Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Edullisin ketju ruoalle on se, että ei ole ketjua.

Joku kaverini linkkas äsken Ruotsalaisesta uudesta lähiruokaketjusta Facessa, mutta hukkasin sen enkä löytänyt kyseistä uutista enää mistään, joten en saanut sitä tähän liitettyä. Jäin vaan miettiin asiaa, että tämä ketju perusteli, että se voi myydä nyt edullisesti pientuottajien ruokaa ketjussaan, kun ei ole turhia välikäsiä.

Ei pelkkää luomua, vaan sieltä, mistä sen suorinta reittiä saa. Eli siis siten, kun itsekin muistan mukulana, kun me revittiin sipulia, tai porkkanaa, tai perunaa pellosta ylös ja vietiin sitä suoraan paikallisten kauppojen myyntitiskille. Sitä vaan mietin, että mihin ihmeeseen siinä tarvitaan se ketju väliin?

Ensin on perusteltu 20 vuotta isojen kauppojen laskevan hintaa kuluttajalle päin kun on isot keskitetyt ostot ja muuta älytöntä paskaa. Ja nyt toinen perustelee, että edullista, kun ei ole iso ketju ja paljoo välikäsiä...

Nythän on käynyt niin, että nuo isot ketjut on laskenut hintaa vain sinne tuottajalle päin ja hinnat kuluttajalle päin pitkässä juoksussa on vain noussut ja sillä väliin jäävällä erotuksella isot ketjut on rakentanut uusia rahasampoja ketjulleen ympäri maailmaa ja ne isot rahat on tietty suunniteltu sinne minne Suomen veroviranomainen ei pääse.

Nyt kun olemme eussa, niin tilanne on suorastaan naurettavan typerä. Puhutaan jostain eu:tuista, vaikka oikeasti kyseessä on eu:menot meidän Suomalaisten kannalta, koska olemme nettomaksajia ja maksamme ensin omista verovaroista eu-jäsenmaksua 2 euroa, että saamme yhden euron takaisin esim. maataloustukina.

Ja me siis maksamme myös niitä meidän kilpailijamaiden maataloustukia nyt omien maatilojemme lisäksi. Eli tuemme 100% Saksalaisen maatilan ylituotantosikaa, jotta saamme täällä Suomessa laput luukulle alle 10000 pään sikalasta..

On nyt vähän bulshitti meininkiä tää touhu.

Jokaisen ruokakaupan pitäisi maksaa verot voitostaan siihen kuntaan missä se fyysisesti sijaitsee.

Eli jos kauppa on vaikka Riihimäellä, niin myynnistä tulleen  rahan pitäisi jäädä Riihimäelle ja siitä pitäisi maksaa verot Riihimäelle, eikä mennä uuden Salen rakentamiseen Viipuriin ja voittojen Caymansaarille.

Näin ei tarttis hallituksen miettiä sotemalleja ja muita leikkauksia, eikä kärsiä kaupungistumisen tuomasta asuntopulasta, eikä kärsiä siitä seuraavasta kilpailukyvyn heikentymisestä ja toisaalta kunnat pärjäisi paremmin omillaan, kun sitä kunnissa synnytettyä ja alulle pantua ja käytettyä rahaa ei vietäis sieltä kunnista sinne keskityskonttoreihin ympäri maailmaa.

Jankkaan tähän samaan saarnaan jälleen vakio itkuvirteni, jos joku nyt ylipäätään on jaksanut tänne asti lukea, eli jos tämä Kokoomuksen pakkomielteen omaisesti runnoma pakkoyksityittämis/keskittämis/globalisointi rumba jatkuu vielä kauan, nyt kun Sipiläkin on Kokoomuksen liekassa, niin tämä johtaa siihen, että on kohta vain yksi pankki, yksi kauppa, yksi maatila, yksi rakennusliike, mihin kaikki hyvinvointiin tarkoitettu raha virtaa.

Se on Kokoomuksen ja nyt myös Sipilän tavoite. Onko maailma sitten mallillaan, kun tämä on saavutettu ja asumme koko maailma yhdessä pilvenpiirtäjässä, jossa me duunarit asutaan siellä kerroksessa p-270 ja pienituloiset eläkeläiset ja muut, jotka eivät pysty laittamaan missään asiassa kampoihin asuu siellä pohjimmaisessa p-4000 kerroksessa maan alla ja siellä päällimmäisenä huipulla on yksityinen yritys, eli pankki, jonka alapuolella, tuo ruokakauppa ja muut liikkeet.

Ja kokoomuskerho siinä sit taistelee keskenään vallankiilto silmissä kieli pankinjohtajan perseessä, josko sais pienen bonuksen ja pääsis kerroksen ylemmäs, jos onnistuu vielä politikoinninlla säästään tuolle Kuningas pankkiirille vielä muutaman euron säätämällä lämmitystä asteen pienemmäks siellä p-4000 kerroksessa.

Mut joo, olipas hauska kirjottaa taas näitä hassuja juttuja. Vaikka jutut on mitä on, niin mulla oli tänään ihan huippu päivä. Paljon hyvää mieltä ja iloa. Toivon sitä kaikille muillekin näistä mun saarnoista huolimatta. Myös Kokoomuslaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat