Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Rasismin tunnistaa myös pienistä eleistä ja katseista. Kristallipallolla?

Melko rasistinen päätelmä

Kertoiko tämä penkillä istunut nainen, että ei halunnut viereen tietyn väristä ihmistä, vai olisko ihan vaan halunnut, että minkään värinen ihminen ei istu viereen, kuten aika monet toivovat.

"Se voi olla niinkin hienovaraista ja salakavalaa kuin pieni ele tai katse, joka kohdistetaan itseä heikompaa vastaan"

Mistä tiesit miten vahva tai heikko penkillä istuja on?

 

Tuliko mieleen, että jos Hän nyt lukee tämän sinun mielivaltaisen paasaamisen, joka pohjautuu omaan käsitykseesi tilanteesta, tietämättä faktaa, niin miten Hän tilanteen kokee, mikäli halusi vain istua yksin?

 

Miettii, että kehtaako lähteä enää ulos, kun kaikki tuossa bussissa olleet ja tämän kirjoittajan yksipuolisen tuomion lukeneet pitävät tätä naista nyt rasistina.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kuulemma sellainenkin asia on olemassa kuin kehonkieli.

Mieleeni on jäänyt kesältä 1984 kun muuan henkilö sanoi minulle (en muista enää, mistä asiasta oli kyse), että sen näkee jalkaterän asennosta.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Rikoslain 11 luku 10 §: Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Minulla on sellainen käsitys, että koraanissa solvataan mm. meitä kristittyjä siinä määrin, että olisi syytä tutkia, onko se jopa rikoslain vastaista. Pitäisikö vaatia näiden kohtien muuttamista ko. painotuotteessa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Saattaa tulla forssalaiselle uutena tietona, mutta toivottavasti tieto ei kovin paljoa lisää tuskaa: Metrossa ei todellakaan kuulu tapoihin varata koko penkkiä itselleen. Kyseinen tapaus on melkoinen poikkeama kaupunkilaistavoista. Sen oranssin muovisohvan on Antti Nurmesniemi vasiten suunnitellut onnikanpenkkiä leveämmäksi, jotta suomalaiset uskaltaisivat istua siinä tuntemattoman vieressä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Osu ja uppos. En ole koskaan nähnyt kyseistä oranssia penkkiä:D Täällä maaseudulla, kun pääsee 5 minuutissa minkä tahansa tarpeellisen palvelun luo ilman metroa.

En voi tietää syytä, miksi nainen halusi istua yksin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itselleni on jäänyt mieleen tilanne bussissa. Tuohon aikaan media kohisi nuorten somalimiesten tekemästä joukkoraiskauksesta ja ylipäätään maahanmuuttajien tekemät raiskaukset olivat tapetilla.

Sen kummemmin asiaa ajattelematta istahdin bussissa mustaihoisen miehen viereen. Tämä mies säikähti niin että melkein hyppäsi ilmaan. Taisi poloinen pelätä, että perässäni juoksee joukko skinheadeja, jotka alkavat syyttää poloista maahanmuuttajaa ahdistelusta.

Tuohon aikaan afrikkalaistaustaisilla miehillä taisi olla melkoisen pelokas olo.

Timo Ala-Harja

"Rasismin tunnistaa eleistä ja katseista".Saman tapaan kuin tunnistettiin "kansanvihollinen" Stalinin neuvostoliitossa.

Juhani Vehmaskangas

Tottahan se on, että niin rasismiin kuin kunnianloukkaukseenkin voi syyllistyä kehokielellä, kuten vaikkapa näyttämällä keskisormea tai sylkemällä (kuten eräs poliitikko taannoin), ja varmasti muunkinlaista kehonkieltä voi käyttää. Kuten ottaa nenästä kiinni (jottei haju ärsytä), tai ihan vaan poistua paikalta (paheksuen).

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Mielestäni, ihmisen, 'ihon' värillä ei ole oikeutusta toisia (muita) parempaan kohteluun...

Juhani Vehmaskangas

Ihon väri on henkilöön liittyvä ominaisuus. Lain mukaan yksityishenkilö saa esim. asuntoa vuokralle laittaessaan syrjiä asunnonhakijoita haluamillaan perusteilla, kuten vaikkapa ihonvärin perusteella. Elinkeinotoiminnassa syrjintä on kiellettyä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Keksiikö jutun ihan ite vai kopioitko ajatuksesi hommafoorumilta? :D

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

En ole koskaan käynyt hommafoorumilla, mutta tuskin olen ainoa, joka piti erikoisena kirjoittajan selvännäkökykyä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tero, onhan tämä keskustelun tyyli jokseenkin erikoista kuten edellisessä kommentissa johon vastasit. Blogikirjoituksessasi on selvä lähdelinkki johon perustat kijroituksesi ja siitä huolimatta kommentoija viittaailee johonkin hommafoorumin kopioimiseen.

Timo Ala-Harja

Näillä palstoilla kaikkein eniten hommafoorumista meuhkaavat ns. "suvakit".

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Jos mennään pienimmän vaivan mukaan olematta rasisti, niin kannattaa pysyä mahdollisimman kaukana niistä, jotka voivat loukkaantua.

Marko Parkkola

Rasistisia eleitä, ilmeitä ja katseita sekä ilmassa leijuvaa rasismia. Onhan näitä järjettömyyksiä ollut vuosien varrella ja aina niillä pääsee lehteen.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kohta kohistaan siitä miten jotkut, tekemättä ainoatakaan rasistista elettä tai ilmettä ja sanomatta ainuttakaan rasistista sanaa ajattelevat ilmiselvästi rasistisia ajatuksia.

Marko Parkkola

Se on sitä ilmassa leijuvaa rasismia. Kyllä natsifoobikot aina keinot keksivät.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #16

Niinpä. En vain tainnut ymmärtää ilmaisua. Vanhuus ei tule yksin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #17

Kas. Tähän on kehitetty oikein sovelluskin. Pätkä Lapin kansasta.

Nyt ei jää enää piilorasismikaan piiloon, vaan rasistit saadaan viimein edesvastuuseen ajatuksistaan! Toivottavasti järjestelmä ei vaan tee virheitä.

--

Tietokone huomaa piilotetutkin tunteet

Oulun yliopistossa on saatu valmiiksi maailman ensimmäinen järjestelmä, joka tunnistaa ja analysoi mikroilmeitä konenäön avulla.

Tietokone saattaa tulevaisuudessa saada hyvinkin paljon selville ihmisen kokemista tunteista pelkästään kasvojen perusteella. Tekoäly voidaan valjastaa tunnistamaan kasvoilta esimerkiksi ilmeitä, mikroilmeitä ja sydämen sykkeen vaihteluita.

Timo Ala-Harja

Keskiajalla oli euroopassa noitienpaljastajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset