Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

1 200 000 työtuntia joka kuukausi odottaa noutajaansa?

Sipilän hallitus on sitä mieltä, että yrityksillä on tarjota 1,2 miljoonaa työtuntia enemmän  joka kuukausi, mutta eivät ole kuitenkaan halunneet niistä kertoa kenellekään?

 

Hallitus ajattelee, että paras keino paljastaa nuo 1,2 miljoonaa tekemätöntä työtuntia on pakottaa työttömät umpimähkään niitä kyselemään sakon uhalla. Ja se ei vielä riitä, sillä kohta yritysten henkilöstövastaavat saavat  lisäksi 800 000 työhakemusta lisää joka kuukausi analysoitavaksi.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Toivottavasti mahdollisimman moni näistä työhakemuksista menee kansanedustajien tai heidän lähipiiriien omistamiin yrityksiin tai eduskunnallle. Siellähän on kaiken näköistä palkattua henkilökuntaa ja varmasti suuri tarve saada lyhytaikaisia työntekijöitä taittamaan torkkupeittoja kansanedustajien huoneiden sohville.

Juhani Vehmaskangas

Rajua riskipeliä Sipilä nyt pelaa. Jos hän näillä "pakkotoimillaan" onnistuu nostamaan työllisyysasteen tavoittelemaansa 72%:iin niin mahdollisuuksien rajoissa olisi, että hän olisi seuraavankin hallituksen pääministeri.

Tällä hetkellä kuitenkin pitäisi todennäköisempänä, että nykyhallituksen kaiken maailman toimet syövät tulevissa eduskuntavaaleissa kannatusta kaikilta hallituspuolueilta (poislukien siniset). Keskustalla ainakin on edessä raju notkahdus ellei "töihin pakottaminen" toimi halutulla tavalla. Hyvä niin!

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Joo sinisiltä on paha viedä kannatusta pois, kun ei sitä ole.

Tilastokikkailulla numerot voi kaunistua, mutta vaikea nähdä, että rekrytoinnin ruuhkauttaminen helpottaisi työllistämistä, tai että ostovoiman tuhoaminen lisäisi kysyntää.

Lisäksi tämän hallituksen piti parantaa kilpailukykyä, mutta nyt heidän politiikka on umpikokoomuslaista kasvukeskuksiin keskittämistä, joka nostaa työn hintaa kohonneilla asumiskuluilla ja jarruttaa näin vientiä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tero, hyvä ja ytimekäs kirjoitus!

Kirjoitat, että "Sipilän hallitus on sitä mieltä, että yrityksillä on tarjota 1,2 miljoonaa työtuntia enemmän joka kuukausi, mutta eivät ole kuitenkaan halunneet niistä kertoa kenellekään?"

Minäpä kerron, Suomessa on jatkuvasti 1,2 miljoonaa työtuntia tekemätöntä työtä, joista on yritetty kertoa hallitukselle, mutta tätä kertomusta ei ole kuunneltu. Se työ on vanhusten kotihoito- ja palvelutyötä - yksinkertaisimmillaan ihan vanhusten kanssa rupattelua ja kaffittelua.

Katso "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite kansalaisaloite.fi -palvelussa:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Tässä 8.1.2018 avatussa kansalaisaloitteessa vaadimme kumoamaan HE 124/2017 lain kuten siinä nyt jo lähes 130 000 allekirjoitusta saaneessakin aloitteessa, mutta meidän aloitteessamme esitetään lisäksi ratkaisuna uusi työttömien "osallisuudenmalli", joka lisää työttömyysturvaa 4,65 %:lla ja hyväksyy myös vapaaehtoistyön, oman lähiomaisen tai naapurin auttamisen vaadittavana aktiivisuuden osoituksena.

Kansalaisaloitteessamme kerrotaan, että nyt vuoden alusta lainvoiman saanut aktiivimalli on perustuslain vastainen (1 § 2. ja 3. mom.). Siksi se tulisi käsitellä riippumattomassa perustuslakituomioistuimessa, koska se meni jo perustuslakivaliokunnan seulasta läpi.

Oikeuskanslerin toiminnan arvioi tuo sama poliitikoista koostuva perustuslakivaliokunta, kertoi Tuomas Pöysti "Ykkösaamussa" la 13.1. Tämän vuoksi tarvitaan kiireellisenä perustuslakituomioistuin Suomeen. Sitä odotellessamme käykäämme allekirjoittamassa "Aidosti palkitseva aktiivimalli", joka kunnioittaa niin työttömien kuin ikäihmistenkin ihmisarvoa.

Huom! Perustuslakituomioistuimen perustamiseen tähtäävä kansalaisaloite on avattu 14.1. Samalla pankkitunnistautumisella voi käydä kannattamassa helposti useampaa eri aloitetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomessa on jatkuvasti 1,2 miljoonaa työtuntia tekemätöntä työtä, joista on yritetty kertoa hallitukselle, mutta tätä kertomusta ei ole kuunneltu. Se työ on vanhusten kotihoito- ja palvelutyötä - yksinkertaisimmillaan ihan vanhusten kanssa rupattelua ja kaffittelua."

Tuosta ei haluta maksaa palkkaa eli kyse on puuhastelusta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei Jarmo,

ihan oikein!

Tämä "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukainen apu vanhukselle on tärkeää "puuhastelua", jonka voisi liittää (pitkäaikais-)työttömän ns. "velvollisuuksiin" silloin kun hän ei saa mistään muualta työtä tai työtön ei voi osoittaa aktiivisuuttaan muulla tavoin.

Tästä "puuhastelusta" hänelle kuitenkin annettaisiin 4,65 %:n l i s ä y s hänen työttömyyskorvaukseensa. Hallituksen aktiivimallihan v ä h e n t ä ä tuon saman määrän.

Tästä "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukaisesta "puuhastelusta" työtön, vanhus ja kunnan sosiaalitoimi sopisivat yhteisesti.

Mitään varsinaista palkkaa ei maksettaisi, eli mikään turha oheistyö yhteiskuntaa kuormittavana ei juurikaan lisääntyisi eikä tämä "puuhastelu" sotkisi työttömän työttömyyskorvausten maksatusta.

Jos/kun ko. työtön saisi työtä, em. "Aidosti palkitseva aktiivimalli" päättyisi sopijapuolien niin sopien ja uuden työttömän "puuhastelun" mahdollistamiseksi tämän saman vanhuksen kohdalle.

Tämä olisi oikeudenmukainen ja inhimillinen työttömien aktivointimalli niin maalla kuin kaupungissa niin avunantajan kuin avunsaajankin kannalta.

Mitäpä tuumitte?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset