Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Kepu pettää aina.Tällä kertaa S-L A Bulshittaa

Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa päivän Forssan Lehden blogissaan, että

 

"Tuleeko EU:sta enenevästi tulonsiirtounioini? Siinä unionissa pohjoinen Eurooppa maksaisikin Etelä-Euroopan velkoja. Sipilän hallitus torjuu hyvin perustein tällaista kehitystä"

 

Eli kun Sipilän hallitus on juuri pari viikkoa sitten kertonut, että näyttävät vihreää valoa yhteiselle talletussuojalle ja vaativat pankkiuinionin loppuunsaattamista, jotka juuri ovat ne toimet, millä sinä ja minä jatkossa yhä tehokkaammin maksamme Kreikkojen velkoja, niin aika härskiä tekstiä kansanedustajalta.

Nykyisen hallituksen toimet ovat aina täysin ristiriidassa kommentteihin, jotka toimista annetaan medialle ja sitä kautta kansalle ja media ei millään tavoin kritisoi.

Olisiko median paikallaan edes hieman haastaa noita ministereitä, kun oppositiostakaan ei tunnu löytyvän siihen mitään.

Laitan tähän esimerkkinä TÄMÄN linkin HS:n artikkeliin.

Oho tuli hieman huono esimerkki, sillä tässä Orpo sanoo ihan suoraan, että:

""Orpo sanoi keskiviikkona poliittisessa tilannekatsauksessaan, että Suomen pitää olla syksyllä valmiina, kun Saksan ja Ranskan johtajat ryhtyvät syventämään eurooppalaista yhteistyötä muun muassa talous- ja rahaliiton sekä sisämarkkinoiden ja puolustusyhteistyön saralla.

”Me emme voi jäädä silloin impivaaralaisesti pohdiskelemaan, missä me olemme mukana. Meidän pitää olla mukana eturintamassa kulkemassa eurooppalaista tietä eteenpäin, rakentamassa yhteistä Eurooppaa”, Orpo sanoi. ""

Eli liittovaltio on tavoite, kun katsoo mitä Orpo sanoo ja tekee, mutta asiaa kysyttäessä aina täysin kiistetään, eli toimitaan täysin päinvastoin, kun kerrotaan.

Laitan toisen LINKIN vielä, jossa Sipilä puhuu näin:

"Ensinnäkin Suomi voi tukea monivuotisen rahoituskehyksen ja EU:n budjetin kehittämistä niin, että se vastaa paremmin euroalueen tarpeita. EU-budjetissa voisi olla esimerkiksi erillinen momentti euromaille. Suomi korostaa ylipäätään ehdollisuuden ja riittävien kannusteiden merkitystä. Jäsenmaiden lähentymistä, kilpailukykyä ja rakenneuudistuksia vahvistavaa politiikkaa on syytä tukea. Näin vahvistetaan jäsenmaiden kasvua ja kriisiensietokykyä."

"Toiseksi pankkiunionin loppuunsaattaminen on toinen keskeinen ratkaisukokonaisuus. Meidän linjamme on selkeä: tuemme yhteisen talletussuojan ja yhteisen kriisinratkaisurahaston pysyvän varautumisjärjestelmän toteutumista tiettyjen kriteerien täyttyessä."

"Tähän liittyen suhtaudumme myönteisesti Euroopan vakausmekanismin kehittämiseen kohti eurooppalaista valuuttarahastoa, kunhan tehtävä ja vastuita koskevat reunaehdot on järkevästi määritelty"

 

Kun faktat osoittavat, että Sipilän hallitus tekee kaikkensa Suomen sovittamiseksi Eu Liittovaltioksi, niin on hieman erikoista Anttilan esittää juuri päinvastaista. Tai oikeastaan se on uusi normi. Hallitus huomannut, että ihmiset uskoo, mitä ne lööpeissä kertoo, eikä niinkään seuraa toimia perusteellisemmin, niin saadaan troijana sisään mitä tahansa bulshittiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi liittovaltiona on paras vaihtoehto Suomelle.

Oma päätäntäkyky on niin anhitonta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No sitähän tuo Kokoomus ja Sipilä ajavat tehokkaasti, että luultavasti haaveesi toteutuu.
Ilmeisesti ovat huomanneet, että kansa vastustaa tuota, joten joutuvat sen vääryydellä ja salakavalalla pikkuhiljaa hivuttamalla tekemään.

