Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Huhtasaari otti pisteet kotiin viimeisesti vaalitentistä!

Eilisessä ylen vaalitentissä taas melko erikoinen hässäkkä

 

https://www.suomenuutiset.fi/uskomatonta-royhkeytta-presidenttitentissa-haatainen-vaati-huhtasaarta-vaikenemaan/

 

Keskustelu oli hyvin asiallista siihen asti, kun Haatainen aloitti nolon möykän toimittajien tukemana.

Aiemmin oli jo tullut esiin, että Huhtasaari on monesta asiasta samoilla linjoilla kuin enemmistö kansasta, kuten vaalikoneetkin ovat osoittaneet.

Kilpakumppanit, eivät löytäneet keinoja kumota Lauran täsmällisiä vastauksia.

 

Mutta kun Laura puhui omalla vuorollaan rajapolitiikasta ym. niin Haatainen sai kohtauksen.

Laura sanoi, että rajat auki politiikka lisää terrorismin uhkaa, joka on täysin kiistaton tosiasia.

 

Laura ei millään tavoin yleistänyt turvapaikanhakijoita mihinkään kuten Haatainen ja Haavisto yritti väittää.

 

Haataisella on rajat aukipolitiikan kannattajille tyypillinen taipumus kaventaa muuten niin avara maailmankatsomus erittäin suppeaksi, kun puhutaan maahanmuutosta. Kaikilla Heistä ei ole tätä taipumusta, mutta osalla on. Se on valitettavaa, että järjellinen keskustelu päättyy aina siihen, kun rajatauki puolen keskustelijan aivot napsahtaa häiriötilaan.

 

Mikä olisikaan parempi tapa huolehtia ihmisoikeuksista ja estää syrjäytymistä, kun ehkäistä ne ennalta.

 

Nykyisellä turvapaikkapolitiikalla houkutellaan tulijoita antamalla Heille vääränlainen kuva turvapaikka ja maahanmuuttopolitiikastamme.

 

Lisäksi pitäisi kyetä tarkasti määrittelemään se määrä, jonka pystymme kotouttamaan, sillä muuten emme voi ennaltaehkäistä syrjäytymistä, sekä syrjäytymisen jälkiseuraamuksena riskiä radikalisoitumiseen.

 

Mikäli viestimme ulkomaailmalle turvapaikkapolitiikasta olisi selkeä, niin meidän rajallemme ei tulisi turvapaikkaa hakemaan sellaisia ihmisiä, joilla ei ole sitä mahdollisuus saada ja lisäksi hakijat hakiessaan tietäisivät, että mikäli Suomesta saa turvapaikan, se edellyttää maan tapojen ja kielen opiskelua, sekä työhön hakeutumista, mikäli haluaa toimeentulon.

 

Eli rajatarkastusten käyttöönotto olisi ehdottomasti paras keino turvata kymmenien tuhansien syrjäytyneiden, tai syrjäytymisuhan alla olevien henkilöiden hyvinvointi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen huomannut vaalitenttien katsomisessa ongelmaksi sen, että kun Vanhanen puhuu, joudun kääntämään telkkarista volyymia suuremmaksi ja kun Huntasaari saa puheenvuoron, joudun äkkiä pienentämään volyymia, että ääni ei telkussa särähdä ja korvat mene lukkoon. Jos ei siis Laurassa muuta hyvää, niin ainakin kuuluva ääni, mitä nyt falsetissa repii hiukan korvia ja hermoja :)

Jos Puheenvuoroon kirjoitettuja kannustusblogeja katsoo, niin Laura ja Paavo tulevat saamaan yhdessä yli 90 % äänistä. Katsotaan sitten, miten käy vaaleissa ...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Saa nähdä miten käy ja aika pianhan tuo selviää. Sanoisin, että olen yllättynyt, jos ei mitään yllätystä tule :)

Yllätykseksi voisi kai laskea sen, että joku muu, kun Haavisto olisikin kakkonen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haavistolaiset eivät ole lisäämässä västönkasvua.

Pekka Iiskonmaki

Haataisella petti hermot, kun ääniä tulee vain äänestäjien jaloista.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Se ottaa koville, kun pyrky ylittää kymmenkertaisesti kannatuksen. Galluppien valossahan vain joka kymmenes demarien kannattajaksi ilmoittautunut ilmoittaa kannattavansa Haataista.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Haataisella kävi asuinalueensa kohdalla ns Päivi Lipponen-ilmiö, eli liian nopea reaktio johonkin. Kebab-paikkaa ei polttopullotettu suomalaisten rasistien toimesta eikä Haataisen naapurina ole pilvin pimein maahanmuuttajia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onnistuminen tai epäonnistuminen tuntuu riippuvan siitä, minkä väriset nappikuulokkeet kenelläkin on korvissa. Minä pidin Haataista keskustelun parhaana ja se että persulehtikin närkästyi, alleviivaa arviotani. Sieltä saa näköjään taas lukea miten olmisti Lauraa on kohdeltu.

Oma ehdokkaani ei onnistunut tai erottautunut mitenkään positiivisella tavalla, mutta ei myöskään saanut tuntemaan vastaavaa myötähäpeää kuin Huhtasaari.

Voi olla että jossain Suomen presidentivaalissa on ollut vielä huonommin tehtävään sopiva ehdokas, ei nyt tule mieleen että näin olisi mutta jätän tällaisen varauksen.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Sillä tehtävään sopimisella ei taida olla hirveästi tekemistä äänestyksen kanssa näissä vaaleissa ja tehtävään sopimisen voi määritellä monella tavalla.

Haaviston Pekka omaisi mielestäni ehkä parhaat edellytykset ajatellen Presidentin tehtäviä, sekä Hän kykenee myös kuuntelemaan keskustelukumppaneita ja jopa ymmärtämään Heitä, mutta ei tunnu loogiselta äänestää henkilöä, joka on isoista asioista, kuten turvapaikkapolitiikasta ja eu:sta niin kovin eri linjoilla.

Siksi esim. minulla Laura ja Paavo meni ohi oikealta ja vasemmalta, kun äänetyslippua täyttää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Noinhan se on, sitä pitää äänestää joka on eniten samaa mieltä itselle tärkeistä asioista. Minulla se oli Torvalds, mutta en silti väitä hänen kovin hyvin onnistuneen keskusteluissa. Antaa itsestään äreän vaikutelman ja sopivampiakin varmaan presidentin tehtävään löytyy.

Kuin tuon linkittämäsi Suomen uutisten artikkelin. Mahdatteko/mahtavatko itsekään huomata miten syvälle selkäytimeen se ehdokkaan puolesta loukkaantuminen on mennyt? Jo se on loukkaavaa, kun toimittaja antaa eri mieltä olevan ehdokkaan puhua ja haastaa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Mahdatteko/mahtavatko itsekään huomata miten syvälle selkäytimeen se ehdokkaan puolesta loukkaantuminen on mennyt?"

Ymmärrän mitä tarkoitat. Avaan sen verran asiaa omalta kohdaltani, että kirjoitukseni ei lähtenyt liikkeelle niin, että loukkaannuin Lauran puolesta ja otti niin lujaa pattiin, että oli pakko siitä avautua.

Olen perussuomalainen ja Laura on nyt näissä vaaleissa minun suosikkini. Halusin kirjoittaa kannatusmielessä ja tuo Haataisen keskeytys oli sellainen mikä eilisestä jäi mieleen ja siksi päätin siitä kirjoittaa.

Koin, että Lauran ei saanut mahdollisuutta vastata tuohon keskeytykseen, joten ajattelin yrittää itse näin jälkikäteen, että Laura olisi saattanut jotain tuon tyyppistä sanoa tuosta rajapolitiikista, kuten kirjoitin, jos olisi saanut mahdollisuuden.

Mutta hyvä huomautus Janne. Ei ole hyväksi, jos oma ajatusmaailma sumenee muiden osalta, kun ajattelee vain omia asioitaan ja tästä on hyvä esimerkki juuri tuo Haataisen käytös eilen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On kammottavaa ajatella, että joku noista eiliseen Ylen vaalitenttiin osallistuneista presidenttiehdokkaista valitaan Suomen tasavallan seuraavaksi presidentiksi.

Onneksi presidenttimme valtaoikeudet on riisuttu lähes minimiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Huhtasaari epäonnistui melko tavalla ensimmäisessä tentissä, jossa hän oli yksin haastateltavana. Nyt hän on opiskellut asioita, eikä aivan joka kysymyksessä tarvitse paeta maahanmuuton taakse. Yhteistentissä hänestä kuoriutui ihan ehta Trumpin "valkoinen enkeli" joka varmasti tyydyttää Perussuomalaisia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Olisin toivonut Lauran käyttävän sanaa Yhdysvallat Trumpin sijaan, kun Laura esitti ratkaisua ihmisoikeuksien ja ympäristön, sekä työllisyyden parantamiseen ja tätä kautta myös syrjäytymisen hoitoon.

Pelkäsin käyvän niin, että osalta napsahtaa aivot offtilaan kuultuaan sanan tumppi ja jää koko asia ymmärtämättä.

Jos jotain huonoa eilisestä pitää Lauran osalta etsiä niin se oli tuo sana Trumpin käyttö.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos jotain huonoa eilisestä pitää Lauran osalta etsiä niin se oli tuo sana Trumpin käyttö."

Eikö sinua yhtään häiritse Lauran kova korvia särkevä falsettiääni ja akkamainen naputtava puhetyyli?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Olen kuullut, että joitakuita on häirinnyt sekin, että Laura hymyilee liikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei se hymy häiritse, mutta kuningatarmaisuus ja itsevarmuus kylläkin.
Vaikka näin suurelle itsevarmuudelle olisi perusteitakin, se tavataan mieluimmin peittää kuin näyttää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #18

Jos hymy, pään asento ja silmien ilme yhdessä eivät kuvasta lämpöä ja ystävällisyyttä vaan niiden vastakohtaa , hymystä käytetään usein suomenkielessä nimitystä kalsea, hyytävä tai kylmäävä.
Se on suunnilleen karmein ilme, mikä ihmisellä voi olla.
Näimme tämän hymy- yhdistelmän juuri televisiossa elokuvassa "Lopullinen ratkaisu " kenraali Heydrichsilla.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No en mä nyt Presidenttiehdokasta äänen perusteella valitse. Joskus puhetyyli on minuakin tökkinyt, mutta eilen ei niin kovin.
Toisaalta ehdokkaan saattaa olla hyvä jotenkin erottua.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Katsoin minäkin eilisen tentin enkä voi kuin ihmetellä, mikä Huhtasaaressa viehättää. Kysymyksiin hän ei juuri vastannut, vaan toisti mantrojansa maahanmuutosta ja Sveitsistä. Ja Trumpin kanssa visioi 'tekevänsä diilin'. Todellako presidenttiainesta?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jokainen menee mielellään vahvuuksillaan tällaisissa tilanteissa. Muissa asioissa yrittää sitten vain olla nolaamatta itseään. Laajan asiaosaamisen omaavat erottuvat.

Sauli Niinistö sai tuplasti puheaikaa muihin verrattuna, jopa liki kolminkertaisesti vähiten äänessä olleisiin. Perusteltua sikäli, että hän joutui vastailemaan muiden ehdokkaiden kysymyksiin virkakauden ajan päätöksistä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Se olisi Kalevi mielestäni aika erikoista alkaa puhumaan vaikka talkkunajauhoista, jos maahanmuutosta kysytään...

Visioi diilistä Yhdysvaltojen kanssa, jonka presidentti on Trump. Tämä on tätä tyypillistä tahallista väärinymmärtämistä, millä pyritään Lauran puheita aina dissaamaan edes yrittämättä arvioida mitä Hän puheillaan tarkoittaa.
Diilin tarkoitushan oli ihan looginen ratkaisuehdotus Kiinan ihmisoikeusloukkauksiin ja polkumyynnin estämiseen, sekä ympäristöasioihin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Niin, kun Huhtasaari alkoi paasaamaan maahanmuutosta, häneltä kyllä taidettiin kysyä maassa jo olevien ihmisten syrjäytymisen ehkäisystä.

Ei kai se ole dissaamista, jos vain lainaan mitä Huhtasaari itse sanoi. En minä tästä tarkoituksesta ainakaan realismia löydä, semminkin kun Trump nähtävästi viittaa kintaalla koko WTO:hon.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #21

Joo niinhän Haavisto kysyi, mutta Huhtasaari ei tuohon saanut vastata, kun Haatainen keskeytti ja toimittavat vaihtoivat puheenaihetta.

Jos Huhtasaari olisi saanut jatkaa, niin Hän olisi voinut tuoda esille esimerkiksi seikan, että resursseja jäisi enemmän maassa jo olevien henkilöiden yhteiskuntaan integroitumisen tukemiseen, kun noita resursseja ei joutuisi jatkossa käyttämään sellaisten ihmisten kanssa, joilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä saada täältä turvapaikkaa.

Haatainen keskeytti Haaviston ja Huhtasaaren kahdenvälisen juttutuokion, jonka olisin erittäin mielelläni kuullut loppuun, koska sillä olisi voinut olla erittäin positiivisia vaikutuksia vastakkainasettelun lieventämiseksi, koska osapuolet, eli Huhtasaari vs loput olisivat voineet piirunverran paremmin tuon jälkeen ymmärtää toisiaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #27

Jos todella aikoo vastata kysymykseen maassa jo olevien ihmisten syrjäytymisen ehkäisystä, niin silloin kannattaisi vastata suoraan siihen, eikä aloittaa luennolla maahanmuuton haitallisuudesta samalla kuin seitsemän muuta ehdokasta kärkkyvät puheenvuoroa. Silloin meidänkään täällä ei tarvitsisi spekuloida, mitä hän oli aikeissa sanoa.

Vaalitenttejä on ollut tämän tästä. Huhtasaaren olisi ollut mahdollista tulla vastaan esimerkiksi sanoen, että maassamme jo olevien turvapaikan saaneiden integroitumista pitää edistää. Tietääkseni mitään tällaiseen viittaavaa ei olla kuultu.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #41

No juu 6 sekuntia Huhtasaari ehti vastata juuri siihen kysymykseen, jota Häneltä kysyttiin ja Huhtasaari ei ihan kovin paljoa äänessä ollut muutenkaan.
Olen samaa mieltä, kun sanot, että "Huhtasaaren olisi ollut mahdollista tulla vastaan esimerkiksi sanoen, että maassamme jo olevien turvapaikan saaneiden integroitumista pitää edistää."

Hän kuitenkin nyökkäili, kun Haavisto selitti päivänselviä asioita, että maassa jo olevat pitää saada integroitua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Erittäin objektiivinen arvio, mulla on vähän sellainen olo, että kansa antaa hieman erilaisen tuomion sunnuntaina.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Hyviä ehdokkaita pääosin kaikki. Naistoimittajat yleensä sorsii Huhtasaarta näissä keskusteluissa, Kirsi Heikel aikaisemmin henkilötentissä.

Haatainen pärjäsi hyvin siihen asti kun aloitti vihaisen huutamisen ja kenen puolesta suomalaisia vastaan? Lieneekö tämä naisille tyypillistä.

Haavisto pärjää keskusteluissa hyvin ja esittää asiansa ymmärrettävästi, en usko kuitenkaan menestyksen paranevan viimekertaisesta.

Torvalds huokuu vakautta ja ajattelukykyä. Pystyy presidentin virkaan.

Vanhanen tuntuu pätevältä ja pystyisi hoitamaan viran.

Väyrynen on väyrysensä, jolla menettää ääniä on kuitenkin kokenut pätevä ja pystyy hoitamaan tehtävän.

Huhtasaari yllättää ja oppii koko ajan lisää, on kehityskykyisin ehdokkaista ja hoitaisi viran paremmin kuin entinen naispresidentti.

Niinistö on pätevä keskusteluissa. Keskittyy enemmän puolustelemaan itseään menneistä kun pitäisi kuunnella ja pohtia mikä meni pieleen. Pystyy hoitamaan viran, on jo kokemusta.

Kyllönen on ollut yllättävän hyvä, antavat kuitenkin liian vähän puheaikaa. Pystyy hoitamaan viran.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tarkoitatko todella , että Laura Huhtasaari olisi parempi presidentti kuin Tarja Halonen ?
Kaikenlaista olen kuullut näissä vaaleissa Lauran ja Paavon tukijoukoissa, mutta tämä taisi olla ennätys .

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Halonen saattaa hyvinkin olla Suomen historian paskin presidentti. Pelkkää hallaa sai aikaan muun muassa miinasopimuksillaan ja muuten tarttui lillukan varsiin, kuten varusmiehille suunnattuihin tanssityttöihin. Jokaisessa tämän kierroksen ehdokkaassa on paljon enemmän potentiaalia kuin Muumimammassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllönen on erittäin hyvä, mutta se ei hae presidentiksi vaan kerää puolueelle ääniä. Haatainen tekee samaa mutta tätä selvästi heikompi.

Haavisto argumentoi hyvin, pystyisi hyvin hoitamaan viran ja on varteenotettava vaihtoehto Niinistölle. Sama pätee Vanhaseen mutta Vanhanen on vähän, hiljainen. Saisi olla vähän dominoivampi.

Torvalds on fiksu, ja on ajattelukykyä mutta vaikuttaa turhan jäärältä ja ehdottomalta mielipiteidensä osalta. Saattaa olla presidentiksi hankala persoona. Muut ehdokkaat, erityisesti Vanhanen, argumentoi hyvin miten se Suomen Nato jäsenyys vaikka vaikuttaisi.

Väyrynen on liukas kuin ankerias. Todellinen superpoliitikko. Hänellä on supervoimia kääntää mikä tahansa negatiivinen positiivseksi, hänen kannaltaan ja on kokemusta. Se vaan on populisti ja kovasti viemässä suomea kohti itää, irti lännestä. Miksi?

Ainoa vaalitentti missä Huhtasaari osasi vastata oli lasten vaalitentti. Muissa tainnut olla liian vaativia kysymyksiä. Vakavia puutteita perusyleissivistyksessä jo että ei tosiaankaan kykene hoitamaan presidentin virkaa.

Huhtasaari eroaa valtavasti muusta porukasta, että kun peilaan itseäni ehdokkaisiin että vaikka olisi erimieltä asioista ja vaikka olisi joissakin heikkouksia niin minä, joka ei ole politiikassa ollut millään tavalla aktiivinen ikinä, joka en ole perehtynyt kaikkiin asioihin, ja voin keskustella vain yleissivistykseni varassa, näen selvästi että omalla nollakokemuksella luultavasti kaikki ehdokkaat olisi minua parempia virkaan, paitsi Huhtasaari.

Herää mieleen kysymys, että kuinka surkeita muut perussuomalaiset sitten ovat jos tätä tarjotaan presidentiksi?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

En nyt äkkiseltään muista koska äärioikeistolla olisi ollut ihan oma ehdokas presidentinvaalissa.
Mutta häpeää Suomen ja suomalaisten kannalta lievittää se tosiasia, että tämä ihmisarvokriitikko ei ole pilaamassa porilaisia koululaisia tolkuttomine asenteineen ja mielipiteineen. Erityisoppilaista kun iso osa tuppaa olemaan maahanmuuttajien lapsia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kieltämättä tulee vähemmän vahinkoa kansanedustajana kuin opettajana. Mutta presidentti on jo vähän liikaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tero Ahtola, mitäs luulet Koneen, Valmetin, Wärtsilän johdon ajattelevan jos teemme "diilin" Trumpin kanssa Kiinaa vastaan, voipi käydä niin, että näiden yhtiöiden vienti Kiinaan pysähtyisi kuin seinään ja sekö olisi sitä Huhtasaaren peränkuuluttamaa "isänmaan edun ajamista" Järjetön sammakko Huuhtasaaren suusta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No tuo on erittäin hyvä pointti ja asia tulisi käsitellä tietenkin, mikäli tuonlaista Huhtasaaren esittämää ratkaisua edes harkittaisiin.

Olisi ollut myös toivottavaa kysyä maanviljelijöiltä, sekä Venäjän kauppaa tekeviltä yrittäjiltä ennen, kun vastaaviin pakkotoimiin ryhdyttiin esimerkiksi tilanteessa, jossa Venäjä otti haltuun Krimin.

Olitko silloin sanomassa Arto, että oli melkoinen sammakko hallitukselta puhua pakotteiden hyväksymisestä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi EU:n jäsenä toimi yhteisessä rintamassa muiden EU jäsenmaiden kanssa ja hyvästä syystä pakotteet asetettiin, Venäjä rikkoi kv.oikeutta valloittaessaan Krimin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jos ei katso persulasien lävitse maailmaa niin Huhtasaari ei ottanut pisteltä kotiin.

Diili Trumpin kanssa oli erikoista höpinää, ei oikein auennut että mitä tämmöinen diili pitäisi sisällään ja miten se suomea hyödyttäisi (ts mitkä olisi suomen valttikortit sellaisessa diilissä? F35 hankinta?). Retoriikan lainaus Atlantin takaa, iskulauseita ilman sisältöä.

Jos ulkopolitiikassa ole muuta antia kuin maahanmuuton kysymykset (joihin niihinkin vastaus iskulausein) ja sisäpolitiikassa lillukan varret niin ei ole toivoa toiselle kierrokselle. Täytyy toivoa ettei koko toista kierrosta tulisi, loppuisi nämä ”vastavoimien” tyhjät lupaukset.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Siis mikäli nyt itse asian oikein ymmärsin, niin jonkinlainen pakkokeino olisi ratkaisu Kiinan päästö, sekä ihmisoikeusasioihin. Eli jonkinlaisia rajoitteita tuotteille, joiden valmistamisessa ei ole ei ole kunnioitettu ihmisoikeuksia ja huolehdittu päästöistä.

Vientimarkkinoiden kilpailua vääristää, kun täällä noista asioista huolehditaan ja Kiinassa ei.

Yksin tuo näin pienenä maana olisi mahdoton ja siksi sen pitäisi olla laajempi kansanvälinen toimenpide. On loogista, että Trump nousi esiin, koska Hän on samanlaista politiikkaa tekemässä omalla alueellaan.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

No, tuota tuota. Ensinnäkin Trump tuskin riiskeeeaisi milään tasolla yhtään mitään suhdetta kiinaan sen takia että suomen presidentti tai Huhtasaari sellaista haluaisi. Jos joku näin uskoo niin suosittelen kurssia jossa opetellaan suhteellisuuttaa ja globaalin kaupan sääntöjä.

Vihjeenä voisin antaa että se aika on jo ohi kun Kiinaa pakkokeinoin käsketään.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #43

No tänään viimeksi maikkarin seiskan uutisissa Trump puhui noista Kiinan ongelmista, sekä moitti Kiinan tapaa valtiollisesti tukea yrityksiä, jotka toimivat globaaleilla markkinoilla, koska se vääristää kilpailua.

Ja itsellä on ollut käsitys, että juuri siks Trump on nyt presidentti, koska Hän lupasi tuoda tehtaat Kiinasta takaisin Yhdysvaltoihin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #44

Trump lienee siksi presidentti että puhui mitä keskilänsi halusi kuulla ja siksi että mrs Clinton oli monelle se joka esim Huhtasaari ja Väyrynen on suomalaisille, se josta suurempi osa ei missään tapauksessa halua presidenttiä.

Trump puhuu mitä halutaan kuulla, eikä siinä sinällään poikkea poliitikoista. Mutta kuten sanoin, Kiinaa ei pakolla laiteta enää mihinkään, miksi se sellaiseen suostuisi?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #46

"Kiinan ulkomaankaupan arvo nousi vuonna 2013 yli 3 000 miljardiin euroon ohittaen Yhdysvaltain ja nousten maailman suurimmaksi kauppamahdiksi.[14] Maan ulkomaan vienti oli arvoltaan 1 630 miljardia euroa ja tuonti 1 400 miljardia ja tärkeimmät kauppakumppanit Euroopan Unioni sekä Yhdysvallat"

En nyt tuoreempaa tietoa löytänyt tähän hätään, mutta kyllä vienti nyt jollain muotoa Kiinalle tärkeä asia on.

Tärkeimmät kauppamaat on EU ja yhdysvallat.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #47

Kyllä, eihän tuo ole edes uutinen, tottkai jokainen tietää kiinan merkityksen, iso osa ”roinasta” ja kulutuselektroniikasta on kiinasta. Ei Kiina siltikään käsketä tekemään mitään. Esim pohjoiskorean tapahtumissa Kiina luottamus ja lupa tarvitaan, sitä ei käskemällä saa.

Toinen iso asia mikä kannattaa muistaa että kiinalaisten investointeja kaivataan euroopassa ja usassa, myös täällä suomessa. Ala pakottamaan, niitä ei tule.

Kolmas asia länsimaiset investoinnit kiinassa. Lukemattomat tehtaat ja laitokset tuottavat edullisesti ison katteen tuotteita, toisin sanoen rahaa eurooppalaisille ja usalaisille omistajille. Pakottamalla tuotot laskee.

Neljäs asia on se että kiinan varastuminen kasvattaa koko ajan potentiaalisia markkinoita länsibrändeille. Usassa ja euroopassa alkaa kulutuksen rajat olla lähellä mutta kiinassa vain lisääntyy. Rahaa lisää länsimaisille omistajille. Pakotat siinä sitten ja ota riski.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #49

Mun mielestä ei ole hyvästä, että riippuvaisuutemme Kiinan investoinnista kasvaa entisestään, eikä se, että yhä enemmän tuotantoa siirretään maihin, jotka eivät piittaa ihmisoikeuksista tai ympäristöstä.

Pakotteet ei varmasti ole paras ratkaisu niihin, mutta jo tuontitullien nostamisesta tässä yhteydessä puhuminen avaa keskustelua aiheesta, joka toivon mukaan johtaa järkevien ratkaisujen löytämiseen.

Yksi tällainen saattaisi olla se, että kun Kiinan tärkeimmät vientimaat näitä asioita tarpeeksi toisi esille, niin Kiinalla voisi olla kyky omatoimisesti korjata tilannetta.

Kiina ja yhdysvallat ja Eu kaikki ovat painaneet biljoonia rahaa tyhjästä markkinoille ja jossain näistä kohta taas tulee se kuplan puhkeaminen.

Ei Kiinallakaan ole varaa sössiä vientiään. Ja jos sössii niin se tuotannon palaaminen Kiinasta Suomeen paikkaa noita asioita joita mainitsit uhkina.

