Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Huhtasaari on Uutissuomalaisen ja MTV:n ja IL:n vaalikoneessa suositelluin!

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801212200684888_pi.shtml

Laura Huhtasaari on kiistattomasti selkeä kansan suosikki vaalikoneissa.

Hyvä, että valveutuneet äänestäjät ovat löytäneet vaalikoneet ja toivottavasti myös äänestävät omaa suosikkiaan, eli Laura Huhtasaarta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä oon yhden vaalikonekyselyn tehnyt, siinä Huhtasaari oli loppupäässä.
Itse ei oikein noista koneista välitä, pystyi tekemään oman äänestyspäätökseni ihan omia aivoja käyttäen. :)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Mun taas tuli noin 80% Lauralle jokaisessa vaalikoneessa, minkä tein. Paavo aina toisena ja Niinistö kokolailla viimeisenä.

Ei yllättänyt lainkaan, sillä tiesinhän tuon toki minäkin etukäteen.

Mukava huomata, että enemmistö vaalikoneita täyttäneistä on samoilla linjoilla, eli Lauran linjoilla toisin kuin sinä.

Pekka Määttä

Sain toisesta vaalikoneesta Torvaldsin ja toisesta Haataisen ykköseksi. En aio kumpaakaan äänestää, tosin en Huhtasaartakaan. Vaalikoneet ovat hyvää viihdettä, mutta eivät ratkaise mitään. Vaalit ratkaisevat.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kertoo Iltalehden lukijakunnasta eniten tai siis aika harvahan iltapäivälehtien lööppejä kehtaa tunnustaa lukevansa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

En tiedä mitä se niistä lööppien lukijoista kertoo, mutta esimerkiksi mtv3 ja iltalehden vaalikoneiden uskoisin olevan kohtalaisen suosittuja ja noilla vaalikoneilla ei ole mitään tekemistä iltapäivälehtien lööppien kanssa.

Varmasti harmittaa Lauran mollaajia se, että enemmistö vaalikoneiden täyttäneistä on samoilla linjoilla Laura Huhtasaaren kanssa.

Siellä nyt aivonystyrät suorastaan sauhuaa, kun mietitään, että millä tuota faktaa nyt jotenkin saisi vääristettyä...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No, sanotaan et keskimäärin suomalainen käy päivisin töissä, eikä hänellä ole aikaa täytellä iltiksen presidentinvaalikonetta. Iltaisinkin keskiluokkaiset ihmiset mieluummin seuraavat jotain laatumediaa, eivät iltapävälehtiä tai Seiskaa, sikäli kun harrastuksiltaan ennättävät.

Siitähän on ihan tutkimustakin joidenkin vuosien takaa: iltapäivälehtien lukijoissa vähän koulutetut miehet ovat yliedustettuina = perussuomalaisen äänestäjän profiili.

Itsekin luen iltistä lähinnä oluella baarissa istuessa, jos ei ole muuta luettavaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #11

Vääriä koneita, tietty! Miulle Laura on tullut nro ykköseksi, joka ikisessä koneessa, jonka olen tehnyt. Yle, Hs, iltalehti, iltasanomat, karjalainen....

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #11

Jaa, mäkin käyn päivisin töissä. Putkihommissa eli matalasti koulutettu eli tyypillinen persu näkemyksesi mukaan.
Onko tämä laatumediaa tämä puheenvuoron blogi? Vai miksi sinä tätä näin illalla seuraat?

Itse katon kotimaan uutiset ampparit.comista jossa on yleensä lähes kaikkien kotimaisten medioiden uutiset.

Tämän linkkaamani uutisen kaivoin käyttämällä ampparit comin hakua, kun luin sosiaalisesta mediasta huhun tuosta Lauran vaalikonetuloksesta ja sitä en muuten voinut vahvistaa.

Se vaan, että jostain syystä monikaan media ei tuo halua sen kummemmin uutisoida, kun ei ole oma suosikki uutisen kohteena.

Naurettavaa tämä poru tästä asiasta. En mä jaksas iltamyöhään täällä itkeä Saulin kannattajille, jos Sauli olisi kansan suosikki vaalikoneissa.

Jaoin tämän koska olen luonnollisesti Lauraa äänestäneenä Perussuomalaisena iloinen siitä, että Laura Huhtasaari on vaalikoneiden ylivoimaisesti eniten suosittelema presidenttiehdokas.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #14

Tältä kyseiseltä tohtorilta olis ihan kiva kuulla/lukea joskus muutakin kuin esson baarissa, yhteiskunnan elättinä maleskelevista perussuomalaisista. Juu itsekin käyn töissä, niinkuin moni muukin. Ja kyllä kattavimman kuvan saa lukemalla useita eri lähteitä, kotimaisia ja ulkomaisia.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #14

”Onko tämä laatumediaa tämä puheenvuoron blogi?”

Ei todellakaan ole laatumedia.

Mutta itseäni en laskekaan porvariksi, ja yritän seurata ns. vaihtoehtomedioita jo ammatin puolesta etten eläisi kuplassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #11

Ilmankos kokoomuskin otti lehdistöavustajansa ministeriksi ILTALEHDEN ent.toimittajan. Taitaa olla niitä ent.lehdistön tyttöjä naitunakin piireissä...ja tokihan nämä laatujulkaisut ovat varsin suosittuja keskiluokkaisten lukemisia ja lukeutuvat niihin laatumedioihin ,sen perusteella ketkä niitä nappaavat mukaansa kaupoista ja kioskeista työpaikoilleen luettaviksi.Kyllä se pitää laatutavaraa olla se ILTALEHTI kun oikein KOKOOMUKSEN VALITSEMAKSI MINISTERIKSI ovat ent."toimittajan" meriitit riittäneet.Vieläpä moneen kertaan..

Iltalehti (IL) on suomalainen iltapäivälehti ja verkkopalvelu. Se perustettiin vuonna 1980 Uuden Suomen iltapäiväpainokseksi. Iltalehden kustantaja on Alma Media -konserniin kuuluva Alma Media Suomi Oy. Lehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä, päätoimittaja Petri Hakala joulukuuhun 2017

Iltalehti ilmestyy kuutena päivänä viikossa, maanantaista lauantaihin. Lauantaisin ilmestyvä lehti on myynnissä koko viikonlopun ja sisältää myös Viikonvaihde-liitteen.

Kuten kilpailijaansa Ilta-Sanomia, myös Iltalehteä myydään irtonumeroina. Lehden keskilevikki vuonna 2014 oli 71 195 ja viikonvaihdenumeron 91 840. Lukijoita lehdellä oli syksystä 2012 kevääseen 2013 keskimäärin 496 000. Levikiltään Iltalehti on Ilta-Sanomien jälkeen Suomen toiseksi suurin iltapäivälehti ja neljänneksi suurin sanomalehti.

Kansallisen mediatutkimuksen vuonna 2010 tekemän tutkimukseen mukaan iltapäivälehdet menettivät kahdessa vuodessa lukijoita maakuntalehtiä enemmän. Iltalehden painettu lehti menetti kahdessa vuodessa 49 000 lukijaa ja sen kilpailijan Ilta-Sanomien lukijamäärä putosi 56 000:lla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Minulla on tapana leikkiä vaalikoneilla antaen täysin järjenvastaisia vastauksia ja katsomalla, mitä kone antaa takaisin. Olen sitten varmaan 'suositellut' Huhtasaarta minäkin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sain kahdesta vaalikoneesta ykköseksi henkilön, jota takuuvarmasti en äänestä. Joku häpy pitää olla.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Juu eihän tämä yhteiskunta nyt niin toimi, että täällä sellaisia ruvetaan äänestään kenen kanssa samaa mieltä ollaan..

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisin havaitsevinani jonkinlaista hitautta tämän asian uutisoinnissa. Kyllä se mielestäni viihdeuutiset ohittaa, jos joku ehdokkaista on ylivoimainen eri vaalikoneissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei ole tainnut uutisoida Demokraattikaan vaikka Haatainen on tässä toisena:

Tähän mennessä MTV:n vaalikoneeseen vastanneista noin 40 prosenttia on saanut ehdokkaakseen perussuomalaisten Laura Huhtasaaren.

Toisena tulee sosialidemokraattien ehdokas Tuula Haatainen, jonka ehdokkaakseen on saanut neljäsosa koneen vastaajista.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laura...

Eikä HBL vaikka Torvalds on IL:n vaalikoneessa kolmantena:

Kolmanneksi suositelluin ehdokas vaalikoneen käyttäjien keskuudessa oli RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds, mikä on huomionarvoista, sillä Alma Median gallupin mukaan Torvalds on presidentinvaaleissa viimeisellä sijalla kahden prosentin kannatuksella.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801212200683...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ei taitaisi olla it-nikkarilta kovin vaativaa panna robotti täyttämään kyselyä Huhtasaaren tulokselle satoja kertoja. Siihen voisi olla intressiä joillain ulkomaalaisillakin, USAn vaalien tapaan.
Esimerkiksi tekemissäni vaalikoneissa ei ole mitään "En ole robotti"-varmistuksia.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Hyvä huomio, ja ylipäänsä tässä hypetyksessä unohtuu se, että vaalikoneet eivät äänestä. Nyt on tietääkseni myös ensimmäinen kerta, kun vaalikoneiden antamia suosituksia julkistetaan, joten ei ole vertailukohtaa sille, miten hyvin ne korreloivat äänestyskäyttäytymiseen. Ainakaan gallupeihin nähden mitään korrelaatiota ei ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eikä ole mitään tietoa kuinka monta kertaa joku käyttää ko vaalikonetta. Jos 100 aktiivista äänikoneen käyttäjää kaikki valitsevat samat vaihtoehdot ehdokkaalleen muutamia kymmeniä kertoja päivittäin viikon aikana tuo "suosituimmuus" pomppaaa aika korkealle. Siihen ei monta minuuttia mene yhden haun tekemisessä kun pääse vauhtiin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #20

Nimenomaan. Ei ole mitään tietoa, mutta ilmeisesti oletat, että juuri Huhtasaarta näin nostettaisiin, mutta ei muita?

Koittakaa nyt päättää, että onko nuo vaalikoneet täysin merkityksettömiä, vai onko niitä manipuloitu (pelkästään) Huhtasaaren osalta.

Sillä välin me Lauran äänestäjät nautimme tilanteesta, jossa voimme todeta Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren olevan vaalikoneita täyttäneiden kansalaisten suurin suosikki.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ei taitaisi juu. Rikkaita edustavalla Kokoomuslähtöisellä Niinistöllä varsinkin on varmasti tarpeeksi rikkaita tukijoita, jotka helposti voivat koittaa nostaa Niinistöä.

En kuitenkaan usko, että mikään taho on tätä harrastanut kenenkään ehdokkaan nimissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän vaalikoneiden käyttäminen mitään maksa.

Zefistä ei kuitenkaan voida varmistaa sitä, että vastaavatko vaalikoneessa samat ihmiset useita kertoja, joka mahdollistaisi sen, että tulokset näyttäisivät Huhtasaarta suosivina.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/huhta...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tilastoharha. Tolkun ehdokkaiden etsijöillä ykkössija hajaantuu ainakin kuuden ehdokkaan kesken. Tolkuttoman etsijöillä vaihtoehtoja on vain yksi. Ja sitten on vielä se Paavo.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Harhaisuutta on ainoastaan se ,että media on saanut suomessa jonkun ehdokkaan kannatuslukemaksi 80% joka ei todellakaan pidä paikkaansa,ellei mielipidemittaukset joita tehtailevat kokoomuslaisten omistamat firmat alipalkatuilla duunareillaan,ole se mittari.Näitä aivopesukampanjoita on YLE:kin jo alentunut levittämään ja tasaista tahtia jokainen media koska yksinkertaisesti ne laulavat niiden lauluja joiden leipää syövät.Kun kokoomus-keskusta ovat veljiä keskenään ja jakaneet rahoja ja medialle mm.YLE ja MTV jolle hjallis harkimo (sipilän naapuri ja bisnestoveri) ehdotti veronmaksajien tukea ja laittoivat määräysvallat ihan uuteen uskoon.Aina kun luette tarinoita katsokaa ensin kuka omistaa lehden ja keitä ne edustavat ja varsinkin se keitä istuu siellä takana ohjaamassa.Kokoomus potki toimittajan pellolle ,saman teki keskusta ja taas saivat omat sopivat toimittajat tilalle.

"Kansanedustaja Harry Harkimon (kok.) vetämä työryhmä päätyi keväällä esittämään kahdeksan miljoonan euron vuosittaista tukea kaupallisten tv-kanavien uutistoiminnalle. Tukea perusteltiin kaupallisen tv:n uutistoiminnan haasteilla.