Aivan kuten valehtelemalla EU:hun aikanaan. Niinistö valehteli, että eurosta päätetään sitten erikseen, vaikka perustamissopimuksessa selkeästi oli tämä evätty ja sitten euroon vaan liityttiin, kun Niinistö sanoi, että ei ole vaihtoehtoa, koska siitä sovittiin jo EU:hun liittyessä.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1478...

Pekka Iiskonmaki

#2
Kansa jota tarvitsee eniten holhota maailmassa ja jolla on rajoituksia elintarvikkeiden jakelussa ei ole kypsä itse päättämään asioistaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #3

Tarkoitatko, että Suomen omavarainen elintarvikkeen raaka-aineen tuotanto, pitäisi täysin altistaa kansalliselle kilpailulle?

No oli miten oli, niin voit olla rauhallisin mielin, sillä toiveesi on toteutumassa.

Ainoa, mikä haaveesi toteutumista voi estää on seuraava usa:n aloittama sota, tai euroalueen, tai koko maailman talouskuplan puhkeaminen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #6

#6
Minä saan tukea peltohehtaarilta 134 euroa. Muuta tukea ei tipu.

Silti tuotamme viljaa tuplasti yli oman tarpeen.

Suomen pitäisi palata entiseen malliin. Maatalous on verovapaata toimintaa ja tukiaisia ei makseta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #8

Niin eikö sitä tukea makseta myös muualla eu-alueella, eli vielä hurjempi tilanne. Tosin Suomessa maksamme nettomaksu maana aina 2 euroa jokaisesta tukena takasin kinutusta eurosta, kun taas nettosaaja maissa ne viljelijät ihan oikeasti saavat jotain, eli osan siitä EU:hun meiltä jääneestä eurosta.
Voisi olla verovapaata juu, mutta mikäli jatketaan kohti avoimia globaaleja markkinoita, niin meillä ei ole lainkaan maatiloja Suomessa enää.

Mitä muuten viljelet? Eikö tukea pitäisi tulla enemmän hehtaarille?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#8
Mallasohraa ja kaikki peltoviljelijät saavat saman 134 euroa/ha. Viljasta maksetaan enemmän kuin Suomessa.

Esim. kauraa saa Suomesta 86 euroa tonni.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #6

lainaus:
elintarvikkeen raaka-aineen tuotanto, pitäisi täysin altistaa kansalliselle kilpailulle?

Johan tuo sovittiin EU -sopimuksella. MTK/Kepun tekemänä. Suurtilat,yritystoimintana
vientiä varten . "Huoltovarmuus" 4,45 mrd/vuodessa 5,4 milj.kansalaisen leivän takiakko?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #20

Alle euron per henkilö vuodessa varmistamiseen, että Suomessa ei kuolla nälkään.

Maailmalla viljelysala pienenee, mutta väkimäärä kasvaa rajusti. Tällä politiikalla, eli maaseudut matalaksi ja pientilat tapetaan tarkoituksella, meillä on kohta pari isoa sijoittajaa, jotka omistavat kaikki pellot Suomessa ja kartellillaan sitten nostavat ruoan hinnan aina sille tasolle, että siitä saa katetta, koska ei ole pelkoa kilpailusta.

Vähän samaan tyyliin, kun S-ryhmä tuhoaa ensin kilpailijat polkuhinnoilla ja sitten nostavat hinnat pilviin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #24

#24

S haluaisi olla monopoli, kuten Alko, mutta ei riitä Ässän voima Lidlille.

Iso Ässä on vain n. 4% Lidlin volyymista. Kyläkauppaluokkaa maailmalla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sata vuotta itsenäisyyttä oli sopiva aika.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskustalle tuli viimeisessä kannatusgallupissa lunta tupaan. Kansanedustaja Kurvinen ehdotti Suomenmaassa, että pitää laittaa teltat toreille ja selittää kansalle, mitä hyvää keskusta on tehnyt. Se kun kansalaisille ei ole selvinnyt. Ehkä Anttilan kirjoitus kuuluu tähän sarjaan. Olihan keskustan vaalislogankin "kyllä eurolle, ei liittovaltiolle". On se pakko uskoa, että itsenäisyyttä tässä lujasti puolustetaan, ja annetaan huutia liittovaltiolle.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Ehkä Anttilan kirjoitus kuuluu tähän sarjaan." eli tahallisen harhaanjohtamisen sarjaan?

