Tero Ahtola Suomi takaisin!

Viimeinen naula Sipilän kiky-arkkuun??

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005201045.html

"Hänen tavoitteitaan olivat esimerkiksi työmarkkinoiden joustavuuden, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattaminen, julkisen sektorin pienentäminen ja työajan pidentäminen"

 

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö tuo syö Sipilän hallituksen kiky-hankkeen kuvitellut hyödyt, jos Macron tekee Ranskassa "sipilät"??

Mun mielestä oikeassa elämässä kikyllä ei ole paskankaan merkitystä vientiin varsinkaan isoon maailmaan, koska valuutan arvo vaikuttaa kymmeniä kertoja enemmän ja nopeammin vientiin, kuin tuo työn hinta, mutta jos tuo kiky kerran on se tämän hallituksen kantava voima, niin miten nyt kun Sipilän haaveilema kilpailukyvyn parannus lähtee pois, kun Macron tekee samat toimenpiteet, jos vaan ehtii haalia tarpeeksi pankkiirikavereita parlamenttiin.

Nyt kun Suomi on pantu kuntoon ja on saatu Suomessa valmistetun koneen myyntihinta putoamaan euroalueella sadasta eurosta 99,70 euroon ja sitä kautta vienti nousukiitoon, niin Macron voi olla niin kova jätkä, että laskee palkkoja samoin tein Ranskassa 10%, joilloin ranskalaisen vastaavan koneen hinta putoaakin melkein 99 euroon.

 Kun suomalainen maksaa edelleen 99,70 euroo, niin korjaako Sipilä homman taas uudella kikyllä, eli taas 3 päivää orjatyötä, vaikka edellisestäkään orjatyöstä  ei ole ollut paskankaan hyötyä?

Ennen kun kommentoit kirjoittamalla, että kikyllä on ollut mitään vaikutusta viimeaikaiseen talouden pieneen kirkastumiseen, niin ole ystävällinen ja liitä kommenttiisi sitten myös linkki uutiseen, missä Suomeen lisää investoiva yritys kertoo syynä olleen sen, että Sipilä yrittää ottaa tuosta vientituotteen kokonaishinnan 6% palkkakustannuksesta 5% pois, eli tuo sisäinen devalvaatio.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Poikani poikani, olet oikealla tiellä! Myös toisinajattelija.fi on pyrkinyt jo vuosia sitten tuomaan esille tämän hullun epäkohdan, kun kiistellään näyttävästi prosentin kymmenesosan palkankorotuksista ja euron väitetään olevan vakaa. Euron ansiosta palkkamme nousi amerikkalaisiin verrattuna 94 % kaudella 2001-2008.

Pilkun paikkaa voisit tekstissäsi tarkistella.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Euron ansiosta palkkamme nousi amerikkalaisiin verrattuna 94 % kaudella 2001-2008.

Totta ja Nokian ansiosta. Nokian J.Ollilan palkkio nousi 2000% verrattuna Nokian työntekijöihin.
lähde:
YLE/MOT-elävä arkisto

Kun nousukausi kesti -03-09 Suomi 9 rikkain valtio .Mitään -90 leikkauksia ei palautettu palkansaajille eikä työttömille.

-03-17 On ollut koko aika palkkamaltti/nollalinja EK/Hallituksen taholta.

-Vikatikin teki Katainen kun antoi Sari-Sairaanhoitajille mojovan korotuksen.
Syntyi palkkaliukuma joka siirtyi muillekkin aloille.SE vie kilpailukyvyn .

Sipilä sooloilut vei kunnilta yli 800 milj.palkkojen,lomapäivien leikkauksilla ,verokirstusta.
Olisiko syytä etsiä muu taho syylliseksi maan taloudentilaan kuin palkansaajat?
Hehän ei päätöksiä tee.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Palkkakustannuksiin vaikuttaa paljolti myös tuo pakkokaupungistaminen, jota nykyinenkin hallitus suosii.
Alati nousevat asuntojen ja asumisen hinnat pakottavat nostamaan myös palkkoja.

Palkkojen nousun takana on myös "matala" korko %, jota virheellisesti luullaan edulliseksi koroksi.

Korko on käytännössä ennemmin kasvanut eu-aikana, kun laskenut, jos otetaan huomioon asuntojen hinnat. Vai kumpi maksoi enemmän, 600.000mk asunto 10% korolla, vai 300.000e asunto 1% korolla?

Palkkojen nousuun on vaikuttanut myös ne työturvallisuus kortit ym ja hygieniapassit, tai trukkikortit ym ylimääräiset kulut.

Mutta vientiin niillä palkoilla ei ole kyllä mitään merkitystä sillon kun viedään johonkin muualle, kun euromaihin, sillä Suomessa tuotantolaitoksen, eli tehtaan palkkakustannukset on noin 6% liikevaihdosta, niin esim. tuo Sipilän 5% kiky, mitä se kolmen päivän orjatöillä esittää, vaikuttaa siis ei yhtään mitään siihen lopputuotteen hintaan.
Jos 100 euron vientituotteessa työn osuus on 6 euroa ja siittä otetaan 5% pois, eli 0,30e niin tuo 5% kiky laskee siis 100 euron vientituotteen hinnan 99,70euroon?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #7

Nythän on tarkoitus vain saada palkat alas. AY-liittojen valta purettua.
ns."paikallisella sopimisella"! Sitähän on tehty aina nytkin. Itse duunari palkkansa sopii työnantajan kanssa kun työsopimuksen tekee .
- "Paikallinen" tarkoitus ettei tuijota EK/SAK sopimiin rajoihin .Kun on hiljaista voidaan maksaa alle sovittujen minimipalkkojen.
Vienti ei "vedä"-Kiky.
esim."Salaiset vientiyritykset hyvässä vedossa"!
KL-14

https://www.uusisuomi.fi/raha/220309-suomen-vienti...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #8

Luin tuon eduskunnan sivuilta muistio-92

Sosiaaliturvasta työhön EU-maissa

"Keskeinen periaate täällä on se, että jos pyydät hallitukseltasi sosiaalietuutta, hallituksellasi on oikeus, kenties jopa velvollisuus, pyytää vastavuoroisesti jotakin sinulta. Tämä on sosiaalisen sopimuksen perustavalaatuinen sisältö. Jokaisen oikeuden takana on velvollisuus."

1. Globalitalous hyvinvointijärjestelmän muokkaajana
Euroopan Komissio.

Sipilähän sanoi jo -14 että hän etsii keinoja "Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisessa"!
Työttömillä se on jo Toimeentulotuki/ työtä vastaan.
Jos työtön saa perustuloa/työtä vastaan.

Onko perustulosta tulossa palkka työstä 560e/kk ei veroja?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #7

Euron korkea arvo on haitannut myös vientiä euromaihin ja myös ns. kotimarkkinateollisuutta, sillä maapallon kauppahan on kilpailutilanteessa ja lähes vapaakaupassa. Jos amerikkalaiset saavat vaikka 50 prosentin kilpailuedun euron arvon noususta suomalaisiin verrattuna, niin totta kai se haittaa vientiämme Saksaan tai mihin tahansa. Ja haittaa kotimaista tuotantoamme. Vähäisempikin hinnannousu valuutan arvon muutoksena vaikuttaa.

Silti kilpailukyky ei laske ihan suoraan valuutan arvon nousun suhteessa, sillä valuutalla ostetaan yleensä myös tuontipanoksia suomalaisen tuotteen aikaansaamiseksi. Matkailussa tuontipanoksia euroalueen ulkopuolelta on varsin vähän. Korkea valuutan arvo onkin johtanut myös siihen, että saksalaisia matkustaakin Suomen sijasta Turkkiin ja Thaimaahan, Marokkoon ja ties mihin, ja samoin matkustavat suomalaiset, ja venäläisiäkin tulee tänne vähemmän.

Jotenkin tämä yliarvostetun euron vaikutus euromaiden sisällä halutaan euron kannattajien puolella usein unohtaa. Unohtamisella hämätään ihmisiä, ja selitetään virheellisesti, että meneehän kuitenkin suuri osa kaupasta euromaihin. No kauppa muualle on edistynyt euron aikana paremmin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Moi! En löytänyt pilkkuvirhettä. Johtunee sokeudesta omaan tekstiin, mutta jos voisit kertoa, että mikä on väärin?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ei mikään väärin. Sinä selvensit jo hätäiselle lukijalle. Palkan osuuden tarkka prosentti tuotteen hinnasta eri aloilla on kokonaisuuden eli tekstisi kannalta sivuseikka. Matkailussa, eli etenkin Kreikassa, se on korkea.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Sinänsä onhan se mahtava suoritus, miten Macron nousi huipulle. Entinen Rotschield & Cien pankkiiri ja Hollanden hallituksen ministeri esiintyi puhtoisena uutena voimana ja median suosikkina. Median lisäksi kyllä siihen on tarvittu vähän rahaakin. Eikö linkissäsi HS:n Minttu Mikkosen kirjoituksessa kuvattua miestä pitäisi kutsua äärioikeistolaiseksi? Pistän antamastasi linkistä pätkän alle:

"EK:n Lahden mukaan Macronilla oli talousministerinä selvä suunnitelma siitä, miten Ranskan taloutta pitäisi uudistaa.

