Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Joka päivä voi oppia jotain uutta!

  • Joka päivä voi oppia jotain uutta!

Olen yrittänyt pitää tuon otsikon mielessä ja yrittänyt myös soveltaa sitä ihmisiin. Jokaiselta ihmiseltä ja päivältä voi oppia jotain uutta, jos vain itsellä siihen on halua.

Todellakin olen yrittänyt oppia ja välttää ajattelemasta asioita vain yhdestä näkökulmasta, mutta case Kreikka, niin alkaa olla opit vähissä.

Tuntuu, että jokainen uutinen aamusta iltaan suoltaa samaa paskaa ja kukaan ei kuitenkaan halua miettiä, että mistä ongelma johtuu.

Sama juttu, kun Ukraina-Venäjä tapaus. Nostellaan pakotteita toisen perään ja vuoron perään, mutta ei haluta ratkoa sitä alkupeäistä ongelmaa, eli sitä, että Venäjä ei halua Natoa naapuriin. Kaikille on täysin selvää, että se on se ongelma, mutta tästä ei edes puhuta, vaan lietsotaan ja uhataan vaan. 

Tapaus Kreikassa kyse ei ole Kreikasta, vaan pankeista. Kuten tiedämme, nykyisessä rahajärjestelmässä rahaa syntyy kiertoon kun pankki luo velkaa ja sitä poistuu kierrosta, kun velallinen lyhentää lainaansa.

Mitä enemmän pankki luo velkaa, niin sen enemmän se tekee voittoa, edellyttäen, että velalliset pysyy maksukykyisenä.

Ja kaikkihan lienee jo sen päivän elänyt, jolloin on oppinut, että pankki ei lainaa rahaa, joka sinne on talletettu, vaan luo sen tyhjästä, koska tämä on euroo puoltavien mielestä järkevä tapa luoda rahaa kiertoon. Minun mielestä ei, mutta palataan nyt siihen Kreikkaan.

Pankit siis on luonut liikaa rahaa tyhjästä ja Kreikka on ottanut liikaa velkaa. Pankeilla ei ole tarpeeksi talletuksia tilillä, jotta riittäisi rahaa ihmisille, jotka haluavat nostaa tilinsä pikapankista, että saa ruokaa.

 

Ja Kreikka on velkaantunut aivan liikaa, jotta se voisi millään selvitä kuluista ja koroista ja lyhentämisestä nyt puhumattakaan.

Mutta mitä nyt on peuhattu telkkarissa vuosi tolkulla?  Että Kreikan pitäis myydä puoli ilman kansalaistensa omaisuutta ja Kreikan tulonlähdettä näille samoille sijoittajille, jotka omistavat näitä pankkeja, jotka kaiken paskan on synnyttänyt ja sitten Kreikan pitäisi ottaa lisää velkaa, vaikka velka on juuri se syy, miksi siellä ei rahat riitä.

Nyt olisi jo aika oppia, että pillit pussiin..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Portugali ja suomi ovat saman kikkailun uhreja. Lisäksi tämä kriisi ja kikkailu ovat kasvattaneet mm saksan ja ranskan paksua lompakkoa.

Toimituksen poiminnat