Tero Ahtola Suomi takaisin!

Yhden asian äänestäjä

Viimeaikoina on kuultu paljon puhetta yhden asian puolueesta. Yleensä kyse on persuista ja annetaan ymmärtää, että persut on vain maahanmuuttoasioiden puolue.

Mutta toisaalta kaikki puolueet profiloituu johonkin. Kokoomus kaiken yksityistämiseen ja myymiseen, Vihreät luonnon tuhoamiseen ja rasistiseen ihmisten solvaamiseen ja vihapuheeseen.

Vasurit räkii ja hakkaa ihmisiä kadulla naamarit päässä, Keskusta ajaa maaseutuja alas ja pakkoasuttaa ihmisiä suuriin kaupunkeihin.

Nyt ihmettelet, että ei noi nyt ihan noin mene noi profiloinnit? Tai no Kokoomus menee kyl juur noin.

Näin vaan uhkaa mennä, koska meillä on yhden asian äänestäjiä.

On äänestetty keskustaa maaseudulla, kun se on uskottu, että pitäähän se ainakin maaseudun puolia. No miten kävi? Keskusta on tekemässä historiallisen totaalituhon maaseudulle maakuntauudistuksellaan. 

 

Yrittäjät ovat äänestäneet Kokoomusta, kun ovat ajatelleet, että kyllähän Kokoomus nyt ainakin yrittäjien puolia pitää. No miten on? Ehkä sen 3% yrittäjistä, joiden kotipaikka ei ole Suomi ja muille yrittäjille tekee vain hallaa tuomalla kilpailijat yhä kauempaa ja halvemmilla kuluilla markkinoillemme, jossa meillä on kuitenkin oma kulurakenne.

Joku äänesti demareita, kun on palkkatöissä. No sillä saralla ei ole tapahtunut mitään. Puolue on kuin hukkunut tyystiin kartalta. Onko tyyntä myrskyn edessä?

Lunnosta tykkäävät äänestää vihreitä, kun ajattelevat, että on ainakin arvot kohillaan. No miten on?

Millä muotoa on luonnon kannalta mahtavaa suosia globalisaatiota ja eu:ta, jotka edistävät yhä enemmän ruoan ja turhan krääsän rahtaamista ympäri maailmaa ja kannustaa täten myös tuotannon siirtymistä sinne, missä vähiten välitetään ihmisoikeuksista ja luonnosta. Sitten vielä cityvihree puolueen edustaja vihapuhuu maalla-asujat insestillä ja haukkuu luonnonläheisyyden pystyyn ja puolueen puheenjohtaja antaa täyden tuen toiminnalle olemalla tuomitsematta solvausta.

Kun kerrankin yksi puolue (nyky ps) olisi päässyt hallituksessa ääneen, niin siltä kaapattiin valta pitää äänestäjiensä puolia.

 

Ongelmaa ei tee yhden tai kahden tai kolmen asian puolueet. Mitä vähemmän niitä asioita on, sen tarkemmin demokratia toimii

Sen sijaan ongelmallisia ovat nämä kaikkien asioiden puolueet, jotka pääsevät valtaan täysin eri asioilla, mitä sitten kuitenkin lopulta tekevät.

Presidentillä ei ole valtaa hajoittaa hallitusta. Pitäisikö se valta olla kansalla? Pitäisikö ääni olla vedettävissä pois silloin kun takki kääntyy? Siinä vaiheessa, kun hallituksen jäsenten saamat äänet laskee alle 50% pitäisi olla aina uusien vaalien paikka.

Ei taitaisi onnistua. Meillä olisi vaalit kuukauden välein :D

Kun yhden asian äänestäjä äänestää monen asian puoluetta, niin aika usein tulee huti.

Tapaäänestäjät ovat suurin yhden asian äänestäjäryhmä ja sahaavat näin kaikkein kovimmin oksaa, millä istuu.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Minulle riittää äänestämiseeni, että ehdokkaani puolueineen vastustaa haittamaahanmuuttoa tänne Suomeen.

Erittäin hyvänä ja ansiokkaana bonuksena pidän sitä, jos äänestämäni puolue ajaa eroa Eu:sta ja mätävaluutta eurosta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...ehdokkaani puolueineen...".
Noin se pitää ajatella.
Sillä mitä ehdokas sanoo ei ole puoluekurin takia mitään merkitystä. Vain puolueen kellokas ratkaisee. Jos puhuja ei ole tuo kellokas, puheensa on yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Kokoomus kaiken yksityistämiseen ja myymiseen...".
Eivät poliitikot mitään myy. Lahjoittavat kylläkin.
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

"...maakuntauudistuksellaan...". Ei se ole uudistus. Sanalla "uudistus" on positiivinen kaiku. Nyt on kyse vain muutoksesta, maakuntamuutoksesta.
Sen tekemiseen kepulilla ja kokomustalla on yhteinen kannustin, joten vaara on suuri.

"Sen sijaan ongelmallisia ovat nämä kaikkien asioiden puolueet, jotka pääsevät valtaan täysin eri asioilla, mitä sitten kuitenkin lopulta tekevät".
Tuohon tarjoan lääkkeeksi poliitikkojen määrän vähentämistä
http://pekkamansala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23584...

Esim. maakuntamuutos tuo elätettäväksemme tuhansia poliitikkoja ja poliittisia virkamiehiä lisää. Mihin heitä muka tarvitaan ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset