Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Laura, Paavo ja Sauli. Liittovaltio vai Itsenäisyys?

Presidentinvaalit alkaa olla jo lähellä, mutta aika hiljaista on vaalien suhteen ollut. Joku varmaan pelkää pahoja kysymyksiä ja haluaa jättää kampanjoinnin mahdollisimman lyhyeksi..

 

Nostin nyt nuo kolme ehdokasta esiin, kun ei oikein muita ole ja noistakin Paavo ei ilmeisestii ole vielä saanut 20.000 korttia kasaan. Tai sitten on mennyt uutinen ohi minulta.

Olisi mukava kuulla ehdokkaiden kanta kysymykseen, joka tulevalla Presidenttikaudella on edessä. Kaikille lienee täysin selvää, että EU ei voi enää kauaa jatkua tällaisena puoliraakileena, eikä seuraavaan kriisiin ole jäljellä enää mitään lääkkeitä.

On selvää, että EU on hidas ja kömpelö. Kaikki päätökset on kompromisseja, jotka eivät ole oikein hyviä monellekaan jäsenmaalle ja kaiken lisäksi kestää kauan saada nuo päätökset ylipäätään aikaiseksi, koska asiat vatvotaan kaikissa jäsenmaissa erikseen.

 

Siksi tämä keskeneräinen EU halutaan saada nyt nopeasti valmiiksi, eli liittovaltioksi, joka on alusta asti ollut koko EU:n päämäärä.

Poliitikot tukevat kaiken aikaa EU-integraation syventämistä, eli liittovaltiokehitystä. Mutta koska tietävät, että äänestäjät tuskin siitä tykkäävät, niin kieltävät jyrkästi liittovaltion.

Täysin selvää, että on teatteria kieltää liittovaltion tulo.

 

Euron mahdottomuus useiden erilaisten taloustilanteiden, sijaintien ja kulttuurien omaavien itsenäisten valtioden yhteisenä valuuttana on niin päivän selvä, että siitä nyt ei viitsi enempää jauhaa, kun kaikille on tiedossa, että euro on suuri virhe.

 

Niin, eli olisi mukava kuulla, että kumman vaihtoehdon ehdokkaat valitsevat?

Onko se sulautuminen EU:n liittovaltioksi, jolloin ottaisimme vastuullemme kaikkien eu-maiden velat ja muut ongelmat, sekä esim. köyhien maiden päästövaatimuksien toteuttamisen ja maksamisen ja tietenkin antaisimme EU:n jatkossa päättää lopuistakin asioista, eli oma hallitus siis jäisi pois.

 

Vaiko hallitusti ottaa askel kohti Itsenäisyyttä?

 

En kysy, että pitäiskö Suomen nyt erota Eu:sta, koska siihen vastaukset tiedämme etukäteen, joten siksi kysyn näin, että tulevaisuudessa liittovaltio vai itsenäisyys?

Veikkaan, että ainakin yhden ehdokkaan  pitäisi valehdella tuohon kysymykseen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Veikkaan ettei Sauli ole kuullutkaan liittovaltiosta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Maa jolla ei ole omaa valuuttaa ja maa jossa EU-lait ohittaa kansalliset lait-08 lähtien ei ole itsenäinen maa.

Toimituksen poiminnat