Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Mitä Ruotsissa oikein tapahtuu?

https://areena.yle.fi/1-4276992

 

Yle Teema FEM kanavalta tuli valaiseva ohjelma to 25.1.2018 19.00.

Aiheena oli Ruotsissa jo lähes viikottain tapahtuvat jengimurhat ja kranaattien viskely jne.

Aiheesta keskustelevat maahanmuuttaja ja taloustieteilijä Tino Sanandaji, päätoimittaja Paulina Neuding, entinen Ruotsin-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero sekä Suomen Pakolaisavun asiantuntija Ida Schauman.

 

Ohjelman kesto on vain 28min ja on tekstitetty Suomeksi.

 

Suomen Pakolaisavun asiantuntijan Ida Scaumanin kommentit osoittavat mielestäni syyn miksi Suomella on suuri riski ajautua vastaaviin ongelmiin.

 

Jos Tino Ruotsin asiantuntijana on juuri sanonut, että 90% näistä ongelmista on pakolaisten tekosia, niin on erikoista perään väittää, että maahanmuuttajilla ja turvapaikanhakijoilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Toki ymmärretään, että epäonnistunut kotoutus on se syy tähän, mutta jos sanoo että ei näillä itse tekijöillä ole asian kanssa mitään tekemistä, niin ei ole ihme että syntyy vastakkain asettelua, joka pahentaa tilannetta ja lisää äärikäyttäytymistä.  Luulisi, että Suomen Pakolaisavun asiantuntija pyrkisi parantamaan, eikä pahentamaan asioita.

Kun Pauliina hyvin Ruotsin tilanteeseen perhtyneenä sanoo, että ongelma on siinä, kun otettu liikaa ja ei olla pystytty kotouttamaan, niin Idan mielestä näin ei voisi sanoa. Idan mielestä "vaatisi tarkempaa analyysia" tutkia, että mikä on liikaa ja mikä liian vähän..

Ida sanoi juuri sitä ennen, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ollut täällä jo 10 vuotta ja eivät vieläkään tiedä, miten Suomessa kuuluisi olla.

Voiko selkeämpää analyysia enää olla kun on juuri itse sanonut että olemme ottaneet enemmän väkeä, kun olemme pystyneet kotouttamaan.

 

Ohjelmassa sanottiin, että Ruotsissa ongelmia on piiloteltu ja vähätelty rasismileiman pelossa.

 

Juuri näin ollaan tekemässä nyt Suomessa. Hyssytellään tosiasioilla. En haluaisi nähdä Suomessa vastaavaa kun ruotsissa, että lapset osoittaa mieltään päiväkodissa, että jos ette viskelis kranuja pihalla.

Yleisesti uutisoidaan ja esitetään, että radikalisoituminen tapahtuu sitten toisenpolven porukassa, jotka eivät näe tulevaisuudessa mahdollisuuksia.

En kiellä, ettei näin olisi. Mutta olen sitä mieltä, että mikäli näiden ongelmien piilottelu jatkuu ja niitä selvästi vääristellään ja vähätellään samaan aikaan, kun Suomessa miljoonaa vähempiosaista kyykytetään  ja kutsutaan turvapaikkapolitiikalla lisää väkeä sisään, vaikka vanhojakaan Idan mukaan ei olla kyetty kotouttamaan, niin ongelmia on luvassa myös täällä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Silti Ruotsissa on vähennän väkivaltarikollisuutta kuin Suomessa tai siis ois kiva, jos Suomi tässäkin asiassa seuraisi todella Ruotsia. Toinen asia vois olla onnistuneempi talous- ja sosiaalipolitiikka.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Itse asiassa Ruotsissa on selvästi enemmän väkivaltarikollisuutta kuin Suomessa. Väkilukuun suhteutettuna raiskauksia tehdään 4 kertaa enemmän, ryöstöjä 3 kertaa enemmän ja pahoinpitelyjä runsaat 40 % enemmän. Vain henkirikosten osalta Ruotsissa on vähemmän väkivaltarikollisuutta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Oisinkin ollu vallan yllättynyt, jos tolla proffalla ois ollu viitettä väitteelleen, suuntaan tai toiseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Opinion live - keskusteluohjelma käsitteli pari viikkoa sitten jälleen kerran samaa aihetta.

Tilanne rikollisuuden osalta ei ole paranemaan päin, valitettavasti. Perusongelma on haastateltujen paikallisten mukaan:

Tarvitaan lisää resursseja - kouluihin, - sopeuttamiseen, - rikollisuuden ennalta ehkäisyyn jne.'

Toinen puoli on integroitumishaluttomuus sekä nuorten halukkuus kuulua siihen jengiin, joka näyttää kaapinpaikkan. Nopea ja helppo raha, eikä kovin suurta pelkoa kovista rangaistuksista. pikemminkin linna on ihan jees..

Tämä rikollisporukka on kyllä pääosin maahanmuuttajataustaista, osa jo aiemmin tulleiden jälkeläisiä. Siis Ruotsin kansalaisia.

https://www.svtplay.se/video/16653350/opinion-live...

Juha Hämäläinen

Mitään erityisiä kotouttamisresursseja ei tarvita. Siirtolaiset valitaan niin, että heillä on edellytykset itse sopeutua niinkin helppoon yhteiskuntaan kuin Suomi on. Tätä sääntöä on menestyksellä noudatettu muualla.

Tulijalla on oltava riittävä englannin taito. Sillä pääsee alkuun Suomessa ja melkein missä vain. Suomen ei pidä toimia elinikäisenä sossuna kenellekään ulkomaalaiselle. Meillä on tarpeeksi omia hoidettavia.

Terroripotentiaali tulee EUn sisälle käytännössä vain muslimimaista. Asiassa ei mitään epäselvyyttä. Näiden tuloon on suhtauduttava äärimmäisen kriittisesti. Meillä ei ole mitään velvollisuutta vaarantaa itseämme ns. humanitäärisistä syistä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Ruotsissa kirkko on ultraliberaalilla linjalla. Ollut jo kauan. Rankaisua tulee siitä johtuen.

Kuningaskaan ei enää usko Jumalaan (ainakaan viimeaikaisen tv-haastattelun perusteella).

Nimimerkillä: "Kaikella on seurauksensa".

Juha Kuittinen

-Integraatio ei toimi kunnolla, toteaa Ruotsin valtiovaraiministeri Magdalena Andersson.

Lisäksi
Valtiovarainministeri kehottaa ihmisiä etsimään turvapaikkaa jostain muualta kuin Ruotsista.

http://www.oikeamedia.com/o1-50720

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taistelu huumereviireistä siellä on käynnissä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nackassa (100 000 asukasta) on n. 40 lapsiin kohdistuvaa ryöstöä vuodessa. Jotain muutakin on meneillään, kuin taistelu huumereviireistä.

https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/nichola...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tuon linkkaamani ohjelman mukaan kyse on siitä, että kun on vaadittu lisää poliiseja noille nogo-alueille, niin se on muualta pois, joka on antanut tilaa rikoksille sitten muualla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Työtön on pääosin itse vastuussa työllistymisestään, tämä on maan tapa.
Maahantulija on pääosin itse vastuussa kotoutumisestaan, ihan rinnasteinen maailman tapa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Otsikkoosi vastaus :

Ruotsissa tapahtuu kulttuurin vaihto

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kannattaa katsoa! Harvinaisen selkeäkielistä mamu-keskustelua, joka käytiin hyvin synkissä merkeissä.

Toimituksen poiminnat