Tero Ahtola Suomi takaisin!

Milloin on seuraavat eduskuntavaalit?

Miten paljon pitää sietää tätä paskaa mitä hallitus meille suoltaa?

 

Vieläkö pääministeri Sipilä nousee Bernerin rinnalle ja antaa täyden tuen ministerinsä toiminnalle?

 

Millä mandaatilla hallitus toimii, kun kyselystä toiseen enemmistö pistäis nämä jo pihalle?

 

Näitä eri puolueita on tuolla hallituksessa käytelty eri järjestyksessä, mutta mitään muutosta parempaan ei ole tapahtunut vuosiin. Ainakaan meistä itsestä riippuvaa.

Johtuisiko se siitä, että oli meillä mikä tahansa puolue hallituksessa, niin se on aina eu-puolue, kun näistä nykyisistä puolueista kaikki vannovat eu:n nimeen, vaikka kaikki on mennyt päin persettä koko 20 vuotta mitä tätä paskaa on siedetty.

 

Toki josssain kohtaa on hyvääkin joillekin sattunut, mutta kokonaisuutena ei ole muuta tehty kun myyty, leikattu, supistettu, lakkautettu ja nostettu veroja ja lopetettu palveluita ja velkaannuttu 100miljardia ja kaupan päälle maksettu siitä korkoa kymmeniä miljardeja, koska valtionvelka on euro aikana  jouduttu ottamaan muualta, eikä itseltä, kuten itsenäiset valtiot tekevät ainakin osittain valuutan uskottavuuden sen salliessa.

Kaikkein kammottavin tapahtuma Suomelle oli persujen meno hallitukseen. Ennen oli edes oppositiossa joku räksyttämässä eu siellä missä paha, vai miten se oli? Se kuitenkin aiheutti edes vähän keskustelua siitä, että on olemassa vaihtoehtoja. Nyt niitä vaihtoehtoja on vähemmän, koska viimeinenkin edes jollain muotoa joskus eu-kriittiseksi itseään tituleerannut puolue vaihtui kuin taikaiskusta  eu:n kannataja puolueeksi hallituksessa ja ilmeisesti haluaa vielä jollekin varmuuden vuoksi esittää siinä hyvin onnistuvansa kun täytyy käydä Turkin diktaattorille saakka sitä mainostamassa kuinka upea asia eu on.

 

Paavon puolue ja politiikka on vaihtoehto. Paavo tuo uudenlaista tapaa tai "puoluetta" politiikkaan. 

En tiedä, miten on, mutta minun silmääni näyttää siltä, että Paavo yrittää antaa mahdollisuuden itsenäistä Suomea edustaville poliitikoille järjestäytyä, koska nyt se ei ole mahdollista, koska meillä on vain eu-puolueita.

 

Paavo ilmeisesti katsoi mahdottomaksi koulia täysin uusia ihmisiä perustamaan täysin uutta puoluetta. Ja hölmöähän se olisikin, koska meillä on ahkeria poliitikkoja pilvin pimein kaikissa puolueissa.

Paavo antaa heille nyt mahdollisuuden olla ääneen omaa mieltä asiasta sen sijaan, että puhuvat siten miten puolueensa käskee.

 

Kävi tässä miten tahansa ja oli ne seuraavat eduskuntavaalit milloin tahansa, niin olisiko jo pikkuhiljaa aika käsittää, että tämä eu-polku alkaa olla koluttu loppuun ja ei välttämättä viittis sitä ainoata jäljellä olevaa loppuhuipennusta, eli liittovaltiokorttia katsoa.

Pokerissa ei voi pärjätä jos ei osaa foldata ja nämä eu-kortit olis nyt korkein aika heittää takaisin pakkaan ja kokeilla uutta kättä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomen 38. eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan vaalikauden 2019–2023 eduskunta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Näinhän se on suunniteltu, mutta jotenkin on sellainen tunne, että saattaa tuo päivä vaihtua vielä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tero Ahtola

Hallitukset eivät tunteella vaihdu. Hallitus kaatamiseen tarvitaan välikysymys. Jos hallitus häviää, hallitus kaatuu.

Siitä seuraa eduskuntavaalit ja äänestyksen lopputuloksen perusteella eniten ääniä saanut puolue alkaa koota uutta hallitusta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #3

Aika usein niitä välikysymyksiä tulee tilanteissa, missä esitetään suuria muutoksia lyhyessä ajassa ja silloin kun edes hallitus ei ole yksimielinen, niin kysymys ei välttämättä ole läpihuutojuttu kuten yleensä.
Nyt on vielä kuntavaalit edessä ja persujen ainoa mahis saada edes joitain kannattajiaan takaisin on lähteä hallituksesta.

Persut tietää, että tuolla kokoomuksen politiikalla ja persujen äänestäjillä ei ole tulevaisuutta vaaleissa ja ainoa keino luoda uskoa omiin äänestäjiinsä ja mahdollisesti jopa uusiin on pitää omista kannoistaan kiinni vaikka hallituksen kaatumisen uhalla.

Mikäli he olisivat omia kansalaisiaan kunnioittava puolue heidän olisi se jo pitänyt tehdä, sillä nulemalla kokkareitten ja kepujen persettä he eivät palvele omia äänestäjiään ja mikäli he ovat asioidensa kanssa jaloja he eivät näin siis palvele Suomen etua olemalla vapaaehtoisesti hiljaa omista aidoista mielipiteistään hallitusvastuun alla.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Hallitus on kaatunut välikysysäänestykseen neljä kertaa ja viimeksi vuonna 1958.

Sisäisiin riitoihin hallituksia on kaatunut.

Nykyinen hallitus tuskin kaatuu välikymykseen. Hajoamiseen se voisi kaatua, mutta sekin on epätodennäköistä.

Jos hallitus hajoaisi, ensin yritettäisiin uuden enemmistö- tai vähemmistöhallituksen muodostamista. Jos tämä ei onnistu, pääministeri esittää eduskuntaryhmiä kuultuaan tasavallan presidentille eduskunnan hajoittamista ja uusien vaalien järjestämistä.

Sipilän hallitus jatkaa Suomen nostamista siitä suosta, johon edelliset hallitukset ovat sen päästäneet. Hyvä näin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Sipilän hallitus jatkaa Suomen nostamista siitä suosta, johon edelliset hallitukset ovat sen päästäneet. Hyvä näin.

Tarkoitatko nostaa siitä mihin pääministeripuolue yhdessä vei kokoomuksenkanssa? Siis niiden puolueiden jotka on nyt Ps hallituskummpaneita ja kelle PS myi hanurinsa?

Siinä onkin urakka korjata ne mitä saivat aikaan -07-11.

Hyvin on Ps Linströmmi ja Stvm Mattila ollut mukana kepu,kok politiikassa .
Varokaa vain ettette joudu sdp tapaan syylliseksi koko hallituksen ministerien toimista.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Muotoilin ehkä huonosti tuon otsikon. Olisi voinut olla parempi niin, että jatkaako tämä hallituskokoonpano seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei jatka. Jos jatkaakin tietää se persuille takiaispuolueen asemaa -19 vaaleissa ,ellei tee vasureita ja hyppää oppositioon ajamasta kepu,kok politiikkaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persujen taru loppui tähän:

5.3. 8:18 IS
POLITIIKKA
-Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei aio hakea jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset