Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Kokoomus ajaa hallitusyhteistyön seinään, Sipilä pyytää presidentiltä eroa?

Demokraatti julkaisee Skinnarin mietelmiä tässä LINKKI

Taitaa olla toiveajattelua Skinnarilta.

Eikö hallituksen kaatuminen olisi loppu myös kokoomuksen valinnanvapaudelle?

 

Kukaan muu ei ole niin hullu, kun Sipilä  joka lehmänkaupoillaan valinnanvapauden hyväksyy. Paitti tietty nää siniset, mitkä hyväksyy ihan mitä tahansa, kunhan saavat olla hallituksessa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Toisaalla ministeri Orpo sanoo ”Valinnanvapaudessa ei ole kysymys vain lainsäädännön, vaan koko ajattelutavan muutoksesta, jossa ihminen nostetaan keskiöön. Paketti on viittä vaille valmis.”
https://demokraatti.fi/petteri-orpo-tuotan-pettymy...

Heh vain Orpolle ja kokoomukselle. Silloin kun on kyse kokoomuksen halusta ajaa jokin heille tärkeä asia maaliin eivät menettelytavat ole esteenä. Näin kävi myöskin kokoomukselle Orpolle ja Vapaavuorelle etunenässä hallitusyhteistyön jatkumisessa Sipilän hallituksessa. Tuolloin ei tosi asiassa ollut kyse mistään arvopohjaeroista vaam kokoomuksen itsekkyydestä johon mukaan sortui Sipilä ja keskusta. Siniset tekee kuten kaksi muuta hallituspuoluetta sanoo.

Missä oli siis kokoomuksessa ihminen kun hallitukseen ei kelvannut vaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi äänestetty PS? Kokoomuksella in ihan omat arvot joihin ei sisälly perustuslaissa turvatut tasavertaisuus eikä muukaan laissa säädetty vaan tässäkin soten valinnanvapauden saamisessa kokoomuksen haluamalla tavalla ei ole merkitystä perustuslailla eikä sillä kuinka paljon kustannukset soten kohdalla nousisivat. Pääasia on että suurituloisten veroastetta hilataan alaspäin ja otetaan vähemmän ansaitsevilta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Pääasia on että suurituloisten veroastetta hilataan alaspäin ja otetaan vähemmän ansaitsevilta."

Lisäisin vielä, että, kunhan saadaan kavereille yksityisiin terveysfirmoihin paikkoja ja hyvien veljien firmoille siirrettyä maksimi määrä veroeuroja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No nuo yksityisten firmojen lisäpaikat tulevat kuten manulle illallinen kokoomuksen ajamalla tavalla. Ei siinä ajatella vähemmän antsaitsevien verorasituksen kokonaismäärää vaan suurituloisten kokonaisetujen määrää.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kokoomus tosiaan on ainoa luokkataistelupuolue Suomessa. Kepukin sallii maanviljelijöiden vähittäisen hivuttamisen hengiltä. Parhaiten äänestäjien etujen ajamattomuudessa tai niiden vastaisuudessa toki kunnostautuvat vasemmistoliitto ja SDP.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No viime kädessä veronmaksajat ratkaisevat miten käy !

Siitä kai valinnanvapaudessa on kyse ? Kun päättää olla valitsematta yksityistä palvelua ja pysyy visusti kunnallisen terveyspalvelun piirissä, yksityisten terveyspalvelujen kysyntä näivettyy ja ne häviävät häiritsemästä suomalaisen terveyspalvelun laadukasta kehittämistä !

Yksityiset palveluntuottajat tuottavat nykyisin runsaan neljänneksen kaikista sosiaali-ja terveyspalveluista. Yksityinen hyvinvointiala työllistää 120 000 terveysalan ammattihenkilöä.

Sosiaalihuollon palvelujen antaminen on luvanvaraista ympärivuorokautisten palvelujen osalta. Muista kuin ympärivuorokausista yksityisistä sosiaalipalveluista on tehtävä kirjallinen ilmoitus sille kunnalle, jossa palveluja annetaan.

Terveydenhuollon palvelujen antaminen yksityisesti on luvanvaraista. Lupaa ei kuitenkaan tarvita silloin, kun palveluja annetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai kun työnantaja järjestää itse työterveyshuollon lakisääteiset palvelut. Lähes 1,5 miljoonan työterveyspalvelun piirissä olevan henkilön terveyspalvelut terveyskeskuksiin. Ei kuulosta kovinkaan järkevältä, mutta kansalaisten tasa-arvoisen kohtelun kannalta yksityiset työterveyspalvelut pitää lopettaa !!

Yksityinen sektori tuottaa kolmanneksen lääkäripalveluista. noin puolet hammaslääkäripalveluista, noin 80% työterveyshuollon palveluista, noin puolet kuntoutuksesta, yli puolet erityisryhmien asumispalveluista ja lastensuojelupalveluista.

On se niin väärin. Tapahtukoon oikeus ja kiellettäköön yksityiset terveyspalvelut silläkin surauksella, että kunnallisveroja nostetaan yli miljardilla eurolla ja julkinen sektorin palvelut romahtavat!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tällaiseksi se on mennyt... siis volyymit.
Yksityinen lääkäripalvelu on menestynyt vuosikymmenet sen vuoksi, että sen työntekijät voivat valita asiakkaansa rajoittamalla julkisen terveydenhuollon palveluita virka-aikanaan julkisella puolella. Ajokortti-terveystarkastus ei ole minun muistini mukaan koskaan onnistunut julkisella puolella, vaan on vedottu resurssipulaan. Kaikki vastaavat asiat on hoidettava yksityisellä. Tämä esimerkkinä.

Yksityisillä sosiaalipalvelun tuottajilla palkat ovat suorittavalla portaalla lähtökohtaisesti 4 palkkaluokkaa matalammat. Tuottoa näillä aloilla ei saada muulla tavoin, paitsi toinen keino on pitää asiakkaasta kynsin ja hampain kiinni kroonistamalla tämä avuntarvitsijaksi.

Oma työterveyshuoltoni siirrettiin terveyskeskukseen kun yksityinen ei toiminut alkuunkaan.

En kieltäisi yksityisiä terveyspalveluja, mutta poistaisin kelakorvaukset, säätäisin niille arvonlisäveron ja kieltäisin kokonaan vuokralääkäreiden käytön julkisissa palveluissa. Tästä seuraisi jotain, mutta annan Ilkan povailla kausaalisuhteita.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Martti Haverinen

Niin se terveyskeskus palkkasi varmasti lääkärin ja henkilökunnan huolehtimaan vain työterveyden asiakkaita kunnan veronmaksajien maksamassa kiinteistössä, hoitolaitteilla, tarvikkeilla kiinteistökuluilla etc.

Miten kunnan toiminta eroaa yksityisen terveyspalvelutuottajan toiminnasta ? No ainakin siten, että kunta ei maksa tuloksestaan yhteisöveroa eikä kiinteistöveroa. Alijäämä kyllä jää kuntalaisten maksettavaksi !

Lisäksi kunnan tarjoama työterveyspalvelu asettaa muut kuntalaiset eriarvoiseen asemaan. Siihen työterveyden jonoon ei vanhukset, työttömät ja lapset pääse.

Toimituksen poiminnat