Hänen tavoitteitaan olivat esimerkiksi työmarkkinoiden joustavuuden, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattaminen, julkisen sektorin pienentäminen ja työajan pidentäminen.

”Jos hän saisi näitä asioita eteenpäin, sillä olisi iso merkitys koko euroalueen taloudelle. Se auttaisi myös suomalaisia yrityksiä ylös taantuman jälkeen”, Lahti sanoo."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sittenhän Sipiläkin on äärioikeistolainen.

Kiky-sopimus suora kopio johon viittaat.

Euro-Plus sopimus
PM Kiviniemi 20.3-11
EU-kilpailukykysopimus!
5 maata jäi pois sopimuksesta.Ruotsi esim.
KL

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Maatahan on jo pitempään johtanut radikaali äärioikeistolainen klikki ja Sipilä toki kuuluu siihen.

Klikki on radikaali, kun luovutti maansa itsenäisyyden, kansanvallan ja omankin valtansa ulkomaille, lähinnä suurpääomalle, laukaustakaan ampumatta, ja hyväksyisi TTIP-sopimuksen kuten aikoinaan MAI-sopimuksenkin. Klikki myös jatkaa radikaalilla tavalla ryssävihan lietsontaa mediassa ja politiikassaan, mihin kuuluvat mm. pakotteet Venäjää vastaan, vaikka maa ja sen maaseutu tästä kovasti kärsivät.

Äärioikestolainen siksi, että
-on jatkuvasti vähentänyt rikkaiden verotusta, Sipilän hallituskin kieltäytynyt korottamasta tuloveroa rikkaille tai pääomaveroa,
-on radikaalisti vähentänyt valtionavustusten määrää kunnille, josta syystä kuntien hyvinvointipalvelut, mm. sairaanhoito, ovat ongelmissa, josta kärsivät maan vähäosaisimmat,
-on järkännyt sairaanhoitojärjestelmän työpaikkaterveydenhoitoineen, mikä on lisännyt rikkaiden ja köyhien elinikäeroja, mikä miehillä on jo 16 vuotta,
-on ajanut julkista sektoria alas kaikilla mahdollisilla keinoilla, mm. lahjoitellut valtion omaisuutta ja yrityksiä ulkomaille, hyväksynyt EU:n linjaukset kuntapalvelujen yksityistämisestä, kieltäytynyt valtionyritysten perustamisista (mitä nyt Talvivaara kaatui syliin), hyväksyi laittomin keinoin euron, mikä lopullisesti pakottaa luopumaan järjestelmästä, jossa valtio on rahan luoja, sen sijaan valtio lainaa rahaa yksityisiltä pankeilta, joita toisaalta suurilla summilla tukee ja takaa,
-ei välitä tippaakaan maan perustuslaeista (EU-jäsenyys, euro, isäntämaasopimus...) tai rehellisyydestä, valehtelee mitä tahansa, presidentti esimerkiksi, että julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on 58 % (oikea runsas 20), käyttää hämäysilmauksia kuten valinnanvapaus, kun tarkoitetaan yksityistämistä,
-ajaa veronkiertäjille edullisia lakeja ja päätöksiä kuten hallintarekisteri,
-lyhyesti sanoen harjoittaa politiikkaa, jossa kaikki mahdollinen ja mahdoton pitää yksityistää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Nyt näyttää vain siltä että EU on päätetty tehdä halvantyön alue.Kuten USA.
Käytössä jo Saksassa,Tanskassa,Briteissä,Suomessa.
Sosiaaliturvan ja työn yhteensovittaminen.Työtä sosiaaliturvaa vastaan.
Saksassa 450e/tekee jo yli miljoona töitä.
Suomessa 487e/Työttömille työtä vastaan.

Ansiosidoonaisen kestoa leikattiin .Putoaa peruspäivärahalle/toimeentulotuelle
työtä vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset