Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Kiitos Laura Huhtasaari!

Ihan ensiksi on onniteltava Sauli Niinistöä. Monissa ulkoasioissa on Suomen etu, että kansamme vaikuttaa ulospäin yhteinäiseltä ja tyrmäävä tulos on osoitus kansan luottamuksesta.

 

Toinen voittaja näissä vaaleissa kuitenkin on Perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Kaikesta median vastustuksesta, tappouhkauksista, ilkivallasta ja loan heitosta huolimatta Hän urheasti jaksoi loppuun asti ja kaivoi mahdottomalta tuntuvasta pellosta kaikkien kivien ja saven seasta suuren perunan.

Itseasiassa suuremman, kuin yksikään hallituspuolueen ehdokas.

Itääkö tästä tuleviin vaaleihin kaikkien aikojen paras sato?

Toinen joka raapaisi tyhjästä kelpo saaliin on Paavo Väyrynen.

Itse asiassa nämä kaksi olivat ainoat, jotka Niinistöä edes haastoivat. Haaviston huuma tuntui laantuneen, mutta edellisestä yrityksestä monet vielä luottivat Hänen kykyihinsä. Presidentin virkaa ajatellen Haavistolla on poikkeuksellisen vahva kyky keskusteluissa kuunnella ja vielä ymmärtää kuulemansa ja tätä kykyä sopii arvostaa.

 

Vaalit on nyt takana ja yleensä niissä on voittajia ja häviäjiä. Nämä vaalit oli sikäli erikoiset, että voittaja oli jo tiedossa ennen, kun koko vaalit alkoi, mutta häviäjät ratkesivat vasta tänään.

Kiitos Laura Huhtasaaren me Perussuomalaiset emme tänään kuulu ainakaan niihin häviäjiin.

 

 

 

I

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Lauralta hieno kampanja. Perusuomalaiset pärjäsivät hyvin vaikka toivoin parempaa ja samalla meillä oli tosi hyvä henki päällä.

Tästä hyvä jatkaa

Istuvaa presidenttiä on vaikea voittaa. Jos joku haluaa verrata Soinin tulokseen2012, vaalit on erilaiset aina ja ei voi verrata, mutta jos kuitenkin vertaa, niin
voittiko vasemmiston äänimäärän?
Oliko istuva presidentti mukana?
Voittiko keskustan?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Vähemmän sai silti kuin Soini 2012 vaikka silloinkin oli paavo mukana kepun ehdokkaana.

Tosiasia on se että persujen kannatus on ”vain varjo” 2011 tai 2015 jytkyistä ja jopa 2012 pressan vaaleista vaikka ne menivät alle silloisen puolueen kannatuksen.

Soinin johdolla persut sai parempia vaalituloksia, siltä se nyt näyttää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Paavo Väyrystä lainatakseni voi hyvänen aika sentään. Persujen kannatuksen laskun syy oli Timo Soini. Sen takia Halla-aho äänestettiin puheenjohtajaksi. Soinin suhmuroinnin jälkeen Halla-aholla ja kumppaneilla on kova työ saada luottamus takaisin äänestäjiin. Vaalipäivän hyvä äänisaalis antaisi osviittaa, että jonkun verran he saivatkin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #3

Jos kannatuksen laskun syy oli Timo Soini niin miksei kannatus ole katossa? Onhan tässä mennyt aikaa jo yli puoli vuotta nousukiitoon.

Käännän asian nimenomaan toisinpäin, Halla-ahon ja kumppaneiden vuoksi kannatus ei tule saamaan koskaan Soinin lukemia ja samasta syystä hallitusovet pysyvät kiinni.

Ja olisi se Halliksellekin hallitus maistunut, samoilla ehdoilla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Laura Huhtasaari 38v. on tulevaisuuden tähti.

Sauli Niinistö 69v. aloittaa toisen eli viimeisen virkakautensa. Pekka Haavisto täyttää seuraavana vaalivuonna 65v. eli saavuttaa eläkeiän. Paavo Väyrysellä ikä 71v. olisi ollut haittana jo nyt, mutta seuraavissa vaaleissa se on jo este.

Muita vaalien osanottajia on vaikeaa muistaa jo nyt, saatikka kuuden vuoden perästä. Kukaan ei vakavasti odottanutkaan Lauran voittavan vielä tänä vuonna, mutta kakkospaikka ei ollut täysin tavoittamattomissa.

Sauli Niinistön kannatusluvut kertovat hänen nauttivan kannatusta yli puoluerajojen. Kelvollista ei kannata vaihtaa, ellei lopputulemana ole selkeästi parempi vaihtoehto. Näin lienevät ajatelleen useat Niinistön äänestäjät.

Nuorella Huhtasaarella ei ole vielä näyttöjä, eivätkä äänestäjät uskaltautuneet häntä vielä tässä vaiheessa äänestämään. Ehkä kuuden vuoden kuluttua tilanne on toinen.

Ainakin Huhtasaarella on työsarkaa siinä, etteivät seuraavat vaalit ole EU:n osavaltion senaattorin valintaan liittyvät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Itääkö tästä tuleviin vaaleihin kaikkien aikojen paras sato?"

Se indikoi tulevissa eduskuntavaaleissa hienoa seitsemän prosentin kannatusta perussuomalaisille!

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Surkeampi se keskustalle on kun saavat sit tolla opilla 4%

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos toinen ehdokas sai yhdeksän kertaa enemmän ääniä kuin Huhtasaari, kannattaako häviäjää hehkuttaa? Paljon melua tyhjästä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Joo ei häviäjää kannata hehkuttaa, mutta en ole mitään puhunutkaan keskustan, demareiden tai vasurien saati rkp:n tuloksista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pakkoruotsin voi lopettaa.

Nils Torvalds 1,5 %.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Torvalds muuten vastustaa pakkoruotsia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aivan.

Täällä vedetäänkin analyyseissä mutkat suoriksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

On se valtavan kurja nähdä miten ahdasmielisiä ootte te kokoomuslaiset tai keitä nyt olettekin.

Ensin koko vaalikampanjan täytyy varman häviäjän kampanjaa parjata, kuinka turhaa ja tyhmää ja väärin se on ja sitten kun kaikesta tuosta vastahakoisuudesta huolimatta tämä kuitenkin ohittaa monet paatuneemmat konkarit ja tulee kolmanneksi ohi pääministeripuolueen tuplaehdokkaiden ja molempien vasuripuolueiden, niin siitä kolmossijastakaan ei saisi olla tyytyväinen.

Onnittelin tuossa avauksessa Niinistöä hienosta ja ansaitusta voitosta, sekä kehaisin vielä Haavistoakin niiltä osin kun osasin ja osoitin kunniaa myös Paavon tulokselle, joka sekin oli parempi kun monen ison puolueen ehdokkaan.

En ole kitissyt kenenkään äänestäneen väärin, tai solvannut muita, osoitin ainoastaan tyytyväisyyteni Lauran hyvään tulokseen.

Jos tämä on teille liian vaikeaa hyväksyä, niin pitäiskö ihan oikeesti katsoa sinne peiliin ja miettiä, kummalta olkapäältä ne käskyt tulee...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minustakin maahanmuutto- ja eu-änkyröiden jääminen alle 15 prosenttiin oli loistava tulos.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

:) mukavaa olla "samaa" mieltä

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan, änkyrät otti turpiinsa ja kunnolla, joskin persulogiikalla sekin on voitto.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

JEP, juuri näin kävi. Pataan tuli 6-0

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Iloinen yllätys tämä Huhtasaaren suoraselkäinen esiintymiskyky ja ilmiömäinen karisma. Jätti kevyesti taakseen vanhat äijänskäbbänät. Laura on raikas tuulahdus suomalaisessa taantuneisuuden ilmapiirissä, tulevaisuuden politiikko ja presidentti jos vain tahtoo.

Huhtasaari edustaa tulevaisuuden trendejä, joita nuorisomme kaikesta indokrinaatiosta huolimatta hahmottaa hyvin. Vain vanhoilliset änkyrät, kuten sun blogin pari menneisyyteen takertunutta miespuolista kommentoijaa pitävät tätä finanssielämän kehittämää liittovaltiota edistyksenä.

EU on menneen talven lumia, savijaloilla seisova menneisyyden monumentti, joka on alkanut jo hajoamaan. Olin juuri kiertelemässä Eurooppaa asuntoautolla pari kuukautta. Ranskan ja Italian rajalla autoomme pamahti sotilas joku pitkä ase (kivääri) meihin päin sojottaen - etsivät laittomia pakolaisia, Saksan ja Tanskan rajalla sama juttu, mutta aseettomasti. Se siitä vapaasta liikkuvuudesta, 70-luvulla oli vapaampi liikkuvuus, ei ollut Euroopan maiden sisällä mitään tarkastuksia.

Saksassa (Hampuri ja Berliini) ei luoteta rahalaitoksiin, vain harvassa paikassa sai maksaa pankkikortilla, kyselin kovasti ja mulle kerrottiin etteivät saksalaiset luota pankkeihin. Tsekeissä sanelupolitiikkaa vastustavat Piraatit saivat 10% parlamenttivaaleissa. Olimme Barcelonassa mielenosoitusten aikaan, eivät katalaanitkaan kestä Espanjan alistamispolitiikkaa... tunnelmista voisi kertoa pidempäänkin, mutta pitäköön nuo änkyrät vaan huiveistansa kiinni, sillä kohta vapauden tuulet saapuvat myös tänne jäyhään Pohjolaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anteeksi vaan Elina, mutta Laura jos joku on taantumuksen malliesimerkki. Lauran ajama sulkeutunut Suomi ei koskaan tule saamaan jalansijaa Suomessa, ei varsinkaan nuorten keskuudessa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Toki Laura on taantumuksellisempi kuin meikäläiset 50-luvulla syntyneet.
1960- ja -70 lukujen demokratiakehitys oli huimaa, kansalaisakstivismin nousu, naisten oikeus omaan kehoon, vapaaseen liikkumiseen ja seksiin, oikeus aborttiin, homojen oikeudet, bioviljely, pasifismi, älymystö otti aktiivisesti osaa yhteiskuntakeskusteluun jne. Muslimimaissakin oli samansuuntainen kehitys havaittavissa aina 1979 islamilaiseen vallankumoukseen asti.

Sitten alkoi demokratian alasajo, suurpääoma pelästyi kansalaisten, etenkin nuorison luokkatietoisuutta ja tasa-arvovaatimuksia ja ryhtyi vastatoimiin. Nuoria alettiin tyhmistämään konsumerismilla, propagandalla ja indokrinaatiolla siihen pisteeseen, että Suomenkin nuorisosta vain alle 10% oli yhteiskunnallisesti aktiivisia 2010. http://www.stat.fi/artikkelit/2011/art_2011-09-26_...

Eikö kansalaisaktivismin tukehduttaminen ja narsismin ruokkiminen yhteiskuntapolitiikan keinoin suurpääoman ja pankkien hyväksi ole taantumista. Eikö se mielestäsi ole taantumista jos Naisasiaunioni vastustusti patriarkaattia vielä 80-luvulla, mutta tänä päivänä feministimme hyväksyvät jopa varapuheenjohtajaltaan äärisovinistisen ideologian tunnusmerkkien käytön julkisesti, perustellen sitä pukeutumisen vapaudella!?

Teemalta tuli eilen oikein selkokielinen dokkari juuri tuosta kehityskaaresta USA:ssa, mutta sama kehitys koskee Pohjoismaita ja muuta Eurooppaa : https://areena.yle.fi/1-3319316

P.S. Samaisen Nuorisobarometrin mukaan "suomalaisten 15–29-vuotiaiden nuorten asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana muuttunet paljon ja usein kriittisemmiksi. Entistä harvempi tämänikäinen kokee kulttuurisen suvaitsevaisuuden lisääntyneen viime vuosina." - Ja tämän on saanut aikaan vääränlainen maahanmuutto- ja erityisesti kotoutuspolitiikka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Itseasiassa suuremman, kuin yksikään hallituspuolueen ehdokas."

Eihän ollutkaan muita kuin Vanhanen. Kokoomus asettui odotetusti tukemaan Niinistöä, siniset eivät ainakaan virallisesti ketään.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ei ollut joo kokoomuksella eikä sinisillä ehdolle ketään laittaa. Olishan Sauli toki kokoomuksen rivissäkin voittanut mut pappa taktikoi saadakseen myös muilta puolueilta enemmän ääniä.

Mutta ei se Lauran syy ole jos siniset eikä kokkareet eivät lähteneet mukaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kerrohan miksi kokoomus olisi asettanut oman ehdokkaan Niinistöä vastaan kun halusivat entisen puheenjohtajansa jatkokaudelle.

Sinisillä kaiketi olisi ollut ehdokas siinä missä perussuomalaisillakin, mutta eivät olisi voineet laittaakaan kun ei ollut vaalien kautta valittuja kansanedustajia ja 20 000 kannattajakortin keräämisessä olisi tullut kiire, jos olisi onnistunutkaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #21

Ei mitään syytä enkä niin ole väittänytkään. Toki kokoomukselle riittää että presidentti on kokoomuslainen.
Ja juu siniset tuskin sais 20000 korttia kun tiukkaa teki 5000 kortin kanssa ja hyvä niin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

En vaan Seija ymmärrä pointtia näihin sun säätöihis

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kommentoin ensin tätä:

"Itseasiassa suuremman, kuin yksikään hallituspuolueen ehdokas."

ja siitä se jatkui.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset