Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta!

Kahvila paistoi hampurilaisia 19 vuotta – nyt viranomaiset kielsivät sen

  • Kahvila paistoi hampurilaisia 19 vuotta – nyt viranomaiset kielsivät sen

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194984841902/artikkeli/kahvila+paistoi+...

Aamulehti uutisoi, että pihvin paisto loppui pubissa. Ja nyt pubin vetäjä aikoo kiertää säädöksiä paistamalla pihvit muualla... Miljardeja joka vuosi käytetään näiden sääntöjen keksimiseen. Suurelta osin EU:ssa. Nämä säännöt ilmeisesti on tarkoitettu ihmisten parhaaksi, mutta todellisuudessa tapahtuu päinvastoin.

Tämäkin pohjautuu siihen, että noilla säädoksillä yritetään pakottaa ravintolat sellaisiksi, että niissä tehdään muka varmasti turvallista ruokaa. Eikö se nyt kuitenkin ole niinpäin, että tunnollinen ja hyvä kokki tekee hyvää ruokaa vaikka paskahuusissa, mutta vaikka olisi minkälaiset laboratorio olosuhteet, niin se ei silti takaa hyvää ja turvallista ruokaa, jos kokki on huono.

Nämä säännöt tekee ihmisistä tyhmiä ja yksinkertaisia. Hiiriä, jotka pujottelevat labyrinteissaaan, joiden seiniä siirtelee rahan ahneet perseenreiät. Niitä seiniä siirtää pankkiirit, jotka käyttävät poliitikkoja työläisinään seinien siirtelyssä, jotta me pikkuiset hiirulaiset pysymme ruodussa. Noi ohjeet ja säännöt nostaa kaiken hintaa, joka taas on tuhonnut maamme taloutta.

Eikö me nyt vaan voitaisi astua naulaan ja oppia siittä, että kannataa katsoa mihin astuu, tai laittaa turvakengät. Nyt työmailla pyörii jos jonkinnäköistä pellehermannia kypärät ja liivit ja suojalasit ja kuulosuojaimet päässä ja rinnassa roikkuu kulkulupaa ja duunareila miljoona korttia, kun on käyty kursseja ja silti yksikään kortti ei tee ketään ahkerammaksi, tai pätevämmäksi, tai tunnollisemmaksi. Tekee ainoastaan tyhmemmäksi, kun ei enää voi oppia kantapään kautta mitään, kun painetaan laput silmillä labyrintissa..

Voisiko tuon pelleilyn jo lopettaa ja alettais elää taas vähän luovempaa vapaata elämää. Syödään hampurilaiset, jos ne maistuu hyvältä, vaikka ne olisi tehty vaatimattomissa olosuhteissa. Jos se maistuu pahalta, niin ei syödä enää siinä ravintolassa ja tarpeeksi kauan kun siellä on pahoja hampurilaisia, niin kyllä se poistuu kartalta se firma.

Se on niin yksinkertaista.

Ei tarvita noita pellejä euroopassa, jotka matkustelevat pitkin maailmaa meidän rahoilla keksimässä noita idioottimaisuuksia. Poltetaan ne näpit kerran huonoilla uunihanskoilla ja ostetaan paremmat. Yleensä parhaat on ne isoäidiltä perityt, jotka toimivat aivan yhtä hyvin, kun 36e kintaat, joissa on joku hieno logo.

Jos jotkut kintaat on riittävän huonot, niin niistä leviää kuvia muutamassa tunnissa sosiaalisessa mediassa ja niitä ei osta enää kukaan, jossei tehdas paranna niitä. Paska firma, joka tekee paskoja kintaita joko parantaa tai poistuu alalta itsestään.

Ei tarvita siihenkään mitään sääntöjä.

Kaikki noi säännöt ainoastaan tyhmentää ihmisiä ja nostaa hintoja ja se hintojen nousu on suoraan pois meidän julkisista palveluista, koska se hintojen nousu huonontaa Suomen kilpailukykyä, joka taasen lisää työttömyyttä.

Opittaisko nyt vaan omista ja muiden virheistä ja kaadetaan ne seinät tältä labyrintiltä. Noi kolme ässää ei tule niitä kaatamaan, eikä ne tule muutenkaan tekemään yhtään mitään, mikä tässä auttaa, koska ne tekevät juuri niin kun pankkiirit ja isommat eu-pomot sanoo ja ne isot eu-pomot taas tekevät nykyään enemmissä määrin niin kun Usan pomot sanoo.

Meidän superhessut ei tätä asiaa korjaa.

Meidän täytyy tehdä se itse potkimalla seiniä hieman, että meidät huomataan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kahvila paistoi hampurilaisia 19 vuotta – nyt viranomaiset kielsivät sen"

- Sääntö-Suomen tulkinta asiasta: yhdeksäntoista vuotta äärimmäisen riskialtista toimintaa. Onneksi se on nyt onnistuttu lopettamaan ennen kuin mitään kamalaa tapahtui.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ihmiset pitää kääriä hengityslaitteen kera kuplamuoviin ja köyttää sänkyihinsä huopatossut jaloista ja kypärä päässä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Khyl. Viranomaiset tulivat kieltämään, koska tämä kahvila ei onnistunut kypsentämään pihvejä 19 vuoden jälkeenkään...

Pahkasika-esimerkki viranomaisten toimesta. Taas sai sivusto byroslavia täyttämisen arvoista materiaalia. Ottaa nyt niin pahasti pannuun näiden viranomaisten tekemiset ja niillä lienee liian vähän tekemistä, pakko oli huomata joku epäkohta ja saada palkalleen syytä kieltämällä jotain.

Korkea aika kirveelle tekemistä ja pistää luuta heilumaan kaikissa virastoissa ne miljardisäästöt.

Anna-Leena Nieminen

"Niitä seiniä siirtää pankkiirit, jotka käyttävät poliitikkoja työläisinään seinien siirtelyssä, jotta me pikkuiset hiirulaiset pysymme ruodussa"

    "Elämää, vapautta ja omaisuutta ei ole olemassa, koska miehet ovat tehneet lakeja. Päinvastoin, se oli tosiasia että elämä, vapaus ja omaisuus olivat jo olemassa mikä aiheutti miehet tekemään lakeja ensisijaisesti." - Frederic Bastiat
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jormuan grillille loppu: Risteys liian vaarallinen

Ely-keskus ei antanut grillikioskin jatkaa toimintaansa.
Perusteena on risteysalueen vaarallisuus sekä se, että lähistöllä on jo valmiiksi palveluja.

Elina Korhonen

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainu...

Suosittu grillikioski on avannut ovensa perinteisesti toukokuussa.

– Monet ovat kyselleet, milloin aion avata kioskin, Heikkinen kertoo.

Kioskiyrittäjä olisi palkannut kesäksi työntekijöitä, mutta suunnitelmat täytyi perua, kun kioski pysyy suljettuna.

– Näinkö kannustetaan pienyrittäjiä? Heikkinen kysyy.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mielenkiintoista, miten tämä yritys on edelleen olemassa, jos YTJ-tietokannan mukaan elinkeinotoiminta on päättynyt 20.08.2010? Harjoittaako tämä pimeää työtä?

Käyttäjän JoniHiisivirta kuva
Joni Hiisivirta

Loistava kirjoitus! :)

Suomi = Milloin tästä tuli holhousvaltakunta, missä on yhtäkkiä joka paikassa tyhjästä ongelmia kehittäviä byrokraatteja?
Vastikään jossakin joku valitti pikkulasten katuliitupiirroksista.
Sitten kiellettiin lastenvaunujen säilytys rappukäytävässä (myös portaiden alle jäävässä kolossa, missä ne eivät ole kenenkään tiellä). Syynä riski, että joku ehkä sytyttää ne tuleen. Samalla logiikalla voitaisiin kieltää syöminen, koska ruokaa voi mennä väärään kurkkuun.
Ja yksi vanhainkoti kielsi nokkamukitkin.

Byrokraattien tulisi tehdä palkkansa eteen sitä, mistä se heille maksetaankin. Ja kansa tarvitsee kollektiivisen ajatus-uudistuksen, jottei alistu enää mokomaan. Kassaneitikään ei myynyt minulle alkoholitonta siideriä, koska tölkki on liian samannäköinen kuin alkoholiversioilla. Vaikka olisi voinut ihan hyvin myydä tiskin alta.

Lainsäätäjien ja kansan on aika herätä nykyaikaan. Tähän tarvitaan eroaminen Euroopan Unionin diktatuurista ja markan takaisinotto, jotta talous ja sitä kautta työllisyys + palveluiden saatavuus tervehtyisivät. Sillä loppuu se pelottava huumeiden tupruttelukin, mistä mediassa saa nykyään lukea vähän väliä :(

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Näkkileipä olisi myös kiellettävä, sillä Piippolassa mies tukehtui näkkileipään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jyväskylässä tarinan mukaan nuori nainen hukkui juodessaan vettä lasista, nesteen juominen olisi siis lailla kiellettävä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pahinta näissä tapauksissa on se, että asiota kauhistellaan jopa virakmieskunnassa, mutta asiaan ei tehdä korjausta tai älytöntä päätöstä ei peruta. Virkamies ei toisen virkamiehen asioihin puutu. Se on järjestelmän vastaista.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Suomen holhousvaltio oikein yrittää etsiä keinoja tuhota pienyrittäjiä. Saakohan pienyritysten kaatamisesta jotain bonusta, kuten lasten huostaanotoissa?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Josko tämä kotimaisten virkamiesten tekemä päätös on nyt sitten sitä kansallista, itsenäistä päätäntävaltaa jota kritiikittä muutamakin on ollut kehumassa maasta taivaisiin. Suomalaista osaamista.

Jaakko Paasonen

Joo. Sipilä hoitaa lisää kepuloita rattaisiin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Säädökset on usein yliampuvia. Oli ne sitten ihan kotimaisia tai eu:sta peräisin.
Ja säädökset nostaa hintoja ja se heikentää kilpailukykyä, koska Suomella ei ole mahdollisuutta devalvoida, koska olemme eurossa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Euro on kelluva valuutta joka devalvoituu ja revalvoituu suhteessa muihin valuuttoihin. Nyt esilletuomasi kotimainen säännöstely ei ole missään tapauksessa valuutasta kiinni. Vastaava kielto olisi ihan mahdollinen ja todennäköinen vaikka käytössä olisi markka.

Se on kylläkin tosi että valtaosassa muita EU-maita säännöstely on kovin paljon suomalaista vastaavaa lievempää. Asiasta siis ei oikein voi syyttää unionia vaan se on peiliinkatsomisen paikka.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tää on nyt vähän kaukaa haettua, eikä välttämättä ihan loppuun asti ajateltua, mutta noiden eu ja euron yhteisvaikutus on paha.

Mun mielestä noi typerät säännöt joka asiaan nostaa hintoja. Kun raksamiehet ja rahtarit jne. on joutunut kurssittamaan porukkaa ja ostamaan turhia varusteita, niin tottakai se on nostanut työn hintaa.

Kun palkat on korkeella, niin ei vienti vedä. Ja eurossa kun ei voida devalvoida, niin siksi olemme tässä kusessa.

Toi sääntely ei ole se syy, tai ongelman aiheuttaja, mutta varmaa on, että ei se ainakaan asiaa helpota.

Ja mitä tulee eu:hun, niin kukaan ei meitä olisi Suomalaisena estänyt käyttämästä eu:ssa hyväksi havaittuja sääntöjä. Tosin sillä erolla, että ne olisi voitu itsenäisenä maana muokata täällä meidän tarpeita vastaavaan muotoon, mitä nyt ei voida tehdä.
Ja toisekseen olisi ollut puolet halvempaa tukea niitä asioita, joita eu nyt tukee. Nyt maksamme 2 euroa, että eu voi päättää, että mihin asiaan ne lähettää yhden euron. Eli eu:n kannalta kannatavaan asiaan.

Mutta tämä meni nyt asian vierestä, pahoitteluni siitä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #14

Palkat korkealla? Kuinka paljon liikaa mielestäsi suomalaiset tienaa?
Kuinka matalat palkkojen tulisi olla jotta kiinalaisen nälkätehtaan tuotanto kannattaisi siirtää tänne. Niillä ei turhat säännöstelyt paljoa paina, mitä tulee vaikka paloturvallisuuteen.

Toisaalta kannattaa sitten eu:n ulkopuolella jättää porukat kurssittamatta ja koittaa viedä tuotteita joita ei ole valmistettu laadunvarmistus- ja työturvallisuusdirrektiivien mukaisesti. Voi käydä ostajat vähiin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Ketola! Kiina mainittu! Hienoa, sillä ihannoimasi EU tuo kiinalaiset vuokratyövoimafirmat Suomeenkin, joten suosittelen opettelemaan kiinaa ja laskemaan palkkaasi. Selviytymiskurssi, jossa opetellaan "hortoilua" ei myöskään olisi pahitteeksi.....

https://www.youtube.com/watch?v=SWWkkxprZmk TiSA-sopimus kuudessa minuutissa. Kielitaidottomille EU-kansalaisille tekstit asetuksista.

Kiitos
Hämis

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #35

Aasia on perustelujen mukaan tehokkaampi ja kilpailukykyisempi kuin Eurooppa koska päivät voivat olla neljätoista tuntisia, palkkaa saa euron päivä ja sekin proviikkana ja lisäksi alaikäsetkin osallistuu työn tekoon tehtaissa jo seitsen vuotiaina.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #16

Jos hieman noista liksoista..
Naapurini käy ja on käynyt vuosia milloin missäkin pätkätöissä ja osa aikaisissa, että pystyy esim.vuokransa maksamaan. Ruokaan vain ei rahat riitä joten hän hakee viikottain ruokaa mm. hurstilta ym.avustus paikoista, jotta joten kuten jaksaa töissään käydä.
Kävi kuitenkin niin,että jokin aika sitten sai yllättäen lopputilin eräästä pätkä duunistaan, kun joku ystävällisesti vasikoi työnantajalle, hänen käyneen leipäjonossa..TYÖAJALLA.
Että tällaista se pukkaa nykyään , työssä käyvien iloksi, kun ei sillä palkalla tule toimeen.
Ei sitten niin millään, ja se on jatkuva piina tuhansille (sadoille?)ilman vakituista työtä oleville.
Täällä "hyvinvointi" €U Suomessa.

Hyvää joulua ja uutta vuotta tasapuolisesti kaikille...
varsinkin työttömille ja pätkä duuneissa painaville. ;-)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ainakin piffin hinnoissa olisi reipasta upraittia aina markan devalvoituessa. Tuontilihan kallistuessa kotimaiset mafiat kilvan nostaisi hintoja ja yrittäjäparalla olisi painetta ottaa bisneksistään yhtä suuri euromääräinen kate kuin ennenkin. Ei sitä oma valuutta muuksi muuta.

Sen lystin maksaisi sitten kuluttaja hinnoissa tai yrittäjä joko pienenevissä katteissaan tai konkurssissaan. Tulisi pöljä olo. Taas apinaa koijattiin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Tuontilihan kallistuessa kotimaiset mafiat kilvan nostaisi hintoja ja yrittäjäparalla olisi painetta ottaa bisneksistään yhtä suuri euromääräinen kate kuin ennenkin"

ööö?? kävisiköhän siin kumminkin päinvastoin?
Kotimaisen pihvin kysynnän kasvaessa mun mielestä se hinta laskisi.

Ainakin ennen on käynyt niin, että tuotannon lisäys on halventanut, eikä nostanut hintaa.
Ja mitä tulee siihen katteeseen, niin nää kotimaiset mafiat kuitenkin usein on maatiloja, jotka haluaa tuottaa ruokaa, kun sitten taas muualla nekin on jo isoja yhtiöitä, jotka haluavat tuottaa rahaa, eikä ruokaa...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Markka-ajalta ja varsinkin ajoilta jolloin elintarvikkeiden tuontia ja ulkomaista kilpailua rajoitettiin ei tule mieleen ainuttakaan tapausta jossa kotimaiset olisi vapaaehtoisesti hintojaan laskeneet. Sen teki vasta ulkomainen kilpailu.
Sitä ennen maksettiin suurinpiirtein maailman kalleimmasta ruoasta ja ulkomailla ihmeteltiin kuinka halpaa muualla voikaan olla. Niin on toki osin vieläkin.

Nyt kiinnostaakin isosti kenen taskuun nämä katteet menevät. Niiden lauluja laulat.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Mä laulan ennemmin kotimaisen maajussin laulua, kun ulkomaisen jättilehmätehtaan.

Mut ei ole pahemmin hintoja laskettu joo, mutta harvemmin hintoja silloin lasketaan, kun kaikki hinnat on nousussa. Eli lähinnä kyse on varmaan siitä, että missä suhteessa on hintaa nostettu.

Ja osaatko heittää lonkalta jonkun elintarviketuotteen, joka maksaa nyt vähemmän kun esim. vuonna 1992, jos kerran olet sitä mieltä, että ulkomainen hintakilpailu on jotain halventanu.

Mun mielestä ihan kaikki maksaa nyt vähintään kaks kertaa enemmän kun esim. tuolloin 1992, mutta palkat ei ole tuplaantunut.

Ja en tietenkään voi tietää, mutta olettaisin, että ulkomaalainen firma myy tuotteen kun tuotteen maksimi hinnalla, minkä siitä saa, siis maksimoi tuottonsa ihan siinä missä kotimaisetkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #24

En lähtisi vertailemaan suoraan hintalappuja ajan saatossa. Sensijaan tulee mieleen lukemattomasti peruselintarvikkeita joiden tienaamiseen menee reippaasti vähemmän aikaa nyt kuin vuonna 1992. Silloin ei välttäämättömyyksien jälkeen jäänyt käteen mitään ja aina ei riittänytkään.

sapuskan hinnoista nykyisinkään ei alkutuottajalle ropoja kummempaa jää joten sä laulelet keskusliikkeiden ja niille jaettavien tukirahojen lauluja.
Onneksi ei ole poliitikkojen päätettävissä ostaako kuluttaja koti- vai ulkomaista. Se valinta kuuluu kuluttajalle, eikä sitä sovi missään nimessä rajoittaa tai haitata, vaikka sellaista haluatkin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #25

Minä ostan halvinta niin kauan kuin tulotasoni pysyy ennallaan, myös vihanneksista, marjoista ja hedelmistä säästän ja syön niitä vain kahdesta kolmeen kiloon kuussa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #24

Hyvä esimerkki on maito jonka hinta on kaksinkertaistunut vuodesta 2000 mutta tuottajien osuus hinnoista on pudonnut neljänneksellä.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #24

Tuli tässä lonkalta mieleen klassinen esimerkki siitä miten hinnat laskettiin/ muunnettiin €uroiksi aikoinaan.
Helsingin rautatieasemalla , viimeisinä markka aikoina, yleisessä WCssä käynti maksoi muistaakseni markan (1mk)
ja joka jonkin aikaa rinnakkain €uron kanssa kuleksittuaan, väännettiin 1 €uroksi.
Perin kummallisia olivat ne kurssit ja laskutavat, joita tuolloin nähtiin,kun Kaikki hinnat nousivat reippaasti.
Palkat kyllä osattiin laskea sentilleen, mutta ne hinnat..
Kalliimmissa tuotteissa mentiin jotenkuten kurssin mukaan, mutta paskalla käynti muuttui n.6 kertaa kalliimmaksi.
Härskiä oli homma ja eiköhän siinä niitä/ meitä apinoitkin hieman koijjattu..;-)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Niin kauan kuin on sääntöjä ja regulointia, tulee tapahtumaan myös tällaisia "oikeusmurha" tyyppisiä asioita. Sille ei vain voi mitään, mutta emme me silti halua villin lännen maailmassakaaan elää. Ikävä juttu toki kahvilalle, mutta säännöt ovat aina sellaisia, että löytyy joku, johon ne eivät sovi. Silti parempi kuin maailma ilman sääntöjä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Pitäähän virkamiesten keksiä uusia pykäliä ja muuta byrokratiaa ja kiusaa ettei joku huomaa että heillä ei ole tarpeeksi töitä ja ovat tarpeettomia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Eikö se nyt kuitenkin ole niinpäin, että tunnollinen ja hyvä kokki tekee hyvää ruokaa vaikka paskahuusissa, mutta vaikka olisi minkälaiset laboratorio olosuhteet, niin se ei silti takaa hyvää ja turvallista ruokaa, jos kokki on huono"

Jos tämän mukaan mentäisiin, niin eikö ruokaa laittavilta pitäisi vaatia kokin koulutus?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Jos tämän mukaan mentäisiin, niin eikö ruokaa laittavilta pitäisi vaatia kokin koulutus?"

Huonollakin kokilla voi takanaan olla monen vuoden koulutus ja oppisopimukset. Se miten hyväksi kokiksi tulee lähtee ihmisestä, tämän luonteista, asenteista, motivaatiosta, ja työhönsoveltuvuudesta

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mutta miten sen motivaation, asenteet ja kokemuksen voisi pykäliin kirjata? Varsinkin kun jokaisen kokin on aloitettava ilman sitä kokemusta ja se on oikeasti ainoa, millä noita voi mitenkään mitata.

Kommenttini oli toki tarkoitettu satiiriksi, mutta tuo argumentti ei silti mene läpi. Oppisopimus on toki nimenomaan sitä koulutusta, mutta tuskin sellaistakaan baarissa burgereita tekevällä useinkaan on. Ja se koulutus täytyisi nimenomaan olla ENNEN kuin asiakkaille ruokaa pääsee tekemään, jos lähtökohta olisi aiemmin siteeraamani.

Ja ihan tosissaan on hyvä asia, että ruokapaikkojen turvallisuutta pyritään varmistamaan. Liian pitkälle ei toki pidä mennä, mikä lienee blogistinkin pointti. Linkattu uutinen ei tosin kerro juuri mitään siitä, millaisissa oloissa niitä pihvejä siellä paistetaan ja miksei se läpäisisi ravintolan edellytyksiä. Syyt voivat olla täysin pätevät.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #46

Onhan semmoinenkin kehotus olemassa että kotona leivottua kakkua ei tulisi tarjota perhejuhlissa vaan se tulisi turvallisuus syistä ostaa ammattilaiselta. Ja onhan kotiruokakin epähygieenisempää kuin mitä ravintoloissa tarjotaan, vaan silti itse tehdyn ruuan kulttuuri rehottaa eikä ruuan laittoa ole ulkoistettu ammattilaisille yliinnoikkaiden terveyvirastojen kukkahattutätien lennokkaista ja ylilyövistä kehotuksista huolimatta ja se on hyvä niin, sekä multaakin saa syödä ;)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #47

Teet kommentistani olkiukon ulottamalla sen kotiruokaan. Ja kyse nimenomaan EI ollut ravintolasta, vaan baarista jossa tehdään ruokaa sääntöjenvastaisesti. Turha sitä on puolustella jollei tiedä millaisista olosuhteista on ollut kysymys ja vielä turhempi sanoa terveysviranomaista yli-innokkaaksi.

Ja olen itsekin sitä mieltä, että esimerkiksi ravintolapäivät ovat tervetullut jousto tässä byrokratian maassa, mutta päivittäin ruokaa muille tekeville samanlainen sääntöjen joustaminen saattaisi johtaa lipsumiseen ja ikävimmillään vakaviin seuraamuksiin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minusta tuntuu entistä enemmmän, että joku entinen hallitus on asettanut viranomaisille tuloksellisuusvaatimuksen ja tässä nyt nähdään mitä hölmöjen sääntöjen tehtailuista seuraa.

Liisa Mariaporin kirja Verottaja Tappolinjalla kerrottiin kuinka verottajille tarjottiin bonuksia, jos ne keksii verotuskohteita ja perusteluita ilman mitään vastuuta. Tässä tuntuu olevan samankaltainen tapa.

Toimituksen poiminnat