Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

EU Liittovaltion aika

Siinäpä se kuultiin A-Studiossa syy, että miksi Perussuomalaiset ei enää kelvannut hallitukselle.

Halla-Aholta vaadittin sitoutumista syvempään integraatioon EU:hun.

Eli tästä on vedettävä johtopäätös, että tämä loikkariryhmä äänestää nyt eu-kriittisyyttä vaativilta kansalaisilta saamillaan äänillä Suomen hallituksessa EU-liittovaltion puolesta.

How sig is that?

A-Studiossa ei oikein auennut minulle, että mikä muu erottaa loikkareiden uutuusporukan vanhasta?

Paitsi, että nuo n. 20 loikkaria nyt tukee Macronen, Le Penin ja Kokoomuksen pitkäaikaista haavetta ajaa Suomen hallitus alas ja siirtää päätösvalta ja verotusoikeus lopullisesti Brysseliin.

Ja nämä n. 20 ex-persua siis painaa kyllä nappia tähän asiaan, vaikka äänensä ovat saaneet kansalta, joka on äänestänyt EU-kriittistä edustajaa, tai ainakin puoluetta.

Ehtona loikkareilla oli säilyttää ministeripaikat, vaikka ryhmä pieneni.

Ei ollut ehtona mitään pienen ihmisen asiaa, vaan kunhan saavat pitää paikkansa...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

How sick is that - democracy ?

Belive or not, the most of finns are still believing, what´s the only choise for them, since there is not enyone other´s bell to ring in this chaotic new global world !

Käyttäjän MarttiIssakainen1 kuva
Martti Issakainen

Sometimes I think that finns are not very clever.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä ei hyväksy demokratiaa, kansan mielipiteellä ei ole väliä. Käsky on käynyt komissiolta, kritiikki on tukahdutettava. Siinäpä ne hallituksen mainostamat "arvot".

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

EU_LIITTOVALTIO Sponsored By: Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

You are blaiming some politicians of their deccissions today. What in earth is your way for finnish society to join today in our maintance of nothern hemisphere - to guit EU and eat raisins out off scones ?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Islannin, Norjan tai Sveitsin ei ole tarvinnut tulla syömään rusinoita pullista sen eteen, että pärjäisivät. Aika hyvin ovat pärjänneet EUn ulkopuolella, tiiviisti kansainvälisessä kaupassa ja vaihdossa mukana. Ruotsi lienee pian irtoamassa myös.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näin varmasti on, mutta Suomi kun on ainoana pohjoismaana mukana molemmissa talouden mennessä alamäkeen jo kymmenettä vuotta peräjälkeen ilman mahdollisuutta erota kummastakaan.

Ruotsia ja Britanniaa ei voida verrata asiansa täydellisesti Kreikan tavoin sössineeseen Suomeen.

V. 2007 jälkeen Suomen julkisen sektorin palkkamenot ovat kasvaneet yli 2 kertaa enemmän, kuin euromaissa keskimäärin ja täysin ilman talouden kasvua. joka oli tavanomaista muualla Euroopassa jo viimeistään finanssikriisin jälkeen v. 2011.
Julkiisen sektorin palkkapottia on kasvatettu n. 7 miljardilla eurolla, joka on suuri osa huolimattoman alijäämämme kokonaisummasta. Mikäli Suomen vienti olisi kehittynyt samoin kuten muissa EU-maissa, se olisi ny 30 miljardia euroa suurempi, mitä se oli v. 2008.

Saksa teki sisäisen devalvaation jo aikapäiviä sitten, Ruotsikin hitaasti 15 vuoden ajan, Irlantai kertarysäyksellä, Kreikkakin pakosta, mutta vasemmistomaat Suomi ja Ranska näyttävät oleva kädettömiä omien kansalaistensa ahneuden ja palkankorotusten suhteen kilpailukyky huomioiden globaalisti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

"Ruotsia ja Britanniaa ei voida verrata asiansa täydellisesti Kreikan tavoin sössineeseen Suomeen."

