Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Mikä on Soinin funktio hallituksessa?

Sipilä sopii hyökkäysliiittoja minkä kerkiää Ranskassa kun Soini notkuu hillotolpalla.

 

Eikö tuo yleensä olisi ulkoministerin tehtävä? Jos pääministeri hoitaa ulkoministerin hommia, niin miksi Soini ylipäätään on hallituksessa, kun ei Hänellä ole edes puoluetta, eikä kannatusta, eikä oikein tekemistäkään, kun Sipilä hoitaa Kokoomuksen jouksupoikana Soininkin hommat.

Täytyykö tässä nyt oikeasti odottaa ensi kesään Sipilän potkuihin asti ja antaa Sipilän sössiä sekä Pääministerin, että Ulkoministerin tehtävät, ennen kun saadaan uusi hallitus.

 

Sotehomma nyt on jo mennyt ketuiks, niinkuin kaikki muutkin räpellykset ja kikyllä talous olisi tuhottu lopullisesti, mutta kuin onnen kantamoisena suhdanteet teki pienen hypyn talouteen ja tilastovääristelyillä ja kikkailulla saadaan hyväuskoiset uskomaan, että olisi jotain hyvääkin saatu aikaan.

Nyt tietty hallitus ulvoo, että ovat panneet Suomen kuntoon, mutta ensikeväänä, kun alamäki taas jatkuu, niin laittanevat suhdanteiden piikkiin. Tai voi se työttömien,  opiskelijoiden tai eläkeläistenkin vika sillon taas jo olla.

 

Kokoomuslaiset nauraa maha kippurassa takavasemmalla, kun Sipilä tekee kaiken Heidän likaisen työ yhdessä Bernerin ja muiden globalisaattoreiden kanssa.

 

Suorastaan katkeavat naurusta, kun kansalaiset eivät vieläkään vihellä peliä poikki vaikka siellä on hallitukseen järjestelty joku puolueestaan vallan kaapannut ja irtaantunut mistään mitään kantaaottamamaton joojooporukka.

 

Joojooporukka sai kuulemma kannattajakorttinsa juuri kekoon. Aika erikoinen tilanne, että ensin päästään ministereiksi ilman puoluetta ja kannatusta ja sitten aletaan pikkuhiljaa miettiä, että mikä puolueen linja on jos se joskus saadaan kasaan?  MItä ihmettä täällä ihan oikeasti tapahtuu??

 

Oletteko Te arvoisa Keskustapuolueen kenttäväki oikeasti sitä mieltä, että Teillä on mitään asiaa seuraavaan hallitukseen, jos annatte Sipilän tuhota kannatuksenne edistämällä liittovaltiota ja toimimalla Kokoomuksen kynnysmattona? 

Oletteko arvoisat Keskustapuolueen kenttäväki sitä mieltä, että Teidän on hyvästä nyt upota kannatuksen pohjamutiin yhdessä sinisen ihmeryhmän kanssa, vai olisko fiksumpi nostaa käsi ylös ja viheltää peli poikki ja yrittää pelastaa edes jollain lailla puolueen kannatus ja uskottavuus.

 

Edustaako Sipilä Teidän Keskustalaisten linjaa 100%? Jos ei, niin kannattaisko avata suu, vai jatkaa äänestäjiesi kusettamista?

 

Kumpi on parempi. Soutaa uppoavaa sinikeskustalaista venettä niin kauan kun henki pihisee, vai potkaista kapteeni ja siniset vapaamatkustajat kyydistä ja osoittaa, edes jollain tasolla jonkinlaista ryhtiä äänestäjiänne kohtaan?

Te arvoisat Keskustalaiset olette jo hävinnyt tän pelin, aivan kuten noi siniset. Ainoa mihin voitte vaikuttaa, että kuinka nopeasti saatte rivinne takaisin kokoon.  Jos odotatte ensikesään, Teidän kestää kauan palauttaa uskottavuus. Jos nyt saatte suunne auki ja haastatte puolueenne johdon, niin joku voi äänestäjinne ymmärtää ja antaa armoa ja äänestää Teitä myös jatkossa.