Kaupallisille kanaville tervetullutta tukea on ehditty myös kritisoida. Esimerkiksi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kritisoi Helsingin Sanomisssa tuen kohdistamista ainoastaan perinteiselle televisiolle. Kalstan mukaan pääosa lisärahasta valuu ruotsalaiselle mediajätti Bonnierille, joka omistaa MTV3:n.

Työryhmää vetäneellä Harkimolla on tunnetusti tiivis historia MTV3:n kanssa. Liikemies veti kanavalla vuosina 2011-2016 suosittua Hjalliksen kanssa –keskusteluohjelmaa. Kanavalla pyöri aikaan myös Harkimon ympärille rakennettu versio tosi-tv-ohjelma Diilistä.

Myös pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on omakohtainen side MTV3-kanavaan ja sen uutistoimintaan: Sipilän Jouni-veli työskentelee MTV3:lla toimittajana"YLE rahoista valuu 40 miljoonaa vuodessa paratiiseihin jotta kyllä on pullat uunissa ja ei varmasti mitään vääristelyä eikä vaikuttamista hallituksella median toimintaan.Ei toki,yhtä rehellistä ja puolueetonta kuin amerikoissa vietnamin sodan aikaan..

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kansa ei vieläkään oppinut persujen hallitukseen pääsystä.Eikä PS oppositiopolitikoinnista -03-15 mitään.

Edes sitä ettei presidentillä ole enää valtaa ,eikä eduskunnassa päätä yksi puolue mitään koska siellä on 8 muutakin puoluetta.Enemmistö päättää aina.
Olisiko kepu,kok,rkp esim.persujen politiikan takana? No ei varmasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä eilinenkin tentti osoitti sen, että Huhtasaari on niin hukassa tuossa seurassa, että myötähäpeää kyllä tunnen.

Paavo se yritti, yritti, yritti, mutta ei vaan suksi luista.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Mut hei eihän mei huonosti koulutetut persut mitään asiaohjelmia katella, niin tuskin vaikuttaa tulokseen..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jännittää kyllä että tuleeko toista kierrosta vai viekä Laura potin jo ensimmäisellä. Sen verran ylivoimainen ehdokas on vaalikoneissa mutta ei tiedä, ainahan tilanne voi vielä muuttua ja vaalikoneissa tulee suosituksia muillekin.

Voisimmeko siirtyä käytäntöön, että presidentti valittaisiin vaalikoneiden suositusten mukaan? Vastaisi sähköistä äänestämistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Huhtasaari ei voita heti 1. kierroksella ja tuleekin toinen kierros niin Maikkarin vaalikoneen mukaan sille pääsevät Huhtasaari ja Haatainen selvällä erolla Niinistöön, joka on vasta kolmantena.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laura...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Epäilen kyllä, että Niinistön kannattajat ovat manipuloineet tulosta saadakseen ehdokkaansa kärkikolmikkoon. Pitääpä tarkistella, ovatko kampanjavarat menneet bottien rakentamiseen radiomainosten sijaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #30

Ite en ole lainkaan arvioinut miten vaikuttaa äänestämiseen tuo Lauran ylivoima vaalikoneissa.

Pidän sitä kuitenkin enemmän positiivisena kun negatiivisena asiana tässä tilanteessa, missä Lauraa dissataan oikealta ja vasemmalta.

Itse olen ollut Lauran kannoilla alusta asti (tyhmä persu kun oon) ja ilokseni huomasin, että Laura on vaalikoneissakin samoilla linjoilla kun minä.

Jos Väyrynen olisi ollut kaikissa ykkönen niin olisin ainakin jouttunut ehkä miettiin vielä kumpaa äänestän.

Oma äänestyspäätös perustuu kuitenkin vuosien seuraamiseen näiden ihmisten ajatuksenkulusta.

Sitä en ymmärrä miksi se teitä niin kovasti häiritsee, että Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vaalikoneiden eniten suositeltu. Varsinkin kun mielestänne vaalikoneet ei lainkaan vaikuta millään tavoin äänestämiseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

Ei se ainakaan minua häiritse. Pidän selvänä että ehdokas, joka erottuu selvästi muiden ehdokkaiden "valtavirrasta" pomppaa esille koska muiden suositukset jakautuvat enemmän tasan. Jos joku häiritsee niin persujen tapa antaa asialle jotain muita merkityksiä ja pyrkiä esittämään Huhtasaari jonkinlaisena suosikkina. Sinähän et sitä tietysti tee, mutta ne muut.

Itselläni tuli Matti Vanhanen ykköseksi niissä parissa vaalikoneessa jotka tein. Missään tapauksessa Vanhanen ei kuitenkaan ääntäni saa, sen sai ehdokas joka tuli toisessa toiseksi ja toisessa kolmanneksi. Sen verran koneet toimivat ainakin minun kohdallani, että Paavo ja Laura olivat pahnanpohjimmaisina. Eipä tälläkään vaalien lopputuloksen kannalta ole merkitystä.

Edit: Tuli vielä mieleen että myös nämä pahnanpohjimmaiset olivat kanssani noin 40-prosenttisesti samaa mieltä eli jossain ovat vastanneet samoin tai sinnepäin. Lasketaanko ne mukaan määrissä kun tarkastellaan, paljonko vaalikoneet ovat "suositelleet"?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #33

"Sinähän et sitä tietysti tee, mutta ne muut."

Kyllä minä tähän syyllistyn tässä asiassa 100%
Ja te kommentoijat autatte minua siinä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Tässä alustavaa:

Kysely: Vain harva äänestää vaalikoneen tarjoamaa ehdokasta

Kansalaiset kokevat internetin vaalikoneet hyödyllisiksi etsiessään omaa ehdokastaan. Silti vain joka kuudes kertoo äänestäneensä vaalikoneen tarjoamaa ehdokasta.

TNS Gallupin kyselyssä kaksi kolmesta vaalikonetta käyttäneestä kävi viime eduskuntavaalien aikana testaamassa ehdokkaita verkossa ainakin kaksi kertaa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kysel...

Ensi keväänä tiedetään sitten enemmän:

Tutkimus alkaa – Vaaliekspertti selvittää lähes 140 000 eurolla vaalikoneiden käyttöä

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/569768-tutk...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Veronmaksajat rahoittavat leijonanosan Vanhasen kampanjasta puoluetuen kautta - yksityishenkilöiltä keskustan presidenttiehdokkaalle vain 10 000 euroa
Perjantai 19.1.2018
IL
Keskusta tukee Vanhasen kampanjaa 485 000 eurolla.
- Potti koostuu pitkälti puoluetuesta, joka on peräisin valtion budjetista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja silti en ikinä ole äänestänyt Kepua. Ja nyt rahoitan veroillani kepun pressavaalikamppanjaa.
Liekö Laurankin vaalirahoissa persujen saamaa muhkeaa puoluetukea -15 toiseksi suurempana puolueena. Enkä äänestä edes persuja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksihän kyselet yksistään Lauran vaalirahoituksesta puolueelta? Toisaalta kerrot kepun rahoittaneen Vanhasen vaalia. Miksi et ota huomioon jo saatavissa olevien muiden puolueiden ehdokkaiden saamia tukirahoja vaaleihin joita olet myös ollut minun tapaan rahoittamassa? https://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/fi/index/vaal...

Thorsvald 110 000,00 euroa. Haatainen 450 000,00 euroa ja puolueyhdistyksiltä 19 000,00 euroa. Kyllönen 100 000,00 euroa. Haavisto 96 850,71 euroa ja puolueyhdistyksiltä 30000 euroa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #38

Luulin että sivun aihe oli Persujen presidentti ehdokas Huhtasaaresta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

Kirjoituksessa taitaa kuitenkin olla kyse eri medioiden vaalikoneiden käyttämisistä ja niistä saaduista tuloksista.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Ei ole Huhtasaari ainakaan minun suosikkini. Olen täyttänyt kuusi vaalikonetta (Yle, HS, IS, IL, MTV ja Uutissuomalainen), ja kaikissa Huhtasaari on ollut kolmen viimeisen joukossa Väyrysen ja Kyllösen kanssa (vaikka Kyllöstä voisin äänestääkin). Kolmen parhaan joukossa on aina ollut vähintään kaksi seuraavista: Torvalds, Niinistö tai Haavisto. Vaikea kuvitella, että minun kaltaisiani suomalaisia olisi niin vähän kuin vaalikonetulosten yhteenvedot muka antavat ymmärtää.

Ensimmäisellä kierroksella äänestin sitten Huhtasaarta vastaan, eli ehdokasta, joka todennäköisimmin tulee toiseksi ja pudottaa Huhtasaaren pois mahdolliselta toiselta kierrokselta.

Toimituksen poiminnat