No juuri tämä hallitus jatkaa sitä sössimistä joka vie meidät syvemmälle suohon josta voimme vain kateellisina katsoa Ruotsia joka toimii oman etunsa mukaan. Pahin töppi oli luonnollisesti mennä yhteisvaluuttaan mukaan ja siinäkin kansaa pissittiin silmään täydellisesti. Soinilta ryhmineen otettiin nyt hampaat pois, mitään kritiikkiä hallitus ei halua kuulla hallitussopimukseen tehtävistä muutoksista.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #7

Se taitaa olla aika samaa tasoa toi palkkataso saksalla, suomella ruotsilla ranskalla. Ja kun palkkakustannukset tuotantolaitoksissa on luokkaa 6% niin siitä 5% leikkaus ei ihan hirveästi asiaan vaikuta. Tai no se vaikuttaa sen 0,03% siinä vientituotteen loppuhinnassa.
Se mikä on vaikuttanut on euron devalvointi ekp:n rahanluonnilla ja nyt kun euron arvoa on tuolla tavoin devalvoitu pienessä ajassa alas noin 30% suhteessa dollariin, niin alkaa Suomessakin tuotettu olla jossain päin maailmaa sopivan hintaista.

Nyt on vaan ilkeä tilanne, vaikka noita 60 miljardin kuukausiostoja eli euron devalvointia jatketaan edelleen, niin euro se perkele meinaa taas nousta, kun muut on reagoinut myös valuuttasotaan.

Lopputulos on parhaassa tapauksessa täys katastrofi.
Kun talous alkaa taas porskuttaa, niin on edessä väistämätön koronnosto ja siinä on sitten toinen 7 miljardia kohta ihmeteltävänä, että leikataanko lapsilta, vanhuksilta vai sairailta.

JOs kerran kaikkien pitää tehdä sisäiset devalvoinnit, niin sehän ainoastaan laskee sisämarkkinoiden ostovoimaa, mutta kilpailukyky ei parane, kun kaikki tekee samaa.

Sipilän kikyraato valahti likakaivoo kohti, kun Macron toi identtisen ohjelman esiin ja nyt monopolissa kokeilee tuota sisäistä devalvaatioo kumoten sen vaikutukset Suomessa (eipä juuri ole vaikutusta).

Se sisäinen devalvaatio on vaan ainoa keino, kun ulkoista ei ole käytössä.

Erot kilpailukyvyssä pitäisi tulla ihan jollain muulla, kun sillä, että kuka saa duunarinsa raatamaan paskimmilla palkoilla ja lyhimmillä lomilla, mutta tuo sisäisen devalvaation höpötys tarkoittaa juuri kilpailua siitä, että sen maan eliitti voittaa, kenen orjat raataa halvimmalla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #9

Tero Ahtola, kerroppa nyt fiksuna miehenä, miten Suomen julkinen alijjämä, joka on ollut jo vuosia n. 10 miljardia euoa / a saataisiin sille enstiselle tasolle ylimääräiseksi ja vientitaseet korjattua v. 2006 tasolle, jolle Suomen nykyinen hyvinvointi on laskettu ?

Mistä siis vientiä n. 30 miljardia euroa lisaa vai leikkaukset velkarahan loputtua ?

Ole mies äläkä paskanjauhaja.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #11

Mistä putkimies voisi tietää tuohon vastauksen? Kun kukaan ei tiedä.

Luettelin asioita, joilla ollaan nähty, että nuo esittämäsi asiat ei ainakaan ole toteutunut ja perustelin jokaisen argumenttini.

Ylijäämään vaikuttaa myös tuonti.

En taida olla riittävän fiksu jauhamaan sulle paskaa, niin jätän sikseen...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #12

Suomessa mentiin vikaan euron oloissa tolkuttomin palkankorotuksin v. 2007 lähtien, vaikka taloudenpito olisi tullut olla maltillista mm. Saksan ja Ruotsin tapaan.
Nyt sitten osoitellaan sormin syyllisiksi muita omaan torvelointiimme.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #11

EUn ja euron rakenteissa suuryrityksille ja pankeille kuuluvia vastuita on siirretty surutta valtioiden maksettavasti-suuret pääomat ja voitot ovat totaalisen aliverotettuja ja valtiot joutuvat lainakierteisiin rahoittaakseen edes välttävät palvelut yhteiskunnassa. Eliitti rikastuu satumaisesti, muilta otetaan vain. Ei tää Kiiski mitään rakettitiedettä ole, kun puhutaan vain tosiasioista eikä kiemurrella.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Muistan jonkun entisen puheenjohtajan maininneen että "persut ei myy persettä"

Toimituksen poiminnat