Omavaraisuus on ainoa turva välttyä meistä itsestä riippumattomista uhista, kuten usan pankeista nyt ollaan kärsitty 10vuotta. Kriisistä ei olla vieläkään toivuttu ja pelkästään euroalueelle pumpattu yli 2biljoonaa elvytysvelkaeuroa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #50

Kiina tuskin sössii mitään, eikä Kiina ole sellainen mörkö kuin maalaillaan.

Suomessa on paljon sellaista mitä kiina arvostaa, paljon mitä Kiina haluaisi sijoittaa. En ala niitä tässä luettelemaan.

Kiinalla on ollut ja tulee olemaan etuna talous jossa asiat suunnitellaan useaksi vuodeksi eteenpäin. Voi olla että jossain asisoissa menee vieläkin menee pieleen mutta väitän että ne korjataan ajan myötä.

Mihinkään allianssiln kiinaa vastaan en lähtisi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Eli rajatarkastusten käyttöönotto olisi ehdottomasti paras keino turvata kymmenien tuhansien syrjäytyneiden, tai syrjäytymisuhan alla olevien henkilöiden hyvinvointi."

Passin vilautus on se uusi Nokia!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Nykyisen hallituksen aikana on saatu hälyttävää tilastodataa maahanmuuttajien huonoista työllisyysluvuista. Rikollisuus on todennäköisesti yhtä huonoissa lukemissa, mutta siitä ei ole seksuaalirikosten lisäksi paljon kokonaisdataa kerrottu. Vasemmiston tiekartta integraation suhteen on täysin mielikuvituksen tuotetta ellei suoraan valhetta. Voihan sitä yrittää sopeuttaa ja siinä samalla työllistää omia äänestäjiä, sekä maahanmuuttajia, mutta tämä on kallista ja hyödytöntä suuremmassa mittakaavassa.

Ehkä hälyttävintä on se, ettei vasemmisto reagoi mitenkään valtavaan ikä- ja turvapaikkaperusteiden suhteen tapahtuvaan huijaukseen, jossa käytetään hyväksi länsimaiden hyväntahtoisuutta ja sinisilmäisyyttä. Heistä jos yksi sadasta on oikea pakolainen, niin meidän pitää ottaa kaikki loput 99 vastaan potentiaalisina oikeina. Sitten kun kaikki on saatu tänne, niin eihän heistä voi mitenkään luopua. Aika kallis hinta hankkiä äänestäjäpohjaa aatteelleen, jos mietti miljardeja euroja ja negatiivista yhteiskunnallista kehitystä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Huhtasaari on hiljennetty joka kerta kun hän on ottanut puheeksi maahanmuuton ongelmat ja kustannukset.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Johtuisikohan se siitä, ettei Huhtasaari ymmärrä, mistä hän puhuu... Vai luuletko, Makkonen, siihen olleen muitakin syitä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Haluaisin välttää typeryyksiin vastaamista, mutta näitä näkee jatkuvasti. Järjetön asia voidaan asiaperusteisesti vaikka nauraa pihalle, mutta miksi kesken asian esittämisen pitää hiljentää ellei kyseessä ole kiusallinen asia josta ei haluta keskustella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Huhtasaarelta kysyttiin, mitä hänen mielestään piti tehdä Suomessa jo oleville maahanmuuttaneille. Huhtasaari jankkasi, että laittamalla rajat kiinni pystytään ehkäisemään terrorismia. Tätäkö ei olisi saanut keskeyttää?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Miten paperittomien terveydenhuolto pitäisi järjestää?"

-Rajat kiinni öliöli... *keskeytys

"Vastaatko kysymykseen miten paperittomien terveydenhuolto pitäisi järjestää?

-Rajat kiinni terrostit öliöli

Ihmeen pitkä pinna toimittajilla.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Vaikka olen blogistin kanssa erimieltä asioista enkä pidä Laura Huhtasaarta varteenotettavana presidenttiehdokkaana, niin arvostan suuresti sivistynyttä tapaa, jolla blogisti käy keskustelua kommentoijien kanssa. Siitä suositus.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Arvostan suuresti kykyäsi löytää positiivista, vaikka eri linjoilla asioista ollaan :)

Mun motto on, että "joka päivä voi oppia jotain uutta" se on ehkä vähän kulunut, mutta toimiva.

Aiempina päivinä olen oppinut, miten hankalaa on perussuomalaisena yrittää pitää keskustelu järkevällä tasolla kun puhuu esimerkiksi turvapaikkapolitiikasta tai tukee Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren vaalityötä.

Tänään olen oppinut, että se on kuitenkin mahdollista.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Olen kyllä samaa mieltä siitä, että turvapaikkapoliikasta onkin syytä keskustella. Myönnän kyllä, etteivät Huhtasaaren teemat ole hänen itse keksimiään ja ne askarruttavat isoa osaa suomalaisista.

Itse olen sillä kannalla, että Euroopan olisi yhdessä hoidettava pakolaisongelmaa mutta ristiveto sen estää ja taakanjaosta on ilmeisen hankala sopia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #57

No yhdessä se toki olisi paras hoitaa. Tällä hetkellä homma ei toimi ja aika iso osa Suomessa ja muualla eu:ssa on turvapaikkapolitiikkaan tyytymätön.

Taakanjakoon pitäsi osallistua niiden jotka niitä pommeja vis kelee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun verrataan Huhtasaaren kaikkiin väittelyihin, Laura Huhtasaari oli vähiten huono eilisessä vaaliväittelyssä. Huhtasaari oli toisiksi huonoin eilen nähdyistä väittelijöistä. Tähän saakka jokaisessa väittelyssä Huhtasaari on ollut selvästi huonoin.

Minusta Huhtasaarelle olisi pitänyt antaa enemmän aikaa selvittää, minkälaisen diilin tämä lähes-presidenttimme on Trumpin kanssa neuvotellut.

Torvalds möhli oman esiintymisensä eilen totaalisesti ja oli koko porukan heikoin. Mikähän Nisselle oikeasti tuli? Hänestä kuoriutui pahantuulinen yhden asian taitaja. Kehtasi vielä loppumetreillä valittaa hänelle annettujen puheenvuorojen vähyyttä. Asiaa kun ei näyttänyt olleen muusta kuin turvallisuuspolitiikasta.

Itse joudun vaihtamaan ehdokasta ihan loppumetreillä. Ei yhteinen Nato-kanta Nissen kanssa saa minua kuitenkaan eilisen esityksen perusteella ääntäni hukkaan heittämään.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Tuossa olet oikeassa. Nissellä turnauskestävyys lopahti. Aika hapuileva esitys. Toinen puolestaan huvittava hetki oli Väyrysen kommentti syrjätymiskeskustelussa kun hän veti mittavan aasisillan moiitien syrjäytymisen syyksi vahvan markan politiikkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toinen puolestaan huvittava hetki oli Väyrysen kommentti syrjätymiskeskustelussa kun hän veti mittavan aasisillan moiitien syrjäytymisen syyksi vahvan markan politiikkaa."

Taidat oikaista Väyrysen näkemyksen aika kirkkaasti ohituskaistaa. Koiviston tekemä finanssipolitiikan vapauttaminen ja vahvan markan politiiikka oli tuhovoimaisuudessaan ennennäkemätön Suomen taloudessa, mutta pahinta oli sen korjaus jossa maksajiksi pistettiin veronmaksajat ja 65 000 yritystä. SDP:n Lipponen sitten koristeli kakun irrottamalla pääomat verotuksesta ja polkemalla sosiaaliturvan tarvehankintaiseksi ja viemällä työpaikat Kiinaan.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #37

Miten tämä liittyy syrjäytymiskeskusteluun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

"Miten tämä liittyy syrjäytymiskeskusteluun."

Et sitten lukenut kommenttiani, vastaus: Viemällä työpaikat Kiinaan.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #38

Järjestetyn laman kourissa 1988-1998 syntyneet ovat nyt parhaassa työiässä. Siis pitäisi olla, mutta työttömyyden, vanhempien konkurssin aiheuttamat vaikeudet elämässä näkyvät nyt suurempana syrjäytymisenä juuri näissä ikäluokissa. Tätä Väyrynen tarkoitti mutta ei saanut kunnolla suunvuoroa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #45

En osta tuota selitystä vaikka toki heitäkin saattaa joukossa olla. Uskon syrjäymisen olevan useimpien syiden summa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #37

Makkonen, yritykset ovat se taho jotka työpaikat Kiinaan ovat vieneet, ei presidentti tai politiikot ja yleensä vielä pakon edestä syystä, että siellä ovat markkinat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Poliitikot pakottaa viemään työpaikat kiinaan jossa voi tehdä halvemmalla kun ei ole päästömaksuja tai energiaveroja, ei työlainsäädäntöä, EU-direktiivejä, kalliita sertifikaatteja jotka mm. EU:n maiden teollisuutta rasittavat.

Toimituksen poiminnat