Mun mielestä on hieman vastuutonta sanoa, että ollaan tehokkaasti vastustettu yhteisvastuuta, kun on juuri sitä sovittu lisäävän pankkiunionilla ja yhteisellä talletusvastuulla.

"On se pakko uskoa, että itsenäisyyttä tässä lujasti puolustetaan, ja annetaan huutia liittovaltiolle."
:D :D :D :D :D et oo tosissas? :D

Pekka Iiskonmaki

#5
Todellisuudessa Kepua johtaa uskonlahkot ja siinä ristipaineessa tehdään kaikkea hullua ja käsittämätontä.

Keskusta on se puolue, joka autioitti Suomen maaseudut.

Kepun toimesta on torpattu lähes kaikki maatalouden rinnakaiselinkeinot.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Luitko rivien välit varmasti oikein!!!

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No en tainnut lukea. Pahoitteluni siitä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kokoomuksen Orpon ja keskustan Sipilän puheissa, joista otteita kirjoituksessa, on omasta mielestäni kuitenkin eroavuutta. Hallituskumppanina kokoomus puhuu vastoin hallitusohjelmaa. Orpo kyllä puhuu vankasti kokoomuksen tavoitteiden mukaisesti syvenevän liittovaltion puolesta eli veronmaksajiemme toimimisena eteläisten jäsenmaiden maksumiehinä ja yhä suurempien tulonsiirtojen maksumiehinä.
Sipilä kylläkin puheessaan antoi enemmänkin ymmärtää tarkoittavansa pankkiunionin synnyttämistä, mutta ei millä ehdoilla tahansa vaan jokaisen maan on ensin saatava perusteet samalle tasolle. Sipilä ei puheessaan kannattanut syvenevään liittovaltioon menemistä vaan enemmänkin keskityttävän kauppapolitiikkaan, turvallisuuteen ja oliko digitalisaation kehittämiseen.

Hallitusohjelmaan on nimenomaan kirjattuna, ettei syvennetä liittovaltion synnyttämistä, joten on mielenkiintoista nähdä jyrääkö tässäkin kokoomus keskustan tavoitteen vai oliko tuo hallitusohjelman tavoitekirjaus PS:n aikaansaannos? Jos oli PS:n, niin sitä suuremmalla syyllä on seurattava keskustan ja sinisten toimia hallituksen esityksissä EU-asioiden suhteen.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"mutta ei millä ehdoilla tahansa vaan jokaisen maan on ensin saatava perusteet samalle tasolle"

Tällä ei ole mitään merkitystä ja on vain silmänlumetta ja lopulta siis kuitenkin se vastuu tulee myös meille.

Hallitus ei välitä ps:n aikaansaamista kirjauksista. Se nyt on nähty ja kun Halla-Aho olisi näitä peräänkuuluttanut, niin nähtiin miten kävi.
Arvo Pohja otettiin tekosyyksi sille, että vältytään oman hallitusohjelman toteuttamisesta ja saadaan vapaat kädet liittovaltiokehitykselle, jota Sipilä 100% eu miehenä edistää joko ymmärtämättään tai ymmärtäen.
En ole saanut selville, että onko Sipilä vain yksinkertainen ja hyväuskoinen höppänä, jota Kokoomus vie, vai edistääkö Sipilä eu liittovaltio kehitystä ihan tieten tahtoen.

Eu joko hajoaa tai siitä tulee liittovaltio. Ne on ainoat vaihtoehdot ja on populistista hömppää nuo hallituksen, Sipilän ja Orpon esittämät lapselliset ja täysin toteutuskelvottomat välimuodot.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Olemme jo nyt tiukasti yhteisvastuussa.

Muu euroalue tukee yhteisvastuullisesti välimerenmaita EKP:n LTRO-valtionvelkakirjojen osto-ohjelman avulla. Sen avulla korot on painettu niin alas, että välimerenmaat vielä selviävät veloistaan. Ohjelman seurauksena jo yli 20% euroalueen valtionveloista on EKP:n hallussa.

Lisäksi pohjoinen euroalue lainoittaa välimerenmaiden Target2-maksutaseenvajeen (käytännössä vaihtotaseenvaje). Suomen osuus on nyt n. 70 mrd (Kohta 9.4):

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/rahalaitos...

--

Euroalue tulisi purkaa, sillä ei ole mitään mahdollisuutta saada sitä toimimaan muutoin kuin muuttamalla se oikeaksi liittovaltioksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Euroalue tulisi purkaa, sillä ei ole mitään mahdollisuutta saada sitä toimimaan muutoin kuin muuttamalla se oikeaksi liittovaltioksi."

Asia on juuri näin ja ottaa päähän, koska luultavasti myös ministerit sen ymmärtää, mutta kieltävät asian säilyttääkseen kannatuksensa, jotta pysyvät vallassa ja voivat hivuttaa Suomen liittovaltioksi kansalta siitä erikseen kysymättä.

On populistista hömppää esittää jotain välimuotoja Itsenäisen Suomen ja liittovaltion kesken, ´sillä toimivaa sellaista ei ole. Se on joko/tai.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Välimuotoja ei tosiaan ole; Mikäli tukee euroa, tukee myös liittovaltiota.

Ilmeisesti euron käyttöönotolla nimenomaan haluttiin edistää liittovaltiokehitystä tietäen, ettei se tule toimimaan pelkästään itsenäisten valtioiden yhteisvaluuttana.

Pankkiunioni on vain vaillisen järjestelmän teippaamista. Koska pohja on viallinen on vain parempi purkaa se kokonaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Varmaankin Orpon ja Sipilän puhessa on eroavuuksia. Kokoomus on avoimesti liittovaltion kannalla. Keskusta ei sellaista viestiä ole avoimesti antanut. Toisaalta keskusta toimissa ei ole ollut vähääkään näkyvissä liittovaltiokehityksen rajoittaminen. Kaikki, mitä Brysselissä on sanottu, on hyvin kelvannut. Brysselin suuntana on liittovaltio. Ainoan selvän poikkeuksen on nyt tehnyt tämä Anttila, josta nyt ei tiedä, mihin kirjoituksellaan pyrkii.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Olisko Anttila meinannut hieman keventää tilannetta, kun juuri viikko sitten kirjoitti, että uskoo soten vielä kaatuvan, niin jos se ajatteli, että kun esitti tuon epäluottamuslauseen omalle puolueelleen, niin päätti antaa vastapainoksi nyt hieman kehuja.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ei vaan keksinyt mitään oikeata aihetta mistä olisi voinut kehuja antaa, niin tartti yrittää kopioida vaan tuota Sipilän jakamaa bulshittiä.
Anttila on rohkea ja kokenut ja uskonkin, että Hän voi vielä ennen uransa lopettamista tuoda esiin, niitä omia ajatuksiaan enemmänkin, sillä en usko, että Anttilakaan on järin innoissaan hallituksen toimista, saati Rehulan terveyslaista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #19

Kepu tekee mitä vain jottei EU- maataloustuet vaarantuisi.
Otti jopa muiden EU-maiden jäsenmaksuja meidän maksettavaksi -05 .PM-Vanhanen (kepu)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #21

Se tästä nyt vielä puuttuisi, että ei saatas edes maataloustukia takaisin siitä reilusta parista miljardista, joka jäsenmaksuna maksetaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #22

+Yritysten saamat tuet.+Maaseudun ym.tukemiseen tulevat rahat,"sahatuet",Bioenergiatuet ym.
Sais kansakin edes jotain joka nuo maksaa veroissaan EU.
Ei EU ole omaa rahapuuta noita varten.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #23

Ei ole juu. Kun annetaan 2 euroa eu:lle jäsenmaksuna, niin saadaan siitä yksi euro takaisin tukina.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #25

Näinhän se menee.
Kun ruuan hinta on kallista Media kysyi mikä taho siitä hyötyy?
S-L Anttila vastasi:Tiedän mutta en kerro.Se ei vie asioita eteenpäin"!

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #28

Mikä tuohon se vastaus olisi ollut?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #29

ProAgrissa kerrottiin että kaikki elintarvikejalostamot on tuottajien omistamia ,osuuskuntiensa kautta.
Joten...?

Toimituksen poiminnat