Pekka Iiskonmaki

#1
Saksassa perinteisesti yksi kansalainen saa paljon aikaiseksi.

Ei tarvitse olla edes syntyperäinen saksalainen.

Juha Hämäläinen

Näin oli. Hieno toiminnan mies eikä parlamentaristi, joka vain puhuu eikä saa mitään aikaiseksi. Aatu sai ja paljon, vieläkin joka toinen päivä tulee jotain dokumenttia mediassa hänen tekosistaan.

Jotkut tosin valittelevat hänen tehneen joitain virheitäkin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Meidän Viidennen Kolonnan johtajat kuuntelevat Schulzia ja Macronia.
Mitä kansa ajattelee on heille muuten yhdentekevää, mutta sen verran ottavat vakuutksen tekosilleen, että rekrytoivat mainos- ja mediatoimistoja sokeroimaan tulevaa isänmaan pettämistä.

Ja Terolle kysymys: Miten siellä PS:ssa? Onko johto edelleen EUn kannalla? Onko teillä joitain puoluepäätöksiä asiasta?

Henry

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Olen ollut syksystä asti vasta PS:ssa.

Kun nuo Siniset lähti Soini mm. niin uskoni eu kriittisyyteen puolueessa palasi, enkä tiedä yhtäkään, joka ei EU:ta vastustaisi.

Laura Huhtasaari ajoi hyvin samoilla linjoilla EU eroa vaaliteemoissaan, kun minä ja samoin teki Halla-Aho kampanjoinnissaan Terhon kanssa viime kesänä.

Kuka PS johdossa on EU:n kannalla?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Shulz ei ole ainoa. Ja kyseessä on mun mielestä se, että millä muulla korjaa tämän tilanteen, kun liittovaltio, tai jakautuminen?

Vai onko joku sitä mieltä, että tilanne ei vaadi korjausta ja näin voidaan jatkaa?

Juha Hämäläinen

Mielestäni ei tässä tarvitse punnita muuta kuin se, mitkä asiat kannattaa tehdä Euroopassa yhdessä ja mitkä ei. On ihan sama minkä nimityksen rakennelmalle antaa.

EU on ensisijaisesti vapaakauppa-alue.
Vapaa liikkuvuus kuuluu taasen vain EUn kansalaisille. Rajatarkastukset takaisin ja EUn ulkorajat kiinni vaeltajilta. Alueelle tullaan vain etukäteen hommatulla viisumilla tai tunnistuksella kuten USAhankin mennään.

EUn kansalaisille vapaa oikeus valita asuinmaansa, työpaikkansa ja oppilaitoksensa.

Euron rinnalle oma valuutta haluttaessa. Ei mitään euron tukimekanismeja eikä valtioiden talouksien tukia. Kukin kehittää omaansa itse, mutta voi saada siihen lainaa.

EUlle yhteinen puolustus ilman USAn läsnäoloa täällä. Hoidamme itse puolustuksen ja myös kykenemme tuottamaan aseemme itse EUssa.

Jokainen EUn valtio päättää keitä EUn ulkopuolisia se ottaa maahan ja millä perusteilla.

Näin aiheittain määritetään miten saadaan liiton ehdot kasaan ilman kenenkään pakottamista isompien ylivaltaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ihan kannatettavia ajatuksia. Kuulostaa siltä, kun olisi Eu jossa on itsenäisiä maita, jotka tekevät yhteistyötä ja kauppaa vapaasti, eli ajalta ennen EU:ta, jolloin olimme ETA maita.

Mutta aikana, kun osa EU maista sotii yhdessä usan kanssa ympäri maailmaa ja esim Suomi solmii usan kanssa yhteistyötä ja yhteisharjoituksia, niin ei tunnu tuokaan linjaus jota ehdotat, kovin todennäköiseltä.
Itse ole Suomen kannalta aika varovainen mihinkään sotilasliittoumiin, mutta jos valkata pitäisi niin mieluummin usasta vapaa EU, kun nato tai muu usavetoinen.

Jos punnitaan, että mikä kannattaa eussa tehdä yhdessä ja mikä ei, niin veikkaan että se yhteislista jää nin lyhyeksi, että siihen nähden nykyisen kaltainen ja varsinkin kasvava EU päätöksentekokoneista rinnakkain 34 jäsenmaan omien kanssa tulisi kalliiksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

Liittovaltio tuleekin toimimaan vain pakon voimalla. Ensin jäsenvaltioilta viedään pois suvereniteetti ja sitten enemmistöäänestyksillä ajetaan pienet hiljaisiksi.

Näyttää jopa siltä, että toisinajattelu voidaan kriminalisoida. Siitä on jo vahvoja merkkejä mm massamuuton vastustajien käsittelyssä. Heidät tuomitaan vihapuheesta ja rasismista tarvittaessa telkien taakse.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #9

Juuri tästä on kyse. Pakolla mennään vielä ja siihen asti salaa, kuten Suomessa.

100% EU mies Pääministeri Juha Sipilä muotoilee salakavalasti liittovaltiokehityksen niin, että Suomi kannattaa eritahtiin etenemistä. Ja kehuu, kuinka Suomi on kaikissa tahdeissa mukana.

Eli antaa ymmärtää, että liittovaltiokehitystä ei ole, mutta tarkalleen ottaen sanoo, että Suomi on jokaisella osa-alueella mukana EU:n integroitumiskehityksessä

"Ranskassa maanantaina minihuippukokoukseen kokoontuneet EU-johtajat kannattavat ajatusta eri tahtiin etenevästä EU:sta, jossa jotkut jäsenet voisivat syventää integraatiota nopeammin kuin toiset."

Ja samasta asiasta perään Sipilä:

"Pääministerin mukaan myös viittaukset eritahtisuuteen vastaavat Suomen näkemyksiä. ”Yhdessä toimiminen on ensisijaista, mutta tarvittaessa voidaan edetä eri tahtia, kunhan se tapahtuu perussopimusten mukaisesti ja on avointa kaikille.”

"Kokemuksemme EU:sta on, että unionissa on parempi osallistua toimintoihin kuin jäädä niiden ulkopuolelle. Suomi on mukana kaikissa eritahtisuuden tämänhetkisissä muodoissa. "

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...

https://www.aamulehti.fi/maailma/eri-tahtiin-etene...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Lisäksi pidän erikoisena, jos tilanne on se, että Macron, Merkel ja Schluz on äänestetty noihin asemiin, jos kannattajat on erimieltä siitä, mitä nuo julkisesti ovat ajamassa, eli liittovaltiota. Ja ymmärrän sen täysin, että ajavat, sillä noille keskieuroopan isoille ja vahvoille maille liittovaltio olisi hyvä asia, koska se poistaisi tämän EU:ta jarruttavan hitauden ja kankeuden ja lisäksi se korjaisi euron valuvian, jota ei voi korjata millään muulla, kun yhteisellä budjetilla, eli liittovaltiolla.
Mutta meille tuo ei välttämättä olisi niin kovin mahtava juttu tuo liittovaltio.
Olisimme muutaman asukkaan kyläpahanen, josta laitetaan palvelut pois, koska ne "ei kannata"

Juha Hämäläinen

Juuri tätä Saksa ja Ranska hakivat ja saivat komentelullaan Britannian brexitin aikaan. Silti molemmat kukkoilijat käyttääntyvät kuin vika olisi ollut briteissä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Mulla ei ole mitään vastaan yhteistyössä muiden euroopan maiden kanssa, mutta tapa, jolla se nyt tehdään (EU) ei ole toimiva.

Talous kärsii, kun yhteisistä pelisäännöistä päättäminen kestää vuosia.

Investoinnit karkaa maihin, missä päätöksiä saadaan aikaan.

Luulisi olevan haastavaa toimia EU alueella energia tai cleantech alalla, kun pitää vuosikausia odottaa päätöksiä, että mikä on se linja mihin alueella ollaan menossa.

Varsinkin, kun alueella on vuosia kestänyt talouskriisi päällä ja lisäksi EU:n jatkuvuuttaa hiertää Brexit, sekä monissa maissa päätään nostava EU vastaisuus, eli se uusi normaali.

Vanha sanonta on, että kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin.

EU on yksi himskatin iso munakori, jota 28 kantajaa repivät nyt omiin suuntiin ja se sanka ei kestä ikuisesti.

Mikäli nuo munat kuskattaisiin useammalla korilla, joiden kunkin korin kantajat on suunnilleen samassa kunnossa, niin sanka kestää ja kaikki pääsee perille.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuusi uutta maata tulee nauttimaan EU n maksamista tuista ja avustuksista ? Kuinkahan uusien jakajien määrään suhtaudutaan, esim. Puolassa.
Puola kun on Brexitin jälkeen viidenneksi suurin EU maa asukasmäärältään ja myös nettosaaja. Puolalle tullaan varmasti tarjoamaan jatkossa maksajan roolia.

Puolan osuus EU-rahoituksesta vuonna 2016:

Puola sai 10,638 miljardia euroa
Puolan EU-rahoitus suhteessa maan bruttokansantuloon: 2,61 %
Puola maksoi: 3,553 miljardia euroa
Puolan EU-maksujen osuus suhteessa maan bruttokansantuloon: 0,87 %

Elämme mielenkiintoisia hetkiä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Poxit tulee, kun ette enää maksa.
Jatkakaa rahan lähettämistä myös tänne Bulgariaan. Valtio lupaa roikkua EUssa niin kauan ku' tulee rahaa.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset