Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Taloustutkimus Oy-kysely todistaa, että eu-eroa ajava puolue olisi suurin

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062921817098_uu.shtml

Odotettu tulos, ottaen huomioon, että Suomessa ei ole minkäänlaista keskustelua aiheesta, koska hallituksessa tai oppositiossa ei ole yhtään EU-eroa ajavaa puoluetta, eli kansalla ei ole mitään käryä EU:n haitoista tai hyödyistä.

Huomion arvoista on se, että neljännes silti kannattaa EU-eroa ja sillä määrällä on seuraavissa vaaleissa kirkkaasti suurin puolue.

On käsittämätöntä, että täällä on neljännes maan ihmisistä vailla edustajaa ja siihen pitää tulla muutos, jotta koko kansan on mahdollisuus pystyä tarkastelemaan kokonaisuutta, eikä vain yhtä puolta asiasta.

Nyt brexitin myötä asia on 100 kertaa tärkeämpi kun viikko sitten, koska tästä brexitistä on varmuudella seuraus edelleen nousevat jäsenmaksut, joita jo nyt maksamme miljardin enemmän kun sieltä saamme. Ja suurella todennäköisyydellä nyt kiristyy vauhti kohti liittovaltiota, eli Suomen hallitus lopetetaan ja hallinta siirtyy Brysseliin, mihin myös verot maksetaan jatkossa, eli reunavaltiona Suomesta tulee euroopan ghetto.

Jatkossa siis lämmitellään käsiä kadulla auton takaluukussa palavan nuotion äärellä samalla kun eliitti kroisostelee meidän maasta myydyillä varoilla mahat pystyssä sikarit sauhuten.

Lisäksi EU:n hajoaminen on taas lähempänä ja jos se vielä lähenee sentinkin, niin se on siinä.

Puhumattakaan taloudesta, mihin on pumpattu virtuaalivaluuttaa niin paljon, että on kohta se kuuluisa bittiavaruuskin täynnä ja kun ne kulissit realisoituu, niin siinä alkaa alahuuli Merkkelillä väpäättää, jos ei ole siihen mennessä jo saanut monoo invaasion takia.

Jos EU:n hajoaminen on edes teoriassa mahdollinen, niin sillon jo kuuluu olla Itsenäistä Suomea edustava puolue vähintään oppositiossa ja nyt kun se hajoaminen on käytännössä vähintään yhtä todennäkönen kun kasassa pysyminen, niin silloin pitää olla kyseinen puolue hallituksessa.

Se on kansan etu, että maata johdetaan kokonaisuutta ja kaikkia vaihtoehtoja tarkastellen, eikä näin laput silmillä suu vaahdossa kohti 20 vuotta sitten valittua tietä, jossa on risteyksiä ollut matkalla vaikka millä mitalla ja varoitusmerkkejä on nyt metrin välein ja silti SOS-hallitus median täydellä tuella painaa kaasu pohjassa kohti tuntematonta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joku voisi tietysti kysyä miksei itsenäisyyspuolue ole Suomen suurin?

Vastaus siihen on kuitenkin ilmeinen. Ihmiset äänestävät vaaleissa monien eri tavoitteiden pohjalta. EU tai siitä eroaminen on vain yksi muiden joukossa. Äänestäjien elämään vaikuttaa enemmän koko päätöksenteon kirjo mukaan lukien sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, maatalouspolitiikka, talouspolitiikka, puolustuspolitiikka, kulttuuripolitiikka, kielipolitiikka y.m.

Yhden asian puolueilla ei ole koskaan mitään tulevaisuutta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Olisihan se mielenkiintoista nähdä, mitä pelkästään EU:sta poistumiseen keskittynyt 'EU veks -puolue' toisi mukanaan. Puolueohjelma olisi keskittynyt vastaamaan kaikkiin nyt brexit-keskustelun nostattamiin kysymyksiin.

Pitäisköhän alkaa puuhaamaa ..hmm? Tulisi hoidettua samalla median hommia. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten mainitsin, sellainen puolue on jo olemassa. Itsenäisyyspuolueen agendalla ei ole juuri muuta kuin ero EU:sta ja se on vaaleista toiseen saanut tuhatkunta ääntä Suomessa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #5

Ipun markkinointi mättää. Asia pitäisi kertoa ei pelottelun vaan mahdollisuuksien kautta. Mielestäni siellä ovat synkistelijät ruorissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #9

Niinpä, markkinoinnistahan on vaaleissa kyse, ei asioista.

Mitä IPUn yhden asian liike -väitteisiin tulee, joku voisi vaikka vilkaista IPUn edellisten vaalien ohjelmaa:

http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyy...

Onko kyse yhden asian liikkeestä?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #28

Markkinoinnissa on kyse asian kertomisesta erilaisille ihmisille.

Oma kommenttini #9 tosin liittyi tuohon omaan aikaisempaan #3 ja siinä mainittuun uuteen EU veks -puolueeseen ja Kuikan vastauskommenttiin, että vastaava olisi jo olemassa eli ipu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #32

Eikä ole, vaikka niin tietysti pitäisi olla, ja niinhän myös se markkinointi kansalle markkinoidaan.

Kyse on ostohalujen herättämisestä, eikä se enimmäkseen tapahdu järkiperusteilla.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #5

Itsenäisyyspuolueen, joka ei toistaiseksi ole puoluerekisteriin palannut, profiili sai viime vaaleissa jonkinlaisen kolauksen siitä, että heillä ei ollut riittävästi valinnanvaraa ehdokasvalinnoissaan. Mukaan pääsi esimerkiksi radikaaleja Venäjän kannattajia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kukaan ei nyt tunnu ymmärtävän mun pointtia tässä asiassa. Eli toisin sanoen olen huono argumentoimaan asiaani, mutta yritän nyt vielä kerran.

Nuo kyselyn kannatusluvut osoittaa, että eu-eroa ajavalle puolueelle on kysyntää ja mun mielestä sille olisi myös tarvetta, jotta hallituksella olisi kykyä ajaa Suomen etuja kokonaisuutta ajatellen, kaikkia vaihtoehtoja tarkastellen.

Usein kuulee ihmisiltä, et eu on ihan ok, mutta noudatetaan vain liian tarkasti kaikki juttuja jne. Mistäköhän se johtuu?? Se johtuu siitä, että Suomen hallitus on 100% eu myönteinen ja eu tietää sen.

Se on sama asia kun menisit autokauppaan autoa ostamaan ja huutaisi ovelta, että ostan minkä tahansa auton ja maksan siitä mitä pyydätte, kun sitten taas mun toivomassa monipuolisemmassa hallituksessa tapaus olisi niin, että huudetaan ovelta, että tulimme katsomaan löytyykö täältä meille sopiva auto ja voimme sille sitten miettiä hintaa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #15

Suunniteltu EU-vastainen puolue kuitenkin tarvitsisi muun uskottavan ohjelman ja puoluekoneiston täytteekseen ja käytännössä jotakin sentapaista Perussuomalaiset yrittikin ennen hallitustaipalettaan olla. Sitten poliittiset realiteetit ratkaisivat kun meillä ei ole Norjan öljykenttiä tai Sveitsin tai Lontoon Cityn pankkimaailmaa, mutta sen sijaan epäedullinen maantieteellinen sijainti länsimaiden ja Venäjän välisellä taloudellisella ja sotilaallisella etupiirirajalla. Toki kaikki äänestäjät eivät ajattele näitä syy-seuraussuhteita näin pitkälle.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Joo olen samaa mieltä. Tähän asti on ollut juuri noin, mutta brexitin myötä tuo tilanne on muuttunut oleellisesti ja vaikuttaminen noin muihin asioihin uhkaa kohta olla mahdotonta jos jatkamme eussa ja lisäksi eu:n mahdollinen hajoaminen ja siihen varautuminen huomioiden eu on noussut prioriteeteissä kärkisijalle.

Tilanne on mennyt talouden osalta jo pitkään tasaista alamäkeä ja nyt räjähdysmäisesti tilanne radikalisoitu hetkessä.

Nykyisistä puolueista joku saattaa alkaa ajattelemaan kokonaisuutta ja ryhtyä tarkastelemaan myös itsenäisiä vaihtoehtoja.

Pienten puolueiden kuten Ipun on tehty lähes mahdottomaksi tuoda kantojaan esille totaalisen mediasyrjinnän vuoksi, sekä totaalisen epäireilun vaalirahoituksen jakamisen vuoksi, eli kaikki rahat, niille jotka ovat hallituksessa ja pienille ei euroakaan.

Lisäksi pienien nousemista ylipäätään rekisteröidyksi puolueeksi jarrutetaan tahallisesti estämällä kannattajakorttien allekirjoitamisen pankkitunnuksilla, vaan kortit pitää kerätä kynällä ja paperilla toreilta, kuin -80 luvulla.

Kysymys kuuluukin, että mikä puolue niitä vaihtoehtoja alkaa lopulta tutkia?

Edellyttäen, että eu-ei hajoa itsestään ennen sitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hyvin näkyy se propaganda uponneen. Eikä ole mikään yllätys.

Jokainen joka on tutustunut Itsenäisyyspuolueen ohjelmaan, näkee ensi silmäyksellä, ettei kyse ole yhden asian liikkeestä. http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyy...

Mutta koska Fixitin pelko on niin järisyttävää, Suomen paraskin puolueohjelma selitetään päinvastaiseksi – ja se propaganda vieläpä uskotaan, kun ei viitsitä ottaa selvää.

Vaikka markkinauskovaiset toisin itselleen uskottelevatkin, paras ei ole se, joka "menestyy" (eli myy itseään) parhaiten. Parhaiten itseään myyvillä puolueilla on propagandakoneisto megalomaanisesti suurempi kuin pienpuolueilla, joisden resurssit ovat mitättömät.

Huolestuttavinta tässä on se, että niin iso osa, todennäköisesti valtaosa kansasta ei ota mistään selvää, äänestää pelkkien mielikuvien ja ulkoisten vaikutelmien pohjalta ja viis välittää politiikan sisällöstä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tunnustaudun syylliseksi. En ole sitten peruskoulun kansalaisopin vilkaissutkaan yhtään puolueohjelmaa. Puhtaasti mielikuvien perusteella, ja myöhemmin vaalikoneilla täydennettynä, olen äänestänyt. Enkä edes usko olevani keskivertoa vähemmän tiedostava kansalainen...

Tosin toimin muidenkin valintojeni kanssa samalla tavalla, on kyse sitten auton tai vasaran valitsemisesta. Saatan olla laiskakin, mutta en ole vielä selvittänyt itselleni mikä tuosta poliittisesta valinnasta tekee niin erilaisen, että pitäisi specsitkin lukea.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #29

Mikä omasta ja muiden tulevaisuudesta tekee niin erikoisen, että asioista ihan pitäisi ottaa selvää?

Jos niillä asioilla ei ole mitään väliä, niin antaapa mennä vaan.

https://www.youtube.com/watch?v=leSS06OhXDI

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Noinhan se on, tottakai. En minä osaa tuhon argumentaatioon edes vastata. Jos tekee valintansa eri elämänalueilla samanlaisella prosessilla, joka ei kuitenkaan edellytä jokaisen firman strategiadokumenttien tai tuotteen specsien lukemista, ei millään ole mitään väliä. Onneksi niille tiedostaville on olemassa puolueiden faktatietoa tarjoavat vaaliohjelmat, niin voivat tehdä valintansa tiedon pohjalta, eivätkä mielikuvien, kuten me maan matoset.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #38

Minä en pidä teitä maan matosina, te teette sen itse.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Uutta on tulossa!

Hei!

Jos haluat kavereinesi lyödä kiilaa puoluediktatuuriin, niin osallistu Kansalaispuolueen kannattajakorttien keräämiseen. Täytä, tulosta ja lähetä. Ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä, jota saa jakaa.
http://kansalaispuolue.fi/liity-tukiryhm%C3%A4%C3%A4n

Ystävällisin terveisin Kaija Irmeli Olin-Arvola

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Uutta on tulossa!

Hei!

Jos haluat kavereinesi lyödä kiilaa puoluediktatuuriin, niin osallistu Kansalaispuolueen kannattajakorttien keräämiseen. Täytä, tulosta ja lähetä. Ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä, jota saa jakaa.
http://kansalaispuolue.fi/liity-tukiryhm%C3%A4%C3%A4n

Ystävällisin terveisin Kaija Irmeli Olin-Arvola

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Uutta on tulossa!

Hei!

Jos haluat kavereinesi lyödä kiilaa puoluediktatuuriin, niin osallistu Kansalaispuolueen kannattajakorttien keräämiseen. Täytä, tulosta ja lähetä. Ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä, jota saa jakaa.
http://kansalaispuolue.fi/liity-tukiryhm%C3%A4%C3%A4n

Ystävällisin terveisin Kaija Irmeli Olin-Arvola

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Sori tästä! Tabletti tahmaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taisi tulla laskuvirhe: IL:n teettämän gallupin mukaan 21 % äänestäisi eroa EU:sta, mikä on paljon lähempänä viidennestä kuin neljännestä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joku koiranleuka sanoi:
30% haluaa äänestyksen ja 70% haluaa vek ilman äänestystä. :)

_____________________________________________________________

Oikeasti:

Tuosta kyselystä oli jätetty pois sana 'neuvoa-antava' eli ilman sitä jengi saa kuvan, että se olisi laakista poikki.

Henry

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Onko jokin muu kuin neuvoa-antava mahdollinen?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #44

Valtaosa varmasti mieltää, että kyse on samanlaisesta kun brexit eli sitovasta, jos ei erikseen mainita, että kyse on vain haistelusta

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Kutsutko brexitiä sitovaksi koska uskot sen olevan sitä, vai koska Cameron sanoi että tulosta tulee kunnioittaa? Käsitykseni mukaan brexit oli neuvoa-antava kansanäänestys.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Seija Nylund, kovin pieniä heittoja verratruna vaikka eräiden kokoomuslaisten laskuvirheisiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun omaa (tai jonkun muun) virhettä puolustellaan sillä että toisetkin tekee virheitä, ollaan todella kaukana mistään rakentavasta. En edes tiedä miksi provosoiduin kommentoimaan. Mutta kun toikin -puolustus tuntui ehkä vain aikuisten kesken niin oudolta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos kerran eu-liittovaltion kannatus on noin vahvaa, niin sittenhän ei ole pienintäkään ongelmaa siinä, että asiassa kysyttäisiin kansan mielipidettä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei sitä kansanäänestystä siksi jätetä järjestämättä, että tuota ongelmaa pelättäisiin, vaan siksi, ettei sellaisen järjestämistä katsota tarpeelliseksi juuri nyt.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No ei tietenkään katsota tarpeelliseksi, koska aiheesta ei ole minkäänlaista keskustelua käyty, mutta kyllä ihmiset alkaa kohta kysyä, että mitkä ne eu:n edut on, kun niin moni muualla euroopassa sitä eu:ta vastustaa, kuten briteissä ja ranskassa.

Ja ainoa vastaus eu:n hyödyistä on se tuttu ja turvallinen "Eu on tuonut meille vaurautta ja vakautta" minkä kissakin ymmärtää täysin vääräksi, kun tarkastelee valtion velkaa, hintojen nousua suhteessa palkkoihin, työttömyyslukuja, eu-jäsenmaksua, valtion omaisuuden myyntiä, verojen myyntiä ja palveluiden karsimista ja poliisin ja terveydenhuollon alasajoa.

Kyllä joku nykyisistä puolueista kohta ymmärtää, että se on kärkisijan paikka hallituksessa jos saa eu eroa kannatien äänet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #10

Tero Ahtola

Listassasi on vain yksi kohta joka johtuu eu jäsenyydestä. Eu jäsenmaksu. Sekin on ehdollinen sillä ETA maat maksavat myös eu jäsenmaksua. Mitä muuta tuossa listassa EU on käskenyt meidän tehdä ?

Kaikki loppu on ollut omissa käsissämme.

Tero Ahtolan vaalikonevastauksessa (2015) kiteytyy koko EU ongelma: " Suomalaisten täytyy maksaa miljardeja eu:n kalliille koneistolle, että ne saavat päättää, kuinka käyriä kurkkuja saa olla, tai minkälaisilla tumpuilla saa ottaa ranskalaiset uunista."

Sitten voisimme laitta konkretiaa tuohon Taloustutkimuksen tulokseen. Jos äänestysprosentti olisi vuoden 2015 eduskuntavaalien tasolla (70%) niin ääniä annettaisiin yhteensä 2 923 000.

Kyllä Eu kansanäänestykselle (789 210 ääntä).

Ei Eu kansanäänestykselle (2 016 870 ääntä). 117 000 ei osaa sanoa.

Ja äänestysten lopputulos pitäisikö eurosta luopua tai pitäisikö EU:sta erota on samaa luokkaa äänestystuloksessa.

Ja väitteesi siitä, että EU:sta ei keskustella on täyttä puppua. Viimeiseen kymmeneen vuoteen ei ole ollut ainuttakaan päivää, että EU:sta ei olisi uutisoitu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Viimeiseen kymmeneen vuoteen ei ole ollut ainuttakaan päivää, että EU:sta ei olisi uutisoitu."

Ota sitten lainauksena edes yksi uutinen jossa olisi kerrottu liittovaltiosta, keskusjohtoisesta verotuksesta, osavaltioiden parlamenttien alasajosta, tulonsiirroista ja muusta tärkeästä jotka liittovaltion kehitykseen liittyvät?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

Yksikään uutinen ei ollut valtamediassa julkaistu, Aku Ankkoja ei lasketa mukaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #33

Jarmo Makkonen

Terävä kommentti. PerusSuomalaisten puoluelehteä en viitsinyt referoida. Siellä niitä on joka numerossa. Veronmaksajien tukema valtalehti.

No parhaat jutut on kyllä bensiksellä ja paikallisessa pubissa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #31

http://www.sitra.fi/uutiset/suomalaiset-suhtautuva...

Joo, ei ensimmäistäkään uutista mikä olisi tullut telkkarista, mutta tuosta linkistä löytyi mielenkiintoinen grafiikka, joka osoittaa, että Suomi on vielä kriittisempi eu:ta kohtaan kun Britannia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #21

Siinä listassa kaikki asiat on tapahtunut eu aikana ja mennyt huonompaan suuntaan ja jos joku menee 20 vuotta putkeen huonoon suuntaan, niin pitää jotain muuttaa, ennen kun se suunta kääntyy.

Itse uskon, että Suomen talous voisi paremmin, jos meillä olisi oma rahapolitiikka ja melko yleisesti tunnustetaan, että tämä pitkä taantuma johtuu siitä, että meidän valuutta ei jousta.

Eli tuossa on mun uskomus ja sitten siinä on toeteamus, mutta tämän alkuperäisen tekstin tarkoitus on osoittaa, että jos yli 20% ihmisistä on mieltä, että irti eu:sta, niin olisi loogista, että heillä olisi edustus hallituksessa.

Ja uskoisin sen olevan myös vahvuus kokonaisuuden kannalta, koska nyt kun ei ole, niin Suomi on aina pakotettu ottamaan kaikki vastaan avosylin, koska eu:n on täysin turha tinkiä mistään Suomen suhteen, koska tietää, että Suomi kannattaa 100% ja ottaa vastaan ihan mitä vaan tohtivat pyytää ja kun muissa maissa on myös eu-kriittisiä puolueita, niin niissä ei ihan kaikki mene läpi, joten Suomi maksaa sitten niidenkin osuutta.

Ja juu puhuin tumpuista ja kurkuista värikkäissä vaalijutuissa, mutta jollakin oli tarve herättää ihmisiä, kun maalaispoika lähti mutulla ehdokkaaksi vailla mitään tietoja mistään, vain pelkästään taskussa tunne siitä, mikä on oikein ja mikä on väärin.

Ja jos olet sitä mieltä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana on keskusteltu Suomen oloista eu:ssa suhteessa siihen mitä ne olisi ollut ilman eu:ta, niin laita linkki edes yhdestä keskustelusta, joita kerrot olevan yli 3650 kymmenen vuoden ajalta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #21

"ETA maat maksavat myös eu jäsenmaksua"

Eivät maksa. EU-jäsenmaksuun kuuluu paljon muutakin kuin ETA-maksu. ETA-maksu on paljon pienempi.

"Norway Grants (solely funded by Norway) amounts to EUR 179.1 million a year"

https://en.wikipedia.org/wiki/EEA_and_Norway_Grant...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #21

Direktiivit ja sisämarkkinoiden kilpailutukset, muunmuassa. Ja ulkomaisen lipun alla toimiminen+verosuunnittelu. Onhan näitä niin paljon mutta Ilkka Varsio ei vain halua niitä nähdä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eero Lehden firmalla on nuo kyselyt aina tehty vähän 'summittaisesti'.

Jos vetäisi toiseen suuntaa, niin kysymys kuuluisi:
"Haluatko että neuvoa-antava EU-äänestys hoidettaisiin laajan kansalaiskeskustelun kautta?"
Varmaan tulisi "jaa" 80% - "ei" 20%

;)

Henry

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Arvelisin, että suurin osa vastaisi "eos", koska eivät ymmärtäisi mitä kysyttiin. Minä ainakin vastaisin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Käytännössähän persut jo lupasivat alkaa rummuttamaan fixit sanomaa ensi vaalien alla. Sillä varmistavat, etteivät lähde mukaan seuraavaan hallitukseen vaan jäävät suosiolla oppositioon kasvattamaan kadonnutta kannatustaan. Tai sitten kääntävät takin kuten viimeksikin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Persut on 2 kertaa peräkkäin pettänyt eu-eron kannattajat totaalisesti. Edes persujen äänestäjät ei voi olla niin tyhmiä, että kolmatta kertaa peräkkäin antaa äänen kokoomukselle kannattamalla persuja!!!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuosta en kyllä löisi vetoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eihän tuo puolue tietenkään mikään yhden asian puolue voisi olla vaan keskittynyt kaikkiin niihin asioihin mihin EU:n ja EU on sekaantunut lähes kaikkiin asioihin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siinäpä olisikin sarkaa eropuolueelle kertoa mistä kaikesta itse kukin meistä päättää jatkossa itse, jos kerran Bryssel päättää nyt kaikesta.

Ei mitään ympäripyöreitä vaan yksityiskohtainen kattava lista.
Kansalaiset ansaitsevat rehellistä faktaa mukavien mielikuvien sijasta. Ettei käy niinkuin Englannissa.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Siis kyse on nyt siitä, että tiedossa oli jo ennen brexitiä, että eu:n pystyssä pysyminen vaatii liittovaltio kehitystä.

Brexitin myötä tuo on ainoa vaihtoehto ja onnistuessaan se tarkoittaa, että valtioden hallitukset lakkautetaan ja kaikkia johdetaan yhdestä hallituksesta, joka myös kerää verot ja jakaa ne liittovaltioille.

Tätä pääministeri Sipilä selkeästi jo vihjasi tukevansa sanomalla, että nyt eu-n pitää tiivistää rivejään ja tätä kokoomus on ajanut kokoajan ja persut nyt tekee aina juur niinkun kokoomus sanoo.

Eli tuo on kaikista huonointa mitä Suomelle vo tapahtua ja todennäköistä on, että tuo kehitys johtaa eu:n hajoamiseen, koska ei sitä kukaan täysjärkinen hyväksy, eli on korkein aika saada Suomeen puolue hallitukseen, joka osaa tehdä jotain myös siinä vaiheessa, kun eu lakkaa olemassa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Salaliittoteorioita on ollut ennenkin ja on taatusti jatkossakin.
On liian hyvää ollakseen totta että verotuksesta päätettäisiin unionissa.

Suomen veroaste on tällä hetkellä euromaiden korkeimpia ja olisi lottovoitto kun tuolle 'itse päätetylle' asialle tulisi stoppi. Kyllä se on jo tuhansia ja tuhansia työpaikkoja tappanutkin; korkean veroasteen vuoksi kotimaisen tuotteen tai kaupan valitseminen alkaa olla ideologinen vaan ei välttämättä järkivalinta.

En usko että visiosi toteutuu, en usko satuihin. Siihen uskon että omin toimin saamme verotustamme nostettua vielä paljon korkeammaksikin, unionissa tai ei. Saadaan vielä paljon firmoja ja kansalaisia kyykkyyn.

Vaan tosiaan se lista joka kattaa asiat joista meistä itse kukin saa jatkossa päättää itse jos päätöksen kerran nyt tekee Bryssel.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #18

Me ollaan 20 vuotta oltu unioinissa ja verot on kokoajan noussut. Jossain vaiheessa pitää ymmärtää, että se suunta ei siitä käänny.

Mistäköhän salaliittoteoriasta puhut? Mielestäni kommenttini perustui selkeään faktaan ja todennäköisyyteen siitä, mitä tulee tapahtumaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #20

"20

Unionia on helppo syyttää ihan kaikesta. Vaikka muita euromaita korkeammasta veroasteesta. Samaan aikaan kun muissa unionimaissa veroaste on matalampi, se ei sitten vissiin unionin syytä olekaan.

Pitäisikin pystyä osoittamaan kuinka paljon ero automaattisesti sitä verotusta (kunnallis-, työ-, valmistus-, kulutus-, energia- ym) laskee. Siinäpä konkreettinen, tarkistettavissa oleviin laskelmiin perustuva lupaus mukavan mielikuvan sijasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On itsestään selvää ja kyllä useamman tahon laskemaakin että myös liittovaltiossa olisimme maksumiehiä, eli rahoittaisimme heikommin toimeentulevia osavaltioita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko sinulla jokin periaatteellinen ongelma siinä, että yhteisö auttaa heikoimpiaan? Luulisin valtaosan kyläläisistä, tai mikä tarkasteltava yhteisö nyt sattuu sitten olemaankaan, tukevan tuota ideaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö se ole juuri yksi EU:peruspilareista, että vauraammat maat auttavat taloudeltaan heikompia? Missä tilassa luulisit entisten Varsovan liiton maiden ja Neuvostoliiton osien olevan nykyään ilman EU:n suomaa tukea?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Niinhän se toimii Suomen sisälläkin. Pk-seudun rahaa jaetaan heikommille alueille, eli Keskustan sydänmaille. Jatkossa sinne sitten jaettaisiin EU:n verottamaa rahaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niinhän se toimii Suomen sisälläkin."

Suomi onkin oma verotusalue ja nuo ovat tasoitusmaksuja. Liittovaltiossa Suomi joutuisi tasoittamaan myös Bulgariaa, Romaniaa ja montaa muuta osavaltiota.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Iso-Britannian kansanäänestys opetti ainakin yhden asian, josta IPUN, perussuomalaisten ja Väyrysen olisi syytä ottaa opiksi. Pelkän kansanäänestyksen vaatiminen on typeryyttä. Pitää myös olla uskottava ohjelma mitä tehdään, jos kansa äänestäisikin fixitin puolesta. Britanniassahan äänestyksen uhoa seurasi suuri lässähdys. Mitäs nyt sitten tehdään?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Juuri tästä syystä nyt kirjoitin tuon blogin.

Kun kerran on yli 20% ihmisistä, jotka kannattavat itsenäisyyttä ja omaa rahapolitiikkaa, niin tulisi heillä olla edustaja hallituksessa, jotta näitä vaihtoehtoja voisi tasapuolisesti tarkastella ja vertailla ja jotta koko kansalla ja hallituksella olisi paremmat eväät pussissa päättäessään maamme asioista.

Ja kuten nyt jo varmaan viidennelle vastaan ja toistan itseäni, niin katson olevan Suomelle epäedullista neuvotteluissa Suomen ja EU:n välillä sen, että Suomen hallitus on 100% eu-myönteinen, kun taas monilla muilla eu-mailla se ei ole.

Syystä, että neuvottelulähtökohtamme on näin heikompi muihin nähden ja on johtanut siihen, mitä usein kuullaan, että Suomi liian tarkasti tottelee kaikkea mitä eu-päättäjät saavat päähänsä ehdottaa.

Ja mistä ihmeen lässähdyksestä puhut? Britanniassa 52% äänesti irti eusta ja ovat edelleen sitä mieltä, mutta jos lukee pelkkiä iltapäivälehtien lööppejä, niin toki voi saada tuonlaisen käsityksen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Suomen hallitus sataprosenttisesti eu-myönteinen?

Ehei, ei nyt kuule eletä sinipunahallituksen vanhoja huonoja aikoja!

:)

Toimituksen poiminnat