 

Kokoomuksen  taktiikka on ollut ihailtavaa. Liekö mennyt ihan omalla painollaan, kun on niin hupsut hallituskumppanit, vai onko ihan suunniteltu taktiikka.

Puolue ei ole esittänyt oikein minkäännäköisiä ideoita tai esityksiä tai kantoja mihinkään asiaan ja siksi ei ole myöskään isosti menettänyt mitään. Sipilä on alusta asti suu messingillä tiedottanut kansalle kaikki Kokoomuksen sille takahuoneissa esittämät ikävät asiat. Kokoomuslaiset tirskuvat Sipilän hyväuskoisuutta, kun Sipilä patsastelee puhujanpöntössä uskoen varmaan itsekin siihen soopaan, mitä Kokkareet sille on syöttänyt.

 

Sinisille Kokoomus nyt voi ihan suoraan sanoa, että pidätte turpanne kiinni, ettekä esitä mitään kantoja mihinkään ja äänestätte kuten käsketään, tai lennätte pihallehallituksesta.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soinin rooli hallituksessa lienee olla jonkinlainen toteemi?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kyllähän Hän jonkinlainen toteemi taisi olla, mutta nykyään rooli vaikuttaa mun silmään jonkinlaiselta "jokerilta" minkä avulla paikataan muuten pelitön käsi. Pokerissa jokka sopii mihin tahansa. Vähän kun hallituksessa Soini sulautuu mihin tahansa pysyäkseen pakassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinänsä ulkoministerin tehtävään ei kuulu hyökkäysliittojen solmiminen, joten premissisi oli virheellinen tälle blogiavaukselle. ;)

Soini on ollut hyvä ulkoministeri ja ajanut oikeita asioita. Ulkoministerin postissa hänen ei ole myöskään ollut tarvis ottaa kantaa kovin paljon maahanmuuttopolitiikkaan eikä sitä kautta ole ollut pakotettu huolehtimaan omasta "persuprofiilistaan", vaan on pystynyt keskittymään asioiden järkevään hoitamiseen.

Vaalikausi Suomessa on neljä vuotta ja gallupit ovat vain kuriositeetteja matkan varrella. Hallitus on saanut viimeeksi valitulta eduskunnalta juuri tällä viikolla selvän luottamuslauseen, joten turha kenenkään on nillittää.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Ulkoasiainministeriö (lyhyemmin ulkoministeriö, lyhenne UM;[1] ruots. utrikesministeriet) on yksi Suomen valtioneuvoston alaisuudessa toimivista ministeriöistä. Ministeriötä johtaa Suomen ulkoasiainministeri. Ministeriössä toimii myös toinen ministeri, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Ministeriön tehtävänä on ”edistää suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia” ja toimia ”kansainvälisen yhteisvastuun rakentamiseksi ja rauhan vahvistamiseksi” eurooppalaisten arvojen kuten demokratian pohjalta. Käytännössä ulkoasiainministeriön tehtäviin kuuluu Suomen ulkopolitiikan valmistelu ja toteuttaminen."

Mulla on ollut vähän tuonlainen käsitys ulkoministerin tehtävistä, kun tuolla wikissäkin.

Nyt Sipilä on hoitanut nuo.

Mun on mennyt vähän ohi, että mitä muuta Soini on tehnyt, kun käynyt rukoilemassa Trumpin kanssa ja antanut tukensa Espanjan poliisille Kataloonien pamputtamisesta?

Luottamusäänestys koski yhtä kysymystä ja äänestystulos on kiinni kysymyksen muotoilusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Wikipediakaan ei kerro, että ulkoministerin tehtävä sisältäisi mm. neuvottelut hyökkäysliittoon liittymisestä. Sellainen kuulostaisi myös vieraalta PUOLUSTUStusministerin postille, joten tietysti ainoaksi vaihtoehdoksi jää sitten pääministeri. ;)

Toimituksen poiminnat