Tero Ahtola Suomi takaisin!

Missä on hallituksen selvitys kikyn toimivuudesta?

Ainoa asia minkä hallitus on saanut aikaan on kiky, joka oikeastaan sekin on raakile ja tuhoon tuomittu jo ennen syntymäänsä.

Odottaisin nyt hallitukselta viiltävän analyysin, että miten tuo kiky on vaikuttanut Suomen talouteen, koska ottavat kunniaa nyt Suomen talouden hetkellisestä elpymisestä?

Saa nähdä miten palkkojen alennus/kesälomarahojen ryöstö vaikuttaa kotimaan markkinoihin kesällä. Pikavipit vinkuu, et päästään Ähtäriin ja syksy syödään makaroonia ilman luottotietoja?

 

Euron keinotekoinen manipulointi, eli devalvointi kolmessa vuodessa noin 30% alaspäin, eli EKP:n elvytys, missä ostavat velkakirjoja pankeilta, eli Suomeksi luovat rahaa tyhjästä euron arvon alentamiseksi on toiminut.

Tämä on saanut myös Suomen talouden pieneen nosteeseen. Nykyinen hallitus tietysti yrittää esittää, että Heidän toimillaan olis jotain arpaa näihin talouden parempiin näkymiin.

Sipilän hallituksen koko toiminta on perustunut maakunta/soteen ja kikyyn. Keskusta on keskittynyt maaseutujen alasajoon ja pikkukylissä asumisen tekemiseksi mahdottomaksi samalla kun kokoomus vaalii unelmaansa "päästä" Eu:n liittovaltioksi ja yksityistää kaikki mahdollinen.

Persut on käyttänyt aikansa itsensä löytämiseen, mutta onnekseen alkaa löytyä. Se on hyvä asia.

Missä on ne puheet siitä kilpailukyvystä ja miten se niinkun menee kikyn kanssa yksiin, kun asuntojen hinnat nousee, kun pakkomuutetaan kaupunkikeskuksiin, missä ei ole tarpeeksi asuntoja?

Rakentamisen hinta nousee, kun rakentajat tarvittaisiin kaikki Helsinkiin, missä niille ei ole edes asuntoja.

Paikalliset itseaiheutetut työvoimapulat sitten toimivat oikeistolle oivan mahdollisuuden kampanjoida työntekijöiden etujen karsimista ja palkkojen alentamista jne.

Puhutaan jostain digitalisoitumisesta ja tunnin junasta samana päivänä? Samalla logiikalla vois syödä ripulilääkettä ja ummetuslääkettä yhtäaikaa jos päätä särkee.

Kun olemme lukituina EUroon, niin joudumme jatkamaan tätä kurjistavaa ja hyvinvointia alas ajavaa politiikkaa, missä kokoomus ja keskusta myy lehmiä toisilleen.

Kuten nyt olemme nähnyt, niin se valuutan arvo on juttu mikä ratkaisee ja mitä enemmän on valuuttoja maailmassa, niin sen vakaampi on maailman talous.

Jos oikeasti haluaa kikyä, eli kilpailukykyä muita eurovaluutan uhreja vastaan, niin ainoa tie siihen on kääntää tuo kaupungillistava politiikkaa maallemuutoksi.

On työvoimaa ja halpaa asuntoo. Palkkojen ei tarvii nousta, kun täällä maaseutukaupungeissa voi ostaa kesämökin, uuden Porhcen ja pari sijoitusyksiöö ja omakotitalon samalla hinnalla kun Helsingistä saa jonkun paskahuusin, mistä kestää liikkua vähintään tunti, että löytää jotain R-kioskia tai McDonald´sia laajempaa tarjontaa.

Hassua, että kaupungillistamista ajaa väkipakolla maakuntauudistuksella keskusta, kun keskustaa on joskus pidetty maajussien puolueena.

Pitäskö keskustassa Sipilän kans miettiä, että kaappaisko vallan omalta puolueelta, kun mittari tulee täyteen veturina?

Voisivat Soinin kanssa perustaa vaikka Sininen Taivas puolueen ja rukoilla kilpaa, jos saisivat joskus sen verran älyä että ymmärtäisivät jättää politiikan niille, keille siihen on edes jonkinlaiset edellytykset.

Ainoa kenellä siihen pitäisi olla edellytykset on kansa, mutta kun valta pyörii täällä pienissä piireissä, niin kansalla ei ole siihen osaa eikä arpaa enää.

JOS tuo talouden pieni pyrähdys tästä vielä hieman jatkuu, niin väistämättä seuraa korkojen nousu ja se korkojen nousu seuraa siis jos euro sitä vaatii, riippumatta Suomen talouden tilasta.

Jännä varmaan asua kolmen vuoden päästä Helsingissä, kun on puolimiljoona velkaa jostain liiteristä betonihelvetin slummikulmassa ja korko nousee kahteen prosenttiin samalla, kun Suomessa talous hiipuu ja työt loppuu juuri siksi, kun kilpailukyky murenee kaikkien muuttaessa Helsinkiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuosta voit aloittaa, ei kai sitä ihan päivittäin tarvitse ilmoittaa miten hallituksen toiminta on tehonnut.
https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=suomen+taloude...

"Jännä varmaan asua kolmen vuoden päästä Helsingissä, kun on puolimiljoona velkaa jostain liiteristä betonihelvetin slummikulmassa ja korko nousee kahteen prosenttiin samalla, kun Suomessa talous hiipuu ja työt loppuu juuri siksi, kun kilpailukyky murenee kaikkien muuttaessa Helsinkiin."
Joopa, sitä minen ymmärrä että miksi pitää asua Hälssinkissä.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Jälleen kerran hyvää ja konkreettista, olennaista pohdintaa. Näistä ei hallituksen isänmaan parturit mitään juttele.

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Siihenhän olisi jo tarvittu osaamista ja taitoa, jos Suomen talous olisi pidetty täysin elpymättä samalla kun maailmatalous yleisesti ottaen on elpynyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset