Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Mikä lienee Presidentin kanta 5v takaiseen puheeseensa nyt?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe suurlähettiläspäivillä 21.8.2012 (ote Presidentin EU-näkökulmasta)"Suomi on perin pohjin eurooppalainen maa. Tätä ei tarvitse enää todistella. Liittyminen Euroopan unioniin lähes 18 vuotta sitten oli Suomelle oikea ja peruuttamaton valinta. Suomi on kantanut kortensa kekoon EU:a rakennettaessa. Olemme ajaneet tiiviimpää, vahvempaa ja toimintakykyisempää unionia. Emme ole hakeneet lyhytnäköisiä voittoja, vaan kestäviä tuloksia. Olemme painottaneet yhteisten EU-pelisääntöjen noudattamista ja vieläpä eläneetkin oppiemme mukaisesti. Tämä on ollut toimiva ja Suomen edun mukainen linjaus. Olemme kuitenkin uudessa tilanteessa.

Eurooppa elää kenties vaikeinta aikaansa sitten toisen maailmansodan. Meillä on päiväkohtainen velkakriisi, joka pitää hallitukset kiireisinä. Mutta meillä on myös rakenteellinen kriisi, näkymä tilanteesta, jossa ei ole ollenkaan selvää, miten eurooppalainen elintaso ja elämänmalli kyetään jatkossa säilyttämään. Elämme rajun sopeutumisvaiheen alkutahteja, vaiheen, jonka seuraukset ovat vielä arvoitus. Yksi asia on varmaa: Euroopan asema ei tule olemaan entisensä."

 

" Uuden nousun ensimmäinen edellytys on riittävä tietoisuus omasta tilasta, eikä tosiasioiden tunnustamisestakaan haittaa olisi"

 

Kun nyt on taas Presidentin vaalit, niin mikä mahtaa olla Niinistön kanta nyt?

Tuolloin 2012 velkaa oli 84 miljardia ja nyt 5 vuotta myöhemmin sitä on 107miljardia. Entiseen malliin on supistettu palveluja ja myyty valtionomaisuutta ja velkaannuttu yhä enemmän.

Presidentti Niinistö sanoi, että :"Euroopan kriisiin ei ole nopeita eikä helppoja ratkaisuja - tai ainakaan minä en sellaisia keksi."

Täytyy myöntää, että juuri näin oli, sillä 5 vuotta on mennyt ja tilanne on vain huononontunut. Mutta jos niitä nopeita ja helppoja ratkaisuja ei ole, niin alkaisi pikkuhiljaa kiinnostaa sitten vaikka hitaat ja vaikeat ratkaisut.

Presidentti Niinistö:" Uuden nousun ensimmäinen edellytys on riittävä tietoisuus omasta tilasta, eikä tosiasioiden tunnustamisestakaan haittaa olisi"

Tästäkin samaa mieltä. Kuulisin mielelläni, että mikä on se tosiasia, sillä oletan, että jos on ollut nyt 5 vuotta aikaa keksiä, että missä vika piilee, niin uskoisin sen tosiasian selvinneen?

Vai voiko taas sanoa, että meidän oli pakko liittyä ja pysyä EU/EURO ja vaikka ei ole mitään käsitystä, miksi ei homma toimi, niin jatketaan vaan?

Nyt olisi mukavaa, että Presidentti Niinistö tekisi "Hjallikset" ja myöntäisi sen tosiasian, mitä ei ääneen uskalleta sanoa.

Myöntäisi sen tosiasian, että EU:n ainoa keino selvitä on liittovaltio. Tai se on ainoa keino yrittää selvitä.

Toinen vaihtoehto on pilkkoa EU pienemmäksi, tai hajottaa kokonaan. Presidentti Niinistö varmasti tietää, että Laura Huhtasaari nostaa nämä asiat esille ja varmaankin joutuu myös Niinistö sanomaan mikä on kanta liittovaltioon.

Uskon, että Presidentti on halunnut jättää vaalikeskustelut mahdollisimman pieneen, koska suosio on nyt hyvä, niin miksi riskeerata sitä joutumalla kertomaan mielipiteitään.

Jatkaako Niinistö linjalla, että EU:ssa on pakko olla, vaikka kriisi senkun pahenee ja vikaa ei tiedetä vai onko aika toteuttaa omia 5 vuoden takaisia puheitaan ja myöntää missä se vika on?

Liittovaltio vai EU:n pilkkominen? Siinä on kysymykset, mihin pitäisi pystyä vastaamaan, tai sitten ei kannattaisi ensinkään pyrkiä Presidentiksi.

Itse valitsisin Itsenäisyyden, eli tuon pilkkomisen.

Jos EU:sta ei tule liittovaltio, tai hajoa kokonaan, niin toteutuu Macronen esittämä eri tahtiin kehittyminen. Suomi ei ole EU:n kärkimaiden tahdissa siinä vaihtoehdossa, vaan muiden kriisimaiden kanssa vaikkakin sikäli hassussa tilanteessa, että silti nettomaksamme kalliisti oman oksamme sahaamisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat