Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Loppu hyvin kaikki hyvin

http://yle.fi/uutiset/uusi_ja_entista_suurempi_romahdus_on_tulossa__sato...

Ei kyl uskois, et talousjärjestelmä, jossa yksityiset pankkiliikkeet luovat rahaa (velkaa) tyhjästä ja jossa sijoittajat tekevät lisää rahaa käymällä kauppaa velkakirjoilla, voi ajautua joskus kriisiin...

Ihan puskista tulee tommonen. Toi on varmaan lukenu jotai mv lehtee ja keksiny päästää kaike. Oikeastihan asiat on niin, että pankki lainaa ainoastaan eteenpäin ihmisten sinne tallettamia rahoja eikö niin?

 Ja missään nimessä pankki ei voi lainata rahaa ulos enemmän kun sinne on talletettu eikö niin? Vai onko se kuitenkin niin, että pankilla voi olla vain 2% talletuksia siihen nähden, mitä velkaa on luotu ulos.

 Ja jotta pankit saisivat lisää pääomia, jotta voivat edelleen luoda tyhjästä lisää velkaa, niin ne kauppaavat toisilleen näitä monimutkaisia velkakirjoja joiden arvo perustuu ei yhtikäs mihinkään.

 Eli niillä on jonkinlainen arvo niin kauan, kun niihin uskotaan ja niin kauan kun uskotaan niiden arvon alati nousevan, mutta kun totuuden kylmä käsi kouraisee, näillä velkakirjoilla voipi pyyhkeillä persettään.

 Siinä kohtaa vielä Kataiset, Stubidot ja Soinit ja Sipilät ja kaikki, jotka ovat suojatyöpaikan saaneet, yrittävät kaikin keinoin imeä veronmaksajilta vielä ne viimisetkin ropot, jotta tämä kulissi pysyisi pystyssä heidän tilipäiväänsä saakka, mutta miljardöörit lentävät silloin jo suihkareillaan pommikonesaattueissaan saarilleen imeen Pinakoladaa...

Ainoa toivo, mikä lohduttaisi edes vähän olisi se, että kun ne muodostavat sit sinne omille saarilleen uutta yhteiskuntaa ja tajuavat, että niillä rahoilla ei tee yhtään mitään ja siinä kohtaa kun jotenkin Suomen kokoomus olisi onnistunut soluttautua sinne sekaan, niin vittu me naurettas täällä neljä vuotta kilpaa keskenämme ja elettäs niinku huvittaa onnellisena elämämme loppuun asti.

Aina löytyy positiivinen loppu kun tarpeeks kauan avautuu :D :D :D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Jep, ahneet kapitalistit on paljastettu, kapitalistilla ei ole vaatteita, eikäpä kyllä aatteitakaan. Ahneutta sitten sitäkin enemmän, ja siittä sikiävä jäätävä ylemmuudentunto. Mutta kun proletaari tarpeeksi vittuuntuu, loppuu se leipä pian kapitalistiltakin. Parhaiten pärjäisimme täällä kaikki tuloeroja kaventamalla, ja toimimalla ylipäätään nyt ainakin reilusti ja rehellisesti. Oletean että kuitenkin lienee liikaa vaadittu kapitalismiin sairastuneilta. Siksipä järjestelmä romahtaa ihan automaattisesti, neliskulmaiseksi hakattu pyörä ei pyöri ;D

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Juurikin näin se on nähtävä

Toimituksen